Aile & Toplum konusunda 2,6b cevap paylaştı. Narsist bir eşle başa çıkmak, bir fırtınanın ortasında sığınılacak bir limanı kendin yaratmak gibidir. Sürekli haklı olma çabası, manipülasyon, empati eksikliği ve suç yükleme oyunlarıyla seni tüketebilir. Bu yüzden ilk kural, kendini kaybetmemektir. Onun seni değersizleştirme çabalarına karşı kendi değerini unutmamak gerekir. Sınır çizmek, duygusal tepkilerini yönetmek, her lafı kişisel almamak önemlidir. Ama unutulmamalı ki bu bir savaş değil, bir duruş meselesidir. Gerektiğinde mesafe koymak da bir güç göstergesidir. Çünkü sevilmek, yıpranmak pahasına olmamalı.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Herkesin inancı, yaşam tarzı kendine. Tabi evlilikte bu farklı oluyor ister istemez yorum müdahale oluyor da bunu evlenmemeden önce konuşmak gerekiyor ki bu gibi durumlar olmasın. Evet islamda erkek hanımından sorumlu yani seni uyarmadığında yaptıklarından o da mesul fakat nazikçe söyledikten sonra dinlersin dinlemezsin bu senin sorumluluğun. Sana baskı yapmaya, rencide etmeye hakkı yok. Osmanlıca kitap okusun, ilimle uğraşsın eyvallah da seni aşağıladığında, bu ilim değil ilim kisvesi altında tahakküm olur. . Erkekler genelde kendi doğrularına göre hayat kurmaya çalışır ama bu kuralları isteklerini beklentileri çiftler evlenmeden önce dile getirir ama sonradan böyle senin sınırlarını, isteklerini, hatta çocuğunuzu bile yok sayıyorsa olmaz böyle. Ya siz de onun okuduklarını öğrenip oradan zayıflıklarıyla vuracaksınız dumura uğratacaksınız ya da konuşacaksınız zor ama sabırla belki düzelir. Onu siz tanıyorsunuz sonuçta. Baktınız sınırları yine aşıyor hayat arkadaşlığı bu değil diyip tek kişilik rejimiyle mutluluklar dileyin. Narsistlerle baş etmenin yolu onların hatalarını kusurlarını ispatla delille göstermektir karşılarında dik durmaktır ama bunun için epey sabır ve gerekir bilginiz olsun.
12 Yorumla
Soran11 ayÖncelikle bu yazıyı emekli yazdığınız için öncelikle teşekkür ediyorum ikincisi de ben çok uğraştım çok çabaladım zaten uğraşmak için hala devam ediyorum ama adam kendi bildiğinden asla vazgeçmiyor ve Ben boşanmak istiyorum dediğinde geri cevap şöyle veriyor boşanıyorsan boşan gidiyorsan git bunun için gideceksen git diyor
Soran11 ayBir hata yapınca direk anneni ararım babanı ararım dur annene söyleyeyim senin cevabını bir versin vesaire vesaire şeyler
İyide adam narsist değil. Hatalı mı evet hatalı ama narsizm bu değil. Olguları karıştırmakta zarar verir. Narsist olsa size zarar verir her şeyi ile. Ha hatası ne siz ona kadın olduğunuzu ve bazı şeyleri hissetmeye ihtiyacınız olduğunu anlatın ama biraz zaman verin kendinize ve ona. Ayrıca narsist olayını atın kafanızdan
01 Yorumla
Soran11 ayBakın ben narsistligi araştırdım özelliklerine de baktım aynı eşimin hareketleri var içinde sürekli manipüle kendini haklı çıkarma vs bir sürü şey
- Aile & Toplum konusunda 360 cevap paylaştı.
11 ayTamam, gerçekten narsistse bu kişi, dini fantezi dünyasında üstünlük imgesi haline getirmiş.. sende eşi olarak onu temsil ettiğin için (nesnel olarak) haliyle kendisinin yolunda gitmeni istiyor.. yani ilişki artık fanteziyi ortak yürütmeye mecburi bir kişi olarak tanımlanmış gibi duruyor
01 Yorumla
Soran11 ayAynen
Yapay Zeka Cevapladı
Ah canım, gerçekten zor bir durumdasın. 💔 Narsist biriyle yaşamak, kendine olan güvenini yitirmene ve baskı altında hissetmene yol açabiliyor. Bu durumda senin hislerin ve ihtiyaçların da önemli, unutma. Eşinle empati yaparak konuşmayı denemelisin, hissettiklerini açıkça ve dürüstçe paylaşmak bazen bir kapı açabilir. Ama unutma, eğer sürekli baskı hissediyorsan, yalnız değilsin ve destek almak iyi gelebilir. Çocuğunuzun da bu durumdan etkilendiğini hissettiğini görüyorum, onun da duygusal ihtiyaçlarına önem vermek gerekiyor. 🧡 Bazen bir uzmandan profesyonel destek almak, yeni yollar bulmana yardımcı olabilir. Kendi mutluluğun ve huzurun senin elinde, unutma. Özgürlüğün ve neşen senin değerli, buna odaklan. 🌟
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
65Cevap
11 aySenin hissettiğin baskı çok gerçek. Kimse, bir başkasının yaşam tarzını, inancını, keyif aldığı şeyleri bu kadar kontrol etme hakkına sahip değil. Evet, din, kitap, tarih merakı olabilir, saygı duyarız. Ama ilişki demek karşılıklı saygı demek. Ev, herkesin kendini özgür hissedeceği bir yer olmalı. Sen dans etmek istiyorsan, kimse buna ‘gavur icadı’ deme hakkına sahip değil. Ortak zevkler olmadan bir ilişki sürdürmek zaten çok zor. Bence artık oturup açıkça konuşmanın zamanı gelmiş. Yoksa bu böyle devam ederse senin ruh sağlığın daha çok zarar görecek. Kendine haksızlık etme.
10 YorumlaBaşa çıkamazsın imkansız hayatından çıkarman lazım böylesini ama 6 yaşında bir kızın varmış ve bir kız çocuğunun da babasız büyümesine gönlüm el vermez benim keşke evlenmeseydin böyle biriyle diyeceğim de çoktan evlenip 7 yılı devirmişsin keşke baştan gösterseymiş yüzünü ama maalesef çoğu böyle evlenince gösteriyorlar yüzlerini katlanmaktan başka çaren yok gibi eğer çocuj olmasaydı orta da boşan derdim ama çocuk var kolay değil ailem bana sahip çıkar başların da taşırlar beni diyorsan dene derim ama zor gibi ya
00 Yorumla
11 aySevgili arkadaşım Daha Dün mü tanıştınız Hiç mi bu insanı görmediniz tanımadınız bu özellikleri bilmiyor musunuz evlenirken bunları bilerek evlenmediniz mi? Bir insanın iki günde böyle değişmesi zaten mümkün değil. Görücü usulü evlendiyseniz onu bilemem İnsanları tanımadan evlilik yapmamak gerekiyor. Belli ki siz ikiniz çok farklı insanlarsınız ve bu ilişkiyi tıkar bireyleri mutsuz eder bu yüzden iyi düşünün kararınızı iyi verin
12 Yorumla
Soran11 ayBen onu yanlış tanımışım diyeyim bu bir de sohbetlere falan gitti ondan sonra bir değişti Bir osmanlı'yı meraklı başladı buna Ben diyorum ki ona eskiden böyle deyince diyorum o eskidendi cahilmişim diyor asıl şimdi cahil ve aileye aile olarak görmüyor
- 11 ay
Zor bu şekil evlilik..
Gizli Üye(36-45)11 ayEvlenip hemen cocuk yapmayın !
Ben eşimi tanımak için çok zaman verdim.
Çocuk yapsaydım boşanmak istedigimde en buyuk sorun cocuk olmuş olurdu.
Senin bu söylediklerinin benzeriyle evliydim.
Biraz dış dünyaya kapalıydı.
Ben eglenmeyi gezmeyi seven biriydim.
Eski esim sürekli abdest al, namaz kıl,
risal-i nur oku, müzik dinleme, tv izleme, dans etme elimi tutma bana sarılma falan detaya girmeden ve benzeri gibi beni değiştirmeye yönelik üzerimde baskıların oldugu bir evlilkten ben boşanarak kurtuldum.
Bak kardesim Evlilik güzel bişey ama birinin ailesini cevresini kim oldugunu huyunu suyunu bilmeden evlenmeyin !
Evlendiysenizde hemen cocuk yapmayın !14 Yorumla- 11 ay
Abi peki böyle zit karakterliyseniz neden evlendiniz anlamaidm
Cevap sahibi11 ayGenctim ve gorucu usulu gibi bişeydi Ben hata yaptıgımı biliyorum
İnsanların hata yapmamaları için yazdım- 11 ay
Anladım abi görücü usulü evet sıkıntı oluyor tamamen zıt karakterdeymissiniz
Cevap sahibi11 ayYani severek evlenenler bile bir süre sonra olmuyor deyip boşanabiliyor Bence burada iki insanın belli bir süre birbirini tanıması lazım ve evlendiyse aynı hayatı bir süre paylaşmasından sonra ve cocuk yapması iki tarafıda daha mutlu kılar gibi
11 ayTers olman lazım. Böyle yaparak beni dinden soğutuyorsun de mesela. Böyle kafasını s2ceksin onun. Biraz ona benzemen lazım. Sen dediğimi dinle kendimden biliyorum. canım her pok doğru zannediyor. Böyle yaparak onun zihin damarlarını ya açıcaz ya da toptan zikicez.
11 Yorumla- 11 ay
Kafa beyin bırakmasın bence hatta yapabiliyorsa sen ondan daha dindar ve Osmanlı ol bakalım o ne yapıyor
11 ayEğer onun kuralları içinde yaşamayı sineye çekersen en güzel yılların boşa geçecek.. Şu an benim de olduğu gibi sorunumuz seninle aynı değil ama ortak noktamız narsist olması sürekli eleştiri eleştiri eleştiri , sonuç bi süre sonra olacak ayrılık çünkü bi süre sonra bütün erkekler mi aynı diye düşüncesine giriyorsun buna sebepte karşı taraf oluyor ikinci çocuğu yapmamanı tavsiye ederim.
10 YorumlaBu sorular gerçekten sıktı. 10 yıl psikoterapi görmüş bir insan olarak sana tavsiyem şu. Bu arkadaş dünde Narsistti ve sadece sen farkında değildin, bugün ise farkettin. Bu bir patalojik eşleşme ile oluşan durum yani sende ne buldu neyi beğendi ve seni tercih etti. Yani seni onun için vazgeçilmez kılan her ne varsa onu Narsist tarafı I besledi. Bu değişmediği sürece sen mutsuz olacaksın
02 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. Yani anlattığın mevzuya bakacak olursak biriniz Elma biriniz Armut. Madem bu kadar farkliydiniz ne diye evlendiniz ki?
Yazdıklarının çoğunda adam haklı diyebilirim. Yanlış birsey dememis. Bu onu Narsist yapmaz. Sen narsist görmemişsin.
Sadece dine uygun yasamani istemiş ki doğru bir hareket. Ayrica evin içinde de bazi seyleri yapma hakkina sahipsin.
Çocuk icin de edep terbiye önemli. Ne gorurse öyle yetişir. Ağaç yaşken eğilir mantığı.
Yani anlattığın mevzuda adama bisey diyemem.00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)11 ayNarsist insanlar eleştiri kaldıramayan, tahammülü olmayan, sürekli hatayı karşıda arayan, ilişkide çabalamayan, ağzıyla seven ama yüreği boş ve sevgisiz insanlardır. Hastalık değil, kişilik bozukluğudur. Sevgili de olunmaz, eş de olmaz. Yapmanız gereken kaçarak uzaklaşmak. Benim gözümde tüm narsistler şeytandır. İhanet, yalan her bok var narsistlerde. Sizi delirtir sonra size deli derler. Eski eşimden 2 sene çektim. Canımdan can gitti. Kaçarak uzaklaşın hemen eğer bir narsistle beraberseniz. Ki zaten soğursunuz bir süre sonra.
02 Yorumla
Soran11 ayKendinden soğuttu zaten ağlayarak ona kaç kere kendini düzelt diye yalvarıyoruz Ben böyleyim diyor böyle olursan seninle boşanırım diyorum bunun için boşanacaksan boşan diyor
Cevap sahibi11 ayNarsistlerin meşhur cümlesi
Gizli Üye(36-45)11 ayOnlarla baş edemezsin tinlamayacaksin ya da bosanacaksin emin ol seni çok iyi anlıyorum aynisi bende de vardı burnumdan getirdi, en son kurtuldum psikolojik baskı sen kendini yetersiz, hissedersin, sürekli olumsuz eleştiri, asla taktir etme, hep kendisi iyidir bilmiş bilmiş, herseye karışır. Allah yardımcın olsun
12 Yorumla
Cevap sahibi11 ayBide hatalarını kabul etmez ler suçlu olduklarında öfke ile bastırmaya calisir seni. Kendi evinde bile yabancı gibi cekinirsij
- 11 ay
olması gereken o zaten... yoksa iş nelrere kadar gidiyor , düzelir diye beklemek aslında hepimizin yaptığı şey ama aslında avanaklığın da zirbvesi. vakit kaybetmeden kişiliğini, umudunu, yaşam sevincini kaybetmeden kurtulmak lazım
Aile & Toplum konusunda 926 cevap paylaştı. Evlenmeden önce kafa yapısını bilmiyor muydun? Birbirinize uygun olduğunuzu nasıl düşündünüz de evlendiniz merak ettim doğrusu
Biri oynamayı seviyor biri gavur icadı olarak görüyor enteresan20 Yorumla
11 ayİmkansız başaçıkılamaz. Yapılabilecek tek şey onu manipülasyona maruz bırakacak kadar kendini eğitmek yoksa hiçbir zaman kendini seninle eşdeğer görmeyecektir.
04 Yorumla
Soran11 ayA sosyal oldum bunun yüzünden herşeyi kafaya takmaya başladım özgüvensiz oldum 😭 neşemi de elimden alıyor
- 11 ay
Boğa veya aslan burcuysa vay haline bacım
Soran11 ayBen boğa eşim oğlak
- 11 ay
Çok uyumludur normalde ama tam tersi olsa daha hoş olabilirmiş
11 ayDinini bilmesi öğretmesi tarihini bilmesi öğretmesi güzel bir şey imansız olmak daha mı iyi bir şey
Bunları öğretirken sana da değer verecek çocuğuna da eğlenip gülmeyi bileceksiniz gavur icadı diye hiç bir şey yapmasın gitsin kendini mağaraya kapatsın o zaman
Seni ve çocuğun hayatını da zehir etmesin03 Yorumla
Soran11 ayKitap okusun tarih okusun bir şey diyemem ama valla sapıttı mi acaba diye düşünüyorum kafadan kontak yeminle söylüyorum çok değişik düşünceleri var dünyevi şeylere karşı benim de yapmamı istemiyor çocuğumu da kısıtlıyor artık
- 11 ay
Böyle olmaz böyle biriyle de hayat geçmez seni çocuğunu boğar hayattan soğutur
Aile büyükleri sözü geçen birileri varsa durumu onlara anlat derim konuşsunlar onunla
Soran11 ayAnlatıyorum onlara beni yapan teyzem bazı akrabalarım eşimin dışarıdan çok iyi çok güzel davranışlarını görüyorlar mesela ben bir hata yapayım işte diyorlar ki o çok yanlış yapıyor hani benim adıma sürekli onun istediğini yapmamı istiyorlar işte sen öyle yaparsan o öyle olmaz gibi
- Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
11 ayBu zihindeki insanlarla başedemezsiniz ayrılın diyemiyorum çocuk varmış o halde ne yapmak istiyorsanız özgürce yapın kocanız diye zevklerinize karışamaz 💁♀️
01 Yorumla
Soran11 ayO beni yönetebileceğini sanıyor bir de çocuk gibi beni yönlendiriyor sanki çocuk yetiştiriyor yetişkin bir birey diyelim de sanki onun çocuğuyum çocuğuna bile bu kadar karışamaz
- Aile & Toplum konusunda 915 cevap paylaştı.
11 ayNarsist biriyle orta yol bulunmaz, uzaklaşmak en iyisi. Kendinde hata görmeyen bir insanı iyileştirmeye çalışmak kendine yapabileceğin en büyük kötülüklerden birisi. Boşanma opsiyonun yoksa da fiziken olmasa bile mental olarak uzaklaşmanı öneririm.
00 Yorumla Çocuk yaparken anlamışsınız ama QJSJWJDJWHSKAJS
Daha evlilik nedir nasıl yapılır onu bile bilmiyorsunuz 😀 çocuksunuz yaşınız büyük olabilir ama çocuksunuz ayrıca memnun değilsen boşan ne dert yanıyorsun.00 Yorumla
11 ayJdjdkffk abi, tam bi AKP ailesi karikatürü çizmişsin. Troll olduğunu geçiyorum ama, islamcılık tam da böyle bir hauatsızlık
14 Yorumla
Soran11 ayAKP ile alakası ne Allah aşkına insanın beyninde başlıyor her şey
- 11 ay
Bu bryindizşik AKPlilerde var
Soran11 ayEşim tam bir Osmanlı hayranı bak Osmanlı hayranı olsun olmasın demiyorum ama bokunu çıkartmasın bizi de sürüklemesin peşine dinine bağlı olmaya çalışıyor Bir şeyler yapmaya çalışıyor hoca falan da değil bu arada ben kaç yıllık Kur'an kursunda okudum ondan daha iyi biliyorum ama gene beni cahiymişim safmışım gibi görüyor her konuda beni uyarıyor çocuk gibi davranıyor bana o kadar çok şeyler var ki hangi birini anlatayım size
- 11 ay
Yav eşin AKPli sığırın teki işte
- Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
11 ayNarsist bir insanla hiçbir şekil de başa çıkamazsın. Narsisti düzeltmeye çalışmanın sonucu seni de hasta edecektir
02 Yorumla
Soran11 ayZaten öyle oldum 😭
- 11 ay
Aksi mümkün değil..
Sal gitsin ya da kendi gibi davran aynısını yap ya da çözüm basit aç bırak susuz birak sensiz birak
02 Yorumla
Soran11 ayAdamla baş olmuyor ki sonra diyor seni annene söylerim babana söylerim hemen şikayet hemen bir üstünlük böyle yaparsan seni boşarım diyorum bunun için boşayacaksan boşa diyor hadi diyor
Aile & Toplum konusunda 410 cevap paylaştı. En nefret ettiğim erkek tipi. Hem dindar hem yasaklayıcı. Boşayabilirsen hemen boşa bunu. Böyle adamla evli olmaktansa erkeksiz kal daha iyi.
01 Yorumla
Soran11 ayAilem destek verse bir dakka durmam ailem onun bana yaptıklarına kızıyor ama çocuk var diye düzenimi bozmami istemiyorlar
Abla psikolojik bı durum bence Dr git hap al hergun antidepresan içir adama pamuk gibi olur sanada karişmaz en mantıklı çözüm bence sende bir şey yok onda var yuvanida yıkma adam düzelir bu haplarla teyzem yapti oldu ama kimsenin bilmemesi lazım başin belaya girer
00 Yorumla
11 ayEvlenmeden önce hiç mi anlamıyorsunuz karakterini? Aceleye mi getirip evleniyorsunuz anlamadım ki. Kimse 8 aydan daha uzun kendi karakterini gizleyemez.
00 Yorumla
11 ayBütün bu anlattıkların, bir insanın sessizce çürüyebileceği bir ortam gibi. Sürekli eleştirilmek, bastırılmak, yok sayılmak… İnsan kendi evinde bile kendisi olamayınca o ev yuva olmaktan çıkar. Dans etmene bile karışılması, aslında senin yaşama sevincine ket vurmak gibi. Sen kötü değilsin. Sadece kimse seni gerçekten dinlememiş. Ama seni anlıyorum ve birinin seni suçlamadan, yargılamadan sadece dinlemesi gerektiğini biliyorum.
00 YorumlaBunlar insanı hasta eder biran önce çözümüne bak ömür çürütür bunlar narsistttitt
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,8b cevap paylaştı.
11 ayDin üzerine yaşamak istiyor da kadının evde dans etmesi dine aykırı değil ki.
03 Yorumla- 11 ay
Hayır, Osmanlıcayı napcan.
Soran11 ayİşte Osman iyi öğrenecek ki daha çok başımıza... Anla işte
- 11 ay
Yo. Ne alaka. Osmanlıca öğrenince ney daha çok olacak. Hiçbir şey olmaz.
11 aybaşa çıkılmaz boşa çıkılır... vakit erken ken her iki kişinin mutluluğu için
02 Yorumla
Soran11 ayEvet bütün emeklerim boşa gitti zaten Bir de düzeltmesi için o kadar uğraştım
- 11 ay
kendine ettin bence... aslında ne için savşmak gerektiğini ne için savaşmamak gerektiğini iyi düşünmek ve bilmek lazım. sonu başdan belli olan savaşa girmek sana zarar verir. birde bir değer için savaşılır. vakit erken ken ayrıl zaman geçitkce karşıdaki psikopatlığa başlıyor sonra her şey karışıyor
Öyle şey olur mu neşeni çalmasına için verme
04 Yorumla
Soran11 ayHayatı zehir etti bana bununla yaşasan yeminle söylüyorum öldürürsün daha neler yaşatıyor neler bu daha azı 🥺
Soran11 ayBen düzelir diye bekledim hep ailem bana aslında yardımcı olsa ben kolaylıkla bırakırım da destek olacak kimsem yok
11 ayKötülüğünü istemiyor bu kadar kültür peşinde olan adamı buldun daha ne istiyorsun
01 Yorumla
Soran11 ayŞaka mısın sen hayatı zehir etti bana böyle kültür mu olur gitsin kendine köpek aslın egitsin o zaman
- Aile & Toplum konusunda 4,7b cevap paylaştı.
11 ayKendi hatasını da sana yüklüyorsa bu çok kırıcı olur. Eşim de yapıyor böyle.
02 Yorumla
Soran11 ayEvet yapıyor bir de ona hatasını söylüyorum aynı cümlelerle beni manipüle ediyor suçlu göstermeye çalışıyor
- 11 ay
çok zor böyle insanla anlaşmak. iyi günde çok iyi. küçük büyük fark etmez bir hata yaptığından hayatını kaydırır
- Aile & Toplum konusunda 902 cevap paylaştı.
11 ayNarsist biriyle mücadele edemezsin. Etmeye çalışırsan kendini kaybedersin. Ne yapman gerektiğini sen biliyosun zaten..
00 Yorumla sakin kafayla "şimdi ben bunla neden evlendim, niçin evlendim, nasil evlendim.." diye bi sorgulayip ardindan boşanarak.
00 Yorumla
11 ayİki ayrı kutupsunuz abla siz niye evlendiniz anlamadım o soğuk sen sıcak ortada ılık bir ilişki mi duslediniz nedir.
00 Yorumla
11 ayAnlaşamıyorsan ayrılmak gerekli çözüm. Herkes benzer kafadaki insanla hayatını yaşamalı.
01 Yorumla
Soran11 ayBen elimden geleni yapmaya çalıştım düzeltmeye çalıştım ağladım sızladım hep kendim doğru bildiğini ve düşündü ve ben böyle yaparsan seni boşarım diyorum o bana diyor ki böyle bunun için boşayacaksan boşa diyor yani gene kaybetmeyi göze alıyor
11 ayDjdjdkdd
Bitmiş. Narirst değil o, YOBAZ. bizim semtin adamı değil, narsistler ayakts düzer onu :)
Getirsee hatta, eğleneyim
00 Yorumla
11 ayBu narsiat özellikleri değil kafana göre teşhiş koyuyorsun
02 Yorumla
Soran11 aySana anlatsam ne yaptıklarını hepsi narsist özellikleri var
- 11 ay
@victoriasecrett tamamdir 👍🏽
- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
11 ayBu kadar ortak noktan yokken bu evliliğe nasıl evet dedin?
08 Yorumla
Soran11 aySence böyle olsaydı ilk başta ben neden evet diyeyim
- 11 ay
Kaç senelik evlisin
Soran11 ay7 yıllık
- 11 ay
7 yılda kafası cidden bu kadar değişti mi? Psikolojik bi sorun mu yaşadı. Kolay değil çünkü
Soran11 ayAilesi de sorunlu onlarla da çok kavga ediyorum
- 11 ay
Çocuk var mı peki
Soran11 ayVar evet 6 yaşında kızım var
- 11 ay
Onun psikolojisi daha önemli. Bir kız çocuğunun babasız evde büyümesini önermem. Eğer babasını seviyosa.
Birbirinizi huyunu görüşlerini bilerek evlendiyseniz başta kabul etmiyecektiniz unutma
Hud 108
Mutlu olanlar ise cennettedirler.
Bu dünyada sadece rabbinin huzuruna giderek huzur ve mutlu olabilirsin17 Yorumla- 11 ay
Ne kadar doğru söyledin, Allahın huzurunda sadece mutlu olunur
Soran11 ayBen bunu böyle almadim böyle olduğunu bilseydim evlenmezdim zaten az mantıklı düşün
Soran11 ayAbi 22 yaşında evlendim ben zaten hep kurslarda büyüdüm hayatı bilmiyordum saftim iyi niyetliydim cahildim oda iyi davrandi biz hiç bir araya gelmedik telefonda konuşuyorduk hep uzaktan nasıl tanıyacaktın hem
Soran11 ayOrası öyle
- 11 ay
Erken evlenmişsin
- Aile & Toplum konusunda 312 cevap paylaştı.
11 ayÖyle bi dümbükle mutlu olma ihtimalin yok orjinal dümbükle evlenmişsin ne diyim..
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 2b cevap paylaştı.
11 ayYa senin psikolojin dengen bozuk ya da sorun fazlaca fake çok fazla tutarsızlık var soruda
00 Yorumla
11 ayOnu terk ederek başa cikabilirsin. Başka seçeneğin yok.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. Tahammül limiti 10 yılmış
Ben 15 yıl sonra bye bye dedim
00 YorumlaEvlenirken farkedemediniz mi? Böyle tipler bariz bellidir.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 325 cevap paylaştı.
11 ayÇıkılmaz. Boşa gitsin. Ömür törpüsünden başka bir şey değil.
00 Yorumla Peki nasıl evlendiniz neyi hoşuna gitti veya evlenmekten en büyük etken ne idi sizin için
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)11 ayDinci erkekle ömür geçmez ya, hep baskı hep zorbalık hep beyin yıkama. Şikayet etmek sızlanmak yerine ya tamamen kocana uyum sağla ya da boşan kurtul. Bu evlilik çekilmez ya.
00 Yorumla
11 aydüzelmez öyle biriyle evlenip çocuk yapmakta nasıl bir kafa anlamadım
00 Yorumla
11 ayay çok zor bu şekilde hayat. bu adam değişmez sana diyim altyapını hazırla bas tekmeyi
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)11 ayben bu adamın kesinlikle adolf htler sevdalısı haliyim bu adam bir imparator keşke bu adamla tanışsam on numara dava arkadaşı olur bu heriften
02 Yorumla
Soran11 ayAl tepe tepe kullan o zaman vereyim sana
Cevap sahibi11 ayöz abim gibi sevgilerimi ilet kendisine
Gizli Üye(36-45)11 ayBoşanmak dışında bir çare yok. Onu iyileştiremezsin
02 Yorumla
Soran11 ayAilem boşanmami istemiyor çocuk var diye destek olmuyor bana değişir diyorlar ben yıllardır uğraştım degismedi hele annem değişecek öyle degismeyecek diye bir şey yok diyor
Cevap sahibi11 ayNarsizm gerçekten eşinde varsa o tıpta bile tedavisi olmayan bir hastalık araştırıp göster onlara düzelmediği gibi cocugununda gelecekye narsist olma ihtimali olabilir.
Gizli Üye(18-24)11 aySevgiliyken anlamadinizmi hafendi. Belli ederdi
01 Yorumla
Soran11 ayBen onunla görücü usulü evlendim hep telefonla konuştuk bir araya hiç gelmedik telefonda iyiydi gene bana belli etmedi demekki kişiliğini
Gizli Üye(30-35)11 ayGörücü usulü mü? Nasıl bu kadar zıttınızı bulabildiniz?
02 Yorumla
Soran11 ayİnsan ilk başta kendini farklı gösterince ruh eş olduğunu sanıyorsun
Cevap sahibi11 ayDoğru aynı eve girmeyince de anlayamıyorsun ama siz çok çok farklısınız yani bu anlaşılmayacak gibi değil ki anladığım kadarıyla sen cıvıl cıvılsın kendi evinde alt tarafı dans ediyorsun çocuğunda görüp oynayabilir yani bu yoldan çıkmak falan değil kendi çapında eğlencedir. Başkasına kendini sergilemiyorsun kocan çocuğun görüyor. Ama o her şeye günah diyen tip. Böyleleri illaki kendini belli eder. Baskıyla hiçbir şey olmaz aksine tam aksini yaparsınız çocukta sende. Adam baya tersin. Sen Demet Akalınsın atıyorum o Nihat Hatipoğlu hatta o bile emin ol hoca olduğu halde böyle baskıyla dine yönlendirmeye çalışmaz
11 ayAbla evlenene kadar hiç mi fark etmedin kişiliğini allah sabır versin cekilecek sey degil cocugunun da ileride sizden bir seyleri saklayan içine kapanık bir cocuk olmasını istemiyorsan adamdan kurtulman gerekiyor
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)11 ayYemeğini suyunu verip yanında durmayacaksin işine bakcaksin. Beklentiye girmyeceksin düzelir diye.. düzelmez. Arada bide vereceksin sonra uzaklaş bacım. Mümkün oldukça günlük diyaloglara girmyeceksin kisacasi
11 Yorumla
Soran11 ayHayat enerjimi hevesimi kırıyor
Gizli Üye(30-35)11 ayÖnce kendisi dine uygun yaşasın namaz kılmak müzik dinlememek mi her şey. Ahlak en önemli olgu. (Bu arada dini anlamda yetkin biriyim yıllarca eğitim aldım ilim öğrendim. Bilirkişi yorumum; Evlendiyse tatlı dil ile güzelce yaklaşmalı
02 Yorumla
Soran11 ayZaten bende 6 sene okudum bende biliyorum o istiyor ki ne öğrendiysem onu yapayim biliyorum yapmıyorum beni cahil görüyor aynı çocuğuy muşum gibi yöndendirmeye çalışıyor sınırını bilmiyor
Cevap sahibi11 ayHayatım anlıyorum da o da bildiğin yapmıyor peygamberimiz böyle mi yaklaşıyordu? Biliyor böyle yaklaşmadığını dünyalıktan el ayak çekenleri de uyarıyordu hatırlarsan herkesin fıtratı bir değil o sana düşkün sen dünyaya kadınsın çünkü.
Gizli Üye(36-45)11 aybu adam başak burcu olabilir. değilse aslan veya kova.
01 Yorumla
Cevap sahibi11 ayinsan bi yazar
Aile & Toplum konusunda 4,4b cevap paylaştı. Boşanmak en doğrusu birdaha gelmeyeceğiz bu dunyaya
00 Yorumla
11 ayAynısını ona yap eleştir aşağla bak gör noluyo senin Osmanlı cakmasina
14 Yorumla
Soran11 ayYapıyorum zoruna gidiyor ama gene yapıyor sürekli birde hatasını söylüyorum aynı cümlelerle bana geri söylüyor manipüle ediyor suçlu göstermeye çalışıyor beni 😠
- 11 ay
Asla pes etme adam gibi adam önce ben değil ailem der
Soran11 ayBir de beni benim aileme de şikayet ediyorken de ailesine de şikayet ediyor mesela ben bir şey yaptığım zaman da dur anneni arayayım dur babanı arayayım diyor
- 11 ay
Seninki seninle aile olduğunun farkinda deyil önce ona bizde eyer anlamasa bende anlar
başa çıkılmaz ayrıl abla arkandayım bi ilişkide saygı yoksa hiç bişey yoktur
00 YorumlaNiye başa çıkayım. bu arada bir insan ne kadar narsistse o kadar komplekslidir ya.
00 YorumlaBenim yüksek ihtimalle düşeceğim kız (bulamamaktan ona kalıcam)
00 Yorumla- Devamını Gör (63)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat