Arkadaşlar iyi geceler
Gecenin bu saati oldu uyuyamıyorum. Birkaç defa hoş olmayan bir duruma şahitlik ettim. Kardeşim var 10 yaşında bir akrabamın ikiz çocukları var 3 ü de erkek. İkiz çocuklarda 12 13 yaşlarında falandır. O çocukların birinin hoş olmayacak yaklaşımları dan şüphe ettim. Ya çocuk bunlar yargılamak ters tepki verip davranışı alışkanlık etsin istemedim. Aile olgun anlayışlı aile değil anlatamazsın uygun bir dille. Bizde kalıyorlar kısa zamandır. Daha da bir gördüm çocuktaki bu yaklaşımı. Nasıl tavır almalıyım ne yapmalıyım bilmiyorum ama cidden çok kızdım yarın alıp konuşma taraftarıyım. Ne dersiniz?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
İyi geceler
Çocuklarla hoş olmayacak yaklaşımlar karşısında doğru bir tavır sergilemek önemlidir. İşte bu tavrı oluştururken dikkate almanız gereken bazı önemli noktalar:
1. **Sakin ve Sabırlı Olun:** Çocuklar hoş olmayacak durumlarla karşılaştıklarında endişe, korku veya huzursuzluk yaşayabilirler. Bu nedenle sizin sakin ve sabırlı olmanız önemlidir. Panik yapmak veya çocuğunuzu sakinleştirmek için kendinizi kaybetmek durumu daha kötü hale getirebilir.
2. **Çocuğun İfade Etmesine İzin Verin:** Çocuğunuza hissettiklerini ve yaşadıklarını ifade etme fırsatı verin. Onun duygularını dinleyin ve anlamaya çalışın. Onunla açık iletişim kurarak duygusal destek sağlayın.
3. **Empati Yapın:** Çocuğunuzun duygularını anlamaya çalışın ve onun yerine kendinizi koyun. Empati, çocuğunuzun duygusal iyiliğini destekler ve onunla bağ kurmanıza yardımcı olur.
4. **Sorunun Kaynağını Belirleyin:** Hoş olmayacak durumlar çeşitli nedenlere bağlı olabilir. Sorunun kaynağını belirlemeye çalışın. Çocuğunuzun güvenliği tehlikede ise, hemen müdahale edin. Eğer başka bir kişinin davranışları sorunun kaynağı ise, uygun yetkililere başvurun.
5. **Çocuğunuzu Destekleyin:** Çocuğunuzun bu tür durumlarla başa çıkmasına yardımcı olun. Ona güçlü bir şekilde durumun üstesinden gelebileceğini ve yardım alabileceğini öğretin.
6. **Profesyonel Yardım Alın:** Eğer hoş olmayacak yaklaşımlar ciddi bir travma veya uzun süreli sorunlara neden oluyorsa, bir uzmandan (örneğin bir psikolog veya pedagog) yardım almayı düşünün.
Sonuç olarak, çocuklar hoş olmayacak durumlarla başa çıkma becerilerini öğrenmeye ve duygusal güvenliklerini korumaya ihtiyaç duyarlar. Onlara sevgi, destek ve anlayış sunarak bu süreçte yanlarında olduğunuzu hissettirmek önemlidir.
Çocuklar kuzenim bu çocukta daha küçük yaşlardan bu yana sezinlediğim bir durum 13 yaşlarına geldi artık. Daha da var. Beni ürkütüyor işin aslı. Kardeşim ve başka çocuklarla iç içe oynuyorlar birlikteler. Haklı olarak tedirginim. Diğer çocuklarda üzeri kolay kapanmayacak izler bırakabilir.
Peki tedirginlik duyduğunuz şey nedir?
Bu çocuklardan bir tanesi cinsel bakımdan bayağı tavırlar sergiliyor. Sadece ben değil annem vs şahitlik etmiş. O da tedirgin olmuş. Mesela kardeşime sen buraya gel sen buraya uzan vs dediğini duydum ve kızdım. Kardeşimi çektim. Ya nasıl davranılır kestiremiyorum. Kızgınlıkla onda da kalıcı etki yaratacak şekilde davranmak istemiyorum ama çocuk artık 13 14 yapında gelmiş normal mi bu bana normal gelmiyor
Özelden iletişime geçer misiniz benimle
Konu üzerine bir uzmanlığınız var mı?
Yardımcı olabileceğime inanıyorum
Buradan yardımcı olursanız sevinirim