Evli birinin başka birine dini nikah kıymak istediğinde ilk eşinden izin alması gerekir mi?
Cevabın nedir?
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılCenab-ı Hak buyuruyor:
"Eğer (kendileriyle evlendiğiniz takdir de) yetimlerin haklarına riayet edememekten korkarsanız beğendiğiniz (veya size helâl olan) kadınlardan ikişer, üçer, dörder alın. Haksızlık yapmaktan korkarsanız bir tane alın; yahut da sahip olduğunuz (cariyeler) ile yetinin. Bu, adaletten ayrılmamanız için en uygun olanıdır." (Nisa, 4/3)
Ayette açıkça görülmektedir ki, birden fazla -iki, üç, nihayet dört- kadınla evlenme; mutlaka yapılması gerekli farz ve vacib kabilinden bir emir değil, bir müsaadedir. Ancak bu izin, kadınlar arasında tam bir adalet yapmaya bağlanmış, Bir tek zevce ile yetinmenin, adalete en yakın ve en doğru yol olduğu belirtilmiş; adaleti yerine getiremeyeceğinden korkanın, tek kadınla yetinmesi emredilmiştir. Yani bu ifadelerden benim anladığım eski eşinin başına birşey gelirse ve mesela ev işlerini yapamazsa ya da vazifesini yerine getiremezse yenilerle evlenilebilir diyo. İslamda 4 eşliliğin şartı tüm eşlerine aynı ilgiyi göstermek ve hepsini aynı derecece memnun etmektir. Ama ikinci eş isteyen sadece keyfiyen istiyorsa bunun dinimizde yeri yoktur.05 Yorumla
Soran+1 yılKeyfi değil. Zaten ilkim o benim. Eşi sayılırım bir nevi. Helali mi oluyorum bu durumda bilmem.
Cevap sahibi+1 yılİmam nikahlıysan helalisin. Ama ahlaken düşündüğünüz zaman sizin herhangi bir kusurunuz yoksa bence sizden başka bir bayanla evlemeyi düşünmemeli kendisi.
Soran+1 yılNikah yok aramizda ama istiyoruz iste fakat onun eşinden izin alması lazımmış benim ailemden
Cevap sahibi+1 yılO kendi tercihi olur. Eşi izin verirse sende istersen olabilir o zaman.
Soran+1 yılEşi izin vermez haliyle
En İyi Cevaplar
- Aile & Toplum konusunda 308 cevap paylaştı.
+1 yılKafanıza göre yorum yapmayın! Bir erkek Allah'ın ve şahitlerinin huzurunda Hüsn-ü niyetle nikah kıyar, mihrini öder... Ameller niyetlere göredir, kafanızdan ölçü koymayın böyle şeylere!
011 Yorumla
Soran+1 yılŞahitler kimler olabilir? Ayrıca eşinden izin almadan kıyabilir mi diyorsun?
- +1 yıl
Eşinden izin alacak diye bir hüküm yok! Ayrıca Hanefi mezhebine mensupsan eğer, Veli iznine de gerek yok, bu şart diğer mezhepler için söz konusu. Mihir Şartı var, şahit Şartı var... Tekraren söylüyorum, ameller niyetlere göredir...
Soran+1 yılSünniyiz biz ama arkadaşımı bilmiyorum
- +1 yıl
Tamam ama mezhebinizi diyorum; Hanefi iseniz mesele yok... Sünnilik başka bir husus... İki erkek ya da 2 kadın 1 erkek şahit olacak nikaha ve mutlaka mihr kesilecek. Tabi bu olayın fıkhi yönü, ahlaki ve vicdani boyutunu hesap etmek size kalmış...
Soran+1 yılMehr nedir
- +1 yıl
Mali bir bedel; altın yahut karşılığı para ki; çeyiz diye tabir edilir...
Soran+1 yılParasını pulunu istemem ben. Sadece aramızdaki bağ, yaşadıklarımız ve yaşamak istediklerimiz, benim ona olan aşkım günah olmasın.
- +1 yıl
Mihr şart ama, nikahın geçerli olması için... Bu arada nikah, önceden yaşadıklarınızı paklamaz, bu birrrrr... Ikincisi: nikahı sadece birlikteliğinizi günah olmaktan çıkarmak için kullanacaksanız, bu da yanlış... Çünkü bu çocuk oyuncağı değil, evlilik aktidir... Mesuliyet gerektirir, anlatabildim mi?
Soran+1 yılAynı evde yaşamayacağız, birbirimize karşı zaten sorumluluğumuz var. Ben sadıgım sorun yok. Mihr tamam. Tek sorun eş izni ve benim ailem.
- +1 yıl
Eş izni mi, senin ailen mi?
İki saattir ne anlatıyorum ben yahu!
Soran+1 yılHerkes bir şey söylediği için kafam karıştı
- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılEvet gerekir.
Aksi takdirde bir eylem yapılırsa da;
1- Türk Medeni Kanunları gereğince koca zina yapmış duruma, siz de buna iştirak etmiş ve adamın evliliğine saldırmış suçlu durumuna düşersiniz. İkinize de yaptırımı vardır. Eş zinadan, ikinci kadın da aile bütünlüğüne saldırıdan dolayı tazminat öder.
2- Türk Ceza Kanunu'nun 230. maddesine göre, "Aralarında evlenme olmaksızın, evlenmenin dinsel törenini yaptıranlar hakkında iki aydan altı aya kadar hapis cezası verilir." Aynı maddeye göre "Evlenme akdinin kanuna göre yapılmış olduğunu gösteren belgeyi görmeden bir evlenme için dinsel tören yapan kimse hakkında iki aydan altı aya kadar hapis cezası verilir."
Evlenmeden imam nikahı da suç. Evli adamla ilişki de suç Seç beğen al.41 Yorumla
Soran+1 yılBiliyorum bunları. Bende mutlu değilim zaten durumdan
Almasi gerekir.
Dinimizde cok ese karsi bsy yok ama sdce su sartla her ese esit davranilcak.
Birine aldigni digerine alck heosine ayninsevgiyi verck vs. Zamani mantiga gorede bu mumkun olmdgndn ztn zor nrrdyse mumkunde degil o yuzden olmamasi gerk. Olmamasida daha iyi zaten..02 Yorumla
Soran+1 yılBen onu seviyorum. Ayrıyız ama hala çok seviyorum. En başında yapmamız gereken buydu. Onu sevmemin, ona dokunmak istememin günah olmaktan çıkmasını istiyorum artık. O da araştırmış izin almam gerekiyor mümkün değil bunu yapmam bu yüzden diyor
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
27
Cevap
45Cevap
+1 yıl1. Arzuların için kendini de erkeği de dini nikah kisvesi altında zan altında bırakıyorsun. Gayrimeşru bir ilişkiyi dini nikahla güya meşru hale getirmeye çalışıyorsun. Ama bu böyle olmaz.
2. Eğer adamın eşi istiyorsa, bunlar çocuk istiyor ama olmuyorsa ve ilk eşinin rızası varsa,
3 Nikahın duyulması lazım öyle eşinden gizli olmaz. Zinaya devam etmiş olursunuz.
4. Eğer şimdi siz bu şekilde dini nikah kıyarsanız, adam bir gün senden habersiz de gider senden daha tatlı bir 'KIZ'a nikah kıyar :) ALMA MAZLUMUN AHINI ÇIKAR AHESTE AHESTE... Akıllı olun !07 Yorumla
Soran+1 yılBende masum bir KIZDIM onunla tanışmadan ve uzattığı eli tutmadan önce. Zaten eş gibi davranıyorduk ve öyle hissediyorduk. Sadece yakınlaşma yok bende çevrende kolay kolay göremeyeceğin türden koca bir aşk da var üstelik
- +1 yıl
damarsız bir erkek bir kız da olsa bunu yapar. sizinkisi arzuların esareti aşk değil
Soran+1 yılIçimdekini biliyor musun benim?
- +1 yıl
tahmin ediyorum merak etme bir zamanlar senin yaşadıklarına yakın şeyler yaşamış biri olarak seni çomk iyi anlıyorum
Soran+1 yılBenim bir arzum yok. Ben bir yıl ona dokunmadan da yaşadım, kimseye dokunmadım yalnızdım ama aşkım hiç bitmedi. Yanlış anlaşılmasın
- +1 yıl
güldürme...
Soran+1 yılSiz bilirsiniz ben ciddiyim ama
1 Yil önce sorulmuş bu Soru.. kendim Kuran Kursu hocasıyım... şu an halinize üzüldüm, Allah kimseyi o hale düşürmesin.. eşinin gönlünü almadan doğru olmaz, bide ikinizede ayni davranması lazım... hiç bir şekilde bir tarafı kücük ihmalde bulunmak dahi büyük günah... ama unutmayın yuva yıkanın yuvası olmaz... siz onunla anladım kadar zınada bulunmuşsunuz, evli oldunu bildiniz halde, zınanın günahı dünyada 100 Sopa Hz. Ömerın oğlunu kandırıp zına etdirdikleri için babası Oğluna 100 Sopa vurdu ve orda vefat etdi... bu konu hakkında fazla demek istedim şey yok... Allah korusun Rabbim cümlemizi o duruma düşmekten korusun...
10 YorumlaAl iste buna dini alet ediyolar ya ben ona yanıyorum. O kadının üzüntüsü ne olacak?
Izin alınca vicdanen rahatliyorlar mi? Bide dini nikahmis hey Allah'ım.33 Yorumla
Soran+1 yılYapılması gereken buydu zaten dini alet falan yok
Soran+1 yılBenimde canım yandı. En başında yapmamız gereken buydu zaten. Hikaye farklı.
+1 yıldınen ılk esınden sorumlu oldugu ıcın alması gerekır rızası yoksada olmaz zaten alsada gunahtır yanı ımam nıkahına alması ıcın adamın sebeplerı gecerlı olması lazımdır
16 Yorumla
Soran+1 yılGeçerli sebep kıza eşlik yapmış olması, bekaretini alması vs olabilir mi?
- +1 yıl
sımdı alacagı kızdan bahsetmıyorum aldıgı ılk esı razdır cocuk veremıodur v. s v. s bu gıbı sebepler ama dınen hakta olsa gunumuzde aslında tek eslılık guzeldır herzaman ok canım
Soran+1 yılAyrıyız ama bağlıyız birbirimize hala. Bir seyler yasamak da istiyoruz. Ben onu zaten cok fazla seviyorum ve gunaha girmek istemiyorum
- +1 yıl
bı takıp gonderrmısın ya da sms
Soran+1 yılKendimi belli etmiş olurum olmaz
- +1 yıl
bıraz konusalım ıstedım sorun olmazsa ok yanı kendını bellı etmıs derken zaten bı ben gorcem :) sms en ıyısı takıp atmasan bıle ok
- Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılTabii ki izin alacak, normalde eşi tatmin etmiyordur veya kısırdır onun rızasını alaraktan tabii kırmadan söyleyeceksin zor durumda kalınca ikinci eş alınır yoksa keyfe keder değil.
22 Yorumla
Soran+1 yılKimsenin bilmesini istemiyorum ki bende
- +1 yıl
Öyle bir hikaye yok ne yazık ki, kusura bakma :(
- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılHayır erkek burada helalim diyorsa dinem bir sakınca yok ise sahitler ve evlenen kadın adamın evli oldugunu bilecek adam her ıkı kadına esit davranıcak mihrini vericek yok öyle bedavaya nikah
05 Yorumla
Soran+1 yılO benim ilkim oldu zaten eşim sayılır. Ben onun evli olduğunu bilirim şahit de buluruz.
- +1 yıl
Mehrini almalısın ama en az 4 Tam Altın diye biliyorum yani 3 ay yetmeli bir kadına
Soran+1 yılHiçbir şey istemiyorum ki sadece nikah olsun aramızda. Eşi de bilemez
- +1 yıl
Helal be kardesim tbrk ederim seni
Soran+1 yılBen sadece bu adamı seviyorum. Malında mülkünde gözüm hic olmadi. Eşinin duyup üzülmesini de istemem ama bende içimdeki bitmek bilmeyen aşk yüzünden günaha giriyorum
+1 yılevli bir adamın dini nikah adı altında başka biri ile nikah kıymaması gerekir hangi çağda yaşıyorsunuz
31 Yorumla
Soran+1 yılSordum o kadar
Walla cogu kisi almiyor ama bildigim kadariyla evet
12 Yorumla
Soran+1 yılAlmayınca kabul oluyor mu
Gizli Üye(30-35)+1 yılKızlar evli erkeklerden uzak durun bekar mı yok ya niye milletin günahını alıyosunuz dimi ama
53 Yorumla
Soran+1 yılBilmediğiniz konular için böyle yorumlar yapmayın
- +1 yıl
seni tebrik ediyorum bu cevabın ile
Cevap sahibi+1 yılNeyini bilmicem bu konunun bana söyler misin? İşine senin öyle geliyosa bişey diyemem senin sorunun. Evli erkek boşanmadığı sürece benim eşim olamaz nikahda kıymam hiçbi şeyde yapmam benim yapım böyle bir gece onunla bir gece seninle yok yaa hizmetçi olamam tek eşi savunuyorum ben.
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılOlurmu canım òyle bir şey sen olsan müsade edermisin bir başkası ile paylaşırmısın izin verirmisin oda söylemezki sana gizli yapar o nikâh, ı.
15 Yorumla
Soran+1 yılIzim verir mi vermez mi demedim izin alması gerekir mi dedim
Cevap sahibi+1 yılTekrar, tekrar okudum izin almas5r
Cevap sahibi+1 yılİzin alması gerekirmi diyorsunuz.
Cevap sahibi+1 yılNikâhlı eş buna izin vermezki.
Soran+1 yılPeki
Bu zamanlarda pek. ole bisi yok ama kesinlkle izin almasi gerekiyor kadin razi deglse oolmaz.
01 Yorumla
Soran+1 yılSağolun
dini nikahın ne anlamı kalacakki olayin hak katinda etik olmadigini bildiginiz halde... o izni esten degil vicdaninizdan alın..
05 Yorumla
Soran+1 yılHak katında dort ese izin var ve zaten sevgi var bağlılık var her sey var
Soran+1 yılBilmiyorum
- +1 yıl
Düşünmezler, erkekler ahlaksızca isteklerine güzel bir kulüp yakıştırıyorlar, dininde arkasına sığınarak dünya kadar kadının hayatıyla oynuyorlar. O kadıncağızlarda saflıklarından beni seviyor diye kendini avutuyor. Ama adalete gelince hangi erkek dini nikah kıydığj kişinin maddi manevi ihtiyacını karşılamış, koluna takmış alenen gezdirmiş. Hepsi metres gibi gizliyor ama 2. eşlerde beni seviyor diye yıllarca sonu terkedilmek olan bu oyunun kurbanı oluyor. Üzülen 1. Ve 2. Eş oluyor, iki bayanda üzüntüden dertten kahroluyor. Neden, erkek nefsini tatmin etsin diye. Erkek hocalarda işlerine geldiği için çok güzel 1. Eşten izin alması gerekmez diyen fetva vererek bir sürü genç Kızın hayatıyla oynanmasına vesile oluyor. Kimsede bunu sorgulamıyor, yazık çok yazık.
+1 yılyok canım neden gereksin ki? istediği gibi kıyabilir. ahırda da kıyabilir mesela. kırda çayırda ormanda da kıyabilir.
02 Yorumla
Soran+1 yılNerede kıyılır diye sormadım
- +1 yıl
neyse anlayan anladı.
+1 yılBazı kadınlar böyle birşeyi kendine nasıl yediriyor onu anlamıyorum
03 Yorumla
Soran+1 yılÇare olmadığı için
- +1 yıl
Karakter* olmadığı için
Soran+1 yılDoğrudur
Gizli Üye(45 üstü)+1 yıladam seni sevse eşini boşayıp seni alırdı öyleleri eşini sever ikinciyide çeşit olarak kullanır karaktersiz biri için kendini ziyan etmeye değmez
01 Yorumla
Soran+1 yılÇocuğuna aşık o. Aynı evde olmazsam yapamam Çocuğumla diyor. Tek derdi o. Sevmediğini biliyorum.
+1 yılHayattaki bütün ahlaksızları yapın ama dine uygun seks yapın. Tebrikler
43 Yorumla
Soran+1 yılBenimle beraber olmasada olur. Bana dokunmamasa olur. Sadece gordugumde sarılmak benim icimden gelen. Ondan önce cinsel hayatım mi vardı sanki bunun pesinde koşayım
- +1 yıl
Dini * et seksini özgürce yaşa diyorum
Soran+1 yılBen bunu keyfime yapsam umrumda olmaz zaten.
Gizli Üye(25-29)+1 yılEvleneceğiniz adamın yaşını söylermisiniz? (Merak ettim) galiba benim kocamda böyle işler peşinde de.
Adının baş harfinide söylemisniz?
İzin almalı diye biliyorum01 Yorumla
Soran+1 yıl29 yaşında
Gizli Üye(36-45)+1 yılevet gerekir İslam da bu durum var ama eşinden izin alması ve onayı gerekiyor zaten nikah demek ilan etmekle eşdeğer gizli olunca olmuyo diye biliyorum ben
02 Yorumla
Soran+1 yılKimlere duyurmam lazim ki?
Cevap sahibi+1 yıletrafındakilerin bilmesi gerekiyo normal eş gibi yani seni de eşim diye tanıtabilmeli yoksa yine zina gibi oluyo gizli saklı yaptığın için şartı bu zaten nikahlan duyur insanlar eş olduğunuzu bilsin
Gizli Üye(30-35)+1 yılöyle saçma şey mi olur ya dinen kabul olsa bile diğer kabul edicek mi ona bakalım ben kadın olsam kumaya gelmeye ya da kumamın olmasına razı olmam o adamı parçalarım
03 Yorumla
Soran+1 yılKuma gelme olayı değil kimsenin canını yakmak istemiyorum zaten
Cevap sahibi+1 yılvalla ne yalan söyleyim ne olursa olsun pek mantıklı gelmedi yinede saygı duyarım
Soran+1 yılOlmuyormuş zaten sagolun
Nikah gerek kalmiyo zannederim karısı duyunca kicina tekme yi basiyo
115 Yorumla
Soran+1 yılDuymayacak.
Soran+1 yılÇok çetrefilli ve ben kimsenin düşmanı değilim. Eşi zaten hikayeyi biliyor
Soran+1 yılHayatı mahvolan benim bu hikayede emin olabilirsin
Soran+1 yılKontrolde değil artık. Ben aşkımın esiri olmuş durumdayım
Soran+1 yılZaten beraberliğim bitti ama benim ona olan aşkım bitmiyor. Kalbimi söküp alsalar, anılarımı silseler keşke ama olmuyor. İnan çaresizim.
Soran+1 yılKolay mı o kadar yurtdışına? Zaten farklı şehirledeyiz. Hadi ülkeden kaçtım anılarımdan nasıl kaçayım? Olur olmadık anlarda onunla yaşadığım şeyler gözümun önüne geliyor. Çektiğim acıyı anlatamam bile. Keşke öldürseler de bitse içimdeki acı da aşk da diyorum ama yok. Anlamak çok zor yaşamadan emin ol
Soran+1 yılO yanımdan ayrıldığında, vedalaştığımızds ben hep sol tarafimın benden kopup gittiğini hissederdim gerçekten. Lafta değil bak gerçekten çekip alıyorlarmış gibi olurdu acırdı canım. Öyle büyük bir aşk düşün. Ben bir yildan fazla süredir her gece ağlayarak uyuyorum nerdeyse. Kalbinin ağırlığını taşıyamaz bazen insan ve ben taşıyamaz oldum bir gün gidip yalvarıcam nerdeyse bunu benden alin diye. Daha gencim ama yaşam yok benim için. Araftayım ve çıkamıyorum burdan. Allah kimseye yaşatmasın
Soran+1 yılAynı hisler yok onda ama kopamıyor benden
Aile & Toplum konusunda 500 cevap paylaştı. tek eşlilik iyidir daha bir karıyla baş edemeyeceğimi düşünüyorum bir de ikincisi çok zor olur ;)
20 Yorumla
+1 yılbunun birde kitapta yerı mı var? dini alet etmeyin kaaşim içinizde ki pislikleri
113 Yorumla
Soran+1 yılÇok önceden yapılması gereken birseydi geç bile kaldık
- +1 yıl
kılıfa uydurmak laızm tabi :)
Soran+1 yılIlkim bu adam benim. Aşk da var, bağlılık da var, uzun bir zaman da var
- +1 yıl
evlılıkde var, belki yasakta var, empati kurma gerekliliği var, çok şey var be :)
Soran+1 yılYıllar gecti biliyorum suçumu ama olan oldu
- +1 yıl
ben suçlusun demedım :) belki ortagısındır suçun ama suçlu olup olmadıgını ben değil sen belirle :) Hadi İnsan rızası aldın? ya alman gereken diğer 'rıza' ?
Soran+1 yılNe rızası var baska?
- +1 yıl
Allah rızası var yahu
Soran+1 yılZaten yapmazsak hiç razı gelmeyecek. Ben aşkımın esiri olmuş durumdayım. Başka çare yoktu ama imkansızmış
- +1 yıl
işte herşeyi böyle alet edin zaten razı gelecekk :)9
Soran+1 yılAşkımın esiriyim dedim kalpte olan
- +1 yıl
ee o zaman herşey mubah yani? :)
Soran+1 yılHayır değil
bence bu durumda adamın evli olduğu eşi, kocasının canına kıymak istese izin alması gerekmez..
41 Yorumla
Soran+1 yılEvet
yuva yıkanın yuvası olmaz evli olduğunu bile bile nasıl ilişki yasadın ki şimdi kopamıyorsun çok saçma
12 Yorumla
Soran+1 yılHep ayni laf ama kimsenin yuvası yıkılmıyor
+1 yılEvet, ayrıca dini nikah için tüm çevrenin bilmesi lazım.
03 Yorumla
Soran+1 yılBenim çevrem de onun çevresi de bilemez
- +1 yıl
O zaman olmaz.
Soran+1 yılSağolun
+1 yılOlur mu öyle şey? Adam evli üstüne seninle karısını aldatıyor. Bir de dini nikah diyorsun:)
06 Yorumla
Soran+1 yılDinen 4 eş hakkı var
- +1 yıl
İyice araştır. Dinen 4 eş hakkı var ama bunu eşinin haberi var mı? Eşinin razı gelmesi gerekiyor ve hem eşini hem seni mutlu etmesi gerekir her açıdan.
Soran+1 yılHiç bir istegim yok benim yeterki ona sarılmam günah olmasın. Eşi bilemez. Benim ailem de bilemez. Olmuyor yani
- +1 yıl
Olmaz tabi. Eşi bilse hakkını helal etmezse olmaz zaten ki etmez benim görüşüm. Çok yanlış iş yapıyorsunuz yanacaksınız.
- +1 yıl
Üstelik adam evli.
Soran+1 yılYapamıyoruz bir iş. Sağolun yorum için
+1 yılnikah kıymak istediği kişinin anne ve babasınında bundan haberi olmalı.
03 Yorumla
Soran+1 yılDallas'a döndü şimdi iyice :(
- +1 yıl
dallaslık durum yok. kızın anne ve babasının rızasını almadan imam nikahı kıyılmaz.
Soran+1 yılO zaman hepten yalan oldu
Evet.. Ama ince ayrıntı çok zor bir olay kumalara adaleti tam sağlamalı.. zor is
01 Yorumla
Soran+1 yılNikah olsun bana yeter bir beklentim yok. İzin olmaz ama
Gizli Üye(36-45)+1 yılHayır. Ama nikah akdinde böyle bir Şartı kabul ettiyse olabilir
04 Yorumla
Soran+1 yılAnlamadim
Cevap sahibi+1 yılAdam nikah akdinde kadının böyle bir şartı oldu da kabul ettiyse yani. mehirle birlikte bir nikah sözleşmesi yapılıyor ya o.
Soran+1 yılSanmıyorum öyle bir şey olduğunu ama net cevabi nerden bulacağım ben
Cevap sahibi+1 yılNet cevabı verdim işte. Sen ikinciysen evlenirsin sıkıntı yok, söz verdiyse adam düşünsün
Gizli Üye(30-35)+1 yılsadece eşinin değil. Bütün toplumun bu nikahtan haberdar olması gerrkiyor. Aksi takdirde nikahın hükmü yok!!!
018 Yorumla
Soran+1 yılOyleymis imkansız olduğunu öğrendim artik sağolun
Cevap sahibi+1 yıltadını aldın ve dönüşü yok değil mi?
Soran+1 yılNeyin tadı?
Cevap sahibi+1 yıladamın?
Soran+1 yılNe tadı var adamda
Cevap sahibi+1 yılAleti?
Soran+1 yılHiç alakası yok emin olun
Cevap sahibi+1 yılSadece seviyorum diyorsun.
Soran+1 yılHemde çok fazla
Cevap sahibi+1 yılBende o adamın durumundayım.
Soran+1 yılNasil?
Cevap sahibi+1 yılEvliyim sevgilim var
Soran+1 yılAh ah yapmayın. Kız benim durumuma düşmesin nolur
Cevap sahibi+1 yılSen birlikte oluyor musun?
Soran+1 yılOldum.
Cevap sahibi+1 yılher buluştuğunda değil mi?
Soran+1 yılGenelde
Cevap sahibi+1 yılDurum aynı
+1 yılkaldı mı hala böyle şeyler?
14 Yorumla
Soran+1 yılHep vardı
Soran+1 yılHala var
- +1 yıl
Durum vahim o halde
Soran+1 yılÖyle
+1 yılsenimi karisina kuma getircek
03 Yorumla
Soran+1 yılKumalık değil. O bana olan bağlılığını ben aşkımı günah olmaktan çıkarmak istedik bu kadar. Ben düşünmediğim halde araştırmış zaten bunu kendisi önceden
- +1 yıl
neden başkasıyla evlendi peki?
Soran+1 yılZaten evliydi
Evet izin alması gerekli
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılhukuki anlamda asıl zina budur
11 Yorumla
Soran+1 yılBilmiyorum
- Aile & Toplum konusunda 604 cevap paylaştı.
+1 yılne iciorsunuz böyle kafa yapior :)
04 Yorumla
Soran+1 yılSoru soruyorum ve günümüzde olan bir şey bu
- +1 yıl
peki nerde görülmüs böyle bir durum genelde saman altinda yürütlür
Soran+1 yılHer yerde var
- +1 yıl
saskinim sözün bittigi yerdeyim su an
Aile & Toplum konusunda 515 cevap paylaştı. Tabiki almasi gerekir
00 YorumlaEvet rizasini almak zorunda
17 Yorumla
+1 yılDini anlamda mı etik anlamda mı yasal anlamda mı?
014 Yorumla
Soran+1 yılSadece dini anlamda
- +1 yıl
Bilgi sahibi değilim. Böyle şeylere de karşıyım. Ev harem değildir.
Soran+1 yılEvine girmeyecegim zaten o nerden çıkıyor
- +1 yıl
Dini nikah deyince aklıma o geldi. Bunu herhangi bir din görevlisine sormalısın bence.
Soran+1 yılNerden bulacağım
- +1 yıl
Hangi dine mensupsunuz?
Soran+1 yılİslam
- +1 yıl
Bunu bir cami hocasıyla veya müftü gibi adamlarla konuşabilir ve onlardan bilgi alabilirsin diye düşünüyorum.
Soran+1 yılTamam sağolun konusurum. Dini soru siteleri var zaten onlara da sorarım
- +1 yıl
Benim tavsiyem yüz yüze hasbihal etmen. En sağlıklısı o geliyor bana.
Soran+1 yılSesli anlatamam bunu birine
- +1 yıl
İsterseniz özelden ulaşabilirsiniz.
Soran+1 yılYazarım sağolun
- +1 yıl
Görüşmek üzere.
+1 yılbu nasil bir entirika yaww
02 Yorumla
Soran+1 yılEntrika?
- +1 yıl
kardes birak bu isleri ilk esten sorunvrsa bosansinlar once bu devirde kuma falan zor hukuk diye bisey var adami ciplak birakir ilk es.
+1 yılNe diyon olum sen ya aldatmanın yasal hali mi olur
07 Yorumla
Soran+1 yılYasal değil dini
- +1 yıl
Dini olarak zaten yasal değil insani olarakta değil. Dinde zaten mecburiyet varsa birden fazla evlilik var ondada karın izin verirse. Bunda hem izin almıcak hem mecburiyet yok. Hangi çukurda yanar bu kalple allah bilir
Soran+1 yılMecburiyet yok ama zaten eşi sayılırım. İlkim o benim. Öyle gördük zaten birbirimizi. Günah olmaktan çıksın istedik bu olanlar
- +1 yıl
Günahlar örtülemez kusura bakma ister dini nikah ister resmi
Soran+1 yılGecmis degil gelecekten bahsettim askında ama yanlis yazdım
- +1 yıl
Ya bilmiom. Baskasi icin karisina bunu yapabilen biri ileride sanada aynisini yapabilir bu kapasiteye sahipmis demekki
Soran+1 yılBen ondan kopamam kadar içim rahat olsun istiyorum sadece
ben gerekiyor diye duymuştum
013 Yorumla
Soran+1 yılÖyleymiş
Soran+1 yılBeraberliğim bitti ama koparıyoruz
Soran+1 yılKopamıyoruz
Soran+1 yılBeni öldürsünler daha kolay.
Soran+1 yılVar. O yüzden boşanmıyor zaten
Soran+1 yılDenemiyor muyum sanıyorsunuz
Soran+1 yılHer şeyi denedim her şeyi. Başka bir erkeğe baktığımda onu görüyorum sadece
kuma mı gidiyosun , kuma mı geliyor
08 Yorumla
Soran+1 yılKuma olarak düşünme, kimsenin bilmesini istemiyorum. Sadece aramızdaki bağ ve yaşanmış şeyler var ve bunlar zaten bizi dini nikah sonucuna götürdü
Soran+1 yılBizi kimse görmüyor, göremiyor zaten
Soran+1 yılKıyan imam bilecek
Soran+1 yılDolu adam var aslında
Gizli Üye(25-29)+1 yılEsi razi olmadan nikah kiymasi günahtır
00 YorumlaEwt esinin rızasını alması lazım
00 Yorumla
+1 yılAlmasi gerkir. riza sart diye biliyrum
00 Yorumlaevet izin şarttır zaten
00 YorumlaGerekir diye biliyorum
02 Yorumla
+1 yılbunu niçin soruyorsun
029 Yorumla
Soran+1 yılBirbirimize bağlılığımızı, geçmişimizi ve şuanki durumumuzu günah olmaktan çıkarmak istiyoruz
- +1 yıl
evli biriylesi n
Soran+1 yılAyrıyız şu an ama hala görüşüyoruz, özlüyorum ben o da öyle
- +1 yıl
birlikte oldunuz çocuk var mı
Soran+1 yılBenden çocuğu yok
- +1 yıl
nikah geçmiş zinayı temizlemez ki
- +1 yıl
sustun
Soran+1 yılBiliyorum
- +1 yıl
yaşlarınız kaç
Soran+1 yıl22-29
- +1 yıl
en son ne zaman birlikte oldunuz
Soran+1 yıl5 ay önce
- +1 yıl
istiyorsun yine yani
Soran+1 yılOlmasa da olur benim derdim bu değil
- +1 yıl
ne derdin
Soran+1 yılO yaşamak istiyor benimle bunu hala. Ben ona sadece sarılsam da olur. Sevgim günah olmasın
- +1 yıl
eşnden neden istemiyormuş
Soran+1 yılIstemiyor işte bilmiyorum. Yaşamıyorlar
- +1 yıl
5 aydır imkansız
Soran+1 yılIki yıldır hayatındayım. Bir kere oldu 5 ayda onu da kendisi istemedi
- +1 yıl
eşiyle mi
Soran+1 yılEvet
- +1 yıl
sAna mı anlatıyor
Soran+1 yılEvet söyler
- +1 yıl
senle kaç defa oldu
Soran+1 yılÖzel konular bunlar deşifre edecek değilim
- +1 yıl
gizlisin
Soran+1 yılÖzel hayatımı bu kadar detaylı anlatmam hiçbir şekilde
- +1 yıl
hımmm
Gizli Üye(30-35)+1 yılOlayları anlatabilir misin? Ona göre yorum yapıcam
07 Yorumla
Soran+1 yılÇok uzun bir hikaye gerçekten. Kimse üzülmüyor herkes mutlu ama ben içten içe ölüyorum emin olabilirsiniz
Cevap sahibi+1 yılAnladım. Öncelikle adamın eşinden izin alması gerekli dini nikah için ve çevrenizde ki herkesin bilmesi gerekir evli olduğunuzu. Aksi taktirde zina sayılır, geçerliliği olmaz yani :(
Soran+1 yılBenim ailem beni reddeder onun ailesi bir şey demez belki ama eşi yıkılır. Göze alamam
Cevap sahibi+1 yılO zaman acını içinde yaşamaya alışıcaksın. Unutmaya çalışacaksın. İbadet et bol bol, dua et
Soran+1 yılZaten yaşamıyorum ben. Ölümünü bekleyen bir canlıyım o kadar
Cevap sahibi+1 yılSakın öyle düşünme. Daha gençsin bak hayat bu belli olmaz kim bilir neler çıkıcak karşına.
Soran+1 yılOrasi öyle ama unutmak mümkün değil
Aile & Toplum konusunda 456 cevap paylaştı. Şansa bak. Mofos my wifes series.
00 Yorumla
+1 yılGerekir.
10 Yorumla
+1 yılbak hele bak
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılevet izin gereklidir.
00 Yorumla
+1 yılolmaz öyle şey
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılo adamdan ayrıl.
04 Yorumla
Soran+1 yılAyrıyım
Cevap sahibi+1 yıltekrar görüşme o halde. ne dinen ne de medeni kanunda böyle bir şey mümkün değil. insan kendini kandirsa da yaradani kandiramaz. adamın yaptığı insanlığa da sığmaz ayrıca.
Soran+1 yılDört eşe kadar mümkün ama yapmamız gerekti artık ben böyle huzursuz oluyorum çünkü. Öyle şeyler yaşandı ki görmemem lazım ama olmuyor
Cevap sahibi+1 yıldört eş olayı da hikaye. kuma mi olmaya karar verdin?
Sebep?
07 Yorumla
Soran+1 yılYıllanmış çok uzun bir hikaye. Birbirimize bağlılığımızı, geçmişi, var olan duygularımızı ve özlemi günah olmaktan çıkarmak istiyoruz.
Soran+1 yılEvet biliyorum ama çarem yok ki.
Soran+1 yılAnılarımdan nasıl vazgeçicem? Istediğim zaman görebileceğimi bildiğim halde yüzüne her baktığımda içimi titreten, kaybolucak diye korktuğum adamı görmeden nasıl yasayacagım peki?
Soran+1 yılHaklısın ne diyeyim
+1 yılEvet.
10 YorumlaYok hayır gerekmez
00 Yorumla
+1 yılEntrikaya gelll :)
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 809 cevap paylaştı. Neden
10 Yorumla- Devamını Gör (12)
Devamını Gör(57)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Evli bir adamın başka bir bayana dini nikah kıymak istediğinde eşinden izin alması gerekir mi?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler