11 ayHakkını helal et ortasına kadar okudum gerisini okumadım çünkü eski evliliğim gözümde canlandı. Lanet bir ailesi vardı, lanet kardeşi. Benden habersiz borç verirdi, benim kartımdan para harcardı, iddia oynardı, tartışmalar, yatak ilişkimiz yoktu. Ben sinin gibi acaba çocuk yapsammı yapmasammı demedim, yapmadım, zaten bir poh da yapamıodu. Kusura bakma ama boşan kardeşim, öyle bir adamla ömür geçmez. Ben düzelir diye çok uğraştım, ben senden daha ağır şeyler yaşadım, borçlarını ben ödedim, hakaret de işittim, altınlarımı sattım, boşanınca eşyaları ona verdim ortada kalmasın diye. Ne mi oldu, o g... tünü kurtardı çünkü sayemde zorla soktuğum cnc mesleği işinde şu an 70 bin tl maaş alıyor kıçını kurtardı, ben hala ortalamanın altındayım, bana ulaştı şans istedi, ailesi pişman oldu ama aslaaaa. Ben boşandım ve keşke daha önce yapsaydım. Seneler geçti ama hala beni izlemiş takip etmiş, benim hayatımda 2 senedir ciddi ilişkim var ve nişanlıyım. Çok şükür görmedğim kıymeti görüyorum, sorumsuzdu o, sabah işe kalkamazdı, şu an hayatımda olan adam evlenmeden faturamı ödüyor, birikim konuşuyor benimle, ailesi desen saygı sevgi gırla. Keşke dememek ve iyilerini kaçırmamak için boşan kardeşim. Yoksa çookk pişman olursun. Çocuk olunca ayrılmak da aşırı zor. Ben akıllılık yaptım. darısı başına.
12 Yorumla
Soran11 aySenin adına çok sevindim kardeşim mutlu ol inşallah
- 11 ay
İnşallah tüm kadınlarımız mutlu olsun, dediklerimi unutma iyi düşün, anlattığın kadarı ile ve benim tecrübelerime dayanarak söylüyorum çok pişman olursun. Boşanma işini düşün, ben şimdi keşke daha önce yapsaydım diyorum. Yuva ve aile kavramı sizde ki tablo değil maalesef. Öyle bir babanın yetiştireceği çocuğun psikolojisini düşünemiyorum bile. Kendini sev önce, hayat kısa sana değer vermeyenin g... tekmeyi vurmaya cesaretin olursa kıymetin oluyor bu hayatta. Ben çok çektim, başka kadınlarımız çekmesin diye çevremde kimden duysam uyarıyorum böyle bir adamla evlenme ya da boşan diye. Annem 68 yaşında ve şimdi sizin için katlandım mahvoldum diyor, her hastalık var, keşke katlanmasaydın çocukken uyardım seni dedim, biz kendimizi kurtardık o adamla evde tek başına yaşıyor, keşke diyor ama işte iş işten geçti. Sende iyi düşün kardeşim. Allah yar ve yardımcın olsun. ASLA AMA ASLA ÇOCUK YAPMA. BOŞANMA İŞİNİ DÜŞÜN, GEREKİRSE DESTEK AL SOR BİR UZMANA, BEN ZAMANINDA SORMUŞTUM, BANA SÖYLEDİKLERİNİN AYNISINI SANADA SÖYLEYECEK :)))
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)11 ayÇok iyi anlatmışsın be çok haklı olduğun daha doğrusu eşimin suçlu olduğu çok konu var ama maalesef sağlıklı değerlendirme yapamadığını da düşünüyorum…. Sana iyi niyetli bir Yorum yapacağım … aslında bu tarz soru ve konulara çok girmeyi sevmesemde…
- eşinin canım ve suçlu olması, senin yanlış değerlendirmene sebep, engel değil …. Bunu dikkate al lütfen
- maddi konularda onun Ailesine yani sana odaklı olması ki ( Ailesi artık sensin ) en doğrusu ve sağlıklısıdır … çünkü ilerde evliliğiniz sıkıntıya girdiğinde kimse helal olsun kardeşine yardım ettin demez … yapmasaydın önce eşine çocuklarına kendi hayatını odaklansaydın der bunu… bunu annesi babası değil hatta yardım ettiği kardeşi bile der….
- Ama Kardeşine zor bir durumda yardım etmeyecek biri yani ailesine değer vermeyen bir erkek inan … sana ve ilerde çocuklarınıza da değer vermeyi bilemez …
- terbiyesiz ve nezaketsiz davranışlar zaten fiyasko….
- Eşinle kıyas edemiceğimiz Ama senin de anlatımında da sağlıksız çok nokta var … Sen Evliliği kendine odaklı… bir proje olarak görüp … o yolda yanında ki insanı bir parçası olarak anlatıyorsun…. Bu çok sağlıksız bir bakış açısı olur
- Benim şöyle bir hayat olanım var buna uygun biri seçeyim demek yerine … birine gerçekten değern vermek ki bunu için karakter eğitimi şart … o gerçek değerin kıymetini anlaması görmesi içinde karşı tarafın doğru kişi ve karakterini tamamlamış kişi olması şart … ikinizde de bunu mevcut olduğunu düşünmüyorum
- duygusal bir boşluk döneminde olma ihtimalin de var çünkü … bence sosyal medyaya kendini bırakmaZ… sil … ve hayatına odaklan … sorunları çözmeye odaklı olun
- Burdaki yorumların da sakın gazına gelme… Eşin de Adam olsun… Mutluluğunuza sahip çıkın
04 Yorumla
Soran11 ayTeşekkür ederim ben elimden geleni yapıyorum kalbimi çok kırıyor derdini kimseye anlatamıyorsun buraya göre tabii ki karar alamam ama kalbim ağrıyor bazen ne yapacağımı bilemiyorum içimi dökmem gerekiyor yoksa boğuluyor gibi hissediyorum hiç bir zaman harama da elimi uzatmadım
Cevap sahibi11 ayÇok iyi niyetli ve güzel birisin ama bakış açında çok hatalar da var … Öncelikle Eşini suçlu olsa da sen kurban rolüne girme… ve doğru hareket şeklini benimse… ki sonuç ne olursa olsun doğru be sağlıklı sonuç ozaman oluşur… Savrulma lütfen … Sakin ol ve sağlıklı bir değerlendirme yap… acil bu piskolojifen çıkman lazım
Soran11 ayDoğru söylüyorsun senin gibi farklı yorum yapan nadir oluyor teşekkür ederim profesyonel destek lazım
Cevap sahibi11 ayBen teşekkür ederim… sonsuz mutluluklarla bu tarz şeylere ilerde gülüp geçmeniz dileğiyle
11 aymaalesef kötü bir durumdasınız geçmiş olsun
Ama şöyle söyleyeyim eşinizi de anlamaya çalışın kardeşine borç vermesi de onun içn bir sorumluluk olabiliyor tabi. Gereksiz harcamaları varsa onlara bişey diyemem ama birlikte dikkat etmeye çalışın
Çocuk için de birikim falan çok beklemeyin derim. İllaki yavaş yavaş oluyor. Bereketiyle geliyor çocuk
Ama tabi şu yaşadıklarından sonra çocuk istemeyebilirsin019 Yorumla
Soran11 ayAilesi beni ezdiğinde onlarla beraber bana bağırıyor gram saygıları yok
- 11 ay
Ailesinin yanında seni korumuyorsa ona eşim demiyorsundur sanırım
Soran11 ayHalen ayrılmadık ne diyim eşim diyorum
- 11 ay
Ama sana eş olamamış maalesef.. Kaç yıllık evlisiniz
Soran11 ay2
- 11 ay
Şu anki düşüncen ne. Biraz zorlu bir dönemden geçiyorsun. Belli ki evde de yardımcı olmuyor
Soran11 ayBana katkısı yok zaten maddiyat yönüm iyi olsa kararım farklı olurdu
- 11 ay
Sen çalışmıyorsun sanırım evi o geçindiriyor doğru mu
Soran11 ayDaha yeni ayrıldım son güne kadar para olarak desteğimi çekmedim
- 11 ay
Yani şöyle sen de işte çalışıyorsan o halde ev işlerini ortak yapmanız lazım. En azından yardımcı olması lazım..
Zaten çalışmıyor olsan ev işlerini gün içinde halledersin.
Belli ki pek kıymetimi bilmeden biriymiş
Soran11 ayEv işlerinde çok nadir
- 11 ay
Biraz eski kafalı belliki.. Yaşlar kaç
Soran11 ay30 ve 35
- 11 ay
Hmm. Bilmiyorum yani ayrılmanızı istemem ama senin mutsuz bir. Hayat sürmeni de istemem. Çocuk olsa çocuktan sonrası da ayrı bir dert ayrılmak daha zor olur. Ayrılsanız çocuğa ayrı bir zorluk olur..
Soran11 ayBence ben pişmanım keşke evlenmeseydik dememe rağmen kendisi gitmiyorsa ki çoğu zaman beni bunaltma evi terk edeceğim felan diye tehdit ediyordu muhtemelen kendisinin de bi planı vardır çünkü altınlar bende onları alana kadar boşanmaz o
Soran11 ayBabası evleneli 2 sene olmuş tuttukları bir düğün salonu halen burnumdan geliyor neden tuttuk diyip duruyor
- 11 ay
Ooo ailecek cimriler. Neden tutuk ne ya oğlun içn tuttun. Çok kötü bir aileye denk gelmişsin sen.
Senin ailen yok mu gitsen yanında durmazlar mı
Soran11 ayAnnem idare et diyip duruyor iş bende bitiyor yani evlendim ama kayınbabam ne zaman bir araya gelsek düğün salonu yapmasaydık keşke diyor diğer gelinlerine de tuttun diyoruz aynen hepiniz istediniz diyor? Eşya bile almadılar bi zahmet yani evimizde bir şey istiyoruz 2. el bakıyorlar durumları iyi yani
- 11 ay
Ya idare etmek güzel bir şeydir ama idare edeceğim diye hayatını da mahvetme daha güzel bir hayat yaşayabileceksen onu tercih etmek daha mantıklı 30-40 yıl bu adamı çekmek zorunda kalma
- Aile & Toplum konusunda 926 cevap paylaştı.
11 ayEsin haksız bu konuda. Evlendikten sonra ilk ailesi eşi olur. Ne olursa olsun size söylemesi gerekir. Fikriniz bile güzel yani. Şimdiden çocuk için birikim düşüncesi.
Konuşma tarzı yanlış olmuş kardeşim.03 Yorumla
Soran11 ayYani maaşımı bile biliyor sen benimkini bilmek zorunda değilsin ben erkeğim diyor sen karışma seni ilgilendirmez kazancım da borcum da diyor güvenmiyorsun diye bana kızıyor sonra
- 11 ay
Neden bilmek zorunda değilmiş onu anlamadım. Hemcinsim diye bu genel yargıyı sevemedim gitti. Seni ilgilendirmez demesi de ayrı bir bağnazlık. O zaman sen de söyleme artık ve sorduğun da sende güvenmiyor musun diye sorarsın.
Soran11 ayAynen öyle maaşıma karışamazsın ben erkeğim diyor her ay benden de para koparıyor o gözle bakıyorum çünkü hayatım yetmedi verir misin demesi başka ben yetmediğini düşündüğüm için gönderiyorum sende peşimden koşup verme o zaman dediği zaman emeklerim zoruma gidiyor
Yapay Zeka Cevapladı
Ah canım, yazdıklarını okurken içim burkuldu. 🥺 Maddi konular ve aile meseleleri, evlilikteki en büyük sınavlardan biri olabiliyor. İkinizde aynı gemidesiniz ve işte tam da bu yüzden, sorunları birlikte çözme gayreti gerek. Sen, karşılıklı destek ve anlayış bekliyorsun ki bu çok doğal ve doğru bir beklenti. Ama eşinin bu konudaki tutumları seni yalnız hissettirdiğinde, elbette yıpranıyorsun. 💔
Bu durum, öncelikle sağlıklı bir iletişimle aşılabilir. Ona sakin bir zamanda duygularını, beklentilerini ve endişelerini anlatmaya çalış. Belki o da kendi açısından bir şeyler biriktirmiştir, anlamaya çalış. İkinizi aynı hedeflere odaklanacak şekilde konuşmayı deneyin. Özellikle maddi planlama konusunda birlikte adım atmanız şart. Küçük adımlarla başlayın. Belki bütçe yapmak, belirli hedefler koymak ilişkinizde dengeyi yakalamaya yardımcı olur. 💡
Çocuk meselesine gelince, evlilikte dengeyi yakalamadan çocuk sahibi olmak seni daha da yorabilir. Önceliğiniz ilişkinizi güçlendirmek olmalı. Terapist olarak bir önerim, profesyonel destek almayı değerlendirmen. Bazen bir uzmanla konuşmak, kördüğüm olan şeyleri çözebilir. 🌱 Unutma, evlilik bir ekip işidir. Umuyorum ki bu süreci aşar, sevgi ve karşılıklı anlayışla tekrar bir araya gelirsiniz. ❤️00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
45Cevap
Aile & Toplum konusunda 746 cevap paylaştı. Bir insan evlendikten sonra ailesi eşi olur. Maddi konularda senden gizi birşeyler yapması hoş olmamış. Ailesi ile bağları kuvvetli olabilir. Ama önce kendi ailesini düşünmesi gerekir. Düşüncesizlik yapmış. Şu "tıpış tıpış gelip verdin parayı." ifadesi de pek incitici olmuş. Bana kalırsa senden bir şeyler de koparmış evlilik adına. Bu zamanlar sizin gelecek için, çocuklarınız için birikim yapma zamanlarınız. Çocuk olduktan sonra bunu gerçekleştirmeniz zorlaşacak. Eşini en azından maddi olarak dizginlemek için ev, arsa ya da araba alabilirsiniz. Borca girerseniz daha dikkatli olacaktır. Evliliğinin durumunun çatırdıyor olduğunu, ya da en azından bunu düşünmüş dahi olmanı eşinle paylaş. Bu şekilde daha ne kadar dayanabileceğini söyle. En azından işin ciddiyetini kavrasın. Gidişata göre de durumu değerlendirirsin. Ya kendisine dikkat eder. Ya da bu evlilik biter işin sonunda...
214 Yorumla
Soran11 ayZaten öyle olacak sonunda araba almak istiyoruz aslında ama o da bütün mihrimi istiyor mihrim olmazsa araba almak istemiyor
- 11 ay
Sakın öyle bir şey yapma. O senin garantin. "Biraz birikim yapalım. Onlara dokundurmam. Dünyanın bin türlü hali var. Hastalığı falan olur. Onlar dar günde, zor zamanda kullanılacak. Şu anda öyle bir durum yok. Birikim yaparak alacaz." de. Mesela her ay belli bir miktar bir kenara atın. Tasarruf yapın. Altın alabilir, borsada değerlendirebilirsiniz. Ama takılarak dokundurma.
Soran11 ayO konuda ayrı bir mevzu buraya yazdım site ayağa kalktı resmen mihri vermezsem arabayı babasının üzerine yapmak istiyor
- 11 ay
Vaay. Çakallık yapıyor resmen. O zaman ona de ki "eğer arabayı baban alacaksa olur. Ama arabayı bizim paramızla alacaksak, ya senin, ya da benim üzerime olacak." Bu sözü bile çok itici. Yani ilerde boşanırsak araba benim olur kafasında. Şu ana kadar ortadaydım. Ama bu söz karşısında ben bile kocana uyuz oldum. İnsan karısına bunu söyler mi yaa...
Soran11 ayValla altınların peşini yeni bıraktı ben iyi bir araba almak istiyorum onun için söyledim bana güven vermediğin için dedim diyor lafı kıvırıyor kaç kere babasının arkamdan konuştuğunu duydum al gelinden altınları diyor çok cirkef aile çok
- 11 ay
Senin işin zor. Ben ebeveynlerimle eşimi karşı karşıya getirmemek için uzak bir yere gittim. Hiç bir şekilde müdahale ettirmedim. Onların müdahalesi (ikinizin ailesinin de) işleri daha da çok karıştırır. Ailesini ne ilgilendiriyor senin altınların. Düğünde takılan takılar falan hepsi geline aittir yasal olarak. Senin dışında onlar üzerinde kimsenin tasarrufu olamaz. Müdahale edemezler. Eğer kocan onların etkisinde kalıyorsa işin zor. Her seferinde bir tatsızlık çıkaracaklar.
Soran11 ayEn son yakamı kurtarmak için kendi yakasındakilere ona verdim diğerlerini de zaten verirdim benim derdim altın değil ama daha dediğim gibi üçüncü seneye gireceğim daha yeni yakamı bıraktılar yani bir de biz altın derdinde miyiz bizim hiçbir şeye ihtiyacımız yok bizim durumumuz iyi diyorlar ama çok değişik bir aile ya felaket o babası falan çok ilginç insanlar yani mahremiyet konusu asla yok mesela benim kayınvalidem defalarca odamıza dalıp giriyor mesela eğer bizde kalıyorsa asla kapıyı tıklatma gibi bir şey yok ben eşime söylüyorum eşim en fazla bizi bir şey yaparken görürdü ben annemi uyaramam diyor mesela
Soran11 ayŞehir çok önemli değil ama bana özel saygısızlık yaptığından eminim.. çünkü annesi eşimi öyle bir paralıyor ki neye uğradığını şaşırıyor benimki
- 11 ay
Şehiri şunun için sordum. Genelde hala ortaçağ feodal kültürünü yaşatan toplumlar var. Buralarda hala ebeveynler evlenmiş olan çocuklarına müdahale etme haklarının var olduğunu düşünüyorlar. Erkek çocuklar da sürekli kız çocuklarından daha değerli oldukları fikriyle büyütülüyor ve her istedikleri özellikle anneleri tarafından karşılandığı için, evlendikten sonra da aynı beklenti içine giriyorlar. Siz muhtemelen küçük bir şehirde yaşıyorsunuz. Bu durumlar küçük şehirlerde ve bazı bölgelerde daha çok görülüyor.
Soran11 ayKüçük şehirde yaşamıyoruz kendisi de üniversite okumuş insan tanıştığımda o kadar farklı aydın biri gibiydi ki şu an şaşkınım yani
- 11 ay
Aynı evin içinde ancak tanırsın karşındaki insanı, çoluğun çocuğun da yok, anladığım kadarıyla kendi ayakları üzerinde durabilecek birisin, mutlu olmak varken neden bunları çekiyorsun, bu varlıklar insanı hayattan soğutur, neşesini , yaşam enerjisini sömürür, kendi para hırslarıyla seni yiyip bitirir :( çok üzgünüm ama şahitliklerim çok fazla tvsiyem biran önce iyi bir avukat tut.
- 11 ay
Üniversite okuması çok anlam içermiyor. Rahmetli babamın bir sözü vardı. "Okumak cahilliği giderir. Eşeklik bakidir." derdi. Üniversite mezunu olup ana kuzusu olan çok var. Erkeklerin bir kısmı böyle rol yapar. Çok modern, çok anlayışlı görünür. Evlenince de gerçek yüzünü gösterir.
11 ayKimse ailesini bir kenara atmaz ama bir erkek evlendiyse öncelikli ailesi kadınıdır. Sağlıklı bir ölçüde araya mesafe koymasını bilmeli seni ezdirmesi doğru bir davranış değil , senden gizli habersizce akraba olur dost olur para vermesi de doğru değil çünkü o para evinizin rızkı borç verilecekse bile ortaklaşa karı koca oturulup konuşulur öyle karar verilir. Seninle alay eder gibi küçümser gibi konuşması da hoş değil sen onun hayattaki eşi , arkadaşı , yoldaşı hepsi oluyorsun. Bence sen ona sakin bir ses tonuyla güzel bir üslup kullanarak üzüldüğün , rahatsız olduğun , hoşuma gitmeyen durumları baş başa olduğunuz bir zamanda söyle umarım seni anlar kendine bir çeki düzen verirde sorun yaratan konulardan kurtulmuş olursunuz.
11 Yorumla
Soran11 aySöylüyorum ama onlar benim ailem onlar vermese de ben veririm bu benim karakterim diyor :) enayi misin diyorum
Gizli Üye(36-45)11 ayÇok şey var değindiğin, hangisinden başlasam bilemedim. Ama en önemlisi sende cslısıyosun sanırım. Ve senin iyi niyetin suistimal ediliyor gördüğüm. Sana karakterine güvenerek rahat salmış.
Normalde bazı kadınlar calısır ve kendi param der buna çok kızarım. Ama sen evine veriyosun ve eşin sensiz bişeyler yapıyor. Sen değişmeden eşin böyle devam eder. Fedakarlıkların, anlayışlı, iyi niyetli oluşun görülmez ve günü gelir yapmasaydın denir. Bu yüzden önce psranı kes. Verme ona. Bırak bozuk atsın. Böyle giderse sen bigün vazgeçersin bosanırsın. O yüzden korkma11 Yorumla
Soran11 ayAynen
- Aile & Toplum konusunda 762 cevap paylaştı.
11 aySeni çok iyi anlıyorum bende 4 yıldır bunu yaşıyorum ve ne yazık ki istemeden 2 çocuk sahibi oldum. Çocuklarım her şeyim ama eşim benim 10 yıllık ömrümü yedi. Daha birkaç saat önce anahtarı arabada unuttuğu ve kapıyı çaldığı için kızımı uyandırdı ancak uyutabildim. Hem bir iri yaramıyor hem iş çıkarıyor başıma. Sorumluluk almaz benden gizli iş çevirir ailesine karşı beni korumaz falan filan. Yemin ederim eğer geriye dönme şansım olsaydı çok başka olurdu her şey. Asla çocuk sahibi olmas çalışır işime gücüme bakardım. Ve böyle biriyle tek çocuktan sorma boşanırdım kesinlikle. Sen iyice düşün taşın, seni böyle dışlayan korumayan erkekten baba olursa ilerde çocuğuna nasıl davranır? Çocuğu alıp senden habersiz ilesşne götürüp bırakır mı başkalarına verir mi bi eşya gibi
10 Yorumla
11 ayAşk sevgi zamanla gidiyor maalesef alışkanlığa dönüyor bu zamanın en büyük sorunu maddiyat ve sözüm size değil aç gözlü herseyi isteyen sanal medyadan görüp heves edenler hayat cidden zor kadınlar aza kanaat etmedikçe çok yuva yıkılır Allah'tan koptu millet sadece bacak arası düşünür oldu
21 Yorumla
Soran11 ayBen çok idare ettim ama değerim yokmuş
Kendinden fazla ödün veriyorsun bunu durdurmalısın. Ayrıca onun ailesi varsa senin yok mu? Ne demek benim ailem ne derse susacaksın seni köle olarak mı görüyor? Evlenmeden önce böyle davranışları yok muydu? Daha olgunlaşmamış sorumluluk almasını bilmiyo
13 Yorumla
Soran11 ayHayır yoktu zaten birbirimizi pek göremedik sorun oradaydı görücü oldu
Soran11 ayEvet maalesef
Evlilikte her zaman her an sorunsuz olmaz. İlla ki ufak tefek kavgalar fikir ayrılığı olur. Sana karşı şiddet ve kötü bir hareketi yoksa şans ver derim. Yani boşandın diyelim evlenmek istedin evleneceğin kişi daha mı iyi olacak? Yine de yani sen vereceksin son kararı. Ne zaman evlendin
14 Yorumla
Soran11 ay2 yıl oldu
Soran11 ay28 yaşında evlendim
Gizli Üye(36-45)11 ayKadınlar duyguları ile hayatına yön verirler ve bu yüzden kaybederler çoğu zaman.. hep ezilen telefonlar olur.. belki de bir ömür boyu ne uğruna? Seviyorsa dahi tek taraflı sevmeyecek (sizi seven bir insan bunları yapamaz) ve çocuk olmadan gerekirse ayrılacak. O eş biliyor ki çocuk olursa kendisini bir daha terk edemezsin. (Zannediyor olacak) Ayrıldınız diyelim ki olan çocuğu olacak!
Yol yakınken bu tarz kişiliklere meydan verme kardeşim ayrılın gitsin.
19 Yorumla
Cevap sahibi11 ayHep ezilen taraf kadınlar olur (cümlemi düzeltiyorum yanlışlık olmuş)
Soran11 ayYani çocuk olmasını ben daha çok istiyorum gibi onun çok da hevesi yok gibi annesi saçma sapan akıllar veriyor ailesi torun istiyor mesela nasıl karını hamile bırakacağını ben mi söyleyeyim diyor yanında da babası var bunlarda ne mahremiyet var ne ahlak ne namus
Cevap sahibi11 ayÇocuk olsa dahi çocuk geni sadece senin genini taşımayacak onların geni evladına yansıyacak kim bilir ister misin onlara benzeyen Bir evladın olsun? Tekrar söyledim gibi azıcık satırlarından bir roman çıkardım sanki, ne hayırlı bir eş ne hayırlı bir ailesi var bunlarla Ömür geçmez.
Cevap sahibi11 ayAllah yar ve yardımcınız olsun kardeşim
Soran11 ayHayatım bekarken de zordu ama ömürlük bir seçim yaptığımı hesap edemeden gittim koşa koşa evlendim.. çok çaba verdim ama birbirimizi tanıyamadık görücü usulü evlendik ona gram güvenim yok ve kalmadı.. her şey aldatma ve şiddet değil 2 durumu da yaşamadım ama kafam karışık dua ediyorum bir yol görünmesi için..
Cevap sahibi11 ayHayatımızda hangimiz yanlış yapmıyor ki. Sadece size mahsus değil. Rabbim bir yol göstersin inşallah tez zamanda.
Soran11 ayAmin.. evliliğim de iyiye gitsin isterim güvenmek isterim ama karşımdaki güven vermiyor benden onunla alakalı hiçbir şekilde karar alamıyorum
Cevap sahibi11 ayBir evliliğin bozulması dünyada isteyebileceğim en son şey. Ancak bir evlat dünyaya gelecekse ve bu evlat büyütürken tek başına olacaksan sürekli havalanacaksan ya yapmayacaksınız evliliği yürütmeye çalışacaksın ya da ikisini birden sonlandıracaksın
Cevap sahibi11 aySürekli horlanacaksan..
- Aile & Toplum konusunda 929 cevap paylaştı.
11 ayÜzüldüm, ama hep böyle sorunlar olacak yani bitmiyor bumlar emin ol. Bende çakılıyorken çok iyiydik işten çıktım iki senedir ev hanımıyım, böyle daha iyi oldu. Maddi sıkıntı herkeste var bence bu ekonomide yaşayabişmek bile lüks o sebple çok takma. Çovhk konusuna gelince bence düşünme bir müddet. Sen kendin için birikim yap biraz eşin bilmek zorunda değil
20 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 750 cevap paylaştı.
11 ayAşağı yukarı bu ülkedeki evlilikler hep böyle... erkekler hep ailesi ne derse desin düşmanı isterler gelenekler böyle daha da önemlisi o erkek onun dediği olucak... para konusunda savurgan hesapsız kitapsız yaşamak ister tıpkı bekar gibi ama evli gibi de eve gelince eşinden yemek ister temizlik ister ilgi ister... yani karekter olarak daha oturmamış birey olmamış çocuklarla evlenip mutsuz olan kadınların ülkesi burası... oysa hayat müşterek sorumluluklar müşterek haklar musterek
10 Yorumla Ne olursa olsun size değer vermeyen birileriyle evlenmeyin ama şimdi çocuk istiyorsunuz ve kredi kartı kullanıyor çocuk olunca daha fazla dertler çıkacak ama ne desem bilemedim. Eğer düzelirse belki diye bir düşünce oluşabilir ama düzeltemezse kendini yani çok zor bir durum içinde kalabilirsiniz ve sigara içkisi olan birisi (olanlar için söylüyorum) hiçbir konu da kendisine birikim yapamaz hep senelerce kısıtlı kısıtlı ilerler dertler biriktirir.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 709 cevap paylaştı.
11 ayYapmayacaksın bu kadar basit. Sorumsuz bir eşin var bunu kabul et. Sen onu değiştirip duzeltemezsin kendi içinden gelmedikçe.
Çocuktan sonra daha da kötüye gider bu durum ve ayrılırsınız.
Tek başına çocuk büyütmek istiyorsan yap!
17 Yorumla
Soran11 ayAllah korusun çocuğa yazık olur
- 11 ay
Tüp ligasyonunu tavsiye ederim. Böyle erkekler çocuk sahibi olmayı zinhar hak etmiyorlar..
Soran11 ayO nedir
- 11 ay
Tüpleri bağlatmak minik bir cerrahi operasyon 😀
Kendini kısırlaştırmak diyebiliriz. Çocuk sahibi olmak istersen operasyonla tekrar açtırmak gerekiyor. Ömürlük bir korunma yöntemi.
Soran11 ayAyyy ürktümmm
- 11 ay
İçinde sürekli yabancı bir maddenin (spiralin) olduğunu bilmek veya hapı yutmayı unutma ihtimali (hapı yutma garantili 🤣) daha ürkünç bence 😂
Soran11 ayKorunuyoruz bir şey olmaz umarım
Gizli Üye(36-45)11 ayBenim eşim de böyleydi en son tefeciye bulaştı kumar oynadığından da şüphelenince 11 seneye yaklaşan evliliğimi bitirdim keşke sabır göstermeseydim düzelir diye çabalamasaydım yıllarıma yazık ettim 6. senemiz de boşanmalıydım
412 Yorumla- 11 ay
Kumar ı duyar duymaz bırakmalıydın kanka
Cevap sahibi11 ay@KaradenizliBeyfendi duymadım şüphe etmeye başlayınca zaten bitirdim o son noktaydı benim için
- 11 ay
Anladım kötü bir durum her ne sebepten olursa olsun ama bu kararı almakta güçlü olmayı gerektirir zor karar çocuk var mıydı
Soran11 ay@KaradenizliBeyfendi yok
- 11 ay
Çocuk yoksa yani bir nebze daha kolay atım atması bravo ama sana
Cevap sahibi11 ay@KaradenizliBeyfendi hayır çocuk nasip olmadı
- 11 ay
O yönden şanslısın işini gücünü de ayarladıysan senden mutlusu yok
Cevap sahibi11 ay@KaradenizliBeyfendi işim var şükür
- 11 ay
Ne güzel o zaman kalan hayatın mutlu geçer umarım
Cevap sahibi11 ay@KaradenizliBeyfendi nasip yaşayıp göreceğiz
- 11 ay
Umarım istediğin gibi olur hersey nerde yapıyorsun
- 11 ay
Yasıyorsun
Gizli Üye(36-45)11 ayEşin senle sadece evli ailesi anne baba ve kardeşi belli ki bu yüzden böyle birinden çocuk yapmak senin için daha kötü olur. Benim eşime saygı göstermediği için ben anne babama mesafe koydum çünkü önceliğim artık ailem.
211 Yorumla
Soran11 ayBenimki de ailem ne derse desin susacaksın diyor
Cevap sahibi11 ayİşte bak kast ettiğim bu onun ailesi onlar sen sadece amacına hizmet eden bir araçsın böyle bir adama bide çocuk mu vereceksin mesela?
Soran11 ayHak etmiyor
Cevap sahibi11 ayO bir kadını da hak etmiyor ama dışarıdan boşan demek kolay neler yaşıyorsun sana sormak gerek.
Soran11 ayValla sorunum bi tek bu değil ki bardak doldu taşacak ama benim bir karar vermem gerekiyor
Cevap sahibi11 ayTam olarak nedir düşüncelerin?
Soran11 ayDüzeleceğine inandırıldım herhalde o yüzden bu kadar sabrediyorum yani ya kendine çeki düzen verir ya da bitiririz
Cevap sahibi11 ayBir çok kadın sen gibi düzeleceğine inanarak yıllarını harcıyor sadece.
Soran11 ayKendime güvenmiyorum bence yoksa bu saygısıza tahammül edemezdim
Cevap sahibi11 ayHangi konuda ayrılırsan hayatını idame etme konusunda mı?
Soran11 ayYani
11 ayAbla sakin çocuk falan yapmaya kalkma valla ortada bırakır falan sorun cikmasin, eğer yapmak istiyom dersen de bi eczaneye yolunuz düşsün. Bikere senden habersiz kardeşine borç vermesi çok saçma ve rahatsız edici bir durum, yaptığı şeyler de rahatsız edici Allah sabır versin diyorum. Ama genellikle ilişki bu durumdayken çocuk yapanlar pişman oluyo dediğim gibi yani yapmayın.
03 Yorumla
Soran11 ayYapmak istemiyorum zaten önce evliliğim otursun oturmuyor ise çocuğa yazık olcak
Soran11 ayKardeşine ben izin vermem diye borç vermiş nasıl olsa geri öder seni bağlamaz diyor
- 11 ay
Allah kolaylik versin abla
Gizli Üye(30-35)11 ayTabiki aile sorumluluğunu alabilecek düzeye gelmeden Çocuk yapma 👍
Ayrıca bir insan 7 sinde neyse 70 inde aynı olur. Birini değiştirmek sorumluluk bilinci sahibi olsun diye uğraşmak yerine sorumluluk sahibi bir erkek bulman daha iyi olurdu.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)11 ayEvli ve mutsuz birçok arkadaşı olan biri olarak , sana tavsiyem bu adamdan çocuk yapmaman. Çocuk tek başına bakılamaz maddi ve manevi birçok zorluğu var , şimdiden seni mutsuz eden biri çocuk sorumluluğu üzerine eklenince hayatı zindan eder, çok iyi düşün taşın yaşın geçmeden evliliğin konusunda karar ver.
21 Yorumla
Soran11 ayYani çocuğum beni ağlarken görse yazık olur önce karı koca arasında birlik olmalı yoksa yetiştirirken bile çocuğun psikolojisini bozar
11 ayÇok uzun yazmayacağım sadece diyorum ki kesinlikle çocuk yapma ayrılık daha zor olur.
11 Yorumla
Soran11 ayO çocuğa yazık olur zaten bu konuları konuşurken sana mı soracağım sen karışma diyor
Gizli Üye(36-45)11 ay5 yıldan önce çocuk yapayım deme. Yoksa tüm biten evlilikler gibi çocukla kalırsın bitişi durdurmaz çocuk
23 Yorumla
Soran11 ayValla az öncede yine bir para konusu açıldı yine hediye verecekmiş yiğenine veriyormuş o kadar miktarını belirtmiyorum zorunda mısın dedim bu benim karakterim ben çocuğun amcasıyım veririm tabii ki diyor her şey karşılıklı olmak zorunda değil diyor sen ne istedin de senin olmadı diyor
Cevap sahibi11 ayAdam sana herşeyi açıkça söylüyor işte, ailesine tapan klasik Türk erkeği cinsi bu dediğimi yap sakın çocuk yapayım deme bu değişecek bir huy değil demedi deme
Soran11 ayDeğişmez zaten kendi ailesi hep daha ön planda oluyor çekirdek aileni koru diyorum ne istedin de olmadı diyor zaten eşyalı bir evdeyiz ne yaptın ki dedim
11 ayAllah yardımcın olsun bu kadar güzel düşünürken böyle bir şeyle karşılaşmanın zorluğunu okurken hissettim diyebilirim. Cinsimizin sığırı hiç çekilecek dert değil
10 YorumlaAynı şeyleri yaşıyoruz tıpatıp aynısı. Konuşmak istersen özelden konuşmak isterim. Bende kocamla boşanmayı düşünüyorum bu konu yüzünden. Birde aşırı anneci hep annem annem sıkıldım
21 Yorumla
Soran11 ayEşimi doğal olarak seviyorum ama maddi konuda bi birikim felan yapıp da bizi düşünmüyor
Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Hem ama kuzusu, hem değer vermiyor hem bencil asla çocuk yapma derim. Yalniz değersiz bir evlilikte çocuk yapmak felaketin olur
10 Yorumlaçocuk yaparsan hayatının en büyük hatalarından 1 ini yaparsın
aynı hayatı yaşamak bile en büyük hata10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)11 ayBoşan canım böyle gitmez benim eşimde böyleydi öldü gitti yine düzelmedi evime haciz kağıtları geldi borç borç borç reddi miras yaparak kurtuldum
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 565 cevap paylaştı.
11 ayBak sakın emin olmadan çocuk yapma kendinden ve ondan emin olmadan böyle ufak şeylerden maddiyattan bile bu hale geliyorsunuz zor hep mi böyle davranıyor
018 Yorumla
Soran11 ayYani birikim yapalım diyorum çünkü evimiz eşyalı yarın bir gün eşyasız eve çıkarsak benimde çalışmayacağımı göz önüne alarak birikim yapmak zorunda.. hallederiz diyip duruyor neyi halledecek
- 11 ay
Evlilikte en büyük sorun zaten yalnız ve değersiz hissetmek :(
- 11 ay
Olur mu böyle hallederiz halolmuyor daha çok borc daha çok sıkıntı oluyor
Soran11 ayNe var bu borçta diyor ya o kredi kartı bela insanın başına eşya taksidi ödemiyoruz her ay bu gelen ne ben anlamıyorum çoğu zaman ben marketten bişey alıyorum neye veriyor anlamıyorum ki
- 11 ay
İki kişi çalışıyorsunuz ama hesabı senin tutman lazım mesela onun ne yaptığını bilmemen büyük sorun yani bizde her şey açıktır mesela hesabı bilir zaten işten eve evden işe bir hayat ama değerimiz bilinmez
Soran11 ayO da bak harcamalarıma diyor ama eleştirdiğin an kıyameti koparıyor bu ne gereksiz dersen bitti
- 11 ay
Olur mu yaa çiftsin sen saçma sapan harcamalar yapamaz ki lazım mı gerekli mi demesi lazım senden çok onun düşünmesi lazım yarınları haksız mıyım ama sen resmen ergenle bir adamla evlisin
Soran11 ayValla 35 yani az da değil ama yok yani bundan bi şey olmaz ben boşa kürek çekiyorum
- 11 ay
Sadece senin çabalamanla olmaz canım sadece sen çabalarsan sen yorulursun yıpranırsın ömründen ömür gider valla genç yaşta çekersin dikkat et :( ya da 2. Seçenek hiçbirini kafana takma takıl :(
Soran11 ayGençliğim gidiyor o 40 yaşına da gelse baba olur ama benim bir yaşım var gençliğim var heba oluyor
- 11 ay
Anladım bu kötü durum işte seni öyle iyi anlıyorum ki hep kendinden vermek kendinden harcamak seni öyle yıpratıyor ki :( yaş kaç senin
Soran11 ay30
- 11 ay
Bak benden sana tavsiye bir karar alıyorsan alacaksan iyi düşün sevgi aşk meşk bunlar gelip geçici sadece önemli olan sensin senin mutluluğun bunu düşünerek karar al ayrılınca mutlu olacak mısın mesela ayrılınca daha iyi olacak mısın tart ve karar ver boşan demesi buradaki cahiller için kolay ama sonra sı?
Soran11 aySonrası önemli işte iyi düşünmek lazım
- 11 ay
Evet dikkat et büyük bir karar bu mesleğin ne? Nerde yasıyorsun
- 11 ay
Hata sende
Soran11 ayNasıl hata bende
- 11 ay
Onun gibi birini bulup evlenmişsin
- Aile & Toplum konusunda 977 cevap paylaştı.
11 ayPara tutumu olmayan erkek ile yaşamak zordur kadın para harcasa bile erkek onu durdurabilir lakin para harcayan erkek ise onu kimse durduramaz
Çünkü erkeği durduracsk kimse yok06 Yorumla
Soran11 aySabah konuşuyorum neden sabah konuşuyoruz diyor hiçbir vakit işine gelmiyor
- 11 ay
Dediğim gibi o erkekle iletişim kurmak imkansız herşeyi hallederim der lakin hiçbir şey halletmez
Soran11 ayBana göster ne istiyorsan alayım diyor anca kardeşlerine para dağıtsın
- 11 ay
Alması sıkıntı değil ki borç var mı orta da
Soran11 ayBilmiyorum akşam bi daha bakacağım
- 11 ay
Bak bakalım
Aile & Toplum konusunda 942 cevap paylaştı. Narsist bir elin var. Geçmiş olsun.. Bu düzelmez çocuk yapma
11 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 333 cevap paylaştı.
11 ayEvlilikte olağan tartışmalar bunlar hep olacak ise girip çalışarak cozum olabilir
10 Yorumla Oturun iyice konusun bunca zaman konusmadiginiznicin bu hale gelmissiniz. Bakyiniz olmuyor artik herkes yoluna bakar iyi bir sey degil ama yapacak bir sey yok
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)11 ayBen de aynı durumdayım, kafam çok karisik, neler olacak bilmiyorum, kac yıl oldu? Ben boşanmayı da dusunuyorum
34 Yorumla
Soran11 ay2
Cevap sahibi11 ayBenim 3 oldu, bir şeyler yapmak istiyorum ama umarim başarırım, bosanmak en iyi seçenek gozukuyo, sen ne dusunuyosun
Soran11 ayKafam karışık çünkü başka evlilik deneyimi bilmiyorum insanlar çok kötü piyasa insan olarak berbat Allah iyilerle karşılaştırsın
Cevap sahibi11 ayUmarım, mesajda dertleşelim mi dilersen, gizliden çıksam yazar mısın bana canim
Gizli Üye(25-29)11 ayCanm bence korun çocuk yapma o adam kolay kolay düzelmez benim eniştemde aynısı
21 Yorumla- 11 ay
Kaç yıllık evlisin?
Gizli Üye(25-29)11 ayYazı da hep sen haklısın adam hep haksız. Acaba bakış açısında ve algıda seçicilik mi var sende. Tek bir tarafın bu kadar haklı olması apsürt gibi de.
03 Yorumla
Soran11 ayOnun da haklı olduğu şeyler vardır ben kendi bakış açıma ve söylediklerine göre yazıyorum kendimden uydurup kattığım bir şey değil
Cevap sahibi11 ayah kadınlar ah... bakış açısı zaten senin uydurduğun bir açıdır. sen 100 derece bir halkanın 20 derecesini görüyorsan bu senin bakış açındır.
Soran11 ayOrası öyle haklısın ama bana söylenilen ve bana yaşatılan beklentilerime ters düşmesi olay bu
- Aile & Toplum konusunda 3,2b cevap paylaştı.
11 ayhaklısın. bu kadınların kocalarını aldatmaları için ilk adım. bunu unutma
02 Yorumla
Soran11 ayAllah korusun aldatan mutlu mu oluyor aptallıktan başka bir şey değil
- 11 ay
:) Umarım dediğin gibi olur
- Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
u 11 ayBoşan, yol yakınken ayrıl, bu tipler asla değişmez. Bu saçma insandan çocuk yapıp bir de o çocuğu sağlıksız bir ilişki içinde büyütme..
00 Yorumla
11 ayyapma sende yani maddi anlamda zorluklar yaşıyor iseniz
06 Yorumla
Soran11 ayOna göre hava hoş
- 11 ay
bence senin derdin sadece para değil ki evliliğinde ilgi yok muhabbet yok gezmek yok cinsellik yok
Soran11 ayAslında onlar yok değil ama bu durum da çok kırıcı
- 11 ay
kusura bakma ama ben kadın olsam böyle bir eşten çocuk yapmazdım ya da kendimden soğutur hayatımı yaşar idim
Soran11 ayOlmuyorsa bitireceğiz zaten çocuk yapılmaz bundan
- 11 ay
yani bazı kadınlar eşlerini umursamıyor bile gidiyor kendisine sevgili buluyor kimi direk boşuyor
Öncelikle geçmiş olsun yaşadığın olay senin psikolojik açıdan çok yormuş
04 Yorumla
Soran11 ayHemde nasıl tarifi yok sürekli bana bağırıyor bi de bunu boğazına kadar borca soksam değerim olurdu
Soran11 ayAilem de iki de bir aynı şeyi söylüyor derdimi anlatacak bir Allah’ın kulu yok sabır cidden ne yani
Zor gibi. Ayrılırsınız zaten
Çocuğu unut. Max 1 seneye biter bu ilişki01 Yorumla
Soran11 ayBen bitirelim diyorum yapma etme diyor
Sen bi çocukla evlenmişsin ve bu çocuğun çocuk bakabileceğini düşünmüyorum şahsen kimsenin haddine değil ama sormuşsun bence çocuk yapmamalısın bencillik olur o çocuk çok zorluk çeker
10 YorumlaÇocuğu hangi erkekten yapmayı tercih edersiniz
00 Yorumla
11 ayBu konu içinde derlesmek isteyen varsa konusalim
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 763 cevap paylaştı.
11 ayNe diye kendine eziyet ediyorsun herifi boşa güzel bir nafakaya bagla
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)11 ayYaaa yaaaa evlilik evlilik diye dolanıyor insanlar sonra evlenince de evliliğin böyle bir şey olmadığını görüyorlar
05 Yorumla
Soran11 ayGöründüğü gibi değil
Cevap sahibi11 ayÇok kötü bir evlilik çok
Cevap sahibi11 aySosyal medyada eşleriyle yaşadıklarını sıkıntıları anlatan kadınların yorumları var baksana onlara
Soran11 ayBurdada var görüyorum
Cevap sahibi11 ayBurada çok ama bir de diğer sosyal medya platformlarına bak göreceksin evliliğinden şikayet dolu
- Aile & Toplum konusunda 313 cevap paylaştı.
11 ayKonular hep aynı çok zor durumlar sakın çocuk yapma.. Uzaklaş ve boşanmaya çalış
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 10,2b cevap paylaştı.
11 ayHer gün üzüleceğine bir gün üzül ve git boşan
00 Yorumla Kaba davranıyor. Sanırım sizi cepte görüyor
13 Yorumla
Soran11 ayBüyük ihtimalle sabah uyanırken bile çok agresifti durduk yere azarladı
Soran11 ayBencede
11 ayBüyük konuşmak istemem ama böyle bir evlilik yaşamaktansa bekar kalırım çok daha iyi
10 YorumlaYapma seni taşıyamıyor sa verdiği sözlerini yerine getirmiyorsa çocuğu bosu bosuna çile cektirmesin
07 Yorumla
Soran11 ayZaten böyle birinden çocuk felan olmaz istemiyorum
Soran11 ayHerşeyi eşimle yaşarız yaparız yeterki mutlu olalım diye düşünmüştüm.. hata etmişim
Soran11 ayDüşünüyorum ama nasıl yol çizeceğim karar veremedim
11 ayEvlilik arefesinde beni strese soktun ya ve bazı sorunlar var
05 Yorumla- 11 ay
Ya maddiyat işin içine girdiğinde çok değişiyor insanlar
Soran11 ayÖyle bende hep mütevazi oldum sonuç kıymetin yok.. bende bilirdim koca parası yemeyi dedim istesende yapmam zaten dedi yapamazsın dedi
- 11 ay
Müsaitsen bir kaç şey sprsam olur mı
- 11 ay
?
Soran11 ayBurdan sor
11 ayÇok kötü imiş üzüldüm önceden tanıyor muydunuz
00 Yorumla
11 ayLanet olsun kıymetini bilin evliliğin elbette tartisacaksin ama
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5,4b cevap paylaştı.
11 ayEvliliğin ilk 5 senesi hep böyledir🤣
04 Yorumla
Soran11 ay5 sene zor
- 11 ay
Senin senin kaçıncı yıl
Soran11 ay2
- 11 ay
Zor yıllar hep kavga ile geçer
11 aySende parayı verme git altın yap
02 Yorumla
Soran11 ayAlana kadar peşimi bırakmıyor alıncada neden verdin ki diyor
- 11 ay
Verme maaşı al altın yap
Aile & Toplum konusunda 498 cevap paylaştı. Her evlilik zor. Halledersiniz anlayış ve sabır
02 Yorumla
Soran11 aySabrı gösteriyorum da taşacak bir gün
- Aile & Toplum konusunda 379 cevap paylaştı.
11 aySihirli kelime, ağladım. Ağladın ya haklısın.
06 Yorumla
Soran11 ayHaklı cıkmak gibi bir durum yok gözyaşımı silah olarak kullansaydım elimde bir şeylerim olurdu demi ama yok
- 11 ay
Ne diye yazıyorsun ağladım diye, kendine acındırmak için. Çocuklar bile yapmıyor bunu. İşiniz gücünüz ajitasyon.
Soran11 ayKadın düşmanı.
- 11 ay
Kocanla yapacağın çocuğu bile el aleme soruyorsun. Ben kadın düşmanı oluyorum. Oldu.
Soran11 ayBirinin yorumuna göre karar vermeyeceğim herhalde.. çaresiz kaldım arkadaşım yok oldu mu
- 11 ay
Arkadaşın olmaması normal değil mi?
11 ayDertlesmek istersen yardımcı olayım
02 Yorumla- 11 ay
Sen çalışıyonmu
Soran11 ayİşten ayrıldım
- Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
11 ayÇocuğu boş ver çok mu önemli sanki
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 377 cevap paylaştı.
11 aySusma ya ne saçma kölemsin çok haklısın :)
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı. Maddiyat için birbirinizi üzmeyin
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)11 aySen değersiz bir kadın değilsin bunu öncelikle bil
02 Yorumla
Soran11 ayDeğilim zaten
Cevap sahibi11 ayAma çekmekte zorunda değilsin çocukta yokmuş zaten
11 ayYapma.
10 Yorumla- Devamını Gör (8)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026