1 senelik evliyim , eşimin ailesi uzakta yaşıyorlar arabayla 1.5 saatlik bir uzaklıkta.. evlilik sürecimde de çok sıklıkla görüşmedim.
zaten birkaç tane de anlaşmazlıklarımız da oldu.. neyse toplamda 4 kardeşler.. bir abisi ve 2 kız kardeşi var. Kızlardan biri 19 yaşında ( üniversite okuyor) diğeri 16 yaşında , abisi 31-32 yaşında falan evli o da 2 oğlu var biz eltimle aynı apartmanda yaşıyoruz.
Eşimin abisi ailede daha çok söz hakkına sahip.
eltim de keza öyle 10 yılı aşkın bir süredir bu ailenin içinde. Eşiyle lisede tanışmışlar hatta kayınvalidemle de son çocuğunun doğumunda tanışmışlar. Neyse benimle ise pek öyle olmadı.
Neyse biz bu sene eşimin memleketine gittik orada da 2 amcası ve babaannesi ve diğer akrabaları yaşıyorlar.
hem çağırıyorlardı gidecektik hem de amcasının oğlu evleniyordu onun düğünü için gittik.
Bana orada mantıksız gelen şeyler oldu mesela gelin arabası olarak eşimin abisinin arabası kullanıldı. Tamam hiçbir problem yok olabilir ama gelinle damadı fotoğraf çekimine yine eşimin abisi ile eltim götürdü ( çocuklarını da aldı yanına gittiler) hani ne bilim biz onlardan daha genciz çocuğumuz yok sonuçta bize teklif edilebilirdi.
sonra eltim gelip ayy çok yoruldum falanlar yapmaya başladı..
kayınpederim de işte sürekli en çok iş yükü x oğlumla , x kızıma düşüyor falan yaptı.
sonra mesela eşimle abisi halaya girmişlerdi.. abisi halayda onu bırakıp diğer insanların arasına girdi. Eşimi halayda kadınların tanımadığı insanların arasında bıraktı.
öyle aralarında çok yaş da yok eşim de 27 yaşında.
eltim de mesela babaanne ona buzdolabını sil demiş benim de Antep i dolaşmak için 1 günüm vardı ( düğün ve kınadan dolayı) onlar 2 hafta kalcaklardı biz ise pazartesi oradaydı saat 16.00 gibi , salı amcasıgillerin bağ evine mangala gittik çarşamba kına oldu perşembe sadece boş günümüzdü. Neyse dolap siliyor diye suratı asıktı..
ben de çıkınca kendince söylendi diye düşündüm. Akşam da konuşurken hani sen olsan da ben yapacaktım zaten gibi bir laf etti.
kendisi Antep e 7 senedir her sene geliyormuş ben ise ilk defa gittim.
ondan bir şeyler daha fazla isteniyor sürekli ben çok iş yaptım çok yoruldum kafasına giriyor. kınada da çok oynarım falan diyordu oynamaktan kastettiği el çırpmakmış sonra geliyor çok yoruldum diyor. Bizim kızların oynamasını görse kalpten giderdi herhalde.
Aşırı egolular özellikle de eşimin abisi.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Oh sevgili kalbim, kalabalık bir ailenin dinamikleri biraz zorlayıcı olabiliyor, değil mi? Olaylara bakınca, aslında bir "alışkanlık döngüsü"ne şahit oluyorsun gibi. Eşinin ailesi içinde belirli roller ve güç dengeleri çoktan şekillenmiş gibi duruyor. Abisi daha baskın ve eltim de kendince bir yer edinmiş gibi. Bu süreçte sen ve eşin biraz dışarıda kalmış olabilir, çünkü belki de zamanla ilişkilere dahil olacağınız düşünülüyor ya da alışık oldukları düzeni sürdürmek istiyorlar.
Eşin açısından bu durum üzebilir elbette. Ama unutmamalısın ki bu biraz da normal bir süreç. Özellikle yeni evlendiğiniz için bu tarz şeyler zamanla oturacaktır. Önerim, bunun eşinin ya da senin bir eksikliğin gibi görmemek olur. Ne olursa olsun eşinle bu tarz durumlarda empati kurarak iletişim kur. Ona senin yanında olduğunu hissettir, kendine güvenini kaybetmesine izin verme. İnsanlar farklı ailelerde büyümüş ve tamamen farklı iletişim şekilleri geliştirmiş olabilir. Sabırla ilerle. Hem belki zamanla senin suyuna gelip bu dinamikleri anlamaya çalışacaklardır ✨🌿