10'lu yaşlarda çocuklar size terbiyesizlik yaparsa nasıl bir tepki verirsiniz?

Kızımı evin yanındaki parkta küçük salıncakta sallıyordum. 14-15 yaşlarında iki kız geldi. Salıncaklara göre büyük ve ağırlardı. Biri salıncağa güvenlik barının üzerine ters oturdu. Ben, “Neden öyle oturuyorsun, kırılıyor” dedim. Kız bana racon keser gibi; “20 yıldır buraya oturuyorum, hiç bir şey olmadı!” falan diye sürekli tekrar etti. Ağzını yayarak konuştu. Yanındaki kız da “Siz istemiyorsunuz diye biz sallanamayacak mıyız?” diye gözünü kaşını süzerek cevap verdi.

Ben sakin bir şekilde; “Kırmadan sallanın, başka parklarda kırılan salıncaklar var bu yüzden” dedim. Onlar kısık sesle bu olay hakkında konuşup bana inat gülmeye başladılar, sallanan kız diğerine, daha da sert sallaaa diyor, ikisi gülüyordu. Ben yüzlerine en az 30 saniye sert bakış attım, sustular. Tekrar başladılar. Sinirlendim ama sakin bir şekilde kızımın salıncağını durdurdum sakinliğimi koruyarak, “Siz ben buradayken benim hakkımda konuşup dalga geçme haddsizliğinde mi bulunuyorsunuz? Dedim. Hararetli bir şekilde konuşmaya başladılar. "Siz çocuksunuz, benim çocukla kavga etmeye niyetim yok. Ama yaptığınız çok ayıp. Ben sizin yaşıtınız mıyım? 30 yaşındayım bende biliyor musun?” dedim. Sallanan kız aşırı sinirlendi, annelerine koşup şikayet etti. Diğerine de “Sorun değil, gelsin” dedim. Kızlar annelerine gidip anlattılar, ben kızımı sallamaya devam ettim, anneleri gelmedi.

İlk kez böyle bir şey yaşadım. Kavga etmek istesen edeceğin yaşta değiller. Ama çok terbiyesizler insanın inanılmaz sabrını deniyorlar. Kız çocuğu değil sanki erkek çocuğuydu.
10'lu yaşlarda çocuklar size terbiyesizlik yaparsa nasıl bir tepki verirsiniz?