Hanefi mezhebine göre karşı cinsin eli değerse gusül abdesti bozulur mu
Biri diyor bozulur Biri diyo bozulmaz
Hanefi mezhebine göre karşı cinsin eli değerse gusül abdesti bozulur mu
Biri diyor bozulur Biri diyo bozulmaz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
Hanefi mezhebinde öyle bişey söz konusu değil. Şafi diye biliyorum
Bence bozulmalı mantıklı olan o sonuçta nikah dusen birisine degiyorsun
Evet bende öyle düşünüyorum ama bozulmazmış
Din tektir kimse kendince yorumlayamaz bu yüzden mezheplere inanmıyorum
Mehzepler yalan değilki kimsede yorumlamıyor hak olan 3 mehzep var imam şafinin imam hanefinin diğerini unuttum ayrıca mehzeplere inanmadan nasıl iman ediyorsun?
Kuran ne diyorsa o. Allahın kelamı yeterli
Ama dostum kuranda ibadeti anlatmıyor hafızım ben ibadeti anlatan peygamberimizdir yani nasıl yapılcağını peygamberimiz öğretmiştir ileri zamanlarda herkes unuttuğu için hak mehzepler ortaya çıktı bunlarda insanların mantık yürütmesine bağlı
İslam bi tanedir herkes kendi mantigina gore yaşasın o zaman. Allah abdesti bozan durumları Kuranda aciklamis yeterli
Dostum o zaman bozulur diyemezsin çünkü maide 6 da diyorki ön ve arkadan idrar ve dışkı çıkması veya gaz çıkarma yoluyla kadın ve erkeğin cinsel organların birbiriyle temas etmesi abdesti bozan şeylerdir burada normal temas ile ilgili bir şey yazmıyor yani ona bakılırsa bozulmaz
Gayet acik ve net
Aga anlamıyorsunki sen az önce bozulur diyorsun sonra kuranda yazıyoe diyorsun kuranda öyle bir şey yazmıyor kuranda ön ve arkadan idrar ve dışkı çıkması veya gaz çıkarma yoluyla kadınve erkek cinsel organların birbiriyle temas etmesi yazıyor
Şafi mezhebine göre bozulur, Hanefi mezhebine göre bozulmaz.
hanefi de bozulmaz ama şafi de bozulur.
Hanefi değil şafide oyleymiş
Şafii mezhebine göre o
Kurana göre nasıl oluyo
Knk kurana göre değil mehzeplere göre iman etmek peygamberimizden öğrenildi kurandan değil peygamberimizin vefatından sonra da o zamanın en büyük alimleri mehzepleri oluşturdu
Peygamber kurana uymuş ama peygamber böyle bişey öğretmiş olamaz.
Knk nerenden uyduruyorsun peygamberimiz ztn bunları öğretmedi peygamberimizin vefatından uzun yıllar sonra bunlar unutuldu ve büyük alimler bu kuralları koydu şu an herkesin İsmail ağa cemaatine uyması gibi
hayir hanefiyim bozulmaz
O şafi mezhebinde
Bozulmaz
Bozulmaz
Bozulmaz