Bu durumda kim haklı?

Şimdi size bir olay anlatmak istiyorum. Bir kadınla adam birbirlerini seviyolar. Evleniyolar. İkisi de sağlıkçı biri doktor öbürü stajyer. Stajyer olan kadın meslek aşkıyla yanıp tutuşuyor. Böyle çok başarılı yerlere gelip yükselmek istiyor. Ve evliliğini geride bırakıp işini ön planda tutuyor. Mesela evlilik yıldönümlerinde adam heyecanla hazırlanıyor karısıyla bir şeyler yapmak istiyor ama karısı yok ameliyata gircem senle gelemem sen git diyor. Hamile olduğunu öğrenince de bunu bir kabus gibi görüp bebeği istemiyor ben mesleki açıdan yükselmek istiyorum bebek buna engel olacak diyor. Kocasına söylüyor kocası çok seviniyor tabi ama kadin ben bu bebegi istemiyorum diyor. Bu arada eve aldıkları bebek bakıcısı olan kadının adamda gözü var. Şimdi kadın mesleğim de meslegim diye tutturup kocasını arka planda bırakıp onu ihmal ettiği en özel günlerinde evlilik yıldönümlerinde adami yanlız bıraktığı için kocasının gözü evdeki bebek bakıcısı olan kadına kaysa adam mi suçlu olur burada kadın mı?
Bu durumda kim haklı?