Amerika'da silah almak serbest ve hatta agir silah bile alabiliyorsunuz. Peki Turkiye'de serbest olsaydi sizce nasil olurdu?
Cevabın nedir?
+1 yılTürkiyede de 21 yaşını dolduran her sağlıklı vatandaş istediği zaman bulundurma ruhsatlı tabanca veya kaymakamlık uygun görürse taşıma ruhsatlı tabanca alabilir
Aynı zamanda 18 yaşını dolduran herkeste yivsiz av tüfeği edinebilir, yivsiz av tüfeğini kılıfında ve boş şekilde şehir içinde istediğiniz yere nakledebilir kırsal alanda dolu şekilde taşıyabilirsiniz.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılDamacanaya tecavüz edenler ördeğe tecavüz edenler, arkadaşını hamamda durduk yere öldürenler. Boykot için satın alıp dökenler ile aynı ülkedeyiz. Sence nolur silah olursa :)
132 Yorumla
- Aile & Toplum konusunda 917 cevap paylaştı.
+1 yılToplumda yaygin olmasa da bircok kiside gerek ruhsatli gerek ruhsatsiz silahlar var. Ama 7 8 sene sonra kadinlarin belinde bile olacagini dusunuyorum.. Aksesuar olarak kullanilacak. Dusunsene neon-soft renkli silah tasidigimizi..😄
Herseyler bir tarafa ulkecek psikopata baglamisiz zaten silah da serbest olursa vayyy ulkenin haline.21 Yorumla
+1 yılaslında biraz kültürlü biriyse insan silahı olunca onu kullanmamak için daha dikkatli oluyor. benim ruhsatlı babamdan devrolan iyi bir silahım var. çok daha bilinçli davrandığımı farkettim. ama gerçek şu ki silahım olduğunu öğrenen sapık tipliler daha dikkatli davranıyorlar ;)
35 Yorumla- +1 yıl
Bende aynı durumdayım... Ama ben hiç taşımıyorum. Ben bu konuda kendime güvenmiyorum... Kültürlü birisi oldugumu düşünüyorum ama adamın birisi trafikte vs gelip arabaya falan yumruk attıgı zaman ben kendimi tutabileceğimi sanmıyorum tuttuktan sonra da zaten taşımanın anlamı yok :)))
- +1 yıl
üstümde taşımıyorum. evde yerden kalkmaz çelik kasada :) elime almamak için ne gerekiyosa yaptım. 3 aya ruhsatı yeniletmem gerek şimdiden içim daralıyo babam satmamı da istemiyo. yine o muayenelerden geçicem:(
- +1 yıl
yok asker diil. smith wessondan tut magnumdan çık makaralı parabellum a gel. seviyordu silah. hastalanınca ruhsatları yenileyemedi. biri üstüme kaldı. duyurmadan satmaya çalışıyorum aslında ama değerini öğrenemdim daha. satıyım sana :D
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
33
Cevap
79Cevap
Üzerinde sigara öldürür yazdığı halde peynir ekmek gibi satılıyorsa silahın serbest olduğu bir Türkiye hayal edemiyorum.
https://youtu.be/_Fgfe_IpdS4
Böyle olur herhalde:
http11 YorumlaYeşil ışıkta iki dk bekledim diye kornaya asılanlar var böyle bir şey olamaz.
İnsanların tahammül sınırları kalmamış aslında bir silah almak o kadar zor değil ama uğraştırır bugun bir kuru sıkı bile alsanız onu işletmeniz gerekiyor.
Türk halkı bıkmış hayatından aman öyle şeyler uzak dursun silah a filan ihtiyacı olmaz öyle insanların insanın kendisi tehlike zaten.11 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 644 cevap paylaştı.
+1 yılBoncuk tabancalarla birbirine boncuk atan, bacaklarına sıkan, şaka yapmaya bayılan bir millet olarak silah konusunda daha fazla düzenleme yapılması gerekiyor.
Bir kişiye bile verilmesi için haklı sebepleri ve iyice araştırılması gerekiyor.
Kan davaları, töre cinayetleri halen kanayan yaramız...
Kendini bilmez ve eğitimsiz kişilerin de bu gruba eklendiğini varsayarsak seçim yapılırken prosedürlerin daha bilinçli ve ciddi olması gerekli.10 Yorumla serbest değilken bunlar oluyor, serbest halini düşünemiyorum
84 Yorumla
+1 yılTürkiyede yasak olsa bile kullananlar çok fazla zaten silahları olmadan bile insanlar birbirini öldürüyorlar yani bir fark göremiyorum ben.
11 YorumlaTürkiye de silah almak yasak mı? :) Sen sadece laf olsun Türkiye yi yermek diye konuşuyorsun. İstediğin ebatta istediğin silahı istediğin zaman alabilirsin ve alabilir almak isteyen herkes.. :) Köylerde zaten herkesin pompalı veya tabancası vardır doğu veya güney doğuda çoğunluk keleş falan var yani..:) yani ülkeyi cahil guraba göstereğim diye çok zorlama kendini... Zavallı oluyorsunuz.. :)
02 Yorumla- +1 yıl
Ak47'lere devlet sadece doğu ve güneydoğuda ruhsat veriyor o silahların oradan çıkması yasak iç anadolu veya batı bölgelerine o silahları satamazsın. Diğer bölgelerde alabileceğini silahlar bellidir. Hafif makinalı tüfeklere sahiplik belgesi bile vermiyor devlet. Hatta benim almak istediğim tüfek var seri atış yaptığı için ona bile belge vermiyor.
"Trabzonda 3 Silahli soyguncu 21 silahli vatandas tarafindan etkisiz hale getirildi." Buna benzer bir haber vardi... Devletten izin alan kim Allah askina adam fuck the system diyor evini Nato Cephaneligine ceviriyor. Soyle kisa bir olay anlatayim. Bulundugum bolgede bir koy zamaninda terorist tehlikesiyle karsi karsiya kalmis Karadenizde.. Devlet asker sevk etmek yerine koy halkina sadece silah dagitmis. Bir catisma olmus o gun bugundur teroristin t si yok buralarda
04 Yorumla- +1 yıl
@Mrs_Sinir ya sizin Trabzonda gökteki gökkusağinda sari ile lacivert han yana geldi diye göğe uzun namlulu silahlarla ates acmislar bu dogru mu? :D
+1 yılUmarım şimdi ve ya ileride hiç farketmez ülkemize böyle bir özgürlük gelmez. Allah korusun
11 Yorumla
+1 yılBize her yer amerika. Saçmalamayı kesin ülkenin çivisi çıkardı
11 Yorumla
+1 yılAmerika'da sinire hakimiyet var cogu insanda
Burada sinirlere hakimiyet yok ki.
" Kendini koruma " ' nın anlamını bilmiyor kimse.11 Yorumlasoyle soylesek daha anlasılır olur.. turkıyede sılah edınmek cok cok cok daha kolay..
11 Yorumla
+1 yılSerbest oldugu icin kimse almazdi. Milletce yasak olan seyleri yapip artistlenmeye bayiliyoruz.
34 Yorumla- +1 yıl
Ben hayırdır?
Türk insanı herşeyin b.. nu çıkarmak için dünyaya gelmiş emin ol enleri yaşardık
11 YorumlaAile & Toplum konusunda 897 cevap paylaştı. Zaten cani ruhlu insanlar silahı bir şekilde gizliden de olsa buluyo. Yasaklanmasa bu sefer masum insanlarında kendini savunması için silah alması gerekecek. Bizim milletimizi düşündükçede aklıma gelen ikinci bir Teksas vakasına döneriz :)
10 YorumlaBidr serbest olsa popolar delik desik dolasirdik yok ya sakin olmasin zaten yeterince olaylar oluyor
210 Yorumla- +1 yıl
Ben her 3 ayda bir amerikadayim yazin da 2-3 ay gibi uzun sure kaliyorum. O kadar silah olmasina ragmen bence olan olay sayisi cok az. Soyle birsey var kanunlara gore senin arazinde olan birisini vurma hakkin var mesela. Biz kendi evimizin icine giren hirsizi oldurdugumuz zaman hapse giriyoruz. Orda birak evini bahcene girdigin zaman vurabiliyorsun. Hirsizlar icin kabus bence.
- +1 yıl
bizim eve kaç kere denemişti girmeyi en sonunda annem balta koydu kapıya polise de dedi kafasına geçircem kapıyı açarsa yeter artık dedi... pskolojimiz bozuldu yani ozamanlar.. ben görüyordum zorlamasını kapının... babam kapıyı acıcaktı engeledım bir gece.. nasıl zorluyordu polis diyor yakalayamıyoruz nasıl yakalanmıyorsa anlamıyorum sonra kesildi gelmesi ama korkusu yeterdi yaa
Eğer öyle bişey oldaydı trabzonda minigunla ağaç keserlerdi :D Türkiyede çok ağır yaptırımlar var muşta bile suç
11 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbizde serbest değil fakat hergün yol verme kavgasından omuz atma kavgasından ne bakıyon kavgasından sopalar bıçaklar konuşuyor.. Doğuda çocukların maç kavgası büyüyo aşiretler meydanlarda pompalılarla birbirlerine giriyolar burası türkiye düşün neler olabilirdi :D ayrıca amerikada serbest ve amerika neyiyle ünlü? nigga çeteleriyle, gangstalarıyla metrolarda sokaklarda zenciler uzilerle, glocklarla çatışıyor orda :D
10 YorumlaAmerikada silah almak serbest ama elinize alıp sokağa çıkamazsınız sadece atış Poligonunda kullanabilirsiniz
15 Yorumla- +1 yıl
gerçekler. ddd @Mrs_Sinir
+1 yılUSA de şehir şehir değişiyor hatta bazılarında silah taşımak zorunlu , aslında ordada serbest gibi bir olay yok yine eyaletine göre bazı evrakları doldurmak ve taşımak zorundasın , ülkemizde ise av tüfeği almak kolay ama tabanca ya da yivli tüfek almak için ağır brökrasileri aşmak zorundasınız yani yasak değil.
03 Yorumla- +1 yıl
Gbt testi gibi bişey yapıyorlar online sistemden sabıka durumuna bakıp , evrakları doldurup alıyorlar silahları, teknoloji farkı işte.).
Brökrasi farkı var , ama şöyle bir örnekte verebilirim doğuda kaçak olarak çoğu kişinin taşıdığını görebilirsiniz. Bunlara ek olarak karadeniz bölgesinde merdiven altı silah yapanlar bile var. Bence ülke konumundan dolayı halkın silahlanma güçlüğü politik bir yaklaşım sonuçta gelişmek olan bir ülkeyiz. Dediğiniz gibi cahil çok fakat isteyen herkez silahlanabilir nede olsa sonucu paraya dayanıyor.
+1 yılMantıklı olanı serbest olması. Şimdi serbest değilde ne oluyor sanki. Ruhsatsız silah bulmak, bakkaldan su almak kadar kolay.
12 Yorumla- +1 yıl
Hiç olmazsa bir ruhsatı olursa cinayet olursa kimin yaptığı anlaşılıyor.
Bir kere amerika da bir sistem düzen ve kanun var belki karanlik is yapanlar var ama en azindan orasi farkli burada serbest olsa adam onune gelene sıkardı türkiyede hic birsey normal degilki.
11 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılZaten burdada serbest, sadece yasal değil :) Hepsi bu.
11 Yorumlaher köşe başı bir cinayet olurdu, serbest değilken yakıp yıkıyorlar. onda iş daha basit olur.
11 YorumlaBuradada serbest zaten yasakmi sillah almak? Tasiyan bile var yasal olarak
14 Yorumlahıc bır fark olmazdı zaten almak ısteyen bır yolunu bulup alıyor. söz de yasak yanı.
20 Yorumla
+1 yılBizimkiler yasak varken yiyor birbirini, yolda kizan basiyor kursunu sanki kursun erkeklikmi. kac ulan kac kacanin anasi aglamaz ne onun anasi aglasin oglum öldü diye ne senin anan aglasin oglum hapiste diye, kac git kac git uyma belaya.
00 Yorumla
+1 yılÇok cinayet haberi olur ve Türkiye buna hazır değil.
11 Yorumla
+1 yılAmerika'da ucak savar roketi bile alabilirsiniz. Roket atar ve makinalı tüfek bile alabilirsiniz. Düşünsenize aşiret arasında kan davası var resmen savaş çıkar
10 Yorumla
+1 yılbence üniversitelerde öğretim üyesi diye bir şey kalmazdı :D
10 Yorumla3 tane silahım var. Magnum, baretta ve gamo. Genelde barettayı çantamda taşırım ne olur ne olmaz. Ruhsatlı zaten.
18 Yorumla- +1 yıl
Seviyorum çünkü. Ülkede silah almak yasak değil ki isteyen ruhsatsız olarak alır. Ruhsatlı silah almak zor sadece. Her önüne gelene vermezler. Seviyorum çünkü silahları. Kullandın mı dersen Hayır kimseyi vurmadım. Mutlaka yanımda birini taşırım ama baksana etraf ırz düşmanı dolu. Onlara sıkmasam bile yere sıkarım kaçmalarına neden olurum. Çünkü bazen biber gazı vs işe yaramaz.
Aile & Toplum konusunda 2,4b cevap paylaştı. nasıl yea bizde de serbest silah alabilme yaşını 18 e düşürdüler ya sadece ruhsat için uğraşıcan biraz eee o kadarı kadı kızı amerikada da var;)
01 Yorumla- +1 yıl
https://hizliresim.com/rg1pRV Okumakta fayda var
Aile & Toplum konusunda 449 cevap paylaştı. kartopu attı diye adam öldürenler bu sefer kartopu attı diye roket atarla kafasını uçurdu olurdu ne olcak
10 YorumlaRuhsatli silah zaten serbest degilmi? Hafif silahlari 18 de.. Agir silahlari da askerden sonra alabiliyosun diye biliyorum.. (kadinlar icin bir fikrim yok)
10 YorumlaMuhtemelen Türkiye nüfusu hızla tükenmeye başlardı.
10 Yorumlabir düşünsene Armalite AR-50A1 .416 Barret, 2,857.00$ yani7.167,29884571tl
bu 50 cal keskin nişancı silahı ve benim arabadan ucuz
daha ASELSAN müh. ölümlerini açığa çıkartamıyorlar birde bunlamı uğraşıcaklar00 YorumlaGTA sanandreas gir ve şu şifreyi yaz AJLOJYQY ve izle. Sonra gel silah serbest olan türkiyeyi izle farkı olmaz.
10 Yorumlabilmiyorum bizim ulkenin insanlari eic sectigin arkadasin dedigi gibi, ama ruhsat ile ugrasip alinabilir ucuz ve kolay drgil sadece
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSilah yasası zaten amerikada bile çoğu kesim tarafından karşı çıkılan bir yasa. Onlar bile karşı çıkarken bizim burada bu kavga gürültüde insanların yarısı hapse girer yarısı mezara
10 Yorumla10 Yasindaki cocuk da Alir Silah Türkiyeden Hersey Beklenir !
10 Yorumlasilah serbest olsaydı özgecan o şerefsizin kafasına sıkardı bir sapıktan kurtulurduk..
10 Yorumlatabancam şekij önümden çekil :D
cdn.image.borsagundem.com/.../180541.jpg00 Yorumlayolda laf atanın kafasına sıkardım :) psikopata bağladım:)
01 Yorumla
+1 yılCünkü herkesin hayatına kimse karişamaz!!!
21 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 405 cevap paylaştı.
+1 yılYasak bize işlemez :)
Her evde kesici delici bir silah var zaten :)00 Yorumla
+1 yılAmerican Horror Story :D:D:D
12 Yorumla- +1 yıl
Aynen :D
+1 yılOtlakçı olurdu mesela ;
Kanka bir mermi borç versene .00 YorumlaNüfus planlamasına gerek kalmazdı :) Condom kullanmayın ey vatandaş nüfusumuz azalıyor ilanları çıkardı.
00 YorumlaDostum hergün amerikada polis tarafından Şüpheliler olduruluyor tek sebep ise elinde veya üstünde silah olduğu şüphesi ile
03 Yorumla- +1 yıl
Evet her gün olmasada böyle bir durum var. Ancak Amerika'da yaşdığım için söylüyorum Amerika'da polis durduğu zaman ya da polis sana bir şey söylediği zaman harfiyen yapmak zorundasın. Atıyorum aracın durdurulduğu zaman elin direksiyonda polisin gelmesini bekleyeceksin camın açık değilse onun komutuyla yapacaksın. Onların söylediklerinin dışında birşey yapman senin vurulma nedenin olabilir ( yani tabii böyle bir durumda çok prof oldukları için direct hakkı var diye adam vurmuyorlar. ) . Sonuç olarak vatandaş olarak kurallara uymak zorundasın. ( bu arada hep söylerim bizim ki yanlış onların ki doğru kıyaslaması yapmıyorsum değerlendirmey size ait )
Aile & Toplum konusunda 625 cevap paylaştı. Zaten bedavadan delikanlıyım diye gezen çok o zaman düşünemiyorum bile
03 YorumlaAmerika gibi bk bir ulke. oluruz.
22 Yorumla
+1 yılOlmasın. Burada dengesiz ço
12 Yorumla- +1 yıl
Çok. Sözümü bitirmeden göndere basmamı sağlayan dokunmatiğin canı cehenneme. :/
Doğu ve güneydoğuda AK47'lere devlet ruhsat veriyor yıllardır diğer bölgelere gelince yasak nasıl iş bizde istiyoz l*n AK47 parası neyse verelim.
01 Yorumla
+1 yılHer sokak başı teksasa dönerdi.
11 Yorumla
+1 yılmillet cephanelik kurardı ne olacak sonrasını sen düşün
00 YorumlaDukkaninin camina kartopu degdi diye insan olduruluyor
serbest olsa nufus kalmaz00 Yorumla
+1 yıl1 haftada kendi kendimize soykırım yapardık
11 Yorumla
+1 yılOlmasında zaten iyice zivanadan çıkarlar
13 Yorumla- +1 yıl
Aynen
Level atlariz adam kescegine vurur ha ak hasan ha arap hasan
00 Yorumlakurallar çiğnenmk içidindir görüşü hakim olan bu toplumda tam da ters tepki olabilirdi
00 Yorumlaİpsiz sapsız dolu zaten bir de silah...
11 Yorumla- Devamını Gör (52)
Devamını Gör(97)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Amerika'da silah almak serbest. Turkiye'de de serbest olsaydi sizce ne olurdu?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler