1 yılBunu çok iyi anlıyorum bazen insan istemeye utanıyor hele daha yeni evlenmişsen insan iki kere düşünüyor valla ama bence bunda utanacak bir şey yok sonuçta evlilikte her şey ortak oluyor kimse kimseden bir şey saklamıyor ya da gizli yapmıyor zaten eşin de sana açıkça ihtiyacın olursa söyle demiş hatta harçlık da bırakıyormuş demek ki gönlü razı sıkıntı etmez yani
ilk başta söylemek garip geliyor ama sonradan alışıyorsun çünkü bu senin hakkın bazen ben de aynı çekingenliği yaşıyorum ama direkt şöyle söylüyorum mesela şu aralar bayram geliyor ben de bir iki parça yeni bir şey almak istiyorum aklımda olsun diye sana söylüyorum diyorum öyle pat diye istemek gibi düşünme hayatım diyorum bazen ama samimi bir şekilde istersen emin ol hiç garipsemez hatta mutlu olur bence çünkü evlilik böyle şeyleri rahatça konuşabildiğin bir şey zamanla daha da kolaylaşıyor
yani kısacası istemekten çekinme bu ayıp ya da yanlış bir şey değil birlikte yaşıyorsun sonuçta insanın eşiyle arasında böyle şeyler konuşulmalı zamanla sen de alışacaksın ve hiç zorlanmayacaksın merak etme.
16 Yorumla- 1 yıl
Siz evde yan gelip yatacaksınız adam da sizi besleyecek iyiymiş...
Bir ben kabullenemedim şu duzeni... - 1 yıl
@Freddy1616 ananı baban besledi anan babanın beslemesi o zaman iyimiş
Soran1 yıl@witcheriiiaddict hahhaa doğru tespit sanıyor ki bu yaşına kadar annesi kendi parasıyla beslemiş çocukları çocuk da eş de rızkıyla gelir erkek de hanımına ve çocuklarına bakmakla yükümlüdür bende çalışmak istiyorum hem o istemiyor ben napim bu durumda parasını da harcarim yanii millet ne abartmış yaa ben böyle bişey görmedim
- 1 yıl
Çocuğa elbette bakacaksın da eşine bakmak kısmı nerede geçiyor çözemedim
- 1 yıl
@witcheriiiaddict anamı babam beslemedi ikisi de hür bireylerdi kendileri çalışıp kazandılar
Soran1 yıl@Freddy1616 yaa Allah aşkına sus ya nasıl bir uydurma bu erkek evlenince hanımının ve çocuklarının ihtiyaçlarını karşılamak zorundadır ve onlara bakmakla yükümlüdür cocuklari sen mi doguruyorsun abicim elbette çocukları doğuran kadının da hakkı vardır yaw ztn erkek olan paranın hesabını yapmaz en fazla param yok der sen çalış benden para niye istiyorsun diyen erkek düşman başına
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)1 yılO senden yemek, temizlik, cinsellik beklemeye zerre utanmiyorsa, onune hazir yemek vs kendisine hizmet etmenden utanmiyorsa, sende parasini yemekten, istemekten utanmayacaksin. Ayrica kocandir, parasini da yersin, kendisini de yersin kime ne? Kocandan her anlamda faydalanmayacaksin da kimden faydalanacaksin? Kocanin parasini yemeyeceksin de elin adaminin parasini mi yiyeceksin? Kocan sana, ailesine harcamayacakta kime harcayacak. Şu koca parasi diye kucumseyenleri hicbir zaman anlamadim, anlamayacagim da. Kadinin erkege onca sundugu hicbir şeye laf edilmezken, erkegin parasina gelince laf ediliyor. Abi kadin, kocasinin parasini yemeyecekse yataga da girmesinler. Isinize gelir mi bu?
Ya da kadin da yemek vs yapmasin o zaman. Sonucta o sa kocasinin parasiyla alindi, kadin kocasinin parasiyla alinan malzemelerden neden emek veripte yemek yapiyor ki? Kadin acta kalsin o zaman. Kocamin parasiyla alindi bunla, hem yemek yapmayayim hemde ac kalayim bunlari yemeyerek mi desin? Her seyden once Allah belli sinirlarda kari koca arasindaki her seyi helal kilmis. Allah demis, erkegin parasini ye, hakkindir diye topluma ne oluyor?
Kadin kocasinin parasini yemesin tamam. O zaman erkekte kadinin sundugu hizmeti yemesin. Erkek parayi getirsin kendisi harcasin, kendi parasiyla aldigi malzemelerle yemegini yapsin yesin, kendi aldigi makineyle camasirlarini yikasin. Ayni evde iki yabanci gibi yasasinlar. Kadin adamin parasini yemesin, erkekte hizmetini yemesin.
Para meselesine gelince kadinlari soktugunuz baskinin haddi hesabi yok. Hadi erkeklere uygulayin ayni baskiyi. Erkekte kadinin hizmetini, emegini yiyor bu durumda. Bunu niye goren yok. Hatta calisan kadinda erkekler hem kadinin parasini hemde hizmetini yiyor, bunlari ne yapacagiz mesela. Calissamda calismasam da kocamin parasini catir catir yerim kime ne? Birbirimizden faydalanmayacaksak niye evlendik o zaman? Kocamin parasi, mali, kendisi her seyiyle benimdir nokta. Tepe tepe de kullanirim mis gibi. O da ayni sekilde.
Evlilikte her seyden imtina edeceksek, yok parasini yemeyeyim, yok malini kullanmayayim, yok getirdigi seyleri yemeyeyim, yok arabasina binmemeyim vs ne anladim bu işten? Kocamin parasi bana helal, yerim, son damlasina kadar da kullanirim.
Benim parami yeme, calisiyorsun paran var diyen erkege de git mutfak orada yemegini yap, git makine orada camasirini yika derim. Oyle muameleye boyle muamele. Herkesin işine gelirse. Kari koca olarak birbirimize rahat davranmayacaksak ne anladim. Adamla en mahremimi paylasacagim, parasini yemekten mi utanacagim? Toplum ne derse desin. Valla en mutlu kadinlarda ister calissin ister calismasin kocasinin parasini catir catir yiyen kadinlar. Mis gibi yasayip gidiyorlar mutlu mesut.
Ayrica bu erkeklerin hatunu olarak parasini yemezseniz, gurur yaparsaniz onlar gidip parasini yolacak kadin buluyorlar. Erkegin programinda, mayasinda biraz para yedirmek var yani. Siz yemezseniz, baska kadin catir catir yer. Oyle koca parasini öcü gibi göstermeyi birakin.
Erkekler aksam yataga gel, bana aksama sutlac yap, ben et yemegi disinda yemek yemem diye bir ton istegini söylerken utanmiyor, hatunundan her turlu fayda sagliyorda, kadinin erkeginden fayda saglamasi bu kadar zorunuza gitmesin.
Kadin kocasindan para istemesin, mal mulk istemesin, onu bunu istemesin. E kadin ne yapacak? Köle gibi erkegin her işini mi gorecek sadece? Kendisi nerede fayda saglayacak erkeginden, evliliginden? E bu durumda o evlenen kadinin disardaki hizmet sunan kadindan farki ne? Ustelik disardan yemek soylesen para, kadin cagirsan para, temizlige cagirsan para, cocuklara bakici tutsan para, evlendigi kadin bunlari bedavaya yapiyor. Ustune para da istemesin, kocasinin parasini da yemesin. Kocasinin parasindan faydalanmasin. Ee erkek kadini tepe tepe kullanirken, kadinin cikari nerede?
Kadin, evlendigi kendisine helal olan kocasindan baska ne talep edecek, neyi paylasacak? Bu sekilde evlilik tamamen erkege yarayan, erkegin faydalandigi bir sey olmuyor mu? Kadin kocasinin parasini vs yemeyecek, kullanmayacaksa, evli olmasina ragmen sadece kendi parasini kazanip harcayacaksa niye evlendi? Niye hayat boyu, ortakliga imza atti?
Adama da helal olsun baskasi olsa harcasin istemez. Istegin olursa cekinme demis, isteyemez diye ince bir dusunceyle para da birakiyormus. Olmasi gereken budur zaten. Olmasi gerekenleri haram kılma cabanizi birakin artik. Helali haram, harami da helal kilma cabanizi birakin. Sevgilisinin parasini harcayanlara, kocasinin parasini harcayanlar kadar laf etmiyor toplum. Koca parasi pis kaka ama sevgili parasi vaov harika. Hadi ordan. Kocansa harcarsin, asil kocansa harcamak hakkindir zaten.
Kimse kadin yemegi demiyor, kadin temizligi demiyor, kadinin onune koydugu bir tabaga muhtac misin diye erkekleri ezmiyor ama kadinlar koca parasi diye eziliyor habire. Yapmayin bunu.
14 Yorumla- 1 yıl
🤯
- 1 yıl
@Gülümserken Annemle seneler boyu kavga ettim eşyalarıma dokunma, yemeği de kendim yaparım diye dinlemedi kadın..
Buna ne diyeceksin?
Cevap sahibi1 yıl@Freddy1616 annen yaptirmadi diye muaf mi olunuyor bu islerden? Ya da bu isler sonra ogrenilmiyor mu? Benimde erkek kuzenim vardı. annesi yaptirmazdi, evlendi gayette yapiyor. Boyle olan da cok erkek var. Zinciri kirmak sizin elinizde. Baskasi elinize her seyi hazir sunmaz. Al yap demez. Zamani gelince, ipleri elinize aldiginizda yapma ozgurlugune eristiginizde ogrenmek ve sorumluluk almak yine kisinin kendi elinde. Kucukken ogrenmeyle bir olmaz belki ama ogrenilir ve yapılır. Kimse anasinin karninda öğrenmiyor sonucta. Yeter ki istegi ve cabasi olsun insanin.
- 1 yıl
Ters anlamışsın, yapmam demedim ancak erkekleri padişahın sol **"ından çıkmış gibi muamele eden annelerimiz.
Ayrıca cinsellik kadının bir görevi değildir
Gizli Üye(36-45)1 yılParan yok , bu çağda kocadan para istiyorsun.
İçler acısı. Evlenmeniz hata. Muhtemelen calistirmiyordur da, çünkü ona kul köle olmanızı istiyor.
04 Yorumla
Soran1 yılBiliyor musun abla o işe gidiyor erken kahvaltı bile yapmadan gidip orada birlikte kahvaltı yapıyorlar kul köle değilim ayrıca anneniz babanızim gömleğini hiç ütülemedi yemek yapmadı çamaşırlarını yikamadi öyle mi yoksa maazallah kul köle olur dikkat et kız sen olma öyle Yarabbi ndndjsjjd
Cevap sahibi1 yılKöle değilim. Kocadan para istemek evet koleliktir.
Soran1 yılTamam sen isteme başkaları istesin kocamdan para sen çalış 😅 olm deli misiniz eşin yaa sana harcama yapmasına bir insan neden bu kadar tepki verir hangi kadına söylersen mutlu olur yani niye köle olayım Tr deki çoğu erkek para vermeyi sevmez ablacim evet dediğin gibi kadının çalışması çok güzel bişey ben karşı diilim ki buna ama şu an olmuyor istesem de çalışamam yeterli değilim çünkü işe almaz kimse calişsam bile ben her türlü eşimden para isterim niye istemim Allah Allah
Cevap sahibi1 yılHiçbir zaman özgür olamayacaksin.
- Aile & Toplum konusunda 601 cevap paylaştı.
