- Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
8 ayÖnce yaşananlar için çok geçmiş olsun sorunu okudum detayını! Anladığım kadarıyla sen tamamen aklından zaten çıkarmışsın boşanmayı kafanda yer edinmişim belli ki evliliğin de sevgi görmemişim ama evlenmeden önce bunları konuşuyor olman gerekiyordu ben uzakta çalışan biriyle yapamam diye. Ailene durumu aç önce baba ben sizinle bir şey konuşmak istiyorum ben mutlu değilim ve boşanmak istiyorum de.
Türkiye’de boşanmak için ya anlaşmalı ya da çekişmeli dava açabiliyorsun. Anlaşmalı için eşin de kabul etmeli, çekişmeli için sen tek başına Aile Mahkemesi’ne başvurabiliyorsun
( Ama çok iyi bir avukat bulman gerekiyor)
Çekişmeli boşanma
Eşin boşanmayı istemezse ya da anlaşamazsanız, tek taraflı olarak çekişmeli boşanma davası açabilirsin.
Bunun için bir avukattan destek alman en sağlıklısı olur.
Sebep olarak “ortak hayatın temelinden sarsılması”nı gösterebilirsin. Yani eşinin sürekli gurbette olması, seni yalnız bırakması, evlilikten beklenen birliği kurmaması gerekçe sayılır.
Mahkeme tanık dinler, delillere bakar, süreç biraz uzun sürebilir ama sonuçta boşanabilirsin.13 Yorumla- 8 ay
Çocuk 2 yaşında hakim soruyormuş kimde kalmak istiyorsun diye çocuk baba derse. Velayet babaya veriliyor.
👉 Senin durumunda, eşinle anlaşma ihtimali düşük görünüyor çünkü işi bırakmak istemiyor. O yüzden büyük ihtimalle çekişmeli boşanma davası açman gerekir.
Avukat aracılığıyla da
Dilekçe yazılır
Bunun için ikinizin birlikte imzaladığı bir boşanma protokolü hazırlanır (çocuğun velayeti, nafaka, mal paylaşımı gibi konular yazılır).
- 8 ay
İlk adım:
• İkamet ettiğin yerdeki Aile Mahkemesi’ne gidip dava açabilirsin.
• Bir avukatla çalışman süreci çok kolaylaştırır, ama avukat tutamayacak durumdaysan baroya başvurup adli yardım talep edebilirsin - 8 ay
İyice düşünmen lazım
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(25-29)8 ayİnsan en zor döneminde bile yanında görmeyince haliyle gözden çıkarıyor bazı şeyleri… eğer içinizde sevgi de kalmamışsa ve ben sizi yorgun hissettim bitirmek en doğrusu. Tek sorun gerçekten uzak olması ise zaten siz ayrılma kararınızı sebebiyle belirttiğinizde yanınıza dönecektir (elinde imkanı varsa) ha bu durumda hala kendini haklı çıkarıyorsa direniyorsa sizi oyalıyorsa bırakıp gitmek en doğrusu
en azından kocan varken yalnız olacağına kocam yok yalnızım dersin…
22 Yorumla
Soran8 ayZaten bunu anlatmaya çalışıyorum bekarken neden evli halimle bekar hayati yaşayayım? Böyle olacağını bilseydim hic evlenmezdim ayni mantık çünkü
- 8 ay
Yanlıklık kadar zor olan bir şey var mı acaba
- Aile & Toplum konusunda 2b cevap paylaştı.
m 8 ayMerhaba! Sorunu baştan sona gerçekten seni dusunerek okudum evet hayat şartları çok zor bazen insan evine ekmek götürebilmek için ailesinden eşinden uzakta olabiliyor.
Ama şöyle bir şey var dediğin gibi sen genç bir kadınsın veya gençte olma bir kadın evlendi ise kocasına ihtiyacı var demektir afedersin bu sadece seks demek değil insanın sevgiye dinlenmeye bazen dert nşatmaya yeri geldimi gezmeye ihtiyacı var her insan gibi elbette karar senin ama bilirsin yuvayı yıkmak çok kolay önemli olan anlaşıp mutlu bir sonuca varmak unutma boşanmak kolaydır sonrası çok zordur.00 Yorumla
- Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
8 ayMuhtemelen daha önceleri kinuussundur.. Bodanmaktan bahsettiğine göre bu süreçler geçmiş.. Aranızdaki diyalog bitmiş.. Yapacak tek şeyin ailenle aran nasıl bilmiyorum konuyu onlara açmak.. Bir mahkemeye gidip boşanma davası aç en azindzn olayın ciddiyetini kavrayabilir.. Erkekler olarak pek kadınları evlenince dinleyen insqn turu değiliz. 'neyin eksik ki.. Rahat batıyor gibi saçma bir bakış acımız vardır.. Bu yüzden sebep ciddi olduğunu göstermelisin ki.. Erkeğin kafasına birşeyler dqnk edip seni ciddiye alabilsin..
03 Yorumla
Soran8 ayEvet kendisi kaybetme korkusu daha yaşamadım bende hata yaşatamadim o korkuyu. Ailemin arkamda olacağını biliyor. Aslinda bu sebeble bile korkması lazim. Ama demekki umrunda degilim demkki
- 8 ay
Eşin muhtemelen uzak kalıp yaşamaya ve onun rahatlığına alıştı. 'dediğim gibi snei için zor süreç.. Ailen yanındaysa şanslısın
Bence onlarla paylaş bu durumu önce eşin belki ciddiye binince ailelere bilgi gidince uyanır.. Bu durumdan.. :) - 8 ay
İyi olumlu düşünün giden geri gelmiyor
Yapay Zeka Cevapladı
Çok duygusal ve zor bir süreçten geçiyorsun, sana yürekten destek olmak istiyorum. Anladığım kadarıyla yalnızlık ve eşinin uzaklığı sana oldukça ağır gelmiş. Hissettiğin bu duygular tamamen normal, yalnız olmadığını bilmelisin. 🫂
Öncelikle, kararını vermeden önce eşinle açık ve derinlemesine bir konuşma yapmanı öneririm. Neler hissettiğini, evliliğin ve karşılıklı ihtiyaçlarınızın ötesindeki durumları konuşarak paylaşabilirsin. Belki bu, birbirinizi daha iyi anlamanıza ve çözüm yolları bulmanıza yardımcı olur. 🌸 Eğer bu mümkün olmuyorsa ve boşanma dışında çözüm göremiyorsan, bir hukukçu bir avukattan mutlaka destek almalı ve süreç hakkında bilgi almalısın.
Ama, biraz daha sakin kalıp öncelikle kendi duygularını ve ihtiyaçlarını netleştirirsen, hem bebek hem de senin için en sağlıklı kararı verebilirsin. 🌟 Seni anlıyor ve en iyisini diliyorum.00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
165Cevap
- Aile & Toplum konusunda 149,2b cevap paylaştı.
u 8 ayBoşanma davası açabilirsin.
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 16b cevap paylaştı.
8 ayBoşanmak istediğini söyle gadası s
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 852 cevap paylaştı. Yanı tum bunları evlenmeden önce konusmus olmalıydınız misal ben evlenemiom çünki gemide çalışıom uluslarası konteyner gemılerınde makine zabitiyim ve burada ortalama 6 ay useri kalıyorum karaya donuncede ortalama 1 bılemedın 1 bucuk ay karadayım ve bu surece tatılım karadaki bekleyen diğer işler arkadaslarla ailemle görüşmem vs hersey dahil haliyle karadayken zaman öylesine hızlı gecıyokı sanırım ailemle max 1 hafta vakit gecırebiliyorumdur sonra yenıden gidiom yanı toplasan 1 yılda 2-3 ay falan anca evdeyım haliyle bu sekilde kendi kararım karıyer zırvemı görmeden evlenmemek çünki kariyer zirvemde 3 ay calıssam ailemi 1 yıl gecındırırım ama şuanki sartlarda çalışmak zorundayım ve bu şekildede hani eve gram faydam yok evli olsam eşimle basbasa bi film keyfi yapma sansım dahı yok hatta bazen gunlerce bana hıc ulasamayabılır tum bunları dusununce bizlerin ya ülkeye dönüp küçük gemilerde düşük ücretle çalışmayı kabul etmesi gerek ya da evliliği kariyer zirvesine kadar ertelemesi gerek umarım ikiniz içinde musmutlu olucak bır gelecek nasılsa oyle sonuclanır
216 Yorumla- 8 ay
Her limanda bir sevgili diye bir şehir efsanesi var. Doğru mu 😀
- 8 ay
@Freddy1616 bende merak ettim
- 8 ay
Bende yok ama yapmak istersen dahi her limanda yapamazsın çünki gittiğimiz her ülkede günlerce kalmıyoruz bazen 5 saate o ülkedeki yükleme boşaltma işi bitmiş oluyo o sırada dısarı market çıkısı dahi kabul edilmiyo ayrıca gezmek çok vakit gecirmek istiyosan daha dusuk maas karsılıgı kuruyuk tasıyan gemılerde olmamız lasım ben konteynerdayım konteyner gemılerı yukleme bosaltma asaması en hızlı olanlar bu yuzden liman sürelerimiz çok kısıtlı
- 8 ay
Anladım sizin de gemi türlerine göre farklilik oluyor mesela dediğiniz kuruyuk gemisi kaç gün kalıyor limanda acaba
Ve deniz askeri subaylar onlardan sizin gibi mi oluyor kısa sürede kalıyor limanlarda
Bide hiç böyle korsan olayı başınıza geldi - 8 ay
Şuanda da korsan bölgesindeyiz sürekli somali cibuti etiyopya madagaskar singapur kore çin hındıstan pakistan suudi arabistan bu hattayım devamlı ama korsanlar bize saldırmaz çünki konteyner demek içerisinde daha çok tüketim malzemesi tasıyo demek halkın tüketim malzemesini nakite çevirmek kolay değil onların önceliği el koydugu gemiyi hemen nakite çevirebilmek burdada anlarsınki en bası tanker gemileri çekiyo çünki yakıt olsun degerli kimyasal sıvılar olsun bunlar anında nakit demek bu arada biz gemi personelini kullanmadan bu gemiyi götüremezler araba gibi bin baska araca sür değil burası ekip işi ekip eksik olursa yuzduremezsın 50 bın tonluk gemıyı tekneylede cekemezsın önce götürceği kendi bölgesine kadar bizleri hayatta tutmak zorunda sonrasını bılemem
- 8 ay
Maksimum 2 haftaya yakın kalıyor ve çok uzun süre a dan Z ye kadar her şey yapılır. Sizin süreniz en fazla 2 gün bile değil çok az küçükse böyleyse büyük olan yerlerde dediğiniz en fazla 5-6 saat kalırsınız
- 8 ay
Gemici olduğunuz için askeri personelleri bilirsiniz zannetim o yüzden sordum size
- 8 ay
Evet böyle devasa dalgalar ve gemi içine gömüyor biliyorum çok zor durum ama severek yaptığınız için iyi gelir
- 8 ay
Ben konteynerda sadece 18 konteyner bosaltmak için yanı yarım saat için limana girdiğimize bile denk geldim üstelik yarım saatlık liman için 1 gün açık denizde demirde bekledik burdaki işleyiş dolmus gıbı kuruyukler genelde yuk dagılımı dengesı için tam boşalır tam dolar ancak konteynerda durum farklı gemının uzerinde 3 bın konteyner var ama heryerde 3 bın doldur bosalt olmuyo x limanda 500 bosalt a limanda 1000 bosalt b limanda 700 doldur vs seklinde dolmus gıbı ordan oraya yuk agırlıklarına göre dengeli yukleme yapılarak dolmus gıbı gezıyoz limandan limana okyanustan denize vs
- 8 ay
Konteyner olduğu için gelmiyor ama başka gemiler olsa hemen baskın yapıyor ve el koyuyor.
Zaten o anlattiginiz bölgede çok korsan var o Afrika tarafından hatta ama bazı yerlerde korsan olmasına şaşırdım ben ama tabi uçsuz bucaksız deniz her yerde korsan vardır illaki o bir gerçek zaten.
Gemi olayı farklı ya gerçekten ekip işi mekanik şeyler - 8 ay
Bir gemi 40 ton yakıt baya yüksek rakam bide günlük yani 1 senede kaç ton yakıt harcarlar
Zaten ekip işi gemi bide karışık biraz geliyor bana makine tarafı
- 8 ay
Sizin olayiniz farklı tam dolmuş işi dediğiniz gibi x den 100 tane al y den 500 boşalt gibi
- Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
8 ayEşim devlet memuru ve bazen bizden uzaklaştığı oluyor beş ay üç ay 15 gün ve bazen bu süreç çok daha uzayabiliyor iki tane evladımı tek başıma büyüttüm yaşadığım şehirde hiç kimsem yoktu ve eşim aylarca eve gelmiyordu hem kendim gurbetteyim hem gurbet içinde eşimi tekrar gurbete gönderiyorum yaşam gerçekten benim için oldukça zor ama yine de boşanmayı düşünmüyorum eryada geç dönüp evine geliyor bu bile benim için büyük bir artı bence sabretmeyi öğrenmelisin boşandığın zaman sadece eşin gurbette diye boşandığın zaman gerçekten çok pişman olacağını düşünüyorum takdir senin.
61 Yorumla
Soran8 ayNeden kendimi buna lütufmuş gibi göstereyim. Devlet memuru filan degil şirket ortagi elinde imkani var yanina almaya bilerek almiyo
8 aybence öncelikle eşinle tekrar konuş , varsa arkadaşınız ya da büyüğünüz araya girip oda konuşsun, birlikte terapi gibi yapın , 3. kişi farklı pencereden anlator eşin daha iyi anlar, çok doğru her şey para değil, şu an durumun da iyi değil, doğum sonrası depresyon var bebek var ayrıca yanlızsın, bu kötü senin için , kocana durumu tekrar anlat ve süre ver , eğer değişiklik olmzsa boşan, boşanmak kolaydır zaten nedenlerin geçerli tek celsede biter anlaşmalı , anlaşma olmasa bile biter , ama bebeğini düşün onu da babasız bırakmamak için biraz çaba sarfet bence , , yapabileceğimiz bişey olursa sorabilirsin.. unutma öncelik bebeğin
20 Yorumla
8 ayKüçücük bebeğiniz var, boşanmayın demeyeceğim çünkü oldukça tükenmiş ve kafasında çoğu şeyi bitirmiş bir kadın görüyorum. Sanki uzarsa siz de bazı hatalara düşebilirsiniz gibi hissettim. Uzun süre olan ayrı kalmışlıklar evlilik birliğini temelden sarsıcı sebepler arasında olduğu için boşanmak için gayet yeterli bir sebep ama farklı özel gerekceleriniz varsa onlarıda ekleyin mutlaka Aile mahkemesine gidip dava dilekçenizi verin, gerekçelerinizle birlikte kanıtlar da olmalı. Sonra yakınlarınızdan tanıklar konuşur, süreciniz başlar. Çekişmeli olmaması için eşinizle anlaşmaya çalışın. Allah yardımcınız olsun hakkınızda hayırlısı.
03 Yorumla- 8 ay
Bu süreçte haklıyken haksız duruma düşmemek için dikkatli olun.
Soran8 ayMaalesef bazi hatalara düştüm yapmak istemediğim şeyleri inat uğruna yaptim. Daha kotu seyler olmadan ayrılmak istiyorum
- 8 ay
Neler yaptın
Gizli Üye(25-29)8 aySen telefonda ihtiyaç karşılıyorsun o da koskoca şirket ortağı her gittiği şehirde iş yeri, otel veya eğlence merkezinde birini bulup aldatıyordur emin ol sen de evde oturup kocanı bekle
gencecik yaşta Tom zevkleri yaşaman gerekirken çocuk yapıp seç evde hapsetmiş sen de güvenilir birini bul parasını ye sevgilinle hayatını yaşa kadınlığını tekrar hatırla
benim böyle bir arkadaşım vardı kocası onu aldatıyordu hatta aynı şehirdeyken 4 yıl sürdü ilişkimiz seninki başka şehirde çok daha rahat yaparsın
03 Yorumla
Soran8 ayHaklısın ama bu karakterde olmak istemiyorum. Bu benim yapmak istediğim bise degil boşanip yapmak daha makul
Cevap sahibi8 ayaskerse ne olmuş yani neden boşanamıyorsun ki?
- 8 ay
İyi düşünün
8 ayeşinle konuş. işini degiştirip eve gelmiyeceksen bu evliligi tek kişilik yaşiyamiyacağını boşanmak istediğini söyle. ve eve gelmezse acil boşan. zaten uzakta çalişan ve buna çözüm bulmuyan koca emin ol senide aldatiyordur muhtemelen. nafakani ve haklarını almayı ihmal etme. hayat çok kısa şimdi sabretsen ilerde daha çok sorun çıkacak ve gençken ayrılmadığına pişman olucaksın. hakkinda en guzel en kolayı en iyisi olsun., Allah yardımcın olsun. cocugunla guzel bir hayat diliyorum sana💐
21 Yorumla
Soran8 ayTeşekkür ederim 🫶
Gizli Üye(30-35)8 ayAnlattıkların çok yıpratıcı bir durum ve bu hislerin tamamen anlaşılır. Hukuki olarak Türkiye’de boşanma süreci, eşlerden birinin Aile Mahkemesi’ne boşanma davası açmasıyla başlar. Evlilikte eşin sürekli olarak seninle ilgilenmemesi, evlilik birliğini fiilen sürdürememeniz gibi durumlar “evlilik birliğinin temelinden sarsılması” gerekçesiyle boşanma sebebidir. Eğer eşin anlaşmalı boşanmayı kabul ederse avukat aracılığıyla veya kendiniz, bir protokol düzenleyerek tek celsede boşanabilirsiniz. Kabul etmezse çekişmeli dava açılır ve mahkeme süreçleri biraz uzayabilir. Bulunduğun yerdeki bir avukat veya baronun adli yardım birimi bu konuda sana yol gösterebilir. Senin ve çocuğunun haklarını koruyacak şekilde profesyonel destek alman çok önemli.
00 Yorumla
8 ayGenç bi kadın olarak bu kadar ilgisiz ve yanlız bırakılman hiç doğru bişey değil aklın karışmaya çok müsait şuanda sende insansın sonuçta nefise söz geçmiyor fakat 1-2 yılı anlarım çocuğunuz için katlanırsınız da 4 yıl nedir abi ya onun orada hasretinizden yanıp tutuştuğunu düşünmüyorum açıksası karıyada gider gönlünüde hoş eder tüm yükü sen çekiyorsun tamamıyla bencillik
021 Yorumla
Soran8 ay4 yil sürekli disarda degil tabiki. Deprem olduğu dönemde 1 yil hep evdeydi sonra tekrar basladi ben hamile kaldığımda
- 8 ay
E canım sonuç itibari ile sen yanlızsın şu an çocuğun en zor dönemlerinde hep teksin davetlerde teksin özel günlerde teksin tabi ki sizin için çalışmaya gidiyor ama bu kadar olmamalı az kazansın ayaklarının dibinde olsun benim mantık bu herşeyi geçtim ben 2 hafta bile ilişkiye girmeden duramam yani taş gibi karım orada ben kmlerce uzakta asla olmaz nazını cilveni kokunu bakışlarını özlerim
- 8 ay
Bi erkek de sevgi ve arzu paradan daha önemli değilse o evlilik kadının zoru ile yürümemeli canım al karşına konul o böyle davrandıkça da sende sevgi falan kalmamıştır zaten his yoktur diye düşünüyorum
Soran8 ayParanin bağımlısı olmuş
- 8 ay
Ooo yapma ya sizin yaşlar kaç
Soran8 aySevgi his bitti ustune saygi da kalmadı kac defa aldim karşıma konuştum ağlayarak yalavardim bosan benden diye yok istemiyor ama benim dediğimi de yapmiyor
Soran8 ayBen 23 o 29
- 8 ay
Vay karaktersiz ya o da işin puştluğunda ki senin gitmeni bekliyor desene
- 8 ay
Üzüldüm hayatım sana vallahi çekilecek çile değil gelde böylesini aldatma
Soran8 ayBen giderim ama suçlayan beni yargılayan cok olur
Soran8 ayMaalesef istemediğim karakterime uymayan şeyler yaptim
- 8 ay
Yaşında çok iyi ya neden bu duruma soktu seni anlamıyorum ona istediği herşeyi verebilecek güçte ve yaştasın halbuki neyse o kaybeder canım
- 8 ay
Dediğin gibi olur emin ol nerede yaşıyorsun doğu tarafı mı
Soran8 ayO coktan kaybetti
Soran8 ayDogu da denmez pek
Soran8 ayÖzellik bise yok. Sevgi saygi bittikten sonra dokunmasindan bile tiksiniyorum
- 8 ay
Peki ihtiyaçlarını nasıl görüyorsun canım bu konuyu nasıl aşıyorsun
Soran8 ayİhtiyaçlar tlf üzerinden aldatmakla oluyo maalesef
- 8 ay
Bende evliyim biliyorum nasıl rahatlamaya çalıştığını seni böyle iyi anlamamın sebebi seninle aynı durumda sayılmam biliyormusun çok ortak yönümüz var
Soran8 ayUmarım kurtuluruz bu durumdan
- 8 ay
İyi gelecek lütfen ama nolur ya
Gizli Üye(25-29)8 ayRabbin nasıl boşayacak seni, nasıl her şey para değil, gurbet dediğin başka ülkeyse haklısın ama evet hayatta her şey para para olmadan huzur olmaz kocanı darlama olgun davran biraz ne bu mızmızlık bi gün yanına gelecek nasıl olsa ne bu sabırsızlık cidden ya
23 Yorumla
Soran8 ayKeske hersey dediğiniz gibi olsa. Çocuğunun sünnetini görmemiş anne demesinin görmemiş duymamış. Böyle adam baba olmayı da haketmiyor. Dogum yaptım 2 gün sonra geldi. Yurt dışında degil ayrica
Cevap sahibi8 aySoru o kadar yorum almış beğeni almış etkileşim almış niye siliyon knk
Soran8 ayEtkileşim icin yazmadim
Bosanmayi istemekte haklisin. evlilik dedigin seyin hayatin getiridigi ne varsa yanyana omuz omuza yapalim diye gerceklestirilir.
Belli bir donem ayni kalinabilir mi hayat oyle bir yol cizdiyse kalinabilir ama bireyler evlilik mecrasini unutup bunu kisaltmak icin caba icinde bulunmuyolarsa o arti bir evlilik degildir.
Ya sen gidicen yanina ya da o gelicek evine bu paydada bulusamiyorsaniz, ayrilmak en mantiklisi kanatimce,
Bu mevzuda arada cocuk var da denemez neticede cocuk anasini veyahut babasini uzun zaman gormedigi icin bosanildiginda da durum degismeyecek.
Evlilikten ne istedigine eminsen ki emin oldugunu anliyorum. Bosanman senin ve cocugun ruh sagligi acisindan en mantiklisi gibi duruyor.
Bosanmazsaniz ortada o cocugun kaldirayamacagi sacma sapan yukler yukleyerek o cocugunda hayatini da ciddi anlamda tramvalar olusturursunuz.
Bosanin herkes kendi hayatina baksin, cocuk da erkenden bilsin, anam babam ayri diyerek kendini sekillendirsin.00 YorumlaTek kelimeyle helal olsun. Bazen bizimde hatlarımız oluyor. Yani sevginiz bittiyse siz bilirsiniz. Ancak ben sevdiğim insanı biraz bile görsem şükrederdim. Ben hata yaptım ama işte sevince insan öyle veya böyle devam etsin istiyor. Hakkınızda hayırlısı
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 916 cevap paylaştı.
8 ayYurt dışındaki eşle boşanmak için iki ana yol var.
- Yurt Dışında Boşanma; yaşadığınız ülkenin mahkemesinde boşanma davası açarsınız. Karar kesinleşince, Türkiye'de geçerli olması için Tanıma ve Tenfiz davası açmalısınız.
- Türkiye'de Boşanma; Türkiye'de bir avukat tutarak Türk mahkemelerinde dava açabilirsiniz. Eşiniz yurt dışındaysa tebligat süreci uzayabilir.
Her iki durumda da, doğru hukuki adımlar için bir avukatla görüşün.01 Yorumla- 8 ay
Rica ederim. Soruyu 9 saat sonra silme hakkın olur normalde ama öne çıkartıldığı için silmene izin verilmez. Haberin olsun.
Öncelikle kocanla konuşuyorsun. Boşanmaya ikna ediyorsun. Sonra beraber bi dilekçe ve protokol yazıyorsunuz. Mahkemeye beraber başvuruyorsunuz. Sonra gün veriyorlar ve boşuyorlar hepsi bu. Bu anlaşmalı kısmı. Bir de çekişmeli var eşini ikna etmezsen ve yine de boşanmak istiyorsan gidiyorsun adliyeye dilekçe veriyorsun ve süreç başlıyor
00 YorumlaAynısı bi tanıdığımda oldu adam zorunşu geldi çünkü kadının adı çıkmays bsşlamıştı. Bir gün pişman olacağın davranışlar yapma alnın ak bir şekilde dikil karşısına herşeyi çat çat söyle. Bira birikim yap sonra ona işe gireceğini onun mutsuz parasının yaramadığını söyle ondan destek alma. Boşanırsan ayakta durmayı öğrenirsin boşanmazsan kocan psraları sana yollamayıpta dışarda harcarsa boşanmak için gerçek bir sebebin olur. Sinsilik seninle olsun.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
8 ayBu konuda çok haklısın böyle evlilik olmaz daha evliliğin ilk yıllarında seni kendi haline terk eden adam daha sonra hiç yüzüne bakmaz boşanmak en doğru karar karşına alıp net bir şekilde ciddi bir şekilde konuşacaksın anlamazsa tek taraflı boşanma davası açacaksın ya da bu işinden vazgeçip seninle birlikte yaşayacak her ikisini de yapmazsa o zaman aldatmak senin en doğal hakkın olur
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)8 aySoruyu silme. Neden siliyorsun. Dedigin konuda haklisin. Bnde mesela calisan kadinlar icinde aynisini dusunuyorum. Bu hayata bi defa geliyorsun. Esim calisacak ve birbirimizi dogru durust gormuyeceksek niye evleneyim. Sana o yuzden cok hak veriyorum. Haklisin. Actinmi davayi
05 Yorumla
Soran8 ayAçmadım sadece günü bekliyorum
Cevap sahibi8 ayBeni ek le bir birseyler soracagim
Cevap sahibi8 aySana yardimci olmak isterim
Cevap sahibi8 ayOrdamisin
Cevap sahibi8 ayŞu an ne yapiyorsun
Gizli Üye(30-35)8 ayYokmu hic güvenebileceğin birisi seni asiri derecede ihmal ediyor var mı yok mu belli değil anlattığına gore ya da 1 var 10 yok insan kendini evli gibi hissetmez ki maddi açıdan haric her yönden kusurlu hatalı seni itiyor uzaklaştırıyor yaninda olup sana ilgiye boğmasi sevgi gostermesi zaman geçirmesi evliligi tatttmasi ait olduğunu hissetirmesi hayatinda oldugunu ait olduğunu hissettirmesi gerekir ama daha bir takim ihtiyaclarini bile karşılamıyor kucuk bir şehirde misin
03 Yorumla
Cevap sahibi8 ayBir seyler soylermisin silmeden
Soran8 ayNe ilgi ne alaka hicbirsey yok. 4 yıldır evliyim son 2 yıldır doğum günümde evlilik yıl dönümünde hicbirinde yoktu. Uzaktan bir hediye bir cicek bile yollamadi. Gönlümü hoş etmedi.
Soran8 ayAnlayacağın boşanma kararı aldim ben
Gizli Üye(30-35)8 ayÇok iyi düşün arkadaşım boşansan bile çocuğun küçük bu dönemler belki geçer ama sen boşandığınla kalırsın başka biri ile evleneyim desen üvey baba çocuğuna bakış açısı ne olacak bunu bilemezsin günümüzde artık erkekler değişti sorumluluk sahibi kimse yok herkes kumar kripto borç batağında dışarıdan belli olmuyor ama öyle. E sende haklısın gençsin eşini yanında istiyorsun ihtiyaçların vs vs demek istediğim iyi düşün herşeyi ince ayrintisina kadar. Aslında yapacağın izleyecegin yol belli ama toplum baskısı değerler adetler vs vs zor
010 Yorumla
Soran8 ayDüşünüyorum düşündükçe evlilikten ve ondan nefret ediyorum
Cevap sahibi8 ayBenim sana naçizane tavsiyem arkadaşım boşanıp başka bir erkek hayatına alma cnku dediğim gbi herkes borç kumar batağında ve çocuğun var ona ne gözle bakacagini bilemezsin yaşın genç başka bir çaresini bulacaksın
Cevap sahibi8 ayYa birde bişey diyeceğim eşin hiç düşünmüyormu bu kadın napıyor yanlız başına ihtiyaçları vs yokmu diye
Cevap sahibi8 ayYapacağın tek şey var arkadaşım
Cevap sahibi8 ayNe kötü laf ettikki sana
Soran8 ayKim?
Cevap sahibi8 ayGüncelleme de yazmissinya hataydi diye bende ne kötü laf ettik dedim yani bişey demedik
Soran8 ayEstağfurullah dengesiz konuşan kişiler vardi onlara lafım
Cevap sahibi8 ayAnladım. Aslında boşanman taraftarı değilim izleyecegin yol belli ama ne düşünürsün bilemiyorum
Cevap sahibi8 aySoruyu begenicem iznin olursa konuşalım senle biraz bu konuyu
Gizli Üye(25-29)8 ayMumkunse bunu esinle konus, eger senin icin daha iyi olursa, cocugunun gelecegi icin belki iyi olabilir onunla bosanmak yerine isini yaptigi ulkeye git cocugunuda birlikte orada buyutun derim, ama eger artik mutlu degilsen evliliginde ilk bi ikiniz bu konuda psikolaga gidin, eger halen mutlu olmazsan ve cocugun icinde iyi olucagini dusunuyorsan bosanmani tavsiye ederim.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 872 cevap paylaştı. Bazı erkekler eşle çocukla evle uğraşmamak için bilerek kaçmak için böyle işler yapar özellikle. Sen istemediğini söylediğin halde o işe devam ediyorsa mahkemeye gidip kocalık görevini yapmıyo dicen boşucan
01 Yorumla
Soran8 ayDogru yapmam gereken bu
8 ayyaninda aldirmasi konusu gecmedimi?
uzun süre calisan herkes evjni ailesini yanina aliyor. Haa konusuldugu halde almiyorsa imkan varken, o zaman baska hayatlari vardir oralarda.
30 Yorumla
8 ayO Şu an seni ve ikinizin hayatini daha iyi hale getirmek icin kendinden ödun vermis zorluga katlaniyor sen o yokken bunu dusunup saygi duymak yerine baskasina mi ilgi duyuyorsun cok guzel vefa örnegi veriyorsun esine soyle biri sana bosanman icin avukat masrafini karsilayacakmis de bulsun beni cunku senin gibi birisi ile basta evlenmemeliymiş
08 Yorumla- 8 ay
Yani size göre ilgisiz kocada sorun yok, sütten çıkmış ak kaşık, sizde kankası/avukatı olarak mağdura saldırıyorsunuz? Mağdur eş açıkça eşinin kendisi ve çocuğu ile ilgilenmediğini, yanına alma imkanı olduğu halde, mağdur ve çocuğunun yanına almayı reddettiğini açıkça ifade etti. Mağdur çok bile sabredip mücadele etti. Bende evliyim, bırakın aylarca, yıllarca evden uzak olmasını, bir gece bile evin dışında geçiremez efendim. Ben yalnız uyumak için evlenmedim. Nereye isterse birlikte gideriz, ya da kimse bir yere gidemez. Nokta
Soran8 ayHayatımızı iyi hale getirmek, sadece dışarida olmuyor. Yaptığı işi uzaktan da yönetebilir. 2 hafta evde 2 hafta uzağa gitse ya da ayda 1 haftaligina evde olsa ona da razi olucam. Adam hi gidiyor 4 5 ay yok. Neyin evliligi bu? Bekarlık istesem evlenmezdim. Bide çocuk yapip rezil etmek istemezdim
- 8 ay
Normalde evliliğini kurtarmana bak, acele karar verme derdim. Ama yazdıklarını okuduktan sonra, zaten elinden geleni yapmış olduğunu gördüm. Hayat senin hayatın, kararda senin kararın. Kimseye laf söylemeye düşmez. Şunu da eklemeliyim, seven adam aşkı uzak mesafeden de yürütür, telefonda da kadınını tatmin eder, dış merkezlere muhtaç etmez.
- 8 ay
@DarkAngelNyx madur mu cok komiksiniz
Soran8 ayYok canim ne maduru güllük gülistanlık hayatim baksana kocam yok kaç aydır yanımda mis gibi hayat 🤦♀️
- 8 ay
Sizin olaya erkek bakış açısıyla baktığınızı görüyorum ve sizi cinsiyet ayrımı yapmadan, hatta soru soranın kadın değilde erkek olduğun varsayıp tekrar okumanıya davet ediyorum
Soran8 ayEmpati bu ülkede olmayan şeylerden biri.
- 8 ay
Asıl sorun, empatinin yanlış algılanması. Empati, karşındaki kişinin yerine kendini koyabilmek. Onun yaşadıklarını ben yaşıyor olsam ne hissederdim? Nasıl hissederdim?
Daha da büyük olan sorun, kadının duyguları ve libidosunun küçümsenmesi. Sanki libido erkeklere özgü bir şeymiş gibi. Böyle düşünen erkekler ya bir kadınla gerçekten sevişmedi (sadece kendi işini görüp, sevişmeden saymış) ve yüksek libidosu olan bir kadınla birlikte olmadı, ya da evliliği dine bağlayıp, kadının yeri mutfakta, cinselliği tabu ve evliliği erkeği tatmini ve soyumuzun devamı için bir gereksinim olarak kabul ediyorlardır
8 ayBunu açık açık karşı tarafa dile getirmeniz gerekiyor. Eğer böyle devam ederseniz ben ayrılmak istiyorum diyeceksiniz Bu kadar basit. ve bu konuda kararlıysanız, değişen bir şey yoksa kararınızın arkasında duracaksınız. Kesin ve kararlı.
00 Yorumla
8 aySeni yanında istemiyor düzen bozulur vs vs bahaneler uyduruyorsa hayatında başka birisi olabilir uygun dille söyle böyle olmayacağını devam ederse boşanmalısın herkesin kendine göre temel ihtiyaçları vardır kimse kimseyi hapis edemez
00 YorumlaEmin misin boşanmaya öncelikle. Ben de gurbette çalışıyorum niye bu kadar sorun ediyorsun? Sonuçta ailemiz için gidiyoruz kimse istemez ailesinden uzak olmaya.
05 Yorumla- 8 ay
Gurbette ne demek
- 8 ay
Anladım
Soran8 ayKardeşim evlenmeden önce gurbet işi yoktu. Evlendikten sonra sirket ortagi oldu. Eve 5 ayda bir geliyor. Eger kadina gençliğini kadinlığının yaşatmiyorsa bıraksın kadin hayatina baksin. Bekar kalmak isteseydim zaten evlenmezdim. Evde tek kalacaksam evliligin ne anlami var
Abicim haklısın istek olur ama o kimin için çalışıyor? Madem istemiyorsun ona de ya burada bul ya da ben gideyim. Peki çocuk? Babasız olmak nedir bilir misin? Bunu ona yaşatmaya hakkın var mı? Bak sadece düşün
00 Yorumla
8 ayEnflasyon bu kadar pahalıyken polyanacılık oynamayın. Çünkü eğer iyi bir işi olmasa hepimiz yeni soruyu tahmin edebiliyoruz "istediklerimi almıyor boşansam mı?"
11 YorumlaÖncelikle adına çok üzüldüm böyle olmasaydı keşke ama evliliğini en iyi sen bilirsin öyle karar vermişsen bu işin artık gerçekten yurumedigin gerçeğidir ama konuşarak bu süreci daha sağlıklı bir şekilde sonlandirabilirsiniz söyle ben yapamıyorum boşanmak istiyorum
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. Bütçen varsa avukat tut,
Yoksa mahkemeye git dilekçe yaz, baro bedava avukat veriyor.
Adına hayırlısı olsun.01 Yorumla
Soran8 ayBunu bilmiyordum ailemle konuşup devreye girmem lazim artik
8 aytuhaf böyle biri ile evlenmen büyük ihtimal aldatıyor da yazık etmişsin kendine
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)8 ayEğer seni yanına almıyorsa işine geliyordur öyle, başka kadınlarla mutlaka beraber olmuştur, yanlış anlama bunu moralini bozmak için söylemiyorum ama eşinden çocuktan uzakta olup başka kadınlarla sevişen bir sürü erkek var, ayrılmanız daha hayırlı
10 Yorumla
8 ayOturup konuşman gerekiyor bu konuyu her şeyiyle. İnşallah sonunda dilediğin, istediğin gibi olur ve kendine güzel bir hayat kurarsın
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı.
8 ayseni de alsın yanına neden almıyor acaba acaba?
20 Yorumla Eşin gurbette kaç kişiyi götürüyordur senin ihtiyacın varsa onunda var acil boşan
20 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)8 aySacmaliyorsun. Uvey baba haberlerini duymuyormusun. ijtiyaclarina baslattirma. Omce cocuk. Uvey baba hadi cpcuguna tecavuz ederse
23 Yorumla
Soran8 ayTekrar evlenicem gibi hir cümle kullanmadim ama
Cevap sahibi8 ayE suanda bile ihtiyaclarim var diyen birisin, dururmusun bosaninca sence
Soran8 ayDururum durmam yaparsam çocuğumu da alip gitmeyecem ya adamin yanina sacma sapan düşünüp yorum yapmayin gerçekçi olun
Aile & Toplum konusunda 806 cevap paylaştı. Geçmiş olsun. Eşinizin olduğu yere taşınma imkanını değerlendirdiniz mi? Ne kadar süre devam edecek gurbet, belirli bir süre mi?
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. her şey para değil doğru ana şuna emin ol ki para olmayınca da huzur olmaz
02 Yorumla
Soran8 ayPara olmadan da olmuyorsa beni alsin yanina erkekler için imkansiz diye birsey yoktur diye biliyorum
Gizli Üye(25-29)8 ayAldatma gibi bir durum söz konusu gibi ama haklıyken haksız durumuna düşme ve keşke bu durumdayken çocuk yapmasaydın olan çocuklara oluyor çünkü ve benim bir arkadaşım mutsuz olduğu için mutluluğu başka yerlerde aradı maalesef
00 Yorumla
8 ayÇocuk yapmasaydın keşke böyle evlilik mi olur
04 Yorumla
Soran8 ayKeske ama yapacak bise yok artık.
- 8 ay
Ne yapmayı düşünüyorsun peki allah yardımcın olsun
Soran8 ayTeşekkür ederim bosanmakta kararliyim
- 8 ay
Çekişmeli mi açacaksın anlaşmalı mı olacak
8 ayAçık açık konuşup bu şekilde evliliğin sana göre olmadığını belirt ve boşanma davanı aç. Sen adım atmazsan kimse sizi boşamaz.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 473 cevap paylaştı.
8 ayEşin bunları görmüyor önemsemiyor mu neden bu denli yalnızlığa bırakıyor yanında ve varlığını hissettirmiyor
00 Yorumla Anlaşmalı bir şekilde bosanabilirisniz
Ama bebeğiniz çok küçük. Boşanırsaniz yine aynı durum olmucak mı?
00 YorumlaAçıkça otur konuş net şekilde işinden ayrılıp seninle ilgilenmeyecekse boşanmak istediğini söyle süre ver baktın olmuyor aç davayı
00 YorumlaŞimdi burdan ne yazsam olmaz bunu oturup konuşmak lazım hem dertleşmiş olursun öylesi daha iyi olur sanki yaz istersen
01 YorumlaYaptığı için aynısı olduğunuz ilde yok mu
Veya olduğunuz ilde sizi geçindirecek iş yok mu012 Yorumla
Soran8 ayYanina alamaz çünkü 4 5 aylik işler oluyor şirket ortağı her ilde işler oluyo
Soran8 ayHayir gözü yükseklerde
Soran8 ayDüşünmüyor işi herseydeb önemli
Soran8 ayDayanamiyorum boşanmak istiyorum
Soran8 ayHayir cesaretim ve gücüm yok
Soran8 ayTabi
8 ayNormal bosan önce avukat ile görüş muhtemelen kocan seni aldatıyor gurbette
01 Yorumla
Soran8 ayTlf da yapiyor olabilir
Gizli Üye(25-29)8 ayYa mesleğini bırakırsın ya da boşanmak istiyorum de haklısın sürekli tek başına kalmak zor oluyordur ortada bir çocuk var çocuk olmasaydı işin daha kolaydı
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 316 cevap paylaştı.
8 aySaçma bir durum olmuş bence de boşan madem anlamıyor..
10 Yorumla
8 ayAvukat tut, boşanma davası aç, anlaşmalı boşanma davası aç
10 YorumlaMahkeme diye bir şey var mesela oraya gidebilirsin
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5,4b cevap paylaştı.
8 ayOnunla konuşup ayrılmak istediğini dile getir gurbette derken seni neden götürmüyor ki yanında
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 857 cevap paylaştı.
8 ayZor bir durum evlisin ama kocan yok peki neden yanına gitmiyorsun
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)8 ayEşin hangi şehirde çalışıyorsa senin de o şehre taşınma ihtimalin yok mu? Bence arada şiddet kavga gibi olumsuz olaylar yoksa boşanmayı hemen düşünmemelisin.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 929 cevap paylaştı.
8 ayNeden eşinin okdupu yere taşınmıyırsun onu anlayamadım
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)8 ayKotu seyler olacak derken ayrılacak mısın? yoksa aldatacak mısın?
Bence ayrıl aldatma. Orrrrrrrrtoospu olmayın edebinle ayrıl70 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı. Böyle zorlu zamanlar yaşanabilir geçici bir durumsa biraz daha sabretmek lazım hep böyle olacaksa da kararın doğru
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 961 cevap paylaştı. kendinizi oksayin bence bosalmak icin seksting de olabilir
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5,9b cevap paylaştı.
8 ayYani bosanmakmi icin binsebep evlilikte bu insani yorar
00 Yorumla - Devamını Gör (175)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne