Dedem evlenecegim adama karışıyor ne yapmali? Nasil ikna ederim?

Dedemle aramız iyidir normalde. Benim 1 yıldır hollanda-turk melezi olan biriyle iliskim var. Babasi hollandali, annesi türk. Evlilik teklifi aldim, seviyorum da kendisini. Annem babam bir sey demedi tanistilar, sevdiler.

Ama nişan olacagini genis aileye soyleyince sorun oldu. Dedem ilk basta sevindi. Gozleri doldu. Meslegi ne, nedir necidir, kac yasinda, getir tanisalim delikanliyla vs derken bende anlattim. hollandali ve turk dedim. orada film koptu işte.

Musluman mı, elin ecnebiyle mi evleneceksin, ulkenin erkeklerine ne oldu da gidip disardan erkek begendin sen vs bir suru sey soyledi. Uzuldum, kırıldım, agladim hatta.

Ben bu işe razı degilim, sen benim torunumsun, kızımsın dedi.(dedemin hic kizi olmamis. 4 tane oglu var. Ilk torunu benim ve ilk kız evlat duygusunu da bende tatti, o yuzden benimle iletisimi hep daha farkli oldu)

evleneceksen aramiz bozulur, cok duzgun delikanlilar var bu ülkede dedi. Bende kendisi de cok duzgun bir adam, müslüman, beni mutlu ediyor, yaninda mutluyum, kültürlü biri, bana cok deger veriyor falan dedim, ikna etmeye çalıştım ama istemiyor.

Tanıştırayım belki seversin dedim. Istemem dedi. Yani ben kararliyim bu adamla yurumekte ama bir yandan dedemi de ezip gecmek istemiyorum, aramiz bozulsun, yillarca bana bozuk atsin, küssün istemiyorum.

Keske hollandali oldugunu soylemeseydim boyle olacağını bilemedim. Annesi bursali. Bursali deyip gecseydim, bu kadar sorun edecegini dusunemedim. Nasil ikna ederim, ne yapmaliyim?

Dedem evlenecegim adama karışıyor ne yapmali? Nasil ikna ederim?