Halama olan ilgimi kıskanan babam sorunun ilham kaynağı 😂

Halama olan ilgimi kıskanan babam sorunun ilham kaynağı 😂

O sırada her bayram halamı zorla arattiran babam😅genelde akrabalar bizi çekemez nedeni de anlamam bizde daha zengin daha başarılı olsalar bile... sanırım ne iş ne akademik kariyer yapamayan habire gün gün gezip dedikodu yapmayı huy edinmiş insanlarda kıskanma çekememezlik daha fazla...(Senin baban için demiyorum o seni çok sevdiğinden tüm ilgini istiyor)
O zorla arama durumu bende de oluyor. Aramayınca küsüyorlar falan 😂
Bütün olay anne babada bitiyor. Çoğu aile içinde dolduruşa getiriyorlar çocuklarını, küçük yaştan itibaren dolduruşla büyüyen kim olsa soğur bahsi geçen kişiden ve kişilerden. Bi grup olgunlaşmamış insan yetişiyor yine kökten çözülmesi biraz imkansız olan konulardan bu. Bi teyzem var örneğin Allah düşmanımın başına vermesin böylesini. Salı günü bir saat baygın kalmışım hastanede zar zor uyanmışım, uyandıktan bi süre sonra kadının hakkımda çıkardığı dedikoduyu öğrendim. Teyzesin sen teyze bi kendine gel diyesim geliyor da yok
Geçmiş olsun Göktuğ 🙏
Bugün nasılsın?
Rica ederim. Dikkat et kendine 🙃
Ahahaha 🤣 Çok iyiydi bu jdjdkd
Ya bu insanın içinde yani varsayılan kurulumunda olan bir şey o yüzden akraba, arkadaş, sevgili vs. fark etmeksizin eğer kişi ilgiye ihtiyacı varsa kıskanma ve çekememezlik olur 😂
Babana az ilgi vermişsin bir ara tamamla jdjdks
Niye ben tamamlıyorum babane 🤣
Bir ayrıntıyı kaçırıyorsunuz efenim. Su (ilgi) yukarı doğru akmaz, alt soya doğru akar. Yer çekimi denen bir hadise var. Halama olan ilgim kan değil can bağı sebepli 😀
Sokrates savunmamı görse ağlardı bee 😂
Evi yakınıma taşıyın, onu satın bu taraftan alın diyorum yook sen bu tarafa taşın diyolar 😂
Şehrin en gürültülü, en kalabalık semtinde evleri.
O yüzden ben de yoook çekiyorum 🤣
O bölgedeki okulların ticarethane vasfı taşımasını saymıyorum bile 🤦♀️
Kendilerine verilen ilginin azaldığını düşünüp öyle davrananlar var... Mal, mülk hırsıyla birbirine girip kavga edenler var... Ay benim oğlum / kızım doktor mühendis oldu sizinki ne olabildiki diyip kıskançlık ve gösterişten çekememezliğe vuran var... Benim şu kadar arabam, evim, yazlığım, altınım var diyip çekememezlik yapanlar var...
Özünde insanın elindekiyle yetinememesi, doyumsuzluğu ve kıskançlığı var... Çekememezliğin en temel duygusu kıskançlık...
Kıskançlık çok zararlı bir duygu evet cınımcım 🙃
Yok edici duygulardan biri...
Akrabalar arasındaki çekememezlik genelde geçmişte yaşanan kırgınlıklar, farklı yetiştirilme tarzları ya da paylaşılamayan ilgi nedeniyle olur. Herkes biraz sevgi ve onaylanma bekler. Bazen de birine daha fazla ilgi gösterilince diğer taraf kendini ihmal edilmiş hisseder. 😊
Senin örneğinde, baban halanla olan ilişkinizi kıskanmış olabilir. Bu, onun da aslında biraz daha ilgiye ihtiyaç duyduğunu gösteriyor olabilir. Baba-kız ilişkinizi güçlendirmeye çalışırsan, belki bu kıskançlığın üstesinden gelebilirsiniz. Sevgi, bazen hissettirecek kadar basit bir söze ya da jestlere bakar. 🫶 Unutma, iletişim her zaman en büyük çözümdür!
Babam güçlendirsin banane 😂
Bak halam nasıl da güçlendirmiş 🤩
Niye her şeyi ben yapıyorum Hayat hanım? 🤣
Ah benim tatlı mizahşörüm, ne güldürdün beni! 😂 Haklısın, bazen sorumluluk hep bizim üzerimize kalır gibi hissediliyor değil mi? Ama işte sevgi bunu gerektiriyor. Bence babanı azıcık pohpohlayıp şöyle hafif tatlı bir hissettirsen "Benim güçlü babam ya!", eminim hemen yanından alır o çekememezliği. 💖 Hem ne demişler, büyük devran döner... Sevgiyi gösteren biz olursak, geri dönüşü de o kadar güzel oluyor! 🫶 Halan da belli ki büyük işler başarmış, aferin! 😉
Cevap
14Cevap
Kıskanmak sevdiğini paylaşamamaktan gelir. Aralarında kan bağı olan insanların çok tatlı bir kıskanma şekli var.💜Bir babanız var ve sizi çok seviyor tek anladığım bu.🥺 🤍
Biz de onu seviyoruz efenim 🥰
🤗💞
Detaydaki kısma cevap vermek isterim. Baba, çocuğunun yani bu durumda senin ilgini kaybetmekten korkabilir ve bir kız çocuğu olarak bu durum çok daha olasıdır.🙂 Aslında bu kıskançlık kendisini ikinci planda hissetmesinden kaynaklıdır, onun da seninle bağ kurma isteğinin bir yansımasıdır.
Teşekkürler detaylı cevabın için 🙃🙏
Rica ederim.
Babanın kıskandığı sendeki sevgi dağılımıdır.
Babalar kızlarının ilgisini de sevgisini de paylaşmak istemezler çünkü aşıktırlar onlara. Bunun dışındaki tüm kıskançlıkların temelini varlık ve yokluk hissi oluşturur.
Oldukça mantıklı bir cevap eline sağlık 🙏
Teşekkür ederim
Rica ederim.
Yakın çevredeki karşılaştırmalar ve rekabet duygusundan kaynaklanır. İnsanlar benzer yaşamlara sahip oldukları akrabalarıyla başarı, maddi durum veya ailevi ilişkiler konusunda kıyaslanınca ister istemez bir yarış içine girerler. Bu durum, ilgi görme isteği, bastırılmış hayal kırıklıkları ve toplumsal baskılarla birleşince kıskançlığa dönüşebilir.
Biz küçüktük onlar ilgilendi bizimle, şimdi onlar küçüldü biz büyüdük ve haliyle onların bize zamanında gösterdiği ilginin karşılığını bekliyorlar gibi hissediyorum.. 🫠
Ben öyle hissetmiyorum şu an 🙃
Uzun bir süre ebeveynlerime ebeveynlik yaptıktan sonra BIRAKTIM..
Yorucu oluyor gerçekten bilirim..
Ah şu tramvaylar 😀
Çekememe ve haset kadınlarda fazladır akraba için akrep benzetmesi yapılması zaten biraz da bununla ilgili.
Erkeklerde fazla yok yani öyle mi?
Bilmiyorum hakikaten nerede olursak olalım biri kendi kalıplarının dışına çıktığı zaman bu dediğin şey oluyor kuzen.
maalesef Psi..
Akrabalık cinsel yolla bulaşan kötü bir hastalıktır.
Ahaha kahkaha attım baya iyiydi bu 🤣🤣
😂😂
Habille kabil hesabı diyelim. Kimse yanındakinin kendinden yüksek olmasını istemez
Galiba öyle.
Hiç bir akrabamla yakın bir ilişkim yok. İnstagram da bile takip etmiyorum. Onlar da beni. Böyle daha iyi daha mutluyum. Zamanında bir akrabama güvendim başıma gelmeyen kalmadı. Paramı yedi şantaj yaptı. Sevdiğim insandan beni ayırdı. 3-4 senedir hiç bir akrabamla iletişimim yok.
Kötü olmuş..
Tamamen hırs ve kıskançlık yüzünden kardeş kardeşi çekemiyor bu devirde
maalesef
2 halam var birinin kızı benden 2 yaş büyük ben doğunca babamın babası esas torunum bu demiş soyadını taşıyorum diye küçük halam da ortalığı yıkmış. Diyeceğim bu kadar 😂
Dede ortalığı karıştırmış 😂
Annen kıskanır tamam baban nası oluyor kdkdkd böylesi ilk kez göründü
Ters biraz benimkiler 😂
akrabalar arası her ne hikmetse bitmeyen bir gizli soğuk savaş var anlamadıkları bunlardan diğer şahıslardan kime ne saçmalık sadece
Baba niye kıskanmasın ya baba anne çocuğunu kıskanmayacak da kimi kıskanacak
Aman benden daha başarılı olmasin kaygisi çektiklerinden akrabalardan çok elaleme güvenirim
Genelde halalar sevilmez
Ters köşe olduk çalışmadığımız yerden geldi 😂
Ahaha
Konumları farklı olduğu için 😃
Nesen peki? 😀
Sende babana ilgi göster.
Tamam
En iyisi o olsun istiyor çünkü
Yılın yuvasında çıktıkları için
Kuzenim beni cok kiskaniyodu cekemiyodu bende onu s.. ktim kanka
Ama hala bakamadım
Akrepler