Abartmasın kimse islamı ERKEĞİN KADIN DÖVME HAKKI VAR DA KADININ ALDATMA DURUMUNDA YOK MU SANIYORSUNUZ!!! Olayı kes yapıştır yapmayın Kadınlar size Allahın emanetidir ayetiyle durum yeterince açıklığa kavuşmadıysa sizin en hayırlınız hanımlarına en iyi davranınız hadisine bakınız lütfen bazı şeyleri çarpıtmayın ordayı dövme hakkı tüm uyarılara rağmen ahlaksızlığı son noktaya getirdiğinde izin verilmiştir islamda eşitlik değil adalet vardır ve o öyle bir adalettir ki aslında incelense insanı hayran bırakır adamlar bu kdr ahlaksızlık yaparken islamda buna izin mi verilmiş sanıyorsunuz kadının gücü yetmeyeceği için kendi vursa adamın canı yanmaz bir ceza sayılmaz onun için babası dayısı erkek kardeşi tarafından adama uyarı yapılması için verilmiş bu kadın ve erkek için değil ahlaksızlar için alınmanızı gerektiren bişey yok şu an uygulanmıyor ülkede belki algj yanlışlığı belki bilgi eksikliği ama bu islamdan değil bizden kaynaklanıyor
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılüç kez uyarıdan sonra kadın hala dinlemiyorsa kaba etine vurabilirsiniz der ayet. benim bildiğim budur. bizim herifler allah belalarını veresiceler yer misin yemez misin daldıkları ve kitabı okumadıkları için 3 tane karı alabileceklerini düşünüyorlar sadece. ulan bir tanesinin gönlünü yapamıyorsun üç tane neyine l*n tırrık. neyse sinirlendim. ayrıca 3 eş alma olayını da kitap okuyamadıkları için çarpıtanlar da var neyse bu konumuz değildi zaten.
18 Yorumla- +1 yıl
Ama canım ayeti google dan sorgula bence biraz ekledin çünkü. Kaba etine diye bir kelime geçmiyor. Benim düşünce m şeriat ve dinin sert kuralları vardır işine gelmeyen yumuşatma sin desin ki bana uymuyor dürüst olsun
- +1 yıl
yoo ben çeviriden okuduğumu söylüyorum. dinin böyle kuralları yok. şeriat denen bir yerlerden uydurulma dinci yobaz kesimin uydurması dayatıyor insanlara bunu. gereksiz boş bir dayatma. şeriat nedir yaa? aklı olan, allahını seven zaten bana uymaz der.
- +1 yıl
Arapça çevirisini oku ama ben arapça biliyorum ve sizi kandirmalarini istemiyorum. Sen yorum su bişey okumuşsun ya da. Günahı boynuna bilerek yalan yazmışlar
- +1 yıl
bir kadın var adı wafa sultan youtube da güzel bir video su var izlerse n gerçek ıslam bu değil vs konusunda bilgi almış olursun. Bana guvenmesen bile o eğitimli bir insan
- +1 yıl
bir şey merak ettim. sen şimdi bir kadın olarak dayağın atılması taraftarı mısın?
- +1 yıl
Linkini yolladigim "wafa sultan ıslam bu" video sunu izledin mi? Uzun bir video değil benim fikirleri le uyuyor
- +1 yıl
İzledikten sonra istersen bana yorumunu yaz merak ediyorum fikrini. Ve ben tabiki dayaga karşıyım ama ıslam karşı değil. Karşı olmasa ne çıkar adalet karşısında dinin hükmü geçmez
+1 yılKuranda okadar kadını yücelten sevgi dolu ayetler varken peygamberimiz bile Cahiliye zamanında olum hutbesinde eşlerinize sahip Çıkın onları Allah'ın emaneti olarak koruyun birbirinizden üstün değilsiniz derken bunca ayet ve Hadisi yok sayarak Nisa suresindeki en son ihtimal kadını dövün diyor bakalım neden Demiş oyle : 4/34 : ... Sadakatsizlik ve iffetsizliklerden çekindiðiniz kadýnlara önce öðüt verin, yataklarýnda yalnýz býrakýn, nihayet onlarý bulunduklarý yerden uzaklaþtýrýn (dövün?)... Once öğüt verin sonra anlamazsa ayrı yatın cinsel ceza verin hala anlamıyorsa dövün Darb olarak geciyor bunun Arapça Kökeni örnekle anlatma ornek verme ama herkes farklı yorumluyor not :Aldatan bir esiniz varsa ve öğrendiyseniz ya da yakaladiysaniz naparsiniz? Vijdaniniza bırakıyorum sizleri
07 Yorumla- +1 yıl
Aldatan eşle yaşamak sapkinliktir bana göre. Gider boşanırsın.
- +1 yıl
Ayrıca dinimiz ıslam deme dininiz ıslam de senin ıslama inanmadığın acık acık ortada o Yüzden acık aramaya çalışıyorsun ama o açığı çürütecek herzaman bir cevap vardır kuranda Allah'ın izniyle 1400 Yıldır tek kelime dahi eklenmemiş ve çürütülmemis bir din ve kitaptan bahsediyoruz hepiniz zaten kocasına annesine Babasına saygılı masum kızlarsiniz ya o Yüzden kuranda yazanı eleştiriyorsunuz
- +1 yıl
Valla ben boşanmadan once Dövmek kelimesi az gelir Allah yaşatmasın katil olurum o kadar anlayışlı degilim kusura bakma
- +1 yıl
İyi o zaman. Katil potansiyeli olan bir insan olduğunu öğrenmiş olduk. Kimse kimsenin mali değil olduremezsin
- +1 yıl
Sen karı koca kavramını dost hayati yaşamakla karıştırıyorsun bacım
- +1 yıl
Dost hayatı seninkine giriyor iki tokat patlatiyosun aldatan karınla yatmaya devam ediyosun
- +1 yıl
Ben bugüne kadar bir Kızın kolunu dahi sıkmadım sen neden bahsediyorsun?
Diğer konusunda 2,2b cevap paylaştı. İslamda asla çiftlerin ayrılması şiddet uygulamak huzursuzluk uygun görülmez ve tasvip edilmez.
Tartışmada biriniz ateşken biriniz su olmalı denir.
Bir erkek eşine kızdı ise ya da eşi erkeğe kızgınsa erkek ortam gerginliği geçene kadar ortamı terk etsin denir17 Yorumla- +1 yıl
Cok güzel şeyler yazmışsınız bunlar insan doğasına uygun. fakat ayette dayaga izin veriliyor.
- +1 yıl
Nisa süresi 34. Ayet
- +1 yıl
Fıkıh ilmi konusunda ilimli değilim ama demek istediği onları dövün olacağını düşünmüyorum öyle olsada hem bir ayetten yola çıkıp icraat yapılmaz hemde bir şiddetten bahsediliyorsa ya günümüzde farklı bir yöntemle uyarlanmış ya da farklı bir yorumlanmış olabilir. bu durumu ilimi yüksek birine yani bir fikıhçıya danışmak gerekir
Kesinlik bu durumun mantıklı bir açıklaması vardır. - +1 yıl
Sen herkesle eşitsın benim ilmim yetmez diyerek kendini hafife almış oluyorsun. Ve işin içinden sıyrılıyor sun yerine başkalarını dusunduruyorsun. Bence kafanı yormadigin için yanlış yapiyorsun
- +1 yıl
Kafa yormuyo değilim ama burada bir bilgi verilecek ama verilen hükmün sonucu büyük bir yanlışlığa yol açma olasılığı olduğu için bieln birinin hüküm vermesi gereklidir. ve sonuç itibariyle ben bir islam alimi ya da bilgini değilim kendime göre bildiğim doğrularım her zaman vardır
Hüküm galastaray mı en iyi klüptür fenerbahçe mi olsa istediğimi seçerim sonunda büyük zararlar oluşmaz - +1 yıl
Ben bir fikir verdim yorum size kalmış zaten.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
20Cevap
+1 yılKuranda olan bir emrin açılımı sünnetlerde olur.
Namaz kılın der ama ne şekilde olduğunu Peygamber gösterir.
Dediğin ayette kadın asiyse ilk önce uyarın, sonra yatakları ayırın, hala devam ediyorsa hafifçe dövün der.
Allahın Peygamberide bu dövme işini açıklar.
Yüzüne olmayacak şekilde hafifçe.
Yani evde Reisin kim olduğunu bildirmek amaçlı olmuş olabilir.
Tabi bu son çare. Bu şekilde dövmekte farz değil.
Allah çoğu ayetinde affederseniz bu yararınıza olur der.00 YorumlaGünahtır bence. Ki din siddeti şaapmayan bir din. Hicbiriniz kurani tam çevirmedigimiz icin yanlis anlayabiliyoruz arada
11 Yorumla- +1 yıl
Vaay kardeşim güzel ironi yapmışsın
+1 yılDövmenin caiz olduğuna dair ayetler var evet.. Bunu çarpıtmak tam bir yavşaklıktır, açık ve net olarak kitapta kadın dövmenin caiz olduğuna dair ayet vardır..
Ama pardon, fazla canını yakmadan dövülmesi gerekir diye belirtiyor ahaha11 Yorumla- +1 yıl
Işte net cevap. Tskkr ler. Işte bur'dakiler hiç öyle şey olur mu demeyi bilir ancak google translate ten bile olsa bakmak bu kadar mi zor bir ayetin cevirisine
Dinde 2 yerde dayak var. Biri çocuk namaz kılmadığında diğeri kadın laf dinlemediğinde.
Kadın laf dinlemiyorsa önce uyarın sonra yatakları ayırın sonra da kaba etine ( totosuna ) bir kaç kere vurun. Diyor.
Dahası yok diye biliyorum.016 Yorumla- +1 yıl
Totosuna vur diye bişey yazmıyor kuran da. duyduklariniz bazen efsane olabilir
- +1 yıl
Ama dövmek var ben izin verir miyim hayır
- +1 yıl
Çevir kazı yanmasın kuran hadisten önce gelir ayrıca bir sürü mevzu hadis var yani uydurma
- +1 yıl
Cehalet diz boyu allah sözü peygamber sözünden sonra mi geldi sana göre :)
- +1 yıl
Fıkıh dan usül den hepsinden uzaksın anlaşılan. Peygamberi konuşturan da Allah tir. bir araştır bakayım kur an mı Peygamber'e muhtaç peygamber mi kur ana. Senin bu savunduğun görüşürü sadece IŞİD savunuyor onlarda Müslüman değil. Ayetleri aç oku " biz bu kur anı sana açıklayasın diye indirdik " gibi bir sürü ayet var. Kur an namaz kıl der ama nasıl kılınacağını hadi göster kur andan? Kur an oruç tut der ama hadi hangi gün nasıl tutulacağını göster? Kur an zekat ver der hadi kaçta kaç vereceksin bul göster? Dediklerimi hadi kur an dan bul göster.
- +1 yıl
Usul hadis vs vs hepsini saçma buluyorum. Yorum yorum ve yorum. Allah konuşmaktan aciz değil ki kuran indirmiş orda yazan en ufak ayeti bile hadis olmadan anlamiyorsak allah sussaydi da peygamber konuşsa ydi ve ayrıca kuranin korunma garantisi var ama hadislerin öyle bir güvenirliği yok.
- +1 yıl
Namazını kılmanda şeklini öğrenmiş olabilirsin bu tezat olusturmaz ama ayeti yumuşatmak veya yok saymak. Onu açıklamak değil inkar etmektir
- +1 yıl
Kur an yeter diyen insan kâfirdir bunu unutma. Bu noktalarda bana göre bence gibi kelimeler kullanma. Ve Sen eğer kelime kelime çevirirsen zaten yanlış yaparsın ki dediğin ayette zaten allah kadını dövün demiyor. Allah ın kastettiği " Ahlaksız kötü huylu kadınlar " dır. Kur anı yumuşatma meselesine gelince " kolaylaştırınız güçleştirmeyiniz sevdirdiniz nefret ettirmeyiniz " düsturunu unutma. Kur an efendimize intikam alabilirsin der ama sabredersen daha iyi olur der. Bu gibi ayetlerden de anlaşılacağı üzere allah her zaman iyiden barıştan yumuşak huyluluktan yanadır. Bir ayetin Geliş sebebini geldiği ortamı bilmeden kelime kelime çevirip aha Kadınları dövün diyor demek inan seni Gülünç duruma düşürür.
- +1 yıl
Gülünç durumda olmadığımı biliyorum. Benim çevremdeki ilahiyat cilar bile sizin gibi celallenmiyor bu konuları konuşurken sakin olma taraftariyim
- +1 yıl
Kimse bana bişey anlatmasin ben cemaat de gördüm kuranı da arapcayi da hatta yakında kuran hocası olcam
Caiz deseler ne olur, caiz değil deseler ne olur.. Örn. alkollü içki haram diyorlar, ama millet su gibi içiyor.. Ama senin canın dayak istiyor galiba.. Ya da erkek kardeşinin yengeni dövmesini istiyorsun.. Ya da kaynanasın diyecem ama daha gençsin..
01 Yorumla- +1 yıl
Dayak istemiyorum sadece dini olduğu gibi bilse herkes bu kadar sevebilir mi merak ettim
Diğer konusunda 2,3b cevap paylaştı. O ayeti bende duymuştum hatırladığım kadarıyla ; eğer zevcenizin sizi aaldattığını düşünüyorsanız önce onu uyarın şüpheleriniz devam ediyorsa dövün hala geçmemişse yatağınızdan uzaklaştırın şeklindeydi bana göre burada yargısız infaz var
10 Yorumlaçok lanet bişey tabikide caiz değildir erkek adam kadına ne olursa olsun el kaldırmaz benim görüşüme göre kaldıranında ciğeri beş para etmez ama adamım diye etrafta dolanır ancak :))
18 Yorumla- +1 yıl
Din de CAİZ ama hukukta CAİZ degil
- +1 yıl
Belki senin dini bilememen komiktir. Bilmek zorunda misin hayır ama o zaman dinle ilgilenmiyorum diyebilirsin
- +1 yıl
Kadınları dövmek
Sual: Allah, Kur’anda, niye (kadınları dövün) diyor?
CEVAP
Bir karıncayı hatta bir buğday tanesini yaratmaktan aciz insan, kâinatı yaratan yüce Rabbimizin emrini hangi hakla sorgulayabilir ki? Âyetin bir kısmını değil tamamını almak gerekir. Bu âyet-i kerimenin meali şöyledir:
(Erkekler, kadınlar üzerine hâkimdir [aile reisidir]. Çünkü Allahü teâlâ, bazı kullarını, bazı hususlarda bazısından üstün yaratmıştır. Hem de erkekler, kendi mallarını, onlar için sarf ederler. Kadınların iyileri, Allahü teâlâya itaat eder ve kocalarının haklarını gözetirler. Kocaları hazır olmadıkları zaman, onların namuslarını ve mallarını, Allah’ın yardımıyla korurlar. Hıyanet etmesinden korktuğunuz kadınlara, karı koca haklarını öğretin ve tatlı sözlerle nasihat edin, onları yatağınızdan ayırın. Yine de, uslanmaz iseler, hafif dövün! Uslanırlarsa, onları üzecek şey yapmayın, kendilerini incitecek bahane aramayın.) [Nisa 34]
Görülüyor ki, mala ve namusa hıyanet etmeyen kadınları dövmek değ - +1 yıl
https://www.dinimizislam.com/detay.asp?Aid=3245
buyur okuda bilgilenin :)) - +1 yıl
Hafif kelimesi sonradan eklendii siz nazik müslümanlar için. Arapça olarak o ayette hafif kelimesi geçmiyor uyanın artık. Islam serttir işine gelmeyen bıraksın yakasını.
- +1 yıl
Konusmandan anladığım kadarıyla şiddeti onaylamayan bir insansın ama din konusunda bilgisizsin. Karincayi incitmeyen diye baslamissin direk. Ben yorum istemiyorum gerçekleri soruyorum. Suçlamıyorum ogrenmenizi istiyorum. Ayetin arapcasini bulun google translate yapın arapcadan türkçeye bakalim ne cikiyor
+1 yılBu tartışılan bir konu. Sen emin bir şekilde dövme var dediğine göre dayak yemeyi istiyorsun galiba. Hiç düşünmüyor musunuz siz? Ya kadını dövmek değilse ( ki bana bu daha mantıklı geliyor) nasıl büyük bir vebale girdiğinizi. Hem siz meal okuyarak kuranı anladığınizi mi sanıyorsunuz? Sanırım ya erkeksin ya da ateist ki bu kadar emin bir hüküm verebiliyorsun. Değişiksin
00 YorumlaKur-an da ayetler gününüze göre uyarlayın derler. Kadın Dövmek geçer ancak oda anlatılmış. Arapça bilip bilmemek değil yorumlaya bilmek önemli.
03 Yorumla- +1 yıl
O zaman işimize geldiği yere yorumlayalim herşeyi.. din olmasa da olur o zaman sonuçta psikoloji var vicdan var insan hakları belli
- +1 yıl
İşine geldiği yere yorumlamakta özgürsün. Allah o konuda da insanları özgür bırakmış. Senin yorumların işine geldiği gibi ve yanlış ise huzurumda hesabını verebilirsin. Ayrıca bir şeyi yorumlaya bilmek için önce konuyu anlamak gerekir. Bazı insanlar okuduğunu senden benden iyi anlayabilirler, çünkü konuya daha vakıflardır.
- +1 yıl
Ama din süper zeki lere değil herkese indi dolayısıyla açık net olmalı bir şiir gibi muğlak olmamalı
+1 yılevet aynı hatayı yapmakta ısrarcıysa caizdir aksi halde son çare boşanmaktır. senin niyetin kötü işine gelmeyen ayetleri beğenmiyecek kadar kendini mükemmel görüyorsun. sen daha kuran'ı kabul etmemişsin neyi tartışıyon
04 Yorumla- +1 yıl
Kabul etmek zorunda değilim sadece dine inanıyorum deyip de içeriğini bilmeyen insanları bir konuda uyandırmak istedim.
- +1 yıl
kendini çok zeki sandın heralde şeytanın avukatlığını yapmak sanamı düşmüş. cehenneme arkadaş yoldaş arıyorsun heralde. samimiysen al silahi çek tetiği vur kendini varsa yüreğin gör geçekleri kendi gözünle sonra konuş konuşabilirsen. artist şovmenler bildikleri bir şey yok
- +1 yıl
Konuşma tarzın yanlış. Ben kendimi ifade ediyorum.
- +1 yıl
denemeden konuşma önce denemen gerek
kadın bir hususta sorun yaratıyorsa eger eşi önce uyarır sorun devam ederse sonra uyarir ve vücudunda belirgin olmayacak şekilde şiddet uygular yine devam ederse daha sonra yatak ayrılır.. kur an da bu şekilde geçiyor
02 Yorumla- +1 yıl
Doğruyu söylediğin için teşekkürler
+1 yılYatakları ayırmak bile kötü birde dövmenin günahını düşün demiş
12 Yorumla- +1 yıl
Yanlış bilgi :)
- +1 yıl
Mevzuata uymak şart degil doğru olan bu
+1 yılBir bitmediniz kardeş.. İnanmıyorsan kendine sakla niye böyle bişey yapma gereği duyuyorsun?
01 Yorumla- +1 yıl
Alttaki kardeşe de açıkladım. sebebi şu ; neden bu toplum herşeyi kulaktan dolma yaşıyor. Ben kotulemiyorum ki böyle bişey var diyorum. Dininizde olan bitenden haberiniz olsun.
+1 yılCaiz değildir
"Kadınlar size Allah'ın emanetidir!" Der
Hz. Muhammed (s. a. v).03 Yorumla- +1 yıl
kuran da izin var ama. O zaman çelişki var diyebilir miyiz?
- +1 yıl
nerden biliyosun böyle dediğini?
- +1 yıl
Nisa 34 oku ve karar ver. Okumak ayıp değil.
Dinimiz kadin erkek ayirmaz. Müslüman müslümana of bile diyemez. Der. Bilmem anlatabildim mi..
01 Yorumla- +1 yıl
Ayırıyor ışte kadın erkek miras ta bile eşit değil şahit olarak da eşit değil
+1 yılsenin amacında kötülemek galiba işinize geldiği gibi anlamak neden dövün dediğinide oku
016 Yorumla- +1 yıl
Sebep ne olursa olsun dovemez işine gelmiyorsa ayrilirsin. Kadın 2. Sınıf değil sonuçta.
- +1 yıl
o zaman bir erkek gelip seni taciz ettiğibde sende dövemezsin git polise şikayet et
- +1 yıl
Konuyu saptırarak da olsa dinini koruyorsun. Takdir ettim doğrusu. 😃
- +1 yıl
saptırmak değil taciz yerine başka bişeydende örnek olabilir sende inanmamak için hep kötüye yorumlamak istiyosun
- +1 yıl
İnsan hakları evrensel konularını bile dinin için ihlal ederek bir kadını dövmeyi normal bulduğun için sana ne desem boş.
- +1 yıl
Taraflı bakıyorsun ve dövülen bir kadın yola gelmez yoldan çıkar emin ol. Ben bir bayan olarak bunu söyleyebilirim.
- +1 yıl
durduk yere değil herhalde dimi iyi valla kadın aldatsın 2 tokat at suclu olalım ama biz örnek verince konu saptırma olsun asıl saptıran sensin bu olayı kendi yönüne cekmeye calısıyosun
- +1 yıl
yoldan cıkması bayanın sorunu
- +1 yıl
Ama ceza vermek senin haddin değil. Peki bir erkek aldatirsa kadının gücü yetmeyeceği için o da cezayı bıçak la ya da silahla verse ne olur? Neyse anlamak kolay kabullenmek zor. Çünkü din elden gidiyor.
- +1 yıl
ben tokat atmak dedim sen bıcak silah dedin eğer erkek bıcak silah kullanıyosa zaten kabullenmem dediğim gibi sen kendin anlamak istemediğin için kuranı her yerini eleştirdiğin için ters yönden bakıyosun caizmi bilemem bunu din alimlerine sor ya da tefsirli mealine bak
- +1 yıl
Kadın tokat atsa 2. katı karşılık gelir erkekten. Işte döverek hakkımızı alacaz ya biz nasıl alcaz
- +1 yıl
karşılık veren erkeği savunmam ben sana şimdi ben sana illa dövmek lazım demiyorum her türlü karşıyım sadece dini kötüye yorumluyosun tefsiriyle oku
- +1 yıl
Din senin kadar vicdanlı değil napalim mızıkçılık yapmaya gerek yok.
- +1 yıl
vicdansız olsaydı sana cenneti vaad etmezdi
- +1 yıl
Cevabın beni tatmin etmedi
- +1 yıl
çünkü sen dine karşısın hiçbişeye tatmin olmazsın cennet anaların ayakları altındadır denilmiş kız cocuklarına bakmak onlara değer vermek erkekten daha sevap mukafatı büyük
Veda hutbesinde "Kadınlar size Allah ın emanetidir " diyen bir peygambere gönderilen dinde hiç caiz olabilir mi? Hiçbir sebeple vurulamaz.
21 Yorumla- +1 yıl
Yahu tabiki bir çocuğa da sorsam onaylamaz ama nisa süresi 34. Ayete ne diyeceksin
Diğer konusunda 1,3b cevap paylaştı. Hiç bir sorunun çözümü şiddet değildir
11 Yorumla- +1 yıl
Teşekkürler
+1 yılseni allah karetsin emiiiii tabi güğnah hepnz yabnacaksınız :D
00 Yorumla
+1 yılcaiz değildir Namusa halel getirmedikten sonra dövülmez diye bilirim
00 YorumlaEvet ayeti tam hatırlamıyorum ama gerekirse dövün! Diye bitiyordu
02 Yorumla- +1 yıl
Doğru söyleyen biri daha. Bir elin parmaklarını geçmiyor nedense.
+1 yılkadın zina yapmaya devam ederse ilerleyen aşamada dayak var
00 Yorumla
+1 yılbence seni dövmek günah degil ayşecigim:DD
31 Yorumla- +1 yıl
Çocukça bir yorum
Tabiki de değildir o nerden cıktı.
02 Yorumla- +1 yıl
Nisa 34
Islama gore kadin bildigin köledir.
01 Yorumla- +1 yıl
Doğru diyorsun
Diğer konusunda 19,2b cevap paylaştı. Mantıklı olan neyse dindeki yorumu da odur.
06 Yorumla- +1 yıl
hmm evet ayetler mantıklı olan fikre doğru kaydiriliyor. Yorumlanıyor. Sana katılıyorum.
- +1 yıl
😃 minareyi çalan kılıfını hazırlar diyorsun
- +1 yıl
Sen de ayrı bir cins çıktın. Neyse herkesin fikri kendine ama bu şiddet yanlısı tavrını degistirmeni tavsiye ederim.
yatakları ayırmayın diye bişiler var
00 YorumlaInsan olan dovmez bence
00 Yorumla
+1 yıl@KSElmira ne diyon caizmi
01 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Üniversite Tercih