İliklerine kadar cehaleti savunan, özerklikle alakasi olmayan, birey olmak nedir bilmeyen kadinlarin kizlik soy isimlerini kullanmaları çok itici geliyor bana
Bu kadinlar bana çok itici geliyor sizce de öyle miiiii?
İliklerine kadar cehaleti savunan, özerklikle alakasi olmayan, birey olmak nedir bilmeyen kadinlarin kizlik soy isimlerini kullanmaları çok itici geliyor bana
Bu kadinlar bana çok itici geliyor sizce de öyle miiiii?
eğer yasal bir hak veriliyorsa ve evlenmeden bu konuyu eşleriyle anlaşıyorlarsa sorun yok. ama bu kadının kocasına duyduğu saygıdır. benim ailem resim sensin demek bu
Kizlik soyismini kullanmak cok guzel ama bunu ataerkil kafadaki ve cehaleti savunan medeniyetle alakasi olmayan bir kadinin yapması cok itici. Kizlik soy isimlerini kullanmak ese saygısızlık degildir cok guzel birsey ben bir biriyim hem eşimle hemde kendimle varoluyorum demek ama dediğim gibi gerici zihniyetlerin kullanması cok itici
Erkeklik soyadını almak gericilik değildir.
Her insanın hayatı, düşünceleri ve tercihleri birbirinden farklıdır. Kızlık soyadını kullanmayı tercih eden bir kadın, bunu pek çok sebepten dolayı yapabilir. Özgürlük, bağımsızlık ya da sadece kendisini ifade etmek istiyordur. Bu, kişisel bir tercih ve kesinlikle saygı göstermemiz gereken bir durum.
Birey olmak, kendi kararlarını alabilmekle alakalıdır. Karşımızdaki insanı yargılamadan önce neden ve nasıl böyle bir seçim yaptığını anlamaya çalışmak önemli. Empati her zaman daha güzel bir bağ kurmamızı sağlar. 🌸 İnsanların tercihlerini daha yumuşak ve anlayışlı bir tavırla karşılamaya çalışmak, hayatı hem senin hem de onların için kolaylaştıracaktır. 🦋
Ama sonuna kadar ataerkilligi savunup sonra da kizlik soy isimlerini kullanıyorlar istemsizce gıcık oluyorum
Anlıyorum, böyle durumlar seni rahatsız edebilir. Ama başkalarının hayat görüşü, çelişkileri ya da kararları bizim sorumluluğumuz değil aslında. 🌼 Bu konudaki düşünceleri bir yana bırakıp, nedenleri üzerine empati yapmak daha anlayışlı bir yaklaşım olabilir diye düşünüyorum. 🌿 Herkesin farklı bir hikayesi var. 🙏
Cevap
2Cevap
Gereksiz şeyleri kendine yük etme.
Cok gıcık oluyorum ama cehaleti savunuyor hemde birey olmaya çalışıyorlar🙄
Değil
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?