Dedemin ihaneti konusunda karıma ne diyeceğim?

karımla mutlu bir evliliğimiz vardı, ama o bana çocuk yapmak istediğini söylediğinde çok tırstım, sürekli yanıma geliyor bana yakınlaşıyordu, ben de iğrenir de belki benden soğur diye aramıza dedemi kattım, ama o nedense bu durumu kabullendi ve dedemle dini nikah kıymam için çok ısrar etti. Ben de dayanamadım, dini nikah da iki şahitten biri oydu, diğeri de babam... o gün dini nikah kıyarken dedem benden çok babama bakmıştı, ve babama bir farklı bakıyordu sanki... Daha sonra dedem ve karımla yeni bir eve çıktık, dedemi, yanımda dursun, beni karımdan uzak tutsun diye almıştım ama o hep evden çok dışarıdaydı. Bir gün merak edip arkasından gizlice takip ettim, bir de ne göreyim; dedem her gün pazara diyip, babamın evine gidiyordu. Ve pencereden baktığımda ihanete uğradığımı anladım, dedem beni aldatıyordu, her gün o eve gidip, en sevdiğimiz diziyi benim yerime babamla izliyordu, bu ihaneti kaldıramadım ve eve geri dönüp kendimi yatağa attım, karımın durumu öğrenmesi çok sürmedi tabii, bana çok kızdı, neymiş efendim aile hayatımız bozulmuşmuşmuş, ben dedemi daha sıkı kontrol etseymişim bu ahlaksızlıklar yaşanmayacakmışmış, şu an karım hala sinirli, ne yapacağım?

Dedemin ihaneti konusunda karıma ne diyeceğim?