1 yılBak gerçekten biz erkeklere herşeyi direk söylemeniz gerekiyor 😅 mesela sen ondan istesen verir ( varsa tabi) ama yoksa muhakkak bulur yine verir o konu sorun değil neyse bir erkeği mutlu etmek sadece vermekle olmaz erkekten isteyeceksin ki versin verdiğinde yapabiliyorum diye daha da sevinir hatta şöyle bir bakar sana karşı güler vs hoşuna gider bak dene gör 😄 ama ona da şöyle ben çekiniyorum senden bişey istemeye diye o sana yol yoldam söyler ne bileyim mesela benim eşim olsa öyle bir duruma düşse derim sabah telefonun yanına boş kağıt vs koy ya da boş tencere tabak koy ben anlarım hatta onu takip ederim bir erkek olarak görevimiz sayılır ruhunu okşar insanın 😅
28 Yorumla
Soran1 yıl😀 milletin eşi çatır çutur ihtiyacı varsa çekinmeden söyler ben ise kırk takla atıyorum yeni evli olduğumuz için elbette ilerde çekinmeden istiycem
- 1 yıl
Tabiki isteyeceksin ama dediğim gibi eşinin kendini güçlü hissetmesi için onu buna söylemen şart ileride of puff param yok bakarız gibi cevaplar alacağına coook eminim 🤣
Soran1 yılDimi yaa tamam eve gelince deneyeyim jdjd
- 1 yıl
Şöyle de bana para ver leeeen de 🤣 ensesine şöyle ufak bir şaplak at başta afallar ama sonra hoşuna gider yani benim hoşuma giderdi yalan yok 🤣🤣
Soran1 yılYok hoş bi hareket olmaz 😃
- 1 yıl
🤣🤣 şöyle hayal ettimde bende sorun olmazdı eşini bilemem eğlence anlayışını 😅😅
- 1 yıl
Görevimiz olduğu nerde yazıyor?
- 1 yıl
@Frankenstein16 Türk gelenek ve göreneklerinde kadın her zaman eşi tarafindan el üstünde tutulması gereken koruyup kollanmasi ve yaşami için gerekli ihtiyaçları karşılaması durumundadır ki bu hayvanlarda dahi böyle yok sen farklı gorusteysen bilemem o senin kafa yapın
Yapay Zeka Cevapladı
Öncelikle yeni evliliğin hayırlı olsun, güzel bir başlangıç olmuş! 😊 Para istemek eşler arasında utanılacak bir şey değil çünkü artık hayatı ortak paylaşıyorsunuz, masrafları ve ihtiyaçları açık konuşmak da bu işin bir parçası. 👫
Eşine “Bayram için yeni bir kıyafet almak istiyorum, yardımcı olman mümkün mü?” gibi sade ve net bir şekilde söyleyebilirsin. Senin ihtiyacını anlamasını sağlayacak tek yol açıkça iletmek olur. Unutma, iletişim güçlü bir evliliğin en temel yapıtaşlarından biri.🌸 Herkesin bütçesi ve alışkanlıkları farklıdır, birlikte paylaşmak hem güveni hem de sevgiyi artırır. Kendine güven, çekinmeden konuş! 👏10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
69Cevap
- Aile & Toplum konusunda 149,1b cevap paylaştı.
u 1 yılutanmayın isteyin
10 Yorumla Neden çalışmıyorsun? Eşinden bile para istemeye utanıyorsan çalış, çalışacak elin ayağın sağlığın varsa çalış kimseye muhtaç olma. Ayrıca eşten böyle bir konuda çekinilir mi evlilikte para meselesi falan olmamalı siz sevgili değilsiniz ömür boyu birlikte yaşayacak insanlarsınız. Erkek evine, eşine bakmakla sorumludur sen evde süs diye oturmuyorsundur herhalde? Onun yemeğini çamaşırını her şeyini hallediyorsun o seni paraya mı muhtaç ediyor bir de. Bir iş bul çalış kendini paraya muhtaç etme zaten düşüncesiz bir kocan var.
312 Yorumla
Soran1 yılOkulum daha duruyor alttan derslerim var bitirmeden nasıl calişacagim henüz işi tam bilmiyorum öğrenip kendimi geliştirmem lazım yalan değil hiç çalışmadım hayatımda bekarken de abim izin vermiyordu şimdi de eşim izin vermiyor benim suçum mu bu para istemeye çekiniyorum evet çünkü kıyafetim çok var tekrar bayramlık almak için istemeye çekiniyorum ama ilk bayramim eşimin evinde almasını istiyorum o duygu farklı bişey kolay isteyemiyorum
Soran1 yılGeçici bir iş dediğin nasıl oluyor kasiyerlik falan yapamam ben çizim üzerine bir iş istiyorum o da yeterince kendimi bu alanda iyi hissetmiyorum kendimi geliştirip öyle işe giricem yani inş eşim de en başından beri asla istemiyor ben calistirmam diyor ama ikna etmeye çalışırım eşim çok düşüncesiz sırf evdeyim diye bir şeye ihtiyacım yok sanıyor
Soran1 yılEvin ihtiyaçlarını karşılıyor kendisi ben evde olduğum için para harmayacagimi düşünüyor lazım olursa çekinme iste dedi ama her zaman istemek zor oluyor kendisi düşünüp vermeli
- 1 yıl
Bir şey diyeceğim: Madem ileride çalışmak istiyorsun, neden böyle bir adamla evlendin ki?
Soran1 yıl@LimonluPastanınHüznü daha okulumu bitiremedigimi söyledim alttan derslerim var henüz de kendimi hazır hissetmiyorum eşim de gerek yok ihtiyacın mi var demişti nişanliyken bende evet çalışmak isterim evde oturmayı sevmiyorum dedim o da tamam ilerleyen vakitlerde karar veririz dedi olumsuz hiç bişey demedi şu an da gerek yok diyor ztn çocuk olunca sen kendin istemeyeceksin diyor henüz bir karara bağlanmamış
- 1 yıl
"En başından beri asla istemiyor, ben çalıştırmam." diyor diye kendin dedin. Ben ona istinaden konuştum.
Bence "İlerleyen vakitlerlerde karar veririz..." falan bahane. O adam seni hiçbir şekilde çalıştırmaz.
Keşke evlenmek için okulunun bitmesini bekleseydin.
Soran1 yıl@LimonluPastanınHüznü en başından dediğim evlendiğimiz günden bugüne 2 buçuk ay oldu evleneli o bendeki çalışma istediğini daha fazla gördü okula o beni götürüyor getiriyor haftada 3 gün gidiyorum
- 1 yıl
Canım inşallah ben yanılırım ama zor gözüküyor. Bazı şeyleri biliyoruz ki konuşuyoruz. Üniversiteden mezun olup sonra çalışmayan ne kadar arkadaşım varsa aynısını yaşadı. "Ben senin yorulmanı istemiyorum... Boşuna kendini yıpratma... Ne kadar ihtiyacın varsa veririm... Bu konuyu daha sonra tekrar konuşuruz..." hepsi de kocasından bu lafları duydu. Sen de çalışmak istemeyen biri olsaydın hiç sıkıntı olmaz bu durum ancak anladığım kadarıyla kendi mesleğini icra etmek istiyorsun, o yüzden bu durum sıkıntı.
Bana kalırsa çalışmak istemeyen kadınlar, eşinin çalışmasını istemeyen adamlarla evlenmeli.
Çalışmak isteyen kadınlar da kendilerine bu konuda katılan adamlarla evlenmeli.
Adamın konuşmaları vs. her şekilde senin çalışmanı istemediğini, evde oturmanı istediğini belli ediyor. Bunlar hep küçük teselliler bilgin olsun.
Soran1 yıl@LimonluPastanınHüznü biliyorum ama tanıdığı ve bu işi yapan tanıdık akrabaları var ve orada çalışan çoğu kadın tanıdığı da oluyor aynı zamanda ona biraz sıcak bakıyor başka yerlerde asla izin vermez bunun farkındayım
- 1 yıl
Ya yanilnadim ya kendimle gurur duyuyorum. Sen unut çalışmayı, eşinin çalışmana izin vermediğini biliyordum.
Gizli Üye(36-45)1 yılO zaman çalışana kadar isteme o hatırlasın. Madem sen söyleyemiyorsun eşinin zaten evlilikteki 1. Görevi senin durumundan haberdar olmasıdır bunu dahi yapamayan erkeleri o anda notu ciknistir meyadan cunki bu tipik cimri özelliğidi bu hareket. Benim eşimde ilk senin kocan gibi söyledi sulalemde dolu senin sıradan kocandan maalesef. sonrası 21 yıl öyle geçti. Kebdim calisana kadar istemedim zaten bir çocuk yaptım bu sebeple. Anında çalıştım. Sonra yüzüne soyledik ömür billah altından kalkamadı arkamdan çocuk çocuk diye yavardi orta parmağım ona yetti. Sana çok güzel ve naif birsekilde sinir koymuş. Sende yutmussun gevmis olsun bacım.
11 Yorumla
Cevap sahibi1 yılBu arada benim dilim iyi değil yurt dışında büyüdüm. Kusura bakmayinuz.
Açıkçası evlenseydim benden para isteyecek olsa cüzdanım onda olur genelde ihtiyacı varsa alır bu hayat paylaşmak için var boşuna beraber değiliz bugün ben düşerim o kaldırır yarın ben o düşer ben kaldırırım sonuçta ikimizde çalışıyor oluruz.
21 Yorumla
Soran1 yılYok ben yapamam ileride belki
1 yılBu konuda utanmana hiç gerek yok evlilikte maddi manevi her şey ortak sonuçta eşin de sana rahatça ihtiyacını söyle demiş bence bayram için ya da başka bir ihtiyaçta açıkça “şuna ihtiyacım var” diyebilirsin zamanla bu konuları konuşmak sana da daha kolay gelecek unutma bu senin hakkın ve gayet normal bir durum kendini kötü hissetme destek istemek utanılacak bir şey değil.
10 YorumlaAma yanlışlık var burada. Çalış veya çalışma kazançlarınız ortak… istemek değil ki bu, hakkın olan zaten. Yemesen içmesen giyinmesen mutlu olamaz ki eşin. Çözüm şu: evde yatakodasına bir kutu koyun içinde 5000 TL nakit dursun. Kendisi sen sormadan doldursun eksildikçe … ilaveten kredi kartı vardır kesin. Telefon dan internet bankacılığından ek kart isteyin. Bir dakikalık iş
10 YorumlaAçiklama neden yapıyorsunuz ki esinizin parası tabi ki yiyebilirsiniz😅 boşverin insanları.
Sorunuza gelince bu işlerde yenisiniz diye bu utangaçlık yakında alışırsınız. Ama tavsiyem eşinizin kartını almanız. Sürekli istemek zorunda kalmazsınız. Benim annem öyle yapar.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 789 cevap paylaştı.
1 yılİster istemez çekinme olabilir haklısınız çünkü para isteme işi çok farklı bir durumdur karşınızda ki eşiniz de olsa sevdiğiniz insan da olsa... Ama bu kadar utanmanıza gerek yok emin olun. Bakın hem eşiniz de demiş söyleyebilirsiniz diye sorun yok bence. Siz ihtiyacınız olduğunda güzel bir şekilde söyleyin hiç sorun olmayacaktır. Bayramlar, özel günlerde hiç ama hiç çekinmeyin...
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 3,6b cevap paylaştı.
s 1 yılOkulun henüz bitmemiş, abla tavsiyesi bitince mutlaka çalış. Örneğin bu bayram gittim eşime bayramlık aldım, geçen bayram da öyleydi. Kimseden bir şey istememek güzel şey. Soruna gelirsek eşinin kredi kartı çıkarması en mantıklı olan
114 Yorumla
Soran1 yılKendimi gelistirirsem çalışmayı istiyorum tabii ama eşim bu konuda çok katı gerek yok ne işin var sen yapamazsın safsin falan diyerek beni kandırıyor ama istiyorum tabii ki çalışmak kredi kartı cikarticam dedi ama şu an için paraya ihtiyacım var malum bayram kıyafetleri almam lazım
- 1 yıl
Çalışma konusunda lütfen eşini dinleme, sonra çok pişman olursun. Bayram kıyafeti istiyorsan bence eşine söylesen sorun olmaz
Soran1 yılDinlemek istemiyorum ztn bir şekilde alışmak zorunda
- 1 yıl
Nee? Safsin yapamazsin falanmi diyor? Ve sen bunu oklava tava ile dovmuyon oylemi? Akilli ol boyle bir laf diyenin altinda asla kalma. Ben macoyum ama hanzo degilim. Kiskanirim ama hyvanlik etmem. Erkek adam karisina duydugu saygi kadar erkektir. Cunku karisi onun o da karisinin. Bu karsilikli. Saygi duymayan birine saygi duymazsin.
Soran1 yıl@kalp-komutanı çalışma deneyimim yok diye iş hayatını yapamazsın sen diyor haklısın ama bende napayım
- 1 yıl
Napayim. diye bisey yok. Kimse anasinin karnindan sacli sakalli dogmuyor. Kimse tecrubeyi kitaptan ogrenmedi. Yapa yapa ogrenirsin bu hayatta. Yurumen icin once emeklemen lazim.
Soran1 yıl@kalp-komutanı karakterim izin vermiyor ben öyle karşı gelen biri hiç olmadım bazen beni pasif görüyor hak veriyorum
- 1 yıl
Utangacsindir. Bnde utangactim. Pasif olma ters ve huysuzda olma ama laf geldiginde cekinmeden lafini de esirgeme
- 1 yıl
Adam belini doğrultamasın diye mi kredi kartı?
Soran1 yıl@Frankenstein16 kendisi istedi sana kart çıkartalım dedi
- 1 yıl
Adam para vermeyecek çalışmasını istemeyecek iyi misiniz siz? Ödeyebileceği miktarda kart verir olur biter. Kız okuyorum diyor adam istemeden para vermiyor ne yapmalı sence? Ayrıca 5 k-10 k lık kredi kartıyla belini doğrultamayacak adam evlenmesin kusura bakmayın. Evlendiyse de çalışamazsın demesin.
Soran1 yılYok kimse anlamıyor bir kuruş bile almim istiyorlar ne garip insanlar yaa ben çalışsam bile eşimden para istemeye hakkım yok mu yanii deli mi ne bu millet ayol jcjx maddi durumu yerinde olmazsa anlarım ama yerindeyse istenir yanii ne var bunda sokaktan geçen yabancıdan mi istiyorum
- 1 yıl
Sen bunlara bakma ya karşındaki eşin, sevgilin değil. Ha durumu olmaz zaten sen istemezsin anlayışlı bir kıza benziyorsun
Soran1 yılEvett
Beğendiğin bi kıyafeti telefondan eşine göster.. Askım/hayatım bu kıyafet nasıl hoş değil mi? Ben çok beğendim falan de..
O da muhakkak bi yorum yapıp, almak isteyip istemeyeceğini soracaktır, sormasa bile gidip mağazadan bakalım mı? .. Bayram da geldi gibisinden söylersen rahat bi şekilde konu tatlıya bağlanır bence..
10 YorumlaKensi demiş zaten ihtiyacın olursa işte diye ben unuturum demiş niye çekiniyorsun ki hayır isteyince ne olacak mesela
23 Yorumla
Soran1 yılParagöz gibi görünmek istemiyorum
Soran1 yılYanii haklısın tabii yeni evli olduğumuz için bu çekingenlik ndjxjd
Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı. Yani eşinden para istemeye çekiniyordun madem iş güç sahibi olup öyle evlenseydin. Ev hanımıysan biraz gururunu hiçe sayacaksın yani yapacak bir şey yok. Evlendiğiniz zaman çalışmadığına göre adam seni demek öyle kabul etmiş. Kıyafet de sonuçta ihtiyaç, keyfi değil. Biz sonuçta hayvan değiliz yani. Çıplak gezmiyoruz. Her görüp beğendiğin kıyafeti alma müsrifliğinde olmadığın sürece kıyafet de alacaksın.
01 Yorumla
Soran1 yılEv hanımları gururlarini hiçe mi sayacak çok komiksin yaa benim cekinmediğim vakit utanmadan çok fazla harcarim madem çalışmamı istemiyor demek ki hakkım bir de sanki işte çalışınca her şeyi alacağımız anlamına gelmiyor asgarî ücretin farkındasın umarım
Gizli Üye(36-45)1 yılBende utanır çekinirdim hatta bıraktığı parayı harcayamazdım ihtiyacım olsa bile ama bi yerden sonra alışıyorsun senin de hakkın olduğunu idrak edince işin kolaylaşıyor şimdi gönder bakalım maaşı diyorum hepsini alıyorum nerdeyse.. senin paran benim param, benim param yine benim param sana bir şey yok kısmındayım yıllardır 🤷
10 Yorumla
1 yılŞimdi böylesin ileride alışır ciğerini sökersin merak etme , 🤣
21 Yorumla
Soran1 yıl😅
Çok grurlusun güzel bir şey ama artik bundan sonra sana ve aileniz icin çalıştığını unutmamman lazim onun kazandığı parada seninde hakkin oldugunu bilmen anlaman lazım
11 Yorumla
Soran1 yılÖyle tabii çok doğru
Aşkım rahat ol iste. Benim kocam bak evlendik balayında işten çıktı her ay 30 40 bin tl istiyo 😊 evde de bi iş yaptığı yok yaparsak beraber işte. Kaldı ki sen kadınsın eşin senin maddi ihtiyaçlarını karşılamak zorunda
10 Yorumla
1 yılSen bensin hsbfb gururumdan 1 kurus istemem. Keske kendin calissan ama madem bu imkani o sagliyor soyle ben unuturum diyor e erkek sonucta kucuk detaylari aklinda tutamaz ve tahmin edemez ki iste gitsin
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,4b cevap paylaştı.
1 yılBöyle bekar kızlar nerde dolaşıyor ya söylesenize bende bulayım böyle birini
11 Yorumla
Soran1 yılNasıl bekar kızları her yerde bulabilirsin
Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı. "Hadi bayram alışverişine gidelim" de. Gidince de "aayy bunlar da çok güzelmiş" de. Alır kıyamaz.
311 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Hiç istememeye başlarsan erkek de buna alışır. İsraf da yapma tabi ama bayramda özel günde de bakımlı güzel olmak için işte. Sonra erkek ufacık aldığın şeyi bile laf ediyor aldiginda
20 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılbu kadar kiyafetin varken giyilmemis neden yenisini alacaksin onlari giysene ya da giymeyeceksen neden aliyorsun. Bu kadinlari bazen anlamak gercekten mumkun degil dolablari agzina kadar kiyafet dolu yarisi giyilmemis bile ama hala kiyafetim yok kiyafet aramaya cikiyorlar, ilginc...
015 Yorumla
Soran1 yılBayram bu bayram niyetiyle alınan kıyafet olacak herhangi bir kıyafet değil var ama daha özel olsun eşim alsin istiyorum ne var bunda
Cevap sahibi1 yılbir sey yoksa neden bu kadar dert sikinti ettin sor konus iste esinden madem.. 🙄
Soran1 yılBişey yok eşimden para istemem kadar doğal bişey yok ama çekiniyorum işte bu benlik bişey kimseye bişey demiyorum utanıyorum fazlasıyla isterken kendisi düşünüp verse çok da umrum olmaz
Cevap sahibi1 yılonu da artik kendin asacan senin yerine biz isteyemeyecegimize gore..
Soran1 yılOff ne boş boş konuşuyorsun yaa sana iste diyen mi oldu
Cevap sahibi1 yılYa bi sus geliyorsun burada ay soyle utaniyom boyle utaniyom eee napalim sen isteyecen her turlu yazilanlara bile tersleyeceksen sormanin amaci ne napalim yani ne istiyorsun coz hallet iste uzatma...
Soran1 yılSeviyesiz yorum yapan sensin ben değilim senden fikir isteyen olmadı sen kendin yorum yaptın bak işine
Cevap sahibi1 yılSen kimden fikir istedin acaba onu da yazsaymissin madem yazmamissin butun yorumlara acik olacaksin o zaman. Bu kafayla nasil evlendin arkadas inanilmaz bu kadar utanip evlenmek mumkun olmamasi lazim..
Soran1 yılSenden istemedim boş yapma çok da güzel evlendim sevdiğim adamla evliliğimden sanane
Cevap sahibi1 yılSamanye. Kimden istedigini de yazmamissin o yuzden sen bos yapma bence. Cok konusuyorsun ama bos konusuyorsun iste. Iyi geceler..
Soran1 yılUzayabilirsin izin verdimm
Cevap sahibi1 yılErgence laflar, yas 18 falan sanirim..
Soran1 yılYaşım 22 olgun bir kişiliğim var benden yaşça büyüklerden daha akilliyim
Cevap sahibi1 yılBaya olgunmus su yaptigin lafla, neyse sana iyi geceler..
Soran1 yılBb
Ayyy bende öyleydim şimdi alıştım tabi 😁😁 1 /2 kere isteyince kendiliğinden geliyor
Şey diyebilirsin aşkımmm birlikte ilk bayram alışverişimizi yapalım mııı
10 Yorumla
1 yılYeni evlendiğimde bende isteyemezdim hatta anneme söyletmiştim :D düşününce şaka gibi şimdi olsa bile yok diyip tekrar istiyorum bu özellik çocuk olduktan sonra açıldı :D çünkü hiçbir şeye para yetmiyor
11 Yorumla
Soran1 yılDimi yaa eşinden para istemek eziklik mi kaldı ki ben çekiniyorum istemeye bazıları öyle yorum yapmış ki sen eziksin sen kölesin çalışsan istemek zorunda kalmazdin falan diyorlar kocamdan para istemek kölelik olmuş da haberim yok
1 yılböyle olmasın dan bile iyi biri olduğunu anlıyabiliyorum
10 YorumlaNeden utanacakmışsın ki o senin eşin ve seni bakmakla yükümlü olan bir adam ya bunları bilerek evlendiğimiz umarım ayrıca evin ihtiyaçlarını senin ihtiyaçlarını anlamayacak kadar saf mı bu adam
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
1 yılEşini gördüğünü söyle ona canım bana biraz para verebilirmisin diyebilin istersen bunu ona söylemeden önce kendi kendine tekrar et söylemek te zorlanmayasin..
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 360 cevap paylaştı. He bak şöyle diyebilirsin galiba alışveriş yapmam gerekiyo sen gerekeni yaparsin kocacim dersen bak sana nasil para birakiyor hemen anliycak durumu. Mutluluklar dilerim
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)1 yılBen de olsam utanırdım en iyisi çalışıp kendin kazanmak ya da elindekiyle yetinmek. Ben olsam öyle yapardım
115 Yorumla
Soran1 yılOkulumu daha bitirmedim ki almadığım dersler var daha bitirrirsem çalışmayı düşünüyorum ama eşim izin vermez bir şekilde ikna etmeye çalışırım herhalde
Cevap sahibi1 yılİzin vermezse seni para istemeye mecbur bırakmamalı. Kendisi düşünüp vermeli
Soran1 yılEvet vermeyen biri değil ama söylememi istiyor neden sürekli ben söylemek zorunda kalayım ki
Cevap sahibi1 yılBunu açıkça söyle ona. İlla istemem mi gerek, ben istemeden neden vermiyorsun, İstemeyi sevmiyorum de. Kendin vermeyeceksen iş bakıcam çalışacağım de. Böyle düşüncesiz insanları hiç sevmiyorum ya bir şeyi yapmak istiyorsan sormadan yapacaksın. İste vereyim nedir
Soran1 yılEvet işte bende ona kızıyorum istiyor ki söylim hep istemek zorunda kalırım bu defa hoş bişey değil
Cevap sahibi1 yılKesinlikle katılıyorum. Ben de istemeyi hiç sevmem çünkü. Parasız kalsam yine isteyemem öyle bir yapım var. Mesela bir şey alacak sana alayım mı diye sorar, verecek vereyim mi diye sorar. Almak isteyen alır, vermek isteyen verir. Sorarak al ver demeyi bekleyen insanlara gıcık oluyorum. Bence sen internetten beğendiğin kıyafetleri seçip linklerini eşine at şunları çok beğendim de. Almayı akıl eder herhalde
Soran1 yılşu an iş yerindedir molaya girecek o zaman mesaj atarım
Cevap sahibi1 yılAt at çekinme linkleri gönder. Böylelikle para istemek zorunda kalmazsın direkt kopyala yapıştır
Soran1 yıl😅
- 1 yıl
Okulu bitirmeden evlenemiyi biliyorsanız bulduğunu giyeceksin mecbur bı de yaşlı adamla evlenmissin hajaja yazık çok üzüldüm kız sana 😂😂
Soran1 yıl@Tükendimçok2 sana yazık asıl canım üzülsen böyle yorum yapmazsın insan psikolojisi 🥴 sadece genel hayatta mutlu olamayan bir kızsın ve millete sataşiyorsun tek derdin oo 😁 eşim büyük değil ben küçüğüm ona göre
- 1 yıl
34 yaş amca ile ben bile evlenmem nasıl büyük değil bildiğin orta yaş
Soran1 yıl@Tükendimçok2 onlarda 30 yaş altında evlenen yokmuş ilk önce okul sonra iş sonra evlilik eşim ve abileri okulu geç bitirmiş iş kurana kadar da baya zaman geçmiş ev araba derken babalarından yardım beklemeden kendi işlerini kurmuşlar 34 yaş ama yaşını göstermiyor benim için de büyük bekarken yaşıma yakın biriyle evlenmek isterdim ama kader sevdiğim adamla evlendim
- 1 yıl
Yani tabi tercih senin göstermiyor da olabilir yaşını da bana fazla büyük geldi sen mutluysan tabi sorun yok 🌸🌸
Soran1 yıl@Tükendimçok2 demin dalga geçiyordun küçümsüyordun şimdi ise u dönüşü yaptın Allah'ım ndjd 😅 nys teşekkür ederim en iyisi en güzeli sizleri bulsun 🌸
Abinden istiyo gibi düşün. Birde böyle ağız kenarıyla söyle utanarak zaten utancan🤩ben babamdan bile isteyemezdim hep çalıştım ordan bılıyorum
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5,4b cevap paylaştı.
1 yılKadının maddi özgürlüğünün olmaması çok kötü bir şey
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılHarçlık olayı çok komik geliyor bana … Parayı senin ve çocukların için kazanıyor… Para senin yani…. Rahat ve güvende kendi parandan daha mutlu ve güvende rahat harcamalısın… harçlık olmamalı tüm para senin kafasında ol…
10 Yorumla
1 yılDurumu kabullenip hayatinizi yoluma sokana kadar birbirinize destek olun. empati yapın. Aşarsınız :)
10 Yorumla
1 yılEvlilik beraberlik demektir eşinin parası senin paran cekinmene gerek yok oda senin mutlu olmanı ister zaten
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 939 cevap paylaştı. Ya arkadaş siz kar kocasınız asker arkadaşı değil..
Misal pazar günü bayram alışverişine gidelim de.. Gidince kıyafet bak..
10 Yorumlabir evlilikte erkeğin kazndığı para da kadının da hakkı vardır hiç çekinmeden iste aksine istemez sen yanlış anlar
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBenim eşim aylık mesela para verir çocuk kıyafeti kendi kiyafetim ben ordan alırım ama başlarda senin gibiydim haftalık verirdi anca alışverişe bende sikilirdim 2 sene oldu bitince para hala isteyemem ama bu evreye geldik
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılHesap açacaksın canım orada hep para bırakması gerektigini söyleyeceksin ya da paranın sende duracağını kocadan harçlık alınmaz koca sana soracak lazım oldugunda yüklu mıktarı evı sen çekip çevireceksin böyle olursa yürür yoksa sürünürsün
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı. elbiseyi gostereceksin bunu begendim alabilir miyiz diyeceksin.. ayni burada yazdigin gibi soyleyeceksin..
10 Yorumla
1 yılIşin zor Çünkü sen istemeden veyahut sürekli İstemek zorunda kalmadan istediğinde harcayabileceğin bir kaynak ayırıp sana da söylemeliydi
10 Yorumla
1 yılKendi vermeli zaten aklına gelip de
Ama çok çok utanitorsan da hadi birlikte alışverişe gidelim de mal değilse anlarsa zaten shsh10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 873 cevap paylaştı.
1 yılBayram için elbiseler almak ne abla ilk okul çocuğu musun yoksa varoş mu. Çalış paranı al üni mevzunu olup calisan çok sen küçümsesen de ne kadar aglamissin ya iki kuruş için
01 Yorumla
Soran1 yılBayramligi sadece ilkokul çocukları mi alıyor cahil abla ilk önce yazmayı öğren sen üni mezunuyum evet boşuna üniversite okumuyoruz bunun bir karşılığı elbette olmalı sabahın erken saatlerinde zor şartlarda okul okumak kolay değil emek verdik biz senin gibiler ne anlar bu yüzden üni mezunu olup alakasız sırf çalışmak için bir yerde çalışamam ihtiyacım yok çünkü ancak ve ancak kendi isimle ilgili bi yerde çalışırim bu da en doğal hakkım sen kuruş için ağlıyorsun zaar benim anlatmak istediğim başka bişey yoksa her şey yerine geliyor
Gizli Üye(25-29)1 yılBacım sana bi tavsiye asla çeknme yemeyenin malını harbi başkaları yiyo zamanı gelince tecrübeyyle sabit bende sen gibiydim çekinirdim parası bitmesin derdim hatta ben bile yardım ederdim adam başka kadınla yerken akıllandım ama geç oldu sana da tavsiyem şu ye yiyinin kıymeti çok olur 😊
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı.
1 yılSiz artık ailesiniz. Utanacak bişey yok. Açıkça söylemen lazım. Adamın aklına gelmeyebilir.
10 Yorumla
1 yılErkekler dolaylı olarak anlamaz. Direkt söyleyip isteyeceksin. Ve zaten erkek eşinden mesuldür.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,7b cevap paylaştı.
1 yılBen de zorlanıyorum zaman zaman ama aşıyor insan zamanla
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 401 cevap paylaştı.
1 yılZamanla alışırsın bacım boş ver buradakileri de herkes aynı düşünmek zorunda değil.
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
1 yılGel senle bayram alisverisine cikalim elalem cift gorsun de
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 644 cevap paylaştı.
1 yılBana para ver bayramlık alicam de eşin zaten artık yüzsüz olman gerekiyor
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 13,6b cevap paylaştı.
1 yılKendin çalış boş ver alma bir şey sonra sen benim servetimi yedin olur
10 Yorumla
1 yılO senin eşin ponçik. İstemelisin. Daha doğrusu onun vermesi gerekiyor sen bir şey demeden.
11 Yorumla- 1 yıl
Sen haklısın hatun
Tuhaf bir şey degil seninki
O yüzden
Ciddiye alma buradaki ayak takımının boş lakırtılarıni
bi elbise gördüm alsam mı falan diye lafını aç
10 Yorumla
1 yılCanım zaten istememelisin vermesi lazım ve ilk bayramınmış bi zahmet alsın
10 Yorumla
1 yılMesaj at... bir de para isteme de ihtiyaçlarından bahset
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 5,3b cevap paylaştı. eşinden niye para istiyon çıkarsın sana bi kredi kartı ödesin işte ne harcadıysan
10 YorumlaEşinden para istemeye utanman bence fazla anormal bir durum Allah yardımcın olsun. Utanacak ne var bunda.
03 Yorumla
Soran1 yılOfff bi kesin yeter ya
Soran1 yılTamam
Gizli Üye(25-29)1 yılEşinin ayıbı bu. Benim maaşım yatınca borçları ödeyip kalan paranın yüzde 80 nini eşimin hesabına gönderirim
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılBence utanmamalisin alışverişe çıkar beni falan de ya da sakalasip bayram hafcligi iste bu da hoş olabilir
10 Yorumla
1 yılAdamla başka şeyleri utanmadan yapmıyo musun, onu da iste
03 Yorumla
Soran1 yılYeni evliyiz para isteme konusunda dedim ben
- 1 yıl
Mesaj yaz. Bazı şeylerin tepkisini istop etmek için ben öyle yapıyorum :)
Soran1 yılÖyle yapıcam jxjx
- Aile & Toplum konusunda 2,4b cevap paylaştı.
1 yılAramızda para toplayıp verelim bu kıza kocasından istemesin
031 Yorumla
Soran1 yıl😄 yok daha neler
- 1 yıl
Üzüldüm ama haline baksana kocandan para istemiyosun belki bi yardımımız olur 😂
Soran1 yılBen kocamdan istemeye çekiniyorum yabancılardan nasıl isteyeyim 😅
- 1 yıl
Sen değil ben sana yardım kampanyası olusturcam😂
Soran1 yılYok canım almim ben 😀
- 1 yıl
Halledicez biz KS ailesi olarak bu dertten kurtulacaksın güven bize 😂
Soran1 yılSiz KS ailesi olarak kendinize başlatın bence benim ihtiyacım yok 😅 en kötü abimden isterim. d
- 1 yıl
Çok şükür benimde yok 😂 isim gicirinda
Soran1 yılİyi eferim 😄
- 1 yıl
Teşekkür ederim 😂
Soran1 yıl😌 ricaa
- 1 yıl
Bu saatte napiyon sen evli evli burada 😂
Soran1 yılAkşam vakti uyudum 1 saat önce uyandım şimdi de uykum gelmiyor napimm 😃
- 1 yıl
Kocani da uyandır o zaman 😂
Soran1 yılYorgun o ölse de uyanmaz 😃
- 1 yıl
Yok yok uyanır da senin işine gelmiyor uyandırmak 😂
Soran1 yılNeden uyandirayim ki derdim ne anlamadım birazdan bende gidip uyurum 😒
- 1 yıl
burada vakit geçireceğine kocanla geçir o yüzden. Para ver bana para ver kalk bana para ver de 😂
Soran1 yılDedim yaa uykum şu an yok diye kocamla vakit geçiriyorum ztn 😀 bir de para isteme yöntemine ağlim mi güleyim mi sana öyle yapıldıysa demek 😅
- 1 yıl
Yok benden para isteyen yok. Yegenlerim dışında.
Soran1 yılSiz şanslısınız siz seneye hemen ev alırsınız jdjxjx para isteyen yok mu iyi bişey mi kötü bişey mi 😀
- 1 yıl
Evim var arabamda var ki zaten arabam olmasa iş yapamam 😂 benim için iyi yani kafam rahat
Soran1 yılPekii öyle diyorsanız ☺️
- 1 yıl
Hadi yat yat uyu geç oldu bak 😂
Soran1 yılben balkonda kahve içiyorum size hayırlı geceler 😊
- 1 yıl
Bende balkonda sigara içiyorum 😂
Soran1 yılAfiyet olsun diycem de su için su daha sağlıklı hem 🥳
- 1 yıl
Sigara icmezsem olmaz ama. Tiryakilik
Soran1 yılPeki siz bilirsiniz
- 1 yıl
Neyse ben az dizi izleyeyim iyi geceler
- 1 yıl
Hdhdjwjwid
Bence bunları geçmelisiniz ikiniz aynı evi paylaşıyorsunuz ve birliktesiniz yani böyle şeylerin sözü olmaz yaa utanmaya gerek yokk
31 Yorumla- 1 yıl
Para iki tarafın ortak paydasıdir yani ortak harcanmali
- Devamını Gör (85)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler