Normalde çalışıyordum ama birkaç aydır işsizim, kocamdan para istemekten utanıyorum nasıl isteyebilirim?

Normalde çalışıyordum ama birkaç aydır işsizim, kocamdan para istemekten utanıyorum nasıl isteyebilirim?

Utanacak bir şey yok. Kadınların çalışmasından yanayım ama işsiz kalınca da sudan çıkmış balığa dönebilirler. Onun psikolojisini çok önceden alıştırmak gerek. Bir de ekstra bir hesaba ufak tefek para yatırıp biriktirmek gerek ya da altın, dolar. Günlük faizli bankalar var alt limit çok düşük bazılarının icbc 1000 TL mesela ufak tefek faiz getirisi gelir. O değil de kocan istemeden vermesi gerekirdi, masus vermiyor bence, kendi istesin diyor kendince.
Ayaklarının üstünde duracağım diye eşini kenara itersen olacağı bu kardeşim. Bunu söyleyince bile "NE YANİ KADINLAR OKUMASIN MI ŞİMDİ?" diye cıyaklayanlar olacaktır. Öyleyseniz eğer tekrar okuyun bu yazdığımı lütfen. Çalışmak demek ben her şeye tek başıma yeterim demek değildir. Evlenince eşinizle BİR oluyorsunuz. Araya ayrı gayrı girmemesi lazım evlilikte. Ortak kasa yapmanızı öneririm.
Soruyu soran kişi haricinde internette yaptığım arama sonucu yorumunuza denk geldim
2 yıldır evliyim 2 yıldır da çalışıyorum
Eşimin imaları sonucu 1.5 yıldır maaşımı eşime veriyorum yani kendi birikimim 0 ve işten çıktım
şu an dımdızlak bi haldeyim ve eşimden bir şey istemeye utanıyorum. Yani aç kalayım da ondan istemeyeyim modundayım. Eşim iş sebebiyle gelecek bi miktarı benim hesabıma aldı, bankamda para var ama kendim için 1 tl harcayamıyorum utancımdan. Buna ne önerirsiniz
bak utanma eyer ev için ve çocukların için gerekse ve eşinde sana vermiyorsa gidip cebinden gizlice alabilirsin bu günah değildir ama sadece ev ve çocuk ihtiyaçları için birde eşin vermiyorsa gizli cebinde alırsın bu günah değil ama diğeri aksi halde günahtır hem eşin konuş neyine utanıyorsun güzel dille konuş kocan sonuçta
Diyanet sayfasından aldığım bi bölüm
"Ebû Süfyan’ın karısı Hind, Resûlullah’ın (s. a. s.) huzuruna gelerek, “Ey Allah’ın Resûlü! Ebû Süfyân cimri bir adamdır, ne bana ne de çocuklarına yeterli harcamada bulunuyor. O görmeden malından alabilir miyim?” diye sorduğunda Allah Resûlü (s. a. s.); “Maruf ölçüler içerisinde kendine ve çocuklarına yetecek kadarını alabilirsin.” (Nesâî, Âdâbü’l-Kudât, 31 [5420]; bkz. Buhârî, Büyûʽ, 95 [2211]; Müslim, Akzıye, 7-9 [1714]) buyurmuştur. Buna göre koca, eşinin normal şahsi ihtiyaçlarını karşılamayı ihmal ederse, kadın onun malından ihtiyacı kadarını alabilir."
Eşler arasında böyle şeyler sorun olmamalı çalışmayan binlerce ev hanımı var ve onlar eşlerinden para alıyor
Bence böyle düşünme rahat olmalısın Sonuçta eşin sana en yakın kişi
Farzet ki kocan işsiz kaldı Sen çalışıyorsun onun Senden para istemesi seni ne kadar rahatsız ederdi Bir de öyle düşün
Cevap
93Cevap
Bence utanmayın
Saçma sapan işleriniz feminizm yok güçlüyüm yok kendi ayaklarımın üstünde duraririm boş boş işler kocanda suç yokki erkek gerekirse taş taşıyacak yuvasına bakicak adamdaki sorumluluk duygusunu öyle bir silmissinki normalde bir erkek evden çıkmadan eşine para bırakır öyle gider bı kendinize gelin artık ya kadınım tek başıma güçlüyüm değil eşimle birlikte güçlüyüm demeyi bilseydin para isterken de utanmazdin
Ama aynı zamanda eşi issiz kaldiginda da karısından alabilir dimi?
Asalak mı olalım diyorsun yani
Okuyup doktor hakim savcı olmasın mı kızlar
@Butterflysz bakalim soruya cevap versin anlicaz 😅😅 tek yönlü olarak düşünüyorsa saçma kazansada eşimle güçlüyüm demeli diyorsa kocasi da eşimle güçlüyüm diyebilmeli bir sorun olduğunda böyle düşünüyorsa tamam da diğer türlü baya saçma bildigim muhtaçlik oluyor bu sefer
@Butterflysz ne alakası var benim yazdigimimdan bunu anlaman kızım var üstelik engelli her koşulda okuması için elimden geleni yapıyorum evlilik beraber bırbirine söz vererek yapılan bı anlaşma çevremde görüyorum bazıları gerçekten çok ukala oluyor bişey alıyor kendim kazanıyorum sanane diyor eşine neolursa olsun fikir almalı her iki tarafta birbirine çekinmeden maddi manevi destek vermeli yeri geldiğinde erkek kadına kadında erkeğe destek vermeli erkek yaratılış gereği güçlü olmak zorunda kadın ondan üstünde olsa daha fazlada kazansa kendisini yuvasını cocuklarini sahiplenme duygusunu yaşamasına izin vermeli izin vermesse erkek nasıl olsa benden yardım istemiyor deyip İnce dusunebilirmi sence
O dediğin şeyler 100 yıl önceydi. kadınlar feminizmi doğurdu... Şimdi de bedelini ödüyor ve ödiyicek... Üstelik sadece çalışarak değil aslında... Erkeklerin de davranışlarını ve huylarını değiştirdi tamamiyen... Bir çok medya kanalı netfilixtir filim diziler eşcinselliği ve feminizim olgusunu en sert ve eğrelti biçimde dünyaya insanlara bir anlamda diretti. Özellikle devletlere bir anlamda diretti. Evlilik kurumunu başta sarsıcak şekilde sert tepkilerin ve yıkıcı kavgaları normalştırdı. Eskiye göre boşanmalar şu an çok kolay. Belki kadınlar için iyi gibi gelebilir bu tür şeyler başta fakat bilakis zararına işliyor sonrasında. Bir kere boşanan bir erkek bundan sonra gördüğü hiç bir kadına hak ettiğinden 1 cm fazlasını vermiyor. İlgi-maddi-manevi-sevgi her anlamda... Bu sefer kadınlar da bu eksik kalınca mecbur tükürdükleri yeri yalama mecburiyeti doğuyor.
Daha bugün gördüm ki kendilerini resmen jigolo resmetmeseler bile jigolodan daha çok meslek haline kendini getirmiş erkek gördüm. Çıktığı kadınlara bakınca %95 fazlası boşanmış ve çalışan ya da geliri olan kadınlardı. Ceplerinde para kalmanaca jigolo görünümlü insanlar hayatlarında var oluyor. Bitince o zaman birden yerde buluyor bu insanlar kendilerini ve yere düşenin dostu olmaz derler. Boşadığı eşini bu seferde aramaya çabalıyor geri ama geneli dönmüyor ya da yeni hayat sitili kuruyor kendine. Çoğu vur ve geç... bir kısmı yanlız kurt ama ilk adımı atan kadın son evrede başa dönmek istiyor bir şekilde.
sert olmuş biraz. hep bu çelişki bir kesim varki kız gücü modunda. kızım ben erkeğe muhtac olmayım. ev kızı ev hanımı olmak da neymiş. okucam. calıscam. makama gelcem erkekleri yönetcem. altıma yonetici olarak da kızları koycam erkekleri ezecem modunda. maksımumu budur sanırım. bir kısımda geleneksel mod. merakım sudur ki bu kadınların hepsi erkek oglu olsa acaba davranısları nasıl gelişir ona karsı.
@Nevammmm o zaman tamam bencede birbirlerini desteklemeliler zaten :)
yani böyle şeyler çok saçma geliyor kimse kusura bakmasın da adamla bir insanın yaşayacağı en fazla samimiyeti (seks) yaşıyorsunuz söz konusu yardımlaşmaya gelince mi utanıyorsun? adam zaten anadan üryan görmüş seni afedersin de daha utanılacak bir şey mi kalmış :)
O bahsettiğin samimiyeti eskortlsrda yaşıyor dayıcığım. Konuyu paradan yine alakasız olan herşeye çarpıttın
@Ndşsşdledööd eskortlarda öyle samimiyet yok merak etme
Ne dayısı ayrıca dayın 26 yaşında mı
Evet kpssyi yeni kazandı 🤭
@Ndşsşdledööd dur tahmin edeyim kesin kürtsünüz 😂
Yo aleviyiz Arap alevisi hatta, Hatay sveydi🙂
@Ndşsşdledööd aynen arap ve kürtlerde var bu olay ondan demiştim 😂
Ne olayı atanma olayı mı 😂😂tamam dayı sen takıl kendi boş kafana baaaay
@Ndşsşdledööd hayır dayıyla amcayla yaşıt olma olayını demiştim, zaten sen yazdın diye cevap veriyorum seninle konuşmaya çok meraklı değilim :)
Aynen sadece arapların ve kürtlerin genç dayısı olur, bu kuralı sadrazampower yazdı 😂😂😂baaaay
Eski esimden bende isteyemezdim. Cünkü bana karsi asiri cimriydi. 5 ay issiz kaldim ve baya bunalmistim. Hemen baska ise girmistim. Onun parasiyla kendime bi cay bile almadim disarda, cünkkü lafini yapiyordu. Kendisi gönlünce geziyordu arkadaslariyla.
o yüzden tavsiyem, eger sana karsi cimriyse, düsünüp sormuyorsa hunharca harca adamin parasini😂.
Ama öyle degilse zaten birsey almam gerekiyor dediginde issiz oldugunu düsünüp verir kendisi, cok dert etmeden iste gitsin.
Herkes kadina git iste demis de, bu kocasi niye hic düsünmüyor? Esimin ihtiyaclari vardir cekiniyor belli ki istemiyor demiyor. Belli ki cimri. Benim esim issiz kaldiginda ben gidip ona para vermeden direk hesabina yatiriyordum.
Aslına bakarsanız bunu eşinizin düşünmesi lazım. Durumu iyiyse lafını bile ettirmemeli. Çok iyi değilse durumunuz bunu konuşmalı. Yani benim annem ev hanımı idi. Bir defa bile paranın konusunu açtırmazdı babam ve hep bırakırdı veya sorardı. Her istediğini beğendiğini anlarsa annemin hemen alırdı.
Bu durumda, iş aramaya devam etmeniz önemlidir. Aynı zamanda, eşinizle dürüstçe konuşarak, finansal durumunuzu paylaşabilirsiniz ve birlikte çözümler arayabilirsiniz. Ayrıca, ücretsiz veya düşük maliyetli eğitim ve beceri geliştirme programlarına katılabilirsiniz, böylece kendinizi pazarda daha cazip hale getirebilirsiniz. Özellikle, ek iş fikirlerini araştırabilirsiniz.
Bir evlilikte bedenler bile ortakken bütçe de ortak olmalıdır. Eşinizden para istemeye çekinmenize gerek yok. Ama yapınız gereği çekiniyorsanız başka bir yöntemle isteyebilirsiniz, ima ile.
Onun yanında parasızlıktan şikayet edin... "Ah param olacak ki..." ile başlayan her ikinizi de memnun edecek masraflardan söz edin...
Bunu senin söylemeden onun sana belli miktar para vermesi gerekşyor her ay hem ev maşaladı alışveriş için hem senin için. Bunu akıl edemeyecek kadar akılsız ise yazık bu erkeklere. Ne adamlık kalmış ne akıl. İnsan kendi karısına da bakamyacaksa yaşamasın bi erkek için ne kadar aşağlıkça bir şey. Adamım diye dolasmasın o
Pp den belli oluyor v e let olduğun
Bu durumu ben de yaşamıştım. İşi bıraktım evde oturuyorum, bana hiç para vermedi. Ben de istemeye utandım, işsizlik kuruma başvuru yapmıştım. Oradan bir maaş bağladılar 7 ay kadar, bir süre öyle idare ettim sonrasında o da bitti tabii.😂 En sonunda söyledim, eve alışveriş edecek kadar para bırakırsan iyi olur diye. Aaaa niye söylemedin demişti. 😂😂İşte utanma yoksa benim gibi komşudan ekmek parası almak zorunda kalırsın. 😉
Nerede yaşıyorsunuz tr de işsiz olana 7 kadar para veriyorlar mi yani ona şaşırdım da 😅😅 bende bayadir işsizim
Aslinda aaa niye söylemiyorsun demek yerine kendi dusunememis mi sorsaydiniz 😂😂 işsizim yani söylemeye gerek mi var diye
yaşadığın senin kocanın basiretsizliği olmuş.
Eşin de bunu düşünüp 3 kuruş para bırakamıyor eve dimi.. Bu erkekler böyle işte evde oturuyorsun diye paraya ihtiyacın olmadığını düşünüyor büyük ihtimalle çünkü para vermeye alıştırmamışsın bu zamana kadar. Utanacak bir şey yok ev hanımı olan arkadaşlarım var çatır çatır istiyorlar valla ben çalışıyor olduğum halde benim kadar harcıyorlar nerdeyse.. Sende iste utanıp durmanın bir anlamı yok alışsın para bırakmaya
eşin o senin neyine utanıyorsun feministlik yapma zamanımı eşinle birbirine destek olmayacaksan kiminle olacaksın. paran bittikçe isteyeceksin çalışmıyor ev hanımı olasaydın parasızmı gezecektin.
Senin istemeden onun önce düşünüp sana vermesi gerekiyor aslında halinden anlayarak. İlişkinizde bir sıkıntı var çekindiğine göre de. Söyliceksin mecburen para lazım diye. İyi günde kötü günde diye atılıyor imzalar. Yardımcı olacak o da.
Kocam dediğin adamdan HİÇBİR konuda çekinmemen gerek. Her şeyi açıkyüreklilikle paylaşabilmelisiniz. Biraz da karşı taraf anlayışlı olup bunu sana hissettirmeden ELİNDEN GELDİĞİNCE eve para bıraksa daha iyi olur aslında
Neden bu kadar utanıyorsunuz ki o sizin eşiniz değil mi yani neden bunu bir yabancı gibi görüyorsunuz hayat müşterektir sizin paranız olmadığında o size destek çıkar onunki olmadığında siz bunu bu kadar büyütmeyin
Siz varlıkta yoklukta evet dediniz. O sana eş ise yollarınızı birleştirdiyseniz seni düşünmeli kendi vermeli sen istediğinde de sorun etmemeli kesinlikle hiçbir şekilde çekinmemelisin. Yine de çekiniyorsan o yanına gelicekklen farketmemiş gibi yapıp keşke işime devam ediyor olsaydımda bundan alsaydım felan de
Evin belli bir yerlerini harcaman için para koyması lazım senin söylemene gerek bile yok. Sen ihtiyaç oldukça oradan alıp kullanacaksın o da baktı bitiyor orada tekrar tamamlayacak.
Bir evde ya da ailede para konusu geçmez, geçiyorsa aile değildir maval okumayın burada, kendi ayağının üstünde duruyorsan boş ver git dur evlenme, kocaya da ihtiyaç duyma. Duymuyorum zaten diyorsan da evlenme kıt beyinli.
Ben hep işsizim tecrübem yok babamdan para istesem de bende yok diyor emekli maaşı var bir de akademisyen maaşı alıyor ama ekonomimizin iyi olduğunu iddia ederken diyorum ki madem ekonomimiz güçlü bana harçlık ver Baba diyorum.
Ben babamdan para istemeye çekiniyorum siz nasil istiyorsunuz ya şaşırıyorum 😅 bende işsizim küçük bir sehirdeyiz iş bulamiyorum ama isteyemiyorumda aşırı gerekmedikcede istemeyi düşünmüyorum
Hatta umarim istemek zorunda kalmam
@gorevbasarisiz vermeyeceğini bilmeme rağmen istiyorum ama ısrar etmem hiçbir zaman
Eşinin düşünmesi gerekir, seni istemek zorunda bırakması çok saçma. Kim olsa çekinir, yalnız istemek zorundasın. Bu konuyu konuş ama seni böyle zorlamamalı.
İşte o yüzden evlilikten önce ben de çalışıyorum, onun parasına ihtiyacım yok, ben kendime yeterim, biz yok sen ve ben var gibi gibi süslü cümleler kurmamak gerekiyor.
Bunu sana eşinin sorması gerekiyor hatta sormadan vermesi gerekiyor maddi durumunuzu pek bilemiyorum ama kötüyse bile bi yolunu bulup vermesi gerekiyor
Sizin gibi kadınları görmek harika umarım en kısa zamanda iş bulursunuz maalesef günümüz kızları eşlerini soyuyor siz doğru olanı yapıyorsunuz
Olabilir kendin çalışıp hem kendine hem evine destek olmak isteyebilirsin ama sonuçta o da senin eşin. Merak etme sen iste o seni anlayacaktır bence.
Eşim diyorsun evlilikte sen ben olmaz biz olur. İhtiyacın varsa istersin bunda mahsur yok ki ayrıca eşininde senin paraya ihtiyacın olabileceğini bilmesi ve harçlık vermesi gerekir.
Canım pardon da eşin sendne para istettiriyorsa , düşünceli davranıp, empati kurup sen istemeden vermiyorsa baya bi odunmuş
Yorumlar o kadar toksik ki. jwkexkdk
Siz ne okuyun, ne çalışın, ne de ev hanımı olun. Siz topluca gebèrin gidin djxmxjxk
Bu sorduğunuz soru gerçekten sizin evlilik hayatınızın bir parçasımıdır diye sormak istiyorum mahsuru yoksa?
istemek ne ya kocan bilmiyormu ayıp denen bişi var bukada rmöküzlükmü olur sen demeden o vericek.
Bir ilişkide hele samimi bir ilişki de bunların ayıbı olmaz, sevdiğim insan için para söz konusu olamaz neyim varsa bizimdir.
Bir insanın eşinden para istemesi UTANILACAK BİR DURUM DEĞİLDİR... Adam olan zaten eşinin bir şeye muhtaç olmamasını sağlar...
çalışınca öyle oluyor eşinin düşünmesi lazım bunu istemeden vermesi lazım sana istetmemesi lazım
Kocan sen çalışsanda calismasanda seni bakmak zorunda zaten böyle bi saçmalık olamaz normal gidip isteyeceksin
Sen tartışılacak gibi cümle kurmuyormusun seninle mümkünse konuşmayalım mantık dışısın
Neden utaniyorsun? Evlilik kötü gündede iyi gündede yakin olmak birbirine destek olmaktir o senin Arkadasin degil Sevgilin de degil Eşin
Onun akıl etmesi lazım aslında, cebinden al lazım oldu de birdaha o sorar zaten
İma yoluyla isteyebilirsiniz.
ya da direk isteyin hanımefendi. Eşiniz size para vermeyecekte kime para verecek.
Ben de isteyemem..
Ama eşse bu beni bilir huyumu bilir… çalışmadığımı bilir… söylemeden vermeli diye düşünüyorum…
Bir erkek bir kadına bakamayacaksa evlenmeyecek, ne demek eşimden para istemeye utanıyorum hayatımda böyle saçma şey duymadım.
Eş demek bir bütün demek birbirini tamamlayan demek o yüzden eşinizden utanmanıza gerek yok aslinda eşiniz düşünüp size vermesi gerekir ama belki düşünememiş olabilir o yüzden siz isteyin utanmayın eşler birbirinden utanmamalı
kaç yaşındasınız
O hayatı beraber paylaşıyorsunuz, neden utanıyorsunuz ki. Hatta siz istemeden o sizin ihtiyacınızı karşılayacak kadar arada bir harçlık vermeli bence
Eşinden istemeyip kimden isteyeceksin? Komşudan mı isteyeceksin? Ayrıca eşin istetmemesi gerekir.
Bence istemeden onun vermesi gerekirdi, çünkü biliyor işsiz olduğunu.
onun sen istemeden vermesi lazım para ya
Hiç çalılmayan bi kadın d aolsan eşin sana bakmaya mecbur ve cebine harçlıgını koyacaktı öyle düşün
Kendi ayaklarının üzerinde durmak istemen güzel, ama o senin hayat arkadaşın. Utanmamalısın
Kocanın vermesi gerekiyordu o düşüncesiz bence
öz geçmişini güncelle kariyer. nette iş bulamazsan uzaktan çalışma olanlara bak bence.
Bunda utanacak ne var senin paran onun , onun parası senindir...
Nasıl karı koca ilişkiniz var hayret ettim şu an. İnsan kocasından niye utanır ki.
İste nolacak eşin degilmi onun sorması lazım paran var mı diye
Kardeşim ablam eşinden istemeyeceksin de kimden istşcek sin
O isterken utanmıyor sen isterken niye utanıyorsun?
Eşlerin arasında bu mevzu mu oluyor zaten verecek bir zahmet versin niye çekiniyorsun abla
İhtiyaçlarım var para bırakabilir misin dersin ne var ki bunda
İstemek mi? Kocan bunu sormadan söylemeden akıl edip sana vermesi lazım
kocanın psikolojisini bilmiyorum ama ben esım para istediğinde mutlu olurum bırak eksi yi
kocan kro mu abla neden sana para vermiyorki istemek zorunda kaliyorsun
Para lazım diyiceksiniz o eşiniz bu sorulurmu
Senin istemene gerek yok onun düşünüp sana bırakması lazım biraz
Sana katiliyorum
Bana katılmayan da ne bilim fjsjs
O sana para vermiyor mu ihtiyacın var mı diye sormuyor mu
Seninle hayatını paylaşmış birinden canını bile istesen gözünü kırpmadan vermeli. Para neymiş ki.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?