Buyrun size kaynakça.
Dini açıdan evlenirken kadının izni alınmaz diyenler ne saçmalıyor?
Buyrun size kaynakça.
Nikâh, evlenmelerinde dinî açıdan bir engel bulunmayan kadın ile erkeğin veya vekillerinin şahitler huzurunda, birbirleriyle evlenmeleri konusunda karşılıklı rızalarını ifade etmeleriyle (icap ve kabulle) meydana gelen bir akittir. Bu sebeple tarafların ömür boyu birlikte yaşamaya ve hayatın iyi-kötü yanlarını birlikte omuzlamaya hür irâdeleri ile karar vermeleri gerekir. Dolayısıyla evlenecek kişilerin rızalarının bulunması zorunludur. Nitekim fıkha istinaden hazırlanmış olan Osmanlı Hukûk-ı Âile Kararnâmesi zorla ve tehdit altında yapılan nikâhı geçersiz saymıştır. (HAK, Md. 57) Din İşleri Yüksek Kurulu da bu görüşü benimsemektedir.
Cevap
4Cevap
İslamda 2. evliliği yapmak için bile birinden izin almak gerekmiyor inandığınız dini öğrenin önce
Diyanetin sitesi öyle demiyor ama.
İkinci evlilikte ilk kadının rızası gerekmiyor ama evlenecek kadının rızası şart. Sen, din düşmanlığı yapmadan önce bana diyorsun ama önce kendin bir araştır.
Veli babasının rızası gerekiyor kadının gerekmiyor
Zaten aksi tecavüze girer.
Zina da desen günâhtır.
Linke bas ve oku. Kadının izni gerekiyor mu kısmını ondan sonra konuşuruz.
Ayrıca veli de sadece baba değil.
Türkiye de ılımlı islam yaşanıyor güzel kardeşim okumam gerekiyor linç yeriz diye
İslam tektir. Ülkeye göre değişmez. Değişen sadece inanıyorum diyen kişilerin dini yaşama şekilleri. Kimi kötüye kimi iyiye kullanıyor. Orası ayrı.
Şakamısın kardeşim
Bence asıl şaka sensin araştırmadan etmeden kadının rızası alınmaz derken önüne kaynakçayı da koymuş olsam dahii.
Sen ömründe 1 kere islam devletine gittin mi? gitmiş olsan şu mesajı bile atamazdın
Gitmedim ama dinimi de araştıran biriyim. Öyle insanların hâl ve hareketlerine bakıp veya ondan bundan duyarak bir her şeye inanmak yerine araştırırım önce. Ona bakarsan Sn. Tayip de dindar geçiniyor ama ülkenin vaziyeti ortada.
Kardeş onu sen yanlış biliyorsun 2. Evliliği yapacaksan eşinin rızasını almak zorundasın almazsan oda olmaz
@Mrengineerac Keşke inandığınız din hakkında azıcık da bilginiz olsa
Kardeş eşin rızası olmadan yapılırsa ortada adalet olmaz adalet olmazsa o nikah senin için caiz olmaz 2. Eşle evlenebilmen için her manada adaleti sağlayabilmelisin ve rızası olmadan bunu saglayamazsın
@Mrengineerac Dediğim gibi inandığınız dini bilmiyorsunuz bilmediğiniz din hakkında başkalarına bilgi vermeye çalışıyorsunuz 10 tane kitap yok kaç yaşına gelmişsin tenezül ette 1 kere oku yok okumuyorsun bilmediğin konuda bilir kişi olma
Sensin tamam
@Mrengineerac Sadece google ye 2. evlilik şartları islamiyet yazsan bile cevabı alabiliyorken gelip bilen birine sen bilmiyorsun ben bilirim muhabbetine girmek çok değişik bir kafa
En bilgili sensin tamam
@Mrengineerac Kaynak ne dersen bana göre öyle diyorlar bir dine inanırlar sana göre öyle bana göre böyle deler hadis de değil ayet reddediyor adam ayet reddeden kafirdir maide 10 aç oku
Maide 10 aç oku ne yazıyor senin için yazılmış
Hangi cahil demiş onu
Sitede çok. Yorumlarda da var. Göz at.
Ben denk gelmedim valla ama o cahilleri neden umursuyorsun ki
evli misin
Değilim de sitede böyle saçmalayan erkekleri görüyorum.
Ağzı olan konuşuyor
😀😀😀😀Aynen öyle. Yukarıya kaynakça linki kopyