Saldırgan çocuklarımıza karşı nasıl bir tutum sergilersek onları daha sakin bir hale getiririz?

Bir çocuk gelişimi öğrencisi olaraktan en sevdiğim öğrenci tipi 😁 kendilerini mükemmel savunuyorlar saldırmak dışında.. Oyunlar ve örneklemeler yapılarak yaptığının yanlış olduğunu anlatabilirsiniz yani biraz empati aşılamak gerekir. Ama kesinlikle bağırarak , ve şiddet uygulamadan yapılmalı. Bu tür çocuklar genellikle anne ve babalarından gördükleri davranışları sergilerler ev içinde de aile ortamında anne ve babalar davranış ve tutumlarına dikkat etmeli...
Bu değerli bilgiler için teşekkür ederim. 🙂
🙂🙂
El kaldırmam ama içinden geçerim. 🤔
Kriz anında hızlı bir şekilde başka konuya dikkat çekmek işe yarıyor.
Nasıl yani biraz daha açar mısın abicim:)
Örneğin uyumamak için saldırganlaşıp direniyorsa ona hiç bişey demeden yatakta oyun oynamaya başlayıp merak uyandırmak gibi.
Ya hep oyun beklerse diyeceğim ama çocuklar oyun oynamalı:))
Yeap😊
Teşekkür ederim
Kardeşim, armut dibine düşer derler, başka bir yorum yapamıyorum😂
😁😁
Cevap
17Cevap
Genelde tepki olarak boyle davranirlar muhakkak kişilik olarak bastirilmis itelenmiş biridir! o yuzden onun önemli bir birey oldugunu hissettirerek davranirim
Mesela konusurken onun hizasina egilirim gözlerine bakip dikkatlice dinlerim en uzun ve sacma cumlelerini bile sabirla dinlerim ve sakince konuşurum önemsendigini hissedince o da sakinleşecektir
Evde kuklalarla ona tiyatro yaparak kendi davranışlarınin aynısını kukla yoluyla görsel bir şekilde anlatarak baslanilabilir ve yanlış hatalı olan hareketleri bu şekilde hoş olmadigini anlatılabilir 😊
Harika bir fikir 💡
😊😊çünkü ben okul öncesi öğretmeniyim😊
Senden çok güzel anne olur :)
😊😊tşk ederim
🙂🙂
Bebekler konuşamadığı icin ağlayarak isteklerini dile getirirler.
Konuştukça ağlamadan bağirmadan istekleri yerine getire bileceğini göstermek gerek.
Zamanlada konuşunca sabırlı olmayı hemen her istediği olmazsada veya ilgilenmeye zaman olmazsada söz verilince tutarak güven kazanacak ve cocuk hircin olmıcak.
Kimse öylesine hircin olmaz...
Saldırgan bir çocukla iletişim kurabilmek mümkün değil. Söylenilen her şey bir kulağından girer, diğerinden çıkar. Bu yüzden uzman yardımı almak daha mantıklı.
Merhametli davranarak ama sinirlardan asla taviz vermemek lazim bircok yaramaz cocuk gördüm ama hepside cok güzel bir sekilde dinliyorlar onlara sorumluluk verin en basitinden bu benim dosyam önemli benim icin tutabilirmisin gibisine o cocukla aranda cok farkli bir bag oluyor ozaman diyor cocuk bana güveniliyor diye
Çocuk anne babadan çevreden ne görüyorsa onu yapıyor. Evet kişilik olarak sinirli biri olabilir. O zaman çocuğunuzun bir birey olduğunu kabullenip ihtiyacı doğrultusunda ilgi ve enerji dağıtabilecegi aktivitelere yönlendirmek faydalı olur. Her koşulda sakin kalmaya çalışmak ve koşulsuz sevgiyle aşılabilecek bir durum.
Bu konuda benimde pek parlak bir fikrim yok, ama sabırlı olarak kesinlikle bir pedagogdan destek alınmalı..
O senın yetıstırmene buyutmene baglıdır kardesım ne kadar hoyrat olursa o kadar spor ws enerjısını atabılevehı seylere yonlendırıp hep sıkılmadan tatlı dılle anlatman gerek
Belki de annelik babalık eğitimi verilmeli hamile kalmadan önce insanlara anne karnında eğitim başlar
Taviz vermemek lazım asla.
Sakince ve severek konuşmalı. Ben anlaşamadığım hiç bir çocuk görmedim en yaramazi bile lafımı dinler
Benim yeğenim var 2 yaşında, aynı bu dediğinden 😀. Bazen başımı ağrıtıyor üzerine yürüyorum direk tekme, yumruk girişiyor.
Onların aksine sakinliği korumamız lazım. Sabır çok önemli. Söylediğin sözün arkasında durmak çok önemli ağlıyor hırçınlık yapıyor diye vazgeçilirse öyle devam eder
Aile eğitimi 🤗 şart hocam daha iyi bilir@Denizbalim
Elimde kalirdi kesin. Bende saldirganim. Umarim cocugum bana çekmez
çocuğun doğasında sevgi vardır başka hiç birşey yoktur eğer evde sürekli gerginlik varsa çocuk bunu iletişim şekli olarak algılar tabi kesin bundan denilemez ama sevmenin ve güzel davranışla muamele etmenin önemi tekrar tekrar anlatmak lazım
Sürekli yanlış olduğunu dile getirerek. Çocuk bunun farkına varmalı
Çocuğun psikolojisine bağlı davranmak gerek profesyonel destekde cabası
Elinin tersiyle çarp suratına dayak cennetten çıkma
Ben de aynı şekilde ona davranırım şeref yoksunu köpek en sinir olduğum tiplerden biri
Pipisinden tavana asıp, poposuna terlikle vurmalıyız.
Anasını giberek susturabilirsin
Uyuz olurum ağlayıp susmayan çocuklara
Sert ve disiplinli olacaksin ve psikolok danisacaksin
daha cok severek daha cok sefkat daha cok ilgi
Onun anladığı dilden.
Sanata yönlendirmeli. Resim vb gibi.. Klasik
O senin nasıl buyutugune baglidir
Disiplinli davranmalıyız ve biraz sert olmalıyız
döverek djfksıodrpfprprpp
Uzman kişilere sorarim
Büyütmeyle alakali durum bence...
sakin kalarak 🤣