Eşimle maddi konular yüzünden tartışıyoruz, ben ondan nasıl çocuk yapacağım?

Geçtiğimiz günlerde eşimle büyük bir tartışma yaşadık. Aslında tek bir sebepten değil, biriken birçok konudan patladı. Maddi konular, sorumluluk paylaşımı, ailesinin tutumu derken kendimi yine yalnız ve değersiz hissettim.

Ben geleceği planlamak, birikim yapmak, günü geldiğinde çocuk sahibi olabilecek bir düzen kurmak istiyorum. Ama eşim sürekli kredi kartı harcıyor, kardeşine benden habersiz borç veriyor ve sonra da “hallederim” diyerek geçiştiriyor. “Sana sorsam verme derdin” gibi cümleler kuruyor. Oysa ben bu evliliği birlikte yürütmek istiyorum.

Bir tartışma sırasında “Tıpış tıpış gelip verdin parayı” dedi mesela… Oysa ben sevgilime değil, eşime destek oluyorum. Ama bunu bile küçümsedi. Ailesiyle yaşadığım sorunlarda da beni hep yalnız bıraktı. “Ailem ne derse desin susacaksın” dedi. Oysa ben kimseye saygısızlık etmem ama kendimi de ezdirmem.

Bu süreçte çok yoruldum. Ağladım, “Keşke evlenmeseydik” bile dedim. Çünkü artık gerçekten yerimde saydığımı hissediyorum. Hem duygusal olarak, hem hayat planlarımda. Bu ilişkiyi sürdürmek için çabalayan tek kişi benmişim gibi hissediyorum.

Bunu yazmak istedim. Çünkü evlilik bazen, ne yazık ki iki kişilik bir yalnızlığa dönüşebiliyor. Belki bu satırlar, aynı hisleri yaşayan başka birinin de iç sesidir.

Güncellemeler
11 ay
En son evimize ne alıyorsa ailesine de almak istiyor, biz kirayla geçinen insanlarız ben işten çıktım ailem en nadiri bunun ucuzunu mu tüketsin tabii ki onlara da alacağım diyor ailesi zengin ihtiyacı yok onlarda bize herşeyi veriyor diyor neyi veriyor acaba? Cıldıracağım harbiden yiğeni sünnet olmuş gidip en pahalısından altın takacağım bir gram aşağı inmiyor şaka gibi
Eşimle maddi konular yüzünden tartışıyoruz, ben ondan nasıl çocuk yapacağım?