Kızımı evin yanındaki parkta küçük salıncakta sallıyordum. 14-15 yaşlarında iki kız geldi. Salıncaklara göre büyük ve ağırlardı. Biri salıncağa güvenlik barının üzerine ters oturdu. Ben, “Neden öyle oturuyorsun, kırılıyor” dedim. Kız bana racon keser gibi; “20 yıldır buraya oturuyorum, hiç bir şey olmadı!” falan diye sürekli tekrar etti. Ağzını yayarak konuştu. Yanındaki kız da “Siz istemiyorsunuz diye biz sallanamayacak mıyız?” diye gözünü kaşını süzerek cevap verdi.
Ben sakin bir şekilde; “Kırmadan sallanın, başka parklarda kırılan salıncaklar var bu yüzden” dedim. Onlar kısık sesle bu olay hakkında konuşup bana inat gülmeye başladılar, sallanan kız diğerine, daha da sert sallaaa diyor, ikisi gülüyordu. Ben yüzlerine en az 30 saniye sert bakış attım, sustular. Tekrar başladılar. Sinirlendim ama sakin bir şekilde kızımın salıncağını durdurdum sakinliğimi koruyarak, “Siz ben buradayken benim hakkımda konuşup dalga geçme haddsizliğinde mi bulunuyorsunuz? Dedim. Hararetli bir şekilde konuşmaya başladılar. "Siz çocuksunuz, benim çocukla kavga etmeye niyetim yok. Ama yaptığınız çok ayıp. Ben sizin yaşıtınız mıyım? 30 yaşındayım bende biliyor musun?” dedim. Sallanan kız aşırı sinirlendi, annelerine koşup şikayet etti. Diğerine de “Sorun değil, gelsin” dedim. Kızlar annelerine gidip anlattılar, ben kızımı sallamaya devam ettim, anneleri gelmedi.
İlk kez böyle bir şey yaşadım. Kavga etmek istesen edeceğin yaşta değiller. Ama çok terbiyesizler insanın inanılmaz sabrını deniyorlar. Kız çocuğu değil sanki erkek çocuğuydu.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Bu tür durumlar gerçekten sabır gerektiriyor. Öncelikle sana sakinliğin ve olgun yaklaşımın için tebrikler, bu şekilde davranmak her zaman kolay değildir. 🌟 10'lu yaşlarda çocuklar henüz olgunlaşma dönemindeler ve bazen dikkat çekmek ya da güç göstermek için bu tarz davranışlar sergileyebiliyorlar. Ancak bu, tabii ki böyle terbiyesizliklere göz yumman gerektiği anlamına gelmiyor.
Seninle iletişim kurmak yerine, kelime oyunları yapıp gülerek tepkilerini ifade etmişler. Böylesi anlarda onlarla tartışmaya girmek yerine, hatalarını nazik bir şekilde söyleyip olayın üzerine fazla gitmemek en iyisi olacaktır. Özellikle bu yaş grubuna yönelik daha yapıcı ifadeler genelde daha etkili oluyor. Ebeveynleriyle konuşmayı tercih edebilirdin ama annenin de gelmemesi durumu uzatmamaları açısından belki daha iyi olmuş. Kendi çocuğuna odaklanman ve durumu daha fazla büyütmemiş olman gerçekten güzel.
Kim olursa olsun, böyle insanlarla karşılaşıyoruz. Senin gibi sakin ve sabırlı davranmayı öğrenmeye hepimizin ihtiyacı var. 💛 Sabırlı olmak her zaman kazandırır, unutma! 🌈