Karım evi terk etti, bir aydır gelmiyor. Peşinden koşarak hata mı yapıyorum?

Arkadaşlar merhaba, 9 aylık evliyim. Evlenmeden önce her hangi bir sorunumuz yoktu fakat evlendikten sonra kademeli olarak eşim mutsuzlaşmaya başladı. O kadar maddi zorluk çekmeme rağmen eve çiçekle veya hediyelerle geldiğimde bile sevinmiyordu.
3 Eylülde, birlikte yaşadığımız evi eşyalarını toplayıp terk etti. Tam 1 aydır uğraşıyorum. Artık bu konuyu araştırmaktan kafayı yedim ve kendimi tükettiğimi fark ettim. Sizlerin de fikrini almak istiyorum özellikle bayan arkadaşlar.

3 Eylül Çarşamba akşamı işten eve geldiğimde eşim bütün eşyalarını toplamış, ziynet eşyalarını da alıp (Düğün takılarının bir kısmı da dahil) annesinin evine gitmiş. Ulaşmaya çalıştım ve 3. aramamda anca açabildi telefonu. Neden böyle bir şey yaptığını sorduğumda ise onu sevmediğimi, sevgimi göstermediğimi, gezmeye götürmediğimi, dayanamadığını ve mutlu olmadığını iletti. Maddi olarak çok iyi durumda değilim. Tek maaşla kira ödemeye çalışıyorum yer yer ek iş yapıyorum. Haksız olduğunu bile bile haklısın diyip ortalığı yumuşatmaya çalıştım, konuşarak çözebileceğimizi ve tekrardan eve gelmesini söyledim. Yorulduğunu ve biraz zamana ihtiyacı olduğunu belirtti, bende tamam kafanı dinle sakin olduğun zaman konuşuruz, senden haber bekliyorum dedim ve telefonu kapattım.

1 hafta boyunca hiç kimseden bir dönüş alamadığım için aileleri devreye sokmaya kara verdim ve ailecek görüşüldü. Bu görüşmede ne kadar kötü bir insan olduğumu öğrendim. Aileme düşkün olduğumu, ailemle ve arkadaşlarımla çok vakit geçirdiğimi söylemiş, Kendisi 9 ay boyunca aileme, akrabalarıma arkadaşlarıma sürekli küfür eden birisi ve defalarca ikaz etmeme rağmen bu huyunu düzeltmeyen birisi. Ben eşimi hatalarına rağmen sevdim ve ben bir kere bile evi terk etmedim. Ailesine neden bana ulaşmadınız diye sorduğumda ise onu kovduğumu ve psikolojik şiddet uyguladığımı, ona ev işlerinde hiç yardımcı olmadığımı söylemiş.

Aile neden bana ulaşmadınız diye sorduğumda ise benim onu evden kovduğumu ve psikolojik şiddet uyguladığımı söylemiş ve bu yüzden kimse beni aramamış.

15 Eylül günü dışarıda konuşmaya ikna ettim ve boşanmak istediğini iletti fakat akşamında vazgeçtiğini, çabamı gördüğü taktirde eve döneceğini iletti. Ve ben bu tarihten beri her akşam arayıp soruyorum, mesaj yazıyorum, eve dönmesini belirtiyorum. Çoğu zaman evinin önünden geçiyorum.

Ama artık tükendim ve son mesajımda artık iyi ya da kötü bu işi çözmek istediğimi ve kendimin de yorulduğumu belirttim. Çabamı görmediğini ve boşanmak istediğini belirtti.

Sizce artık ne yapmalıyım. Eşimi halen seviyorum ve boşanmak istemiyorum. Fakat kalbim de kırılmadı değil. Gururumu kenara bırakıp ve sevdiğim kadının peşinden koşarak hata mı ettim?
Her şey para için miydi diye düşünmeye başladım.

Güncellemeler
8 ay
Arkadaşlar ilginiz için teşekkürler.
Alkol, sigara ya da her hangi kötü bir alışkanlığım yok.
Şiddet kesinlikle yok zaten tanısanız anlarsınız nasıl biri olduğumu.
Aldatma gibi bir şey düşünmüyorum. Maddiyat düşkünlüğü vardı biraz.
Güncellemeler
8 ay
Arkadaşlar iyi kötü yorum yapan herkese teşekkür ederim.
Kafam halen karışık olsa da daha güçlü hissediyorum. Hepsi sizin ilginiz alakanız sayesinde.
Güncellemeler
8 ay
Arkadaşlar biraz geç oldu ama. Merak edenler için yazmak istedim.
Hanımefendi ile sonunda yüzyüze 2 saat kadar konuştuk bazı konuları, anlaşamadık ve 1 yıl dolunca anlaşmalı boşanmaya karar verdik. Altınları o zaman geri vereceğini belirtti. Bakalım zaman ne gösterir. Benim gördüğüm kadarıyla annesi aklına çok giriyor arkadaşlar, şu an ona karşı hiç bir duygu beslemeden söylediğime emin olabilirsiniz. Ben uzun zamandır kendisiyle değil annesiyle evliymişim.
Evlenecek arkadaşlar dikkatli olsun :)
Karım evi terk etti, bir aydır gelmiyor. Peşinden koşarak hata mı yapıyorum?