Arkadaşlar söylemeye bile utanıyorum. Evet ben konsum. Gururuma yediremiyorum fakat her akşam o lanet olası sarhoşların iğrenç tekliflerini, sarılmalarını yeri geliyor sözde pazarlık yapmalarına katlanıyorum. Dayanağım yok, kimsem yok.. Birikim dahi yapamadım 5 aydır bu işin içindeyim. 2 ay önce bıraktım normal bir işe gireyim dedim yapamadım. 800 tl neye yeter. Geri döndüm, kimselere inancım güvencim kalmadı. Ne yapmalıyım? Borçlarım yükseldi, bardaki müşterilerle çıkanlar var ben çıkmıyordum ama artık onu bile düşünür oldum. Moralim bozuk, işe kanalize de olamıyorum. Akıl verin lütfen.
Cevabın nedir?
Üzüldüm..
*Kanında ve hamurunda olmayan kadınların yapabileceği bir iş değil aslında, ancak çok daha kötü şartlarda yaşamayı göze alıp kendine ait değerleri muhafaza edebilirsin, sen yolunda doğru olmakta diretirsen kısmet bir şekilde buluyor seni.. Bir zaman cefa çekiliyor mutlaka ama inana şimdi yaptığın işin sende yarattığı psikolojik baskıdan daha kötü değil bu durum.. İdaelleri, doğruları, değerleri uğruna hayatın zor yanlarını tercih edip dik bir duruş sergileyen kadınlara müthiş bir beğeni ve hayranlıkla bakıyorum..
En kötüsü de ne biliyor musun?
Sadece fiziğine odaklı bir iş yapman sebebi ile yakın gelecekte bu iştende para kazanamıyor olacaksın..
Acizane tavsiyem;
Yapmış olduğun işi bırakıp az maaş olmasına rağmen farklı bir iş kolunda çalışmalısın, kendine olan saygın öncelikle bunu gerektirir.. Borç harç ödeniyor bir şekilde, yazık etme kendine.. Bu karar seni bekleyen bir hayatın tek çizgisi..
Değerli ol ve öyle davran..10 Yorumla
Bir kadın tanıyorum bir oğlu var. Asgari ücretle hem oğlunun ihtiyaçlarını hemde kendi ihtiyaçlarını ama öyle ama böyle karşılıyor, Kirada kalıyor. Bunu sen niye yapamayasın. Hem bakarsın bir süre sonra birisi çıkar evlenirsin. İki maaş ile daha rahat edersiniz. Ne bilim hayat bu ne getirip ne götüreceği belirsiz.. hakkında hayırlısı olsun ya.
00 Yorumla
800 tlyle 4kisilik aile geciniyo sen neden gecinemiyosun? Amacim seni. yargilamak degil istedigin işi yapmakta özgürsün fakat sen işin kolayina kaciyosun evlere temizlige git gerekirse iki işe gitt bazi masraflarindan kurtul mesela
Kons olarak kesinlikle lüks yasiyosun buna eminim en pahalı sigarayi iciyosun cok lüks yerlere gidiyosun belki markasiz kıyafet bile giymiyosun
Hem ayrica şu an kons olarak para güzel kazaniyosan neden bukadar borc? Ve tek başına bu borç neyin nesiki merak merak ettim11 Yorumla- +1 yıl
650 tl sadece kira 800 tl 4 gidi gecinmek. Kafan M8 güzel senin. Bayagi bir sacmalamis sin
+1 yıl800 tl ye geçinen var diyenler. ahkam kesmesi. N. bir bakalım nasıl geciniyor lar. herhalde matematikten kalmışlar. Para herseydir. allah kolaylik versin. Her konuda yazabilirsin bana
21 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim ama sanırım 1.000 tl ile geçinemeyen bir tek bnim
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
13
Cevap
34Cevap
+1 yıl800 tl nedir be bir kafeye lokantaya ya da avmde çalışsan en az 1000tl maaş artı ssk falan ki bunlarda düşük maaşlı 1400 1500 tlye çalışabilceğin işler var konsluk nereye kadar en azından alın teriyle kimsenin ağız kokusunu çekmeden helaliyle kazanırsın tek başınasın masrafın yok en fazla ev kirası ödersin bide eve akşam yemeği yersin giderinde olmaz borcunuda rahat kapatırsın.
20 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 904 cevap paylaştı. 800 tl tek basınaysan gereksız asraf yapmazsan yeter bu pıslıge batmak zorunda deılsın. millet 700 tl ile aile gecındırıyo neyın kafası bu
50 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıl800 lirayla bir aile geçindiren var. Kimsem yok derken? Ailen, akraban? Devlet artık kadınlarımıza sahip çıkıyor. Sen kolaya kaçıyorsun bence işine geliyor ne kadar rahatsız olup istemiyorum desende. Evlere temizliğe git ama yine yapma o işi.
40 Yorumladurustçe arkdaşça ve samimiyetimle size şunu diyebilirim ''normal bir işin ücreti yani 800 tl neye yeter demişsınız'' öncelikle bu yanlış bir düşünce şunu düşünün savaştan dolyı evsiz barksız ekmeksiz hatta elbisesiz bu karda kışta ve hiçbiri sizin dediğiniz ''bu neye yeter dediğiniz 800 tl yı''gökte arıyorlar böyle bir iş varsa bence kaçırmayın bırazda kemer sıkkın Allah yardım eder yook eğer bu hayata alışığım başka bir iş yapamıyorum diyosanız o ayrı
00 YorumlaKesin simdi sana birsuru laf edecekler ama sen acik yureklilikle herşeyi mecbur kaldigin için yaptığını anlatiyorsun evetviyi birşey değil ama kimsede bu duruma düşmek istemez. Umarım biran önce kurtulursun o hayattan
20 Yorumla800 lira nasıl alıyorsun en kötü yerde bile asgari ücret veriyorlar oda 946 lira İstanbul'da yasıyorsun satış elemanı olarak bir magaza bile girsen 1300 para alırsın o paraya tek rahat gecinirsin etrafında o miktarla ev bakan cocuk okutanlar var sen kolaya kacıyorsun
00 Yorumla
+1 yılHelal süt emmiş birini bul kocaya var inan bana bu işi yapmaktan daha iyidir borcunu derdini psylaşır birlikte ödersiniz
30 Yorumlakonsluk bir fahişelik ya da ne diye adlandırırsanız artık oyle bırsey degıldır arkadaslar lakin ortada bır iş emek var kolay para mı hyr degıl aksıne cokta zor ama sen bıraz daha sabret inan bna oradan cıkısın yolu sana gelecek...
02 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıl800tl ye geçinmek zor tek başına geçinirim diyenler illa bir yerden yardım alır. Birde oturduğunuz semtin de baya etkisi var bu durumda. Ev arkadaşı almayı dene varsa sayıyı arttır? ama konslar ne kadar kazanıyor ki ev arkadaşı ne mezunusun kendine yeni iş imkanları doğuracak kurslara yönelebilirsin tabi çalışma saatlerin çok yoğun değilse umarım kurtulursun...
00 YorumlaEğer biraz zekiysen ve uğraşırsan satış ortaklığı var 6-7 aylık bir çaba sonrasında en az 3-4 bin tl garanti. araştır satış ortaklığı yaz yapabilirsen ama yoksa girme.
00 Yorumla800 tl neye yeter diyor isen.. lükse alışmış konsomatris olarak kalacaksın.
217 Yorumla- +1 yıl
Borcum çok dio ona yetmz dio. s
- +1 yıl
İşte borcu btse yter ama borcu varsa biraz zor. s
Soran+1 yılBabam beni 800 ₺ ile büyütmedi onum zorluğu ile bu işe girmiş olabilme ihtimalimi göz önünde bulundurmalı bence.. Varolan standardınızın düşmesini hayal etsenize genç yaşta.. Mütevazı bir ailede büyümüş olsam elbet bu durumu yaşamazdım. Siz ne anlarsınız ki bu psikolojiyi soruyorum size.. Yine de teşekkürler..
Soran+1 yılTartışmayın lütfen. Türk insanında ki en büyük sorun bu. Münazara yerini münakaşaya sonra kavgaya varıyor. Gerek yok.. Tamam ben kötüyüm.
+1 yılNe iş yapabilirsin ki? Cidden üzüldüm. Çıkma o. çocuklarıyla.
10 Yorumladaha yüksek maaş veren yerler vardır araştır bence, zaradaki kasiyerlerin 2000 aldığını duymuştum
10 Yorumla- 00 Yorumla
+1 yılKesin kaçtane erkeğin rüyalarını süsleyebilecek güzeliktesindir de.. Ama işte para ruhu o* olanı illa çıkarıyor ortaya.. Yazık.. ! 800 tl neye yeter demmiş bide utanmadan !
05 Yorumla
Soran+1 yılEv kirasından, faturalardan, beslenmeden haberiniz yok galiba.. Burada utanılacak biri varsa itham edenlerdir beni. Memnuniyet belirtmedim burada, çok ayıp.
- +1 yıl
Memnunsun.. Memnun olmasan yapmazdın.. Kesin izmirlisin.. Orada yaşayamıyorsan, hayat pahalıysa başka yere geçiceksin. Ayrıca ailen yok mu?
Soran+1 yılİzmir nerden çıktı?
- +1 yıl
Nerede yaşıyorsun? Öyle tahmin ettim.
Soran+1 yılİzmirliyim ama İstanbul'da yaşıyorum.
+1 yılŞehirler arası otobüslerde hosteslık yap 1.200 alıyorlar en az.
Allah kolaylık versin10 Yorumlaistedikden sonra 800 tl de yeter.. yeterki sen o yoldan çıkmak iste...
00 Yorumla
+1 yıl:( çok üzücü bişey yaa okurken çok üzüldüm gerçekten boş boş yazıyoruz işte kimsenin elinden bişey gelmiyor bır kız resmen kurtulmak için çırpınıyor batmamak için çırpınıyor herkes seyrediyor. :(:(:(
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 2,7b cevap paylaştı.
+1 yılçok geçmiş olsun zor bir durum. ama hayat boyunca orda çalışarak yaşamını sürdürmen kendini bitirmendir. bence alternatif durumlara bakıp yeniden yaşaını kurmalısın. orda çalışmak seni herşeyden koparacaktır.
00 Yorumla
+1 yılBen sana iş bulayım adam gibi calıs bırak bu işler iyi işler degil
13 Yorumla- +1 yıl
En dusuk maaslar 1500 200 ya sen bulundugun durumun ıcınden cıkmak ıstemıyosun alısmıssın o hayata ya da troll bir soru sallamıssın inandırıcı gelmedi.
Soran+1 yılZamanın değerini bilenlerdenim yalan ifşa edip milleti oyalamak haddim değil.
- +1 yıl
800 tl ye işmi kaldı ya en dusuk maaslar 1500 lira bir aile geciniyo o parayla o yuzden ınandırıcı gelmedi ifşa etcek bısıy yok gizlisin zaten
Gizli Üye(36-45)+1 yılSana bu işi bırak demiyicem tercih senin ama herkesin mezesi olacağına bir kişinin mezesi ol belli ki az parayla yapamayan birisin. evlen ya da evlenme orası sana kalmış amacın paraysa herkesin gönlünü eylemektense git sadece 1 kişinin gönlünü eyle
00 Yorumla800 tlye ev gecindiren var ya sen ne diyosun. Kolay ve çok paraya alişinca az ve temizi hoşuna gitmez tabi
00 Yorumla
+1 yılİyi Vallaha her borcu çok olan böyle bataklığa batsın. Mantığa bak. Biraz beynini çalıştır.
00 Yorumla
+1 yılYol yakınken dön, yoksa o bataklıkta geberir gidersin 60 yaşında adamların altına yata yata.
00 YorumlaBelki saçma gelecek veya gelmicek bilmiyorum ama ezan daha yeni okundu git bir namaz kıl burdakilerden medet umma ALLAH tan um...
10 Yorumla
+1 yılSenin bir suçun yok, sistem bu hale getiriyor bizleri. Sen ne mezunusun onu söyle önce.
00 Yorumlahangı ıldesın şimdi? Ailen hangı elde? Sen ailen ın olduğu ılde bır ışe gırsen olmaz mı?
00 YorumlaHepimiz sonumra sistemin o***pu suyuz. ama sizinli tabiki kaldırması şüphesiz en zor olanı
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılNiye ben 1100 tl alıyorum bana yetiyor. sana neden yetmiyormuş?
10 YorumlaBana ulaşır mısın seninle konuşmak istiyorum. Burdan olmaz özel biraz dönersen çok sevinirim...
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılcanım sakın çıkma müşterilerle , zor durum biliyorum ama yapma :( işte devlet devlet değil ki şerefsizler... Allah yardımcın olsun :(
22 Yorumla
Soran+1 yılYanlış butona bastım. Devlet demesin kimse. Her an baskın tehlikesi altındayız. Fahişelikle suçlanıyoruz vs.
- +1 yıl
Görende pavyonda simit satıyor sanacak:d
Gizli Üye(30-35)+1 yılO ne ilk kez duydum. Anlattığına göre eskortlukla bir ilgisi yok ama
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılsadece içki mi veriyorsun yoksa yatağa da giriyormusun
00 Yorumla
+1 yılSoruyu soran özelden yazar mısınıZ
00 Yorumla
+1 yılCanim bana özelden yazar misin?
01 Yorumla- +1 yıl
Özelden yazarsan seninle bir konusmak istiyorum, birlikte bir yol arariz olur mu İnşallah bir faydam dokunur
+1 yılZor bir durum allah kurtarsın
00 YorumlaAdam gibi birini bul evlen sahip cikar sana
20 YorumlaIletisime gecelim ben yardimci olacam sana
00 Yorumla
+1 yılAllah yardımcın olsun..
10 Yorumla
+1 yılAllah yardımcın olsun...
00 Yorumla
+1 yıl2 ay önce ne iş yapıyodun?
00 YorumlaHangi sehirdensin sana güzel bir iş bulalım
03 Yorumla
Soran+1 yılİstanbul
- +1 yıl
ne isi?
Gizli Üye(36-45)+1 yılYaptigin isin adini bile yazamiyorsun
02 Yorumla
Soran+1 yılKonsluk yaptığım işin adı değil mi?
Cevap sahibi+1 yıl:)) hayirli isler
+1 yılallah kurtasın tez zamanda...
00 Yorumla
+1 yılKonsomatris ne yav
03 Yorumla- +1 yıl
dsaahasjashbad @gDamsız
Gizli Üye(30-35)+1 yılAilen? :(
09 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılAilen derken onlarla yaşasan yeterdide :(
Cevap sahibi+1 yılaşağıdaki bir kız 800 tl aile geçindiren var dedi haklı babam 900 tl ile geçindiriyordu evi ama evimizin kirası 100 tlydi sonra arttı tabi küçük bir yerdi yani yetiiyordu bize senin yaşadığın yerede bağlı bu :(
biraz detaylı araştır İnşallah kurtulursun güzel bir iş bulursun Allah yardımcın olsun :/
Soran+1 yılİstanbul'da oturuyorum evimin kirası zaten 1200 hadi çıksam burdan 800-900 den aşağı kira yok.
Cevap sahibi+1 yılişte yetmemesinin sebebi o :/ biz tokatta yaşıyoruz ve su-elektrik bile o kadar az geliyo ki ist dayken 500 falan gelirdi elektrik bence senin daha ucuz olan bir ile taşınman gerek :/
Soran+1 yılFaturalar? Sadece doğalgaz 500 geldi. Bunlar beni korkutuyor işte :(
Cevap sahibi+1 yılİstanbul öyledir :( gerçekten sen ist dan kurtul bütçene uygun bir şehir seç inan daha rahat yaşarsın borcunuda ödersin tek başına en az 2000-2500 gerek sana o bile yetmiyo sanırım :/
Cevap sahibi+1 yılburada elektrik 70 geliyo bilitor musun?
ve tvler sabaha kadar açık
sen bırak istanbulu
Soran+1 yılHer kötü şey İstanbul'da geldi başıma zaten her şeyimi aldı götürdü bu İstanbul benliğimide kemiriyor artık yavaş yavaş
Yaklaşımın için teşekkür ederim
Cevap sahibi+1 yılRica ederim ama düşün bunu tek başına daha kötü olmasın başka şehir yeni bir hayat iyi gelecektir sana...
Ne kadar borcun var
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım