Eşim, 15 yıl önceki eski iş arkadaşlarından biri olan Ayşen’in Instagram’da paylaştığı bir fotoğrafı görmüş, beğenmiş. Fotoğrafta Ayşen, Ahmet ve Hüseyin birlikte yer alıyorlardı. Bu paylaşımı gören eşim, Ayşen’e mesaj atmış. Yazışmaları aynen şu şekilde geçmiş:
EŞİM:
Ahmet nasıl değişmiş, tanıyamadım ya. Selamlar benden de. Ama Hüseyin’i hatırlamadım, çalıştım mı ben de onunla, çıkaramadım.
AYŞEN:
Hüseyin bizim muhasebedeki Perihan’ın kardeşi. Biz fabrika binasına geçince o yıl ofiste işe başlamıştı. Sonra muhasebeden Filiz’le evlendiler. Fabrikaya pek gelmezdi, ondan belki tanımıyor olabilirsin.
EŞİM:
Tanıyor gibiyim ama çalışmadım diye düşündüm. Nerede bir araya geldiniz?
AYŞEN:
Fuarda tesadüf karşılaştık. Sektörler aynı olunca eski dostlar bir anda çıkar karşına.
Bu mesajlaşmalar, öğleden sonra saat 16.00 civarında gerçekleşmiş.
Aynı gün akşam saat 20.00 civarında eşimin telefonundan Instagram’a göz gezdirirken Ayşen’le olan bu mesajlaşmaları gördüm.
Tam o esnada bir bildirim dikkatimi çekti:
“Hüseyin sizi takip etmeye başladı.”
Eşimin Instagram hesabı gizli olduğuna göre, bu kişinin eşime istek atmış olması gerekiyordu. Eşim de bu isteği kabul etmiş olmalıydı. Ancak eşim, Hüseyin’i takip etmiyordu. Merakıma yenik düştüm, Hüseyin’in profiline girip ben de takip isteği gönderdim. O da hemen kabul etti.
Profiline bakarken bir detay daha dikkatimi çekti: Hüseyin’in bir hesabı daha vardı.
İkinci hesabında profil fotoğrafı yoktu, paylaşım da yapmamıştı. Ona da istek gönderdim ama o gün dönüş olmadı. 4 gün sonra o istek de kabul edildi.
Ertesi gün konuyu eşime açtım.
Bu adam kim? Seni takip ediyor. Dedim. Eşimde (Bana mesajlaşmaları ve durumu göstererek) Ayşen’in paylaştığı fotoğrafı görünce mesaj attım. O da Hüseyin’i anlattı. Ben de hatırladım. Perihan’ın kardeşi olduğunu söyleyince hatırladım. Genel toplantılara gelirdi bazen.
BEN:
Ama sen mesajda “çalışmadım, hatırlamıyorum” diyorsun. Ayşen’le konuştuktan sonra bu adam sana istek atıyor. Bu nasıl oluyor?
EŞİM:
Ben attım isteği. Hatırlayınca istek gönderdim. Bak Ahmet’e de gönderdim.
(Eşimin telefonundan baktım. Gerçekten de Ahmet’e istek göndermişti ama Ahmet henüz kabul etmemişti.)
EŞİM:
Ben kötü bir şey yapmadım. Hepsi eski iş arkadaşları. Hiçbir kötü niyetim yok.
BEN:
Ama ben eminim bildirimde “Hüseyin sizi takip etmeye başladı” yazıyordu. Yani o atmış olmalı.
EŞİM:
Ne fark eder ki kim istek attı, hatırlamıyorum.
BEN:
Demek ki Ayşen, Hüseyin’le konuşmuş, seni sormuş olabilir. Belki ondan sonra istek geldi.
EŞİM:
Evet olabilir, ne var bunda. O an hatırlayamadım, sordum sadece.
Eşim, eski iş arkadaşının paylaştığı bir fotoğraf üzerinden Ayşen’le yazışıyor.
Hüseyin’i hatırlamadığını söylüyor.
Ayşen açıklama yapıyor, eşim “tanıyor gibiyim” diyor.
Aynı gün akşamına Hüseyin, eşimi takip etmeye başlıyor.
Eşim, isteği kendisinin gönderdiğini söylüyor ama bildirimde öyle değil... sizce eskiden yaşanmış bilmediğim bişeyler olabilir mi
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer