Erkek arkadaş istediği için kapanmak?

Erkek arkadaşımla 3 yıldır birlikteyiz. Onun yaşantısı gereği (hafız ve imam) hayatındaki kişinin kapalı olmasını istediğini hissediyorum. Ben açığım ama bugüne kadar bir kez bile ‘kapan’ demedi. Hep zamanla içimden gelerek ve olacaksa Allah için olması gerektiğini söylüyor.

Zaten ben de farkındayım; kapanmak bir insan için değil, Rabbim için olmalı.
Onunla tanıştıktan sonra hayatımda çok şey değişti. Alkolü seneler önce bıraktım, 1.5 yıldır da namaz kılıyorum. Eski halimle şimdiki halim arasında dağlar kadar fark var. Bu değişim bana gerçekten çok iyi geldi.

Ama hâlâ açığım ve içimde büyük bir kararsızlık var. Hem onu çok seviyorum hem de bazen ‘bizim yolumuz bir mi?’ diye düşünüyorum.
İzmir’de doğdum, büyüdüm. Ailem dahil çevremde tek bir tesettürlü kadın bile yok. Alacağım tepkiler, yaşayacağım değişim benim için çok yabancı ve gerçekten korkutucu geliyor.
Bilmiyorum… hissettiklerimi, düşündüklerimi ne kadar anlatabiliyorum ama biliyorum ki beni anlayacak birileri mutlaka vardır.

Aile yapılarımız da çok farklı. O muhafazakâr bir ailede büyümüş, ben ise seküler bir ailede.
Bazen onun hayatıma girmesi bir tesadüf değilmiş gibi geliyor ama nasıl olacak, nasıl ilerleyecek bilmiyorum

Erkek arkadaş istediği için kapanmak?