Geçen instagram da bir reels videosu gördüm. metro da ayak da duran bir kadın erkekler oturuyor diye prenses erkek demiş. siz ne düşünüyorsunuz

Geçen instagram da bir reels videosu gördüm. metro da ayak da duran bir kadın erkekler oturuyor diye prenses erkek demiş. siz ne düşünüyorsunuz

Onların demesiyle prenses olmayız ayrıca kimsenin malı değil verme zorunluluğu yok böyle bir beklenti içine girip bunu diyen kadın esasen oldukça bencil biri kadınlara yer vermek kişiye kalmış eğer verirse centilmenlik olur hoş olur güzel olur ama öncelik hamile kadınlar yaşlı insanlar ve hasta kişilere olmalı ayakta duramayan kişilere karşı olmalı diye düşünüyorum. Zaten erkekler çoğu işten yorgun argın geliyor genç olsun yaşlı olsun farketmez hepimiz yoruluyoruz yer verecek hal düşünemiyor insan haliyle yani kadınlarımızda aynı şekilde
Evet, veririm. Toplu taşımada yer verme meselesini cinsiyetten çok ihtiyaç üzerinden okurum; hamile, yaşlı, çocuklu, engelli ya da belli ki çok yorgun birini görünce kalkarım. Kadınlara da aynı hassasiyetle yaklaşırım; göz teması kurup nazikçe teklifte bulunurum, ısrarla değil, saygıyla. Bu bir gösteri değil, küçük bir nezaket refleksi; kimseye lütuf gibi hissettirmem. Çok yorgunsam ya da sağlık durumum elvermiyorsa bunu kısaca açıklayıp özür dilerim. Günün sonunda derdim üstünlük değil, ortamın yükünü hafifletmek; küçük bir iyi davranışın bütün havayı değiştirdiğini bilirim.
Hamile, engelli ya da yaşlı olmadıktan sonra kimse yer vermek zorunda değil. Akşama kadar çalışmış bir erkek o yorgunlukla sırf kadın diye niye yerini versin gerek yok..
Rica ederim abla 🦋
Hamile, çocuklu ya da hasta insanlara yer verilir. Adap edep gerekli. Ama sırf kadın diye yer vermek zorunda değil kimse.
Teşekkürler Barış 🤟✨🥂
Rica ederim abla 🖤🥂✨
Toplu taşımada yer vermek nezaketin, duyarlılığın bir göstergesi. Kadın-erkek fark etmez; yaşlı, hamile ya da çocuklu birisi varsa, yer vermek bir insanlık görevi. 🌸 Ama bu nezaketi göstermemek kimseyi "yalnızca prenses erkek" yapmaz. Empatiyi elden bırakmamak, kimseyi yargılamamak gerek. İnsanlar bazen yorgun olabilir ya da farkında bile olmayabilir. Günümüzde her iki tarafın da önyargısız ama biraz daha duyarlı olması lazım 🚌💜.
Cevap
33Cevap
Ne münasebet hani yaşlı veya hamile değilsem asla yer istemem prenses erkek muhabbeti baydı ya
Nefes alan erkek görseler prenses diyecekler artık.. Pess
👍👍
ben toplu tasimada kimseye yer vermem. ama şimdi şöyle bi şey var, bence bir erkek sırf erkek oldugu icin bir kadina bence sırf cinsiyeti erkek oldugu için yer verilmesini saçma. buluyorum. ancak, yer vermesi tabiki güzel bir davranış. ama şimdi kalkıp ta prenses erkek demek anlamsız ve sacma
Hem cinslerim de iyice beyins*zleşmeye başladı. İşlerine gelince centilmen erkek, işlerine gelmeyince prenses erkek... Erkekler köleniz de olsun mu, ameriqa 😂 Bu arada ben hâlâ yoğum, kafa dinliyom 😂
:D yürü be kim tutar
Toplu taşımada bence kadınlara yer verilmeli çünkü ayakta olan erkekler maalesef sapıklık peşinde ahlak sıfır. Özellijle çovuk görünce de verilmeli, sapıklar çocukları saf sanıyor. Bu bir hukuk luralı değil tabiki ama toplumsal gelenek görenek meselesi
Bence kadın erkek diye cinsiyetçilik yapmadan önce karşı taraf işten okuldan gelmiştir çok yorgunudur sende yorgun degislin o zaman yer veririsin
Gezmeden gelen yaşlı teyzeye yer vermezsin ha gidip geziyorsa da okul veya iş çıkış saatlerinde çıkmasın dışarı ya da amcaya yer vermezsin bunun için
Kendimi piskojik olarak rahatsız ediyor bazen ya önüme bakıyorum ya da kalıp yer veriyorum sanki kötü bişe yapmışsin gibi bakıyorlar
Ay artık kimse kimseye yer vermiyor toplu taşımada
Hiç unutmuyorum hamileyim hastaneye çıkıyorum ayakta gittim geldim
Bi keresinde de Bebek kucağımda yanımda kızım elimizde poşetler kimse yer vermedi
Bende kimseye minnet etmedim canım çıkana kadar dayandım neyseki vardım sağ salim😅
Yaşlıdan yaşlıya değişiyor bu durum ama çocuklu kadınlara kesinlikle veririm hamilelere veririm rahatsız olan insanlara veriyorum mesela bacağında sıkıntı oluyor birkaç kere öyle denk geldi O kişilere veriyorum onun dışında çok yaşlı olmayan insanlara vermiyorum yer
Kadınlara evet yaşı büyükse elinde poşet filan varsa çocuğu varsa hatta kendi yaşıtm bile olabilr fark etmez
Erkekler bazen bana yer verdiğinde mutlu olmuyorm aslnda adamlar bütün gün belki de çalışıyor kibarlık centilmenlk yapıyorlar tamam ama yine de zorunda degller
Hamile ya da yaşlıysa veririm. Onun dışında çok sıkısıksa toplu taşıma aracı ve rahatsız edici temaslara maruz kalıyorsa genç bir kadına da verebilirim. Bunlar dışında vermem.
Ya sonuçta onlar da para veriyorlar bedava binmiyorlar açıkçası çok bir rahatsızlık Yoksa ayakta durabilir sıkıntı değildir diye düşünüyorum.. yer veren erkek de Kendi Kibar davranışıdir.. ama yapmadı diye prenses erkek demesi saçma
ben bir kadın olarak yaşlılara degilde işten gelmiş kadınlara beyefendilere , okuldan gelmiş çocuklara verirdim yaşlılar bedavaya binip heryere yolculuk ediyorlar sonra yer diyip ağlıyorlar işe giden onlardan daha yorgun o ağır çantaları taşıyan çocuklar daha yorgun yaşlı diye kimse hürmet etmek zorunda değil
Bence yanlış davranmış. ben genellikle yaşlılara yer veririm cinsiyet farketmez sizin ya da hamile olan kadınlara bazen de eşyası çok olan insanlara
Kimseye yer vermiyorum. Engelli ya da gebe olmadığı sürece. Yaşlılarda dahil buna. Çünkü o yaşlı dediğin insan kapılar açılınca asansöre öyle bir depar atıyor ki nerde diyosun bunun yaşlılığı
turkiyede oyle kadinlara yer verilmez bence boyle olmasi gerekir ama eski sovyet ulkelerinde tam tersidir
Ben veriyorum kadın rahatsız hissediyorsa kendini bıyur hamfendi diyerek ham yapıyorum kafasını önce kalkıp ağzımla koltuğa doğru
Ara sıra Marmaray kullanıyorum. Özel bir durumu yoksa yer vermem. Toplu taşımada ekstra bir özellikleri yok.
😂 erkolar eteğinizi giydini mi? Şaka bir tarafa yer vermek zorunda değiller.
Ziktirsinler gitsinler amwq. Kadın erkek eşitliği diye ağlarlar bide gelir ayrımcılık isterler
Prenses erkeğe bu aralar çok takıldı herkes. Ama yer veren centilmen az. Şikayetçiyiz
yer veririm ama o düşündüğünüz mana da değil insanlık namına
Bir nezaket göstergesi olarak evet verebilirim
Hamile veya çocuklu değilse ya da benden en az 20 yaş büyük değilse yer mer vermem.
Çok zaruri olmadığı sürece erkek bile olsa bence kimse yer vermek zorunda değil.
İhtiyacı olmayana yer vermem bi uçtan bi uca gidiyorum el insaf
Hamile, çocuk, yaşlı ya da hastalara yer veririm sadece.
Ben yaşlılara, hastalara ve çocuklu annelere yer veriyorum.
Kendim zaten bedensel engelli olduğum için pek yer vereceğimi sanmıyorum
Yer verince süper kahraman olmuyorum ayakta kalıyorum onceden veriyordum artik vermiyorum
Verirdim özellikle hamileyse ama yaşlı dayılara vermezdim
Ya kadını erkeği yok ayakta durabilen herkes kalabilir
Yer vermem ama isteyene, ve ben de istersem yer açarım.
Hamile, yaşlı veya bir hastalığı varsa verilir bence
Tanıdığım biriyse ya da oturmaya ihtiyacı varsa yoksa vermem
Hamile ya da yaşlı teyzelere yer verilir, onun haricinde kimseye yer vermem.
Yaşça benden büyükse her zm yer veririm erkek kadın fark etmez
Bindiğimde hamile yaşlı ya da yorgun olduğunu düşündüğüm birine veririm evet
Nerde eşitlik nerde adalet. Erkek diye yorulmuyoruz sanki
Kullandığım zaman bana yer veriliyor... Teşekkürler, centilmen erkekler 🌿
Ben veririm benden büyük olan teyzelere eskiden şimdi kullanmıyorum 😅
gezmelerden tozmalardan geliyorsa yer vermem
niye vereyim ya tamam hamileyse yaşlıysa falan veririm de genç kadınsa vermem aq
Yaşlı değilse çocuklu değilse benden küçükse vermem
Hamile ve Yaşlı değil ise yer vermem
Evet hala gencim çünkü 😃
Verilmesi gerekli bence
Yaşlı hamile engelli insanlara sadece yer veririm
Kızlara yer vermiyorum.
özel durumu yoksa vermem
Vermem hatta yanıma oturunca kalkasım geliyor...
Yaşlı, hamile ve çocuklara veririm.
Evet genelde veririm
Yaşı büyük olanlara veririm.
Kimse yerini vermek zorunda değil
Yer vermeme ihtiyacı olan biriyse evet
Yaşlı hamile engelli kişilere..
Hayır tabiki , HANİ CİNSİYET EŞİTLİĞİ
Her kadına yer veririm yaşına bakmadan
yaşlılara ve cocuklara vermek gerekıyor
Verilecek haldeyse veririm
Vermem ayakta beklesinler
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?