Eşim çok alıngan ama artık psikolojik boyutta zor durumdayım lütfen ciddi olarak bana ne yapacağım konusunda öneride bulunun?

Kocam en ufak şeylere alınan biri bana annesine babasına benim anneme babama herkese alınan birisi, biri bişey dese alınıyor küsüyor günlerce suratsız oluyor soğuk yapıyor yemekten kesiliyor sigarayı artırıyor akşam erkenden yatıyor konuşmuyor vs iyisi çok iyi ama bazen sabahları morali bozuk oluyor o gün sinirli takıntılı oluyor kim ne dese küsüyor ne yapcam böyle artık lafları ağır karşısındakinin kim olduğuna bakmadan kalp kırıyor ayrıl demeyin daha 1 yıllık evli bile değiliz 8 yılın sonunda evlendik çok seviyoruz birbirimizi nasıl çözüm bulacağım ben bu duruma kendi annesi bile bana ağlıyor bu çocuk niye böyle beni sevmiyor kırıyor kalbim çok kırıldı diye aslında canından çok seviyor ama kendine hakim olamayıp böyle yapıyor benim annemide çok seviyor yinede sürekli bişeylere alınıp sorun çıkarıyor lütfen bir çare söyleyin

Eşim çok alıngan ama artık psikolojik boyutta zor durumdayım lütfen ciddi olarak bana ne yapacağım konusunda öneride bulunun?