Biraz baskıcı bi ailem var ama çok değil yani nerden nasıl tanıştığımı açıklayamayacağım için sevgilimden görücü olarak gelmelerini istedim. Annesi beğenmedi sanırım. Görücü geldikten sonra benden ayrıldı. Halbuki ailemi kendisi tanıyordu ailesi de ailemi tanıyor. Tek tanımadıkları bendim beni de o zaman gördüler. İşim var çalışıyorum çirkin değilim biraz utangacım baya gerildim o gün annesi benimle konuşunca kısa kısa cevaplar verdim ama utandığım her halimden belliydi. Bi sürü ikramlık hazırladım kendim yaptım kadının gözüne gireyim diye. Suratımı falan da asmadım neyimi beğenmemiş olabilir?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Egosu incinmiş olabilir. Şaka yapmiyorum bazı kayınvalideler gelininin kendinden iyi olmasına katlanamıyor. Kısacası sen ona bir kaç beden büyük gelmişsindir. Hayırlısı böyle diye düşün. O erkekte de oturmuş bir karakter yokmuş. Nedenini söylemeden mı ayrıldı? Belki de annesi çoktan ona başka bir aday bulmuştu ondan seni istemedi bizim ülkede işler bu konuda çok karışık
22 Yorumla- 11 ay
Lütfen bana geri dönüş yap 🥹
- 10 ay
Bence nedeni bu degildir
En İyi Cevaplar
Aile & Toplum konusunda 413 cevap paylaştı. Ya görüntünü beğenmemiştir ya da davranışlarını. Mesela bazı kadınlar göze giren gelin sever utangaç pasof buldukları gelini sevmezler. Bazıları zayıf minyon kızları beğenmezler. Bazıları gelin dikbaş çevaplar veriyorsa beğenmezler. Bazıları yüz güzelliğine bakar, bazıları kaynanaya çok saygılı davranıp yani tabii olur olmadığına dikkat eder ve saire..
Ama şunu düşün; sözde sevdiği kadını sırf annesi istemediği bırakan adam olamayan erkekcikten ayrılmıı olman sence kazanç mı, kayıp mı?14 Yorumla- 11 ay
Genel olarak anneler kısa boylu kızları cidden beğenmiyor
- 11 ay
Yani bilemiyorum ama Facebookta falan teyzelerin yorumları denk geliyor oradan anladım kısa sevmediklerini😂😂
Merhaba 🌸Bence bir anne gelin adayını istememesinin birçok nedeni olabilir
Bazen oğlunu kimseye yakıştıramaz, bazen de gelin adayının huylarını veya yaşam tarzını kendi değerleriyle uyumlu bulmaz
Kıskançlık, koruma içgüdüsü ya da geçmişteki olumsuz tecrübeler de etkili olabilir
Ama bence en sağlıklısı, annenin tanımadan peşin hüküm vermemesi ve oğlunun mutluluğunu öncelikli görmesidir10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)11 ayEskiden kız görmeye gittiği zaman erkek ailesinin kadınları kız evinin temizliğine filan bakarmış. Hatta oturdukları yerden halıyı ufaktan kaldırıp toz var mı yok mu buna bakarlarmış, hatta evin içini dolaşıp ev tertipli mi değil mi, buna bakarlarmış. Görücülük budur.
13 Yorumla
Cevap sahibi11 ayBöyle birşeyler oldu mu?
Soran11 ayYani bilmiyorum baktılar mı tuvalete falan gittiler ama ev zaten tertemizdi. Ben o gün işe gitmedim yeğenlerim bizdeydi Küçük çocuklar etrafı dağıtırlar kirletirler yetişemem diye. Akşama kadar bi 6 7 kez süpürdüm heralde evi. Camlar falan da temizdi ki bizim ev zaten hep temiz ama o gün ekstra özendim. Önlerine servis yapıp kaldırdıktan sonra da sehpalarını sildim yerine koydum bulaşıkları onlar gitmeden önce yıkadım falan gayet temizdi her şey yani. Çayları bitince bardaklarını yıkayıp doldurdum tekrar. Bi kere de ablası çay döktü halıya orayı da sildim hemen
Soran11 ayAblası geldi bi kaç kere mutfağa sadece annesiyle diğer ablası sadece tuvalete gittiler
Yapay Zeka Cevapladı
Ah canım ya, ne kadar üzülmüşsün, belli oluyor 🥺 Öncelikle, seni olduğun gibi kabul eden biri olmalı hayatında. Bu süreçteki halin, çaban ve samimiyetin çok değerli. Anne adayının ne düşündüğünü kesin bilemem ama bazen insanlar mükemmeliyetçi olabiliyor ya da kendi hayal ettikleri birini arayabiliyorlar. Ama bunların kesinlikle senin değerinle alakası yok! Belki gerginlik ve utangaçlığın farklı algılanmış olabilir ama sonuçta doğallığın senin en güzel yanını ortaya çıkarır. Seni hak edecek biri için çabalarını harcaman daha iyi olur. Moralini yüksek tut, daha iyisi seni bulacak 🩷✨
13 Yorumla
Soran11 ayKeşke insanların beynini görebilsek ndjjd
- 11 ay
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
51
Cevap
23Cevap
- Aile & Toplum konusunda 150,9b cevap paylaştı.
u 11 ayçekemiyordur
20 Yorumla Kızım eğer bir erkek bir annesinin lafına bakıp o "sözde" sevdiği kızdan ayrılacaksa yolu sen ver gitsin koskoca adam kendi kararlarini kendi adimlarini laf söz dinlemeden kendi veremiyormuymus evlenirken insan kendi ailesinden de boşanmali aslında ne böyle durumlarda ne de ileride evlenilirse oradaki sorunlardan vs. Ailesinin haberi olmayacak boşa göz girmeye çalışmışsin bir de gelip sana ne demiş olabilir o kadın evet de geç bir de onu mu dinleyeceksin çokta haddini aşıyorsa tersle sen onların kölesi olmaya mi evleniyorsun ya adam anne kuzusu çıkar annesi hadsizlikle senle konuşmaya gelir bunlar kim ya sanki 5 senelik evlisin
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,8b cevap paylaştı. Bazen bir anne gelin adayını istemediğinde sebep, karşısındaki kişinin değeriyle değil, kendi beklentileriyle ilgilidir. Görüşme anındaki heyecan, utangaçlık ya da gerilim, dışarıdan farklı yorumlanabilir; kısa cevaplar soğukluk gibi algılanabilir. Bazı anneler ilk izlenime fazlaca önem verir, kendi kafasında gelin profili çizer ve buna uymayan en küçük detayı bile büyütebilir. Bu durum senin yanlış ya da eksik olduğun anlamına gelmez, sadece onun bakış açısının dar olduğunu gösterir. İnsanı tanımadan hüküm vermek, en büyük yanılgıdır; gerçek değer, bir günde anlaşılmaz.
11 Yorumla- 11 ay
- Aile & Toplum konusunda 580 cevap paylaştı.
11 ayBazen bazı anneler oğullarını kimseye layık görmez, bu da tamamen kendi egolarıyla ilgilidir. Karşısındaki kişi ne kadar iyi, çalışkan, saygılı olursa olsun, kafasında yarattığı hayali gelin profiline uymuyorsa direkt olumsuz bakar tıpkı kendi kafasında yarattığı hayırlı evlat profiline uymayan bir evladın hayırsız evlat damgası yemesi gibi Bu durum senin kişiliğini ya da değerini yansıtmaz. Sen utangaç olabilirsin ama bu bir kusur değil. Kusur, bir insanı sadece 1–2 saatlik ilk izlenimle yargılayıp hayatından silmekte.
11 Yorumla- 11 ay
Aile & Toplum konusunda 743 cevap paylaştı. Bazen bir anne gelin adayını gerçekten gelin olduğu için değil, oğlunun hayatında söz sahibi olamayacağını hissettiği için istemez. O gün senin utangaç olman ya da az konuşman bahane olmuş olabilir ama asıl mesele bu değildir çoğu zaman. Bazı anneler daha girer girmez kontrolü kimin elinde tutacağını tartar. Sen kendin olman gereken bir günde sınavdaymış gibi hissetmişsin ve bu çok insani. Ama şunu da unutma, seni gerçekten isteyen biri annesinin ilk izlenimine bu kadar kolay teslim olmazdı. Burada eksik olan sen değil, seni savunamayan bir duruş.
00 Yorumla
11 aySana kısaca şöyle cevap vereyim. Anasının sözüyle senden vazgeçen bir adamdan hayır gelmez. Senin hiçbir hatan yok. Üstüne düşeni yapmışsın. Sana düşen, gururunla yoluna bakmak. Allahın sevgili kuluymuşunki, bu adamın huyunu evlenmeden öğrenmişin ve unutma, bu sadece fragmandı, mazallah evlenince neler yapardı sana anasının sözüyle, kimbilir
31 Yorumla- 11 ay
11 ayTürk kültüründe özellikle erkek figüranına cok büyük bir anlam yükleniyor ve bu durumı bu hale getiren ne yazık ki annelerimiz bizim evde bile abim ve benim aramda cok büyük bir ayrım söz konusu maalesef... fözlerinde öyle bir yere koyuyorlarki oğullarını kimseyi layık görmüyorlar karşımızda cok başarılı biri olsa da fark etmiyor bu 5 parasız ahlaksız bir insan olsa da...
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,1b cevap paylaştı.
11 ayAnanemde böyle kızın birini zayıf diye istemedi başka bi kızıda kilolu diye beğenmemişti😂😂 Bize süslü olun der kızın birini süslü diye beğenmemişti😂 neyimi beğenmedi? diye sorgulama yani beğenmeye niyeti olmayanın bahanesi bitmez
20 Yorumla Klasik Türk annesi. Hepsi böyle emin ol. Bende güzeldim çalışıyordum oğlu kadar kazanıyordum ailemden de mirasım var hiç bir şey istemedim ama ona rağmen kaynanam istemedi beni. Bir nedeni de yok üstelik.
12 Yorumla- 11 ay
Ne kadar beğinsiz bir kaynanan varmış
- Aile & Toplum konusunda 764 cevap paylaştı.
11 ayKaynanalar neyi beğeniyor ki😅asıl tuhaf olan sevgilinin annem beğenmedi diye ayrılması😅madem kendi zevkine göre değil anasının zevkine göre biriyle evlenecek ne kendisi milletle sevgili olup umut veriyor gitsin anasının bulduguyla evlensin
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı.
11 ayNe üzülüyorsun kendini degersizleştirme seni kaybettiklerine oturup yansinlar eğer annesine sevgisini ve evlenmek için seni seçtiğini ikna edemiyosa bırak Allah aşkına olmadığı daha iyi olmuş ana kuzusu adamdan bir cacık olmaz
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 329 cevap paylaştı.
11 ayAyrılmışsiniz bitmiş gitmiş, ona sorsaydın neyimi beğenmedi diye. Annen beni beğenmedi galiba diyebilirdin. Oda nedenini söylerdi. Neyse olan olmuş yoluna bak. O gider başkası gelir. Erkek mj yok
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı.
11 ayÇoğu anneler oğullarını kıskanır paylaşmak istemez en azından artık ikinci planda olmayı hazmedemezler. Öyle her gelin adayını istemezler
20 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Oğlunu fazla kaf dağında görüyordur saygısızlığı olmadıysa kendini değersiz hissetme. Biraz da nasip işi bu hayırlı değildir bazen zorlama. boş ver
01 Yorumla
4 aySen elinden gelenin en iyisini yapmışsın; nezaketin ve çaban senin kaliteni gösterir. Bir annenin kısa süreli bir gözlemi senin değerini belirleyemez.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. Senin en değer verip sevdiğin bir şeyi senden bir başkası çat diye habersizce alsa ne yaparsın? İşte annelerde öyledir. Kesinlikle yanlış bir tutum. Ama maalesef durum bu
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 369 cevap paylaştı. Ya ben bu gelin adaylarini anlamiyorum kayinvalidenin ne gözüne girecen ki kadin oğluna kiz aliyor senin ailende kiz veriyor kayinvalidenin gözüne girmek ne demek
00 YorumlaIyi ki kurtulmuşsun. Adam annesinin isteğine göre hareket edip sırf bunun için ayrılmışsa o adamdan hayır gelmez.
10 Yorumla
4 ayKız kendi evinde utanmış, anneye fazla hitap etmemiş, kadın o tarz insanlara karşı hassasiyeti yok.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)8 ayDavranış şeklinin begenmemiş olabilir. Çünkü o bir anne bu yüzden davranış şeklini begenmediyse normal. Bence davranış şeklini begenmedi çocukta seni sevmiyordu ayrıl dedi ayrıldı kafaödaki basit teori bu bsbsns
01 Yorumla
Cevap sahibi8 ayya da ailenide begenmemiş olabilirler hani biz onlara uyum saglamayız felamda düşünmüş olabilir.
Belkide iyi olmuştur ne biliyim evlendikten sonra sorun çıksaydı.
02 Yorumla
Soran11 ayOrası öyle tabi ki daha iyi oldu. Üzülüyorum ama bi yandan da iyi ki evlenmeden gördüm diyorum. İyi oldu yani farkındayım ama beynimi durduramıyorum işte dnjd
11 ayErkek annesi diyorsa haklıdır şaka şaka genelde yönetemiycrgğ ve oglunun mutlu olmuycagı gelin istemez
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
u 11 ayKraliyet ailesinin biricik veliahtı oğluna layık görmez 👑 dgg
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 391 cevap paylaştı.
3 ayOğulcuğu bulunmaz nimet (!) olduğu için yakıştırmamıştır
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 644 cevap paylaştı. Ya gelini kendilerine uygun görmüyordur oğluna ya da oğlunu paylaşamıyordur
00 YorumlaKendinizi sorgulamayın. Nasipte olsa olurdu , kimler kimlerle evleniyor çünkü.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 899 cevap paylaştı. Annesi beğenmedi diye niye senle ayrılıyor ki çok saçma. Başka bir iş var bunda bence
00 Yorumla
11 ayKocasyla yapamadgni ogluyla yapmak ister ve gelinini kuma gbi görür
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)11 ayAllah daha iyisini verecek demek ki. Ana baba sözüyle hareket eden ergen erkek çocuğu olur anca yetişkin olamamış demek ki… böyle çocuklar evlenmesin bir zahmet anne sütü emmeye devam etsinler
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)11 ayErkek anneleri genelde öyle oluyor seni beğenmemezlik değil oğlunu bir kızla paylaşmak istememe kıskançlık yüzünden gelin-kaynana tartışmaları da bu yüzden olur zaten
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)11 ayher şey olabilir seninkine sorsaydin. Ne cevap verecekti. Ayrıca zaten anasının ailesinin lafıyla cayan adamdan kurtulduğuna dua et
01 Yorumla
Soran11 aySordum ama gelmeden önce annen beğenmeyip bırakacaksan gelmeyin demiştim sanırım bu yüzden olsa gerek sorularımı cevapsız bıraktı.
Gizli Üye(25-29)11 ayboş ver kızım üzülme bırak a*ı yol geçen hanına dönmüş kızı gelin diye bulur ondan sonra senin gibilerini çok arar öyleleri kurtulduğun iyi olmuş öyle cadıdan
01 Yorumla
Cevap sahibi11 ayBöyle karılara a*ı follaşa dönmüş burnundan getirtecek gelinler layık üzülme sen hiç
Aile & Toplum konusunda 434 cevap paylaştı. Yok canım kısmet takılma belki oğluna başkasını alacak ne biliyorsun
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,7b cevap paylaştı.
11 ayDik kafalı olunca, lafını esirgemiyen olunca tabi ki istemezler shhssh
02 Yorumla- 11 ay
Saygısızlık başka, susup oturan gelin istemek başka. Bazı kaynanalar susup oluran her şeye kabul olan, hakkını istemeyen gelin istiyor. Kötü kaynanaları diyorum zaten.
Aile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı. Hayırlısı olsun İnşallah kardeşim İnşallah her şey gönlünce olur
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 769 cevap paylaştı.
11 ayBir baba damat adayını neden istemezse o yüzden istemez
00 Yorumla Belki de sorun seninle değil karşı taraf ile ilgili.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)11 ayYeni nesilk böyle şeyler yapıyorsa bir adama zaten o adamın arkasın da bir kadın ordusu oluyor. Arkasın da kadın ordusu olmayan adama bakmazsınız siz.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)10 ayAnnesi mi alacakmış seni koynuna? Anasının eteğinden çıkamadıysa boş ver ondan olmazmış zaten. Ortada bir şey yokken niye ayrıldı söyledi mi?
00 Yorumla
11 aySana umursama diyemeyeceğim. Gerçekten zor bir durum. Ama zaman geçince iyi ki olmamış diyeceğin şeyler çıksın karşına. Dualarım seninle ✨
12 Yorumla
Soran11 ayÇok teşekkür ederim 🫠 duan çok kıymetli benim için. Allah seni de hep mutlu etsin tekrar teşekkür ederim ❤️
- 11 ay
Ne demek güzelim ☀️✨
- Aile & Toplum konusunda 816 cevap paylaştı.
11 ayBazen her şey eksik siz olsada kusura bulmak kolay dır nasip be kanka 😌
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)11 ayTakma nasibinde varsa yine başka birisi olur
00 Yorumla
11 ayÖyle pısırık olmıcaksın şekerim utangaç gelin dediğin türk dizisindeki nursema olur sen öyle pısırık pısırık oturursan kimse beğenmez seni
00 YorumlaAnneci erkek bir halta yaramaz zaten annesinin agziyla seni istemeyen gitsin boş ver
10 Yorumla
11 ayHmm giyim tarzını vs begenmemis olabilir çok sinir bozucu bişey aynısını yaşadım maalesef
10 Yorumla
11 ayAnladığım kadarıyla annesi seni beğenmedi
15 Yorumla
Soran11 ayEvet ama neyimi beğenmedi anlamadım. Eski sevgilim de diyemedi ama gelip gittikten sonra ayrıldı yani başka ne sebep olucak
- 11 ay
Seni beğenmemişler bu kız bize layık değil demişler
Soran11 ayLayık kız profili nasıl acaba bi değişikler
- 11 ay
Ben bilmem, ben evdeydim dizi izliyordum
Soran11 ayHdjdjjd
Gizli Üye(25-29)11 ayOğullarına yakıştırmıyorlar çünkü kendileri olsun isterler
00 Yorumla
11 ayKafayı yiycem yorumum kaldırılmış bende senden cevap bekliyorum 🥹🥹🥹
02 Yorumla- 11 ay
Elif sen kaldırmadın dimi çok üzülürüm 🥹
- 11 ay
eğer bir gün mesajımı görürsen @mferhatztr telegram hesabım-
11 ayBak. unutma. kadın cinayetleri en büyük sorumlusu yine bir kadındir. Bunu unutmayın
00 YorumlaKurtuldufuna sukre çt evlensen ana oğul çektirirlerdi sana
00 Yorumla
11 ayTakma kafana. Elinden geleni yapmışsın. Öyle bi günde herkes utanır. Onlar kaybetmiş
00 Yorumla
10 ayBelki tipini beğenmedi bazıları çok tuhaf
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
11 ayOğlunun turşusunu kurmak için
13 Yorumla- 11 ay
Oglandan turşu olmazki 😃
- 11 ay
Salatalık turşusu olur
- 11 ay
Turşuyu çok seviyorsun anlaşılan
1 ayOğluna aşık olduğu için istemez.
00 Yorumlaİstemesin nolacak adam bisey yapmıyorsa sal gitsin
00 Yorumla
11 ayOğluyla paylaşamaz belki
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
11 ayAklında başka gelin adayı vardır
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 901 cevap paylaştı.
11 ayKendi pabucu dama atılacak diye.
00 Yorumla
11 ayOnun dediklerini yaparsan olur
00 YorumlaPaylaşmak istemediği için
12 Yorumla- 11 ay
snein gibi suratsızı niye paylaşsın
- Devamını Gör (14)
Devamını Gör(59)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi