Ben çalışmıyorum ve haliyle benimde ihtiyaçlarım oluyor alamıyorum. eşimden para da isteyemiyorum utanacak birşey yok ama kötü hissediyorum içim bir huzursuz oluyor
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Para & Ekonomi konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılEşimin parası diye bakarsan utanırsın, çekinirsin, kötü hissedersin. Ama bizim paramız diye bakmaya başlarsan aslında yanlış olmadığını, utanılacak bir durum olmadığını anlarsın. Kadınsın ve ihtiyaçların bir erkekten daha fazla ister istemez. Savurganlık derecesine gelmediği sürece eşin senin tüm ihtiyaçlarının karşılamak ile yükümlü. Bu düşünceden bir an önce çıkman iyi olur hem senin için, hemde ilişkinin geleceği için. Şu an çok büyük bir sıkıntı gibi durmasada sen ben olan bir evlilik sıkıntılara gebedir. Evliliğin henüz yeni diye düşünüyorum. Zamanla aşarsın ama biraz hız vermen de fayda var. Benim eşim böyle bir düşünceye sahip olsa bunu hakaret sayarım açıkçası.
06 Yorumla- +1 yıl
Eloğlu mu o hayatının geri kalanında yanında olacak kişi. O dururken anne baba eline bakmak aslında sıkıntı. Ben şahsen eşim ben dururken anne babasından para istese, utanırım karımın ihtiyacına bile yetişemedim diye.
- +1 yıl
Bunun gurur ile alakası yok, gurur dediğin şey başka bir konu. Erkek olarak bir kızı evinden alıyorsun. Getirip evine ne dersen kadın, prenses vs. yapıyorsun. Sonra onun ihtiyacı olan şeyleri ona veremiyorsun. Tabi ki tutupta her hafta ona 1000-2000 lira veremezsin ama basit ihtiyaçları olur insanların ve sen bu ihtiyacına cevap veremiyorsun. Adil mi sence? Bence hiç elle tutulur bir yanı yok biraz bir şeylerden kısar bunu yaparsın. Yapmalısın da zaten. Kuaförü olur, giyeceği olur, beğendiği bir şey olur, gerekirse bir ay kendi yolundan kısarsın, işe araba ile değilde toplu taşıma ile gidersin ama bir şekilde bunu halledersin. Kimse de çıkıp buna çok harcıyorsun demez. Savurganlık başka bir şey, ihtiyaç başka bir şey.
En İyi Cevaplar
Eşim dediğin insanla aynı yatağı paylaşıyorsun sonra aynı evde ortak giderler varken sen kendin için para isteyemiyorsan demekki bu zamana kadar hep kendi ihtiyaçlarını kendin karşıladım ondan isteyemiyorsun ama şu an o sana zaten bunu sağlamak zorunda ve sende istemelisin burda utanılacak sıkılacak bir durum yok bence
01 Yorumla
+1 yılUtanacak ya da Kendini kötü hissedecek bir şey yok bunda hatun ama eşin anlayışlı olmalı sormalı ihtiyacın var mı diye hatta sormadan eve sürekli ve düzenli bir şekilde belli bir miktar para bırakmalı
11 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBenim de ihtiyaçlarım oluyor ondan dolayı çalışmaya başlamayı düşünüyorum de gerekli mesajı alır. Almıyorsa hala maldır. iş bul, boşan 😄 Yani eşim evde oturuyor, paraya ihtiyacı yok die düşünen adam da odundur. onun senden önce düşünmesi lazım böyle şeyleri...
20 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
76
Cevap
123Cevap
Para & Ekonomi konusunda 26,3b cevap paylaştı. eşinin düşünüp vermesi gerek.
düşüncesiz ya da pinti30 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBu tamamen eşinin düşüncesizliğinden kaynaklanıyor.. Senin çalışmadığinı ve kendine göre ihtiyaçlarını karşılaman için paraya ihtiyacın olduğunu biliyor olması lazım.. En azından eşin sabah işe giderken senin olası ihtiyaçların için harçlık bırakması gerekir.. Bence utanıcak bir durum yok... iki beden bir vücut olurken utanmadığına göre para isterken de utanmamalısın... Eşine şöyle diyebilirsin... Biliyorsun hayatım ben çalışmıyorum.. ve kendime göre bazı ihtiyaçlarım oluyor... maddi durumuna göre ister günlük veya ister haftalık olarak ihtiyaçlarımı gidermem. için bir miktar yeticek bir mebla kadar para bırakabilirsen memnun olurum diyebilirsin
20 Yorumla
+1 yılEvlilikte senin ya da benim param yoktur bizim paramız vardır. Haliyle eşinizin size siz ondan istemeden size vermesi gerekir. He ihtiyaç halinde verdiği yetmiyorsa bunu açıkça söyleyebilirsiniz. Eğer evliliğin sizi bir bütün haline getirdiğine inanıyorsanız.
10 Yorumla
+1 yılO zaman çalış kendi paranı kazan ya da eşine söyle öküzlük etmesin haftalık ya da aylık belli bir miktar versin sana sürekli. Bunu düşünemiyor mu 🐂
64 Yorumla- +1 yıl
Bu kızın yorumları hep mantıklı hep dobra, dobra,,
- +1 yıl
En iyi yorum.
- +1 yıl
Ve bunu 3 hemcinsim eksilemiş 🤦🏼♀️🤷♀️
- +1 yıl
Boşverr cahil cühelayı koca parası yemek "onların işi" bir yere girip kazanamaz kendilerine bakamaz bunlar...
Az önce bir video izledim. Bir kadın teknolojik bir aletin tanıtımını yapıyordu ve sahip olduğu her şey başarılı kariyeri sayesinde :( sen eşinden para istiyorsun. Gerçekten içler acısı. Bu kadar muhtaç olmak çok kötü. İhtiyaçların var ama hâlâ aklına çalışmak gelmiyor. Üzücü x2. Kaldır biraz vücudunu ve çalış yani. Eşinden para istemeye utanan kanaatkâr sümeyye ayaklarını bırak. Para lazımsa kazan. İsteme.
18 Yorumla- +1 yıl
Ve farkındaysan erkeklerin hiçbiri sana çalışıp kazanman gerektiğini söylememiş. Kadınların yorumlarının %90'ı çalışıp kazanman gerektiğiyle ilgili. Çünkü erkekler güçsüz kadını hayatlarında tutarlar o toksik erkekliklerini okşamak için. Yanında kendinden hem fiziken hem de ekonomik olarak güçsüz biri var. Bütün egosunu senin üstünde tatmin eder. Kadınlar bu durumun bilincinde ve sana çalışman gerektiğini söylüyorlar. Gerçekler acı ama durum böyle. Erkekler bu dünyanın sahibi ve biz de buraya gelen misafirler değiliz. Sen misafir gibi çekinirsen ölene kadar misafir kalırsın. Sen de ev sahibisin. Bu halinin seni rahatsız etmesi lazım. O senin sadece kocan. Sana bakmak zorunda değil. O ev onun değil ve sen de içinde yaşayan biri değilsin. O ev ikinizin ve evin ihtiyaçları da ikinize ait. Bu kadar.
Soran+1 yılÇalışmama izin verseydi bu soruyu buraya sorma ihtiyacı duymazdım yinede teşekkürler yorum için
Şimdi burdaki bazı kişiler eşin öküz falan demiş. Bak arkadaşım eşinle arandaki ilişkin nasıldır bilemem. Belki yeni evlisiniz. Türkiye şartlarında kadının çalışmayıp sadece erkeğin çalışması normal bir şey. Sonuçta siz evlisiniz ve bu sorunu bir şekilde atlatmak zorundasınız. Bence sen elinden utanmamalısın belki eşin çeşitli sebeplerden dolayı bunu düşünmemiş olabilir. Birbirinize ne kadar anlayış ve hoşgörüyle bakarsanız sorunların üstesinden gelebilirsiniz. Arkadaşım utanma iste. Hatta utandığını da söyle. O senin hayat arkadaşın. Duyguların bekareti olmaz. Onları da açmalısın eşine ama bunu sorunmuş gibi değil de içinde bulunduğun ruh haliymiş gibi yansıt. O zaten bunu düşünecektir ve bir çözüm yolu arayacaktır. Ben öyle düşünüyorum. Bu arada çok kötü yürüten evliliğin çocuğuyum. Mevlanın dediği gibi edebi edepsizlikten öğrendim:)
11 Yorumla
+1 yılE sen calismiyorsan ve o bunu kabul ederek seninle evlendiyse, paran olmadığını da biliyorsa ihtiyaçlarını düşünüp zaten kendisi de sana sormalı ve para vermelidir. Ama düşüncesiz ve aklina gelmiyorsa sen iste tabi... ha bu arada eğer imkanın varsa çalış kendi gelirini de elde et derim yine de. En güzeli de bu
00 Yorumla
+1 yılEşinden para istememelisin ve bunu dusunmemelisin.
Yani bu eşinin düşüncesizligi. Ev hanımı da olsan ihtiyaçların olucak eve bir miktar para birakabilinir. Bir hesap ya da kredi kartı kontrollü şekilde verilebilir.
Bunu bir şekil dile getir uzun dönemde sorun yaratir00 Yorumla
+1 yılEşinin zaten senin istemene gerek kalmadan vermesi gerekirdi. Gururlu kadınsın anlıyorum ama eşin sonuçta isterkenki mahçup yüzünü görür. Birdahaki seferde sen istemeden verir belki tabiki anlayışlıysa.
30 YorumlaBen evlenecek olsam parami hanima veririm.. d hanimcilik kazanacaakk
67 Yorumla
+1 yılBen çalışmıyorum? . Çalışmalısın. İstemiyorsan çalışmayı ki böyle bir lüKSün yok bu durumda. İsteyipte çalışmıyorsan utancak bir durum yok kocan o senin komşunun oğlu değil bir insan eşinden nasıl çekinir ki. Ve ihtiyaçların nasıl normal birşeymiş gibi alınmıyor söyleyince anlayamadım
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 905 cevap paylaştı.
+1 yılHaklısın. Sonuçta sen de bir bireysin. Sakın yadırgalamalarına aldırma. Bu bir kadın için en zor olaylardan biri. Empati kuruyor ve sana destek veriyorum. Aynı empatiyi umarım bu durumdaki kadınların eşleri de kurar.
01 Yorumla
+1 yılÖncelikle onun seni parasız bırakması düşüncesizlikten başka bisey degil, sonrasında senin ondan para isteyememen sacmaliktan baska bisey degil.
56 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
Bu yüzden ne mi yapıyoruz? Çalışıyoruz, okuyoruz ve ekonomik özgürlüğümüzü elimize alıyoruz
50 YorumlaSen takma eşin seni düşünerek parayı kendi vermeli sen istemeden o halletmeli bunu
Ayrıca çalışmak zorunda değilsin evlenmişsiniz seviyorsanız birbirinizi gerisi boş
Ama eşin bu kızın ihtiyaçları olur bişeyler alır diyerek kendi düşünüp parayı sana sarılarak bile verebilir seni üzmeden olay bu kimseye takılma
Burda sorun eşinde gibi düşünmeli11 Yorumla
+1 yılUlan ne sacma bir durum sen ona ömrünü vereceksin evinin hanimi olmussun tabi para istiyeceksin oda vermek zorunda ayip bisey degil erkegin gorevu bu zaten
10 Yorumla
+1 yılNeden yatakta uyurken de uyanıyor musun. İhtiyaçları olur kadınların diye uyar sürekli de istemek zorunda kalma alışsın kendi bıraksın utanacak bişey yok eşşekk gibi verecek
12 Yorumla- +1 yıl
Bide şöyle düşün burda söylerken bile tatlı olmuşsun 😅 ona da böyle söyle ceplerini seve seve boşaltır
+1 yılEşinin bunu düşünmesi gerekirdi zaten. Bilmiyor mu senin de ihtiyaçlarının olduğunu. Madem düşünemiyor utanılacak bir durum yok iste tabi. O dışarda çalışırken sen de evde çalışmış oluyorsun zaten.
10 Yorumla
+1 yılEşin utansin. sen niye utaniyorsun. Onun düşünmesi lazım
41 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 10b cevap paylaştı.
+1 yılErkek adam eşi calıssa bile kadın dan önce kendisi düşünmeli bunu düşünmüyor sa yazık... benim eşim benden yüksek maaş alır ama ben yinede maaşımo ona veririm...
01 Yorumla
+1 yılNeden utanasın ki, zaten söyletmemesi gerek ama aynı hayatı paylaşıyorsunuz, tereddütsüz söyle hatta aylık istetmeden bir miktar vermesini, ya da cüzdanına koymasını iste
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 8,1b cevap paylaştı.
+1 yılBunu siz istemeden esiniz o parayi zaten size vermeli bunu dusunmeli ayrica esinden neden utaniyorsunki bir insan esinden utanirmi ya
11 Yorumla Çalışmaya başla başkasının parasını yemek ve evde oturmak sana ağır geliyor belliki. Kendi paran olursa çatır çutur harcarsın
10 YorumlaGüzel bir huyda o sana bakmakla yükümlü olduğu için çekinme iste oda senin gibi kalbi güzelse ikiletmez
10 YorumlaSen evlenmeden öncede calismiyosan bunu kocanda kabul ederek evlendiyse sana zaten sen istemeden para bırakmalı senin isterken utanmanı beklememeli
10 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 673 cevap paylaştı. Senin istemen gerekmiyorki. Sana para ayırmıyorsa sen zaten kafadan yanlış evliliği yapmışsın kardeş. Geçmiş olsun
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 967 cevap paylaştı.
+1 yılO senden yemek isterken utanıp çekiniyor mu? O yüzden istemeden vermeli mutlaka istemek zorunda bırakmasın seni.
00 Yorumla - Para & Ekonomi konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılÇalışıp kendi ihtiyaçlarını kendin karşılamalısın. Her ihtiyacın olduğunda avuç açıp para mı isteyeceksin?
00 Yorumla İstemelisin biz erkekler kadınların ihtiyaçlarını karşılamaya mecburuz eşinde mecbur bunu yapacak utanılacak bir şey yok ortada.
00 YorumlaEşinle konuşup çözebileceğin bir şey iken , bu kadar insanın dil uzatmasına , hakaret etmesine sebep oldun. Bence şimdi utanmalısın !
01 Yorumla- +1 yıl
Helal kiz cames bond
Not yaz kapıya yapıştır , görmediğini iddia ederse sms , zaten zamanla doğrudan istersin ki bu bir problem olmamalı
00 Yorumla
+1 yılSen istemeden eşinin vermesi lazım zaten. Ama en önemlisi senin çalışman ve kendi paranı kazanman lazım. Rahatça harcayabilmek için
00 YorumlaŞöyle sen esinin yemek temizlik ihtiyacini görüyorsun oda sana para veriyor gibi isteyebilirsin bnce em doğal hakkın
00 YorumlaEvde mutlaka para bulundurması gerekiyor özellikle sana belli miktar ayırıp bu senin istediğinde kullan demesi gerekir ne bu çocuk gibi isteyince verecek
20 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 2,9b cevap paylaştı.
+1 yılİste neden isteyemiyon alış istemeye ihtiyaç sonuçta keyfe keder harcaman olmazsa istemeyede çekinmezsin
00 Yorumla
+1 yılvalla evli değilim hiç evlenmedim de ama bende isteyemezdim hayatta sanırım ihtiyaçlarımı içime kalbime gömerdim 😀
00 Yorumla
+1 yılFedakar bir insansın ve sende olsa seve seve verirsin ama olmayınca isteyemiyorsun ama ad bu durumu sonuçta kocan isteyebilirsin oda verir yani
00 Yorumla
+1 yılSacmalama esin o senin, o senden cinsellik isterken utanmiyosa sende para isterken utanmamalisin
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 408 cevap paylaştı.
+1 yılBu duygun çok saçma sendemek o demek o demek sen demek hayatında herşeyi paylaşıyorsunda para almaktanmı utanıyon
01 Yorumla
+1 yılSana rahatlıkla alışveriş yapma hakkını tanımadığı için eşiniz suçlu
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılO zaman çalış sende böylece için rahat eder hemde kendi ayakların üzerinde durmuş olursun ne güzel...
00 Yorumla - Para & Ekonomi konusunda 333 cevap paylaştı.
+1 yılYetişkin bir insan kendi ihtiyaçlarını kendisi karşılamaktan aciz olmamalı...
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEşinin bunu düşünmesi gerekiyor her ay belli bir miktar para vermiyor mu? Daha da önemlisi keşke çalışsan böyle kendini kötü hissedecek durumlar yasamasan...
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılgururlu bir insansın belli... ama istemen normal bir davranış
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEşin zaten sana sormalı "canım bir şey istiyor musun? Ne alayım " diye
40 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 18,3b cevap paylaştı. Eşin bu duruma düşmeden seni düşünüp para vermeli zaten.
10 Yorumla
+1 yılUtanma bence çünkü utanacak birsey yok sonuçta o senin eşin yani 😊
10 YorumlaUtanmana gerek yok senin ihtiyaçlarını karşılamak zorunda elinden geldiği sürece...
20 Yorumla
+1 yılŞaka yollu laf vurdur..
Bunu da mı biz öğretelim?
#Vesselam00 Yorumla
+1 yılOnun seni düşünüp vermesi gerekmiyor muydu normalde?
00 YorumlaKendisinin düşünmesi gerekiyor, düşünmüyorsa söyleye söyle düşündüreceksin ya da çalışacaksın.
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 371 cevap paylaştı.
+1 yılne utanması ya eşin. bak eşin dedim !! o senin hayat arkadaşın onunla her derdini paylaşmalisin
00 Yorumla Iste yahu ona da cekiniyorsun neden evlisiniz diye sorasim geliyor
00 YorumlaYani Aslında eşinin düşünüp sana günlük bir para bırakması gerekiyor evin ihtiyaçları için
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 577 cevap paylaştı.
+1 yılİste eşin o senin bakmak zorunda. Durumu yok ise sende calıs olsun bitsin
01 Yorumla
+1 yılEşin o senin isticeksin hem sen ondan para istemezsen o üzülür emin ol
01 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılİstemezsen üzülür eşin ve zaten zamanla aşarsın bu durumu
01 Yorumla
+1 yılEsinden para istemeye niye utanacan ki allah utanacak seyler vermesin sen istemesini bil yeterki
01 Yorumla
+1 yılOnun düşünmesi lazım utanma bunda bir şey yok ki vermemesi saçma zaten
00 YorumlaO zaman çalış.. ama utanmamalısın yani sonuçta evlilikte herşey ortaktır
00 Yorumla- Devamını Gör (139)
Devamını Gör(184)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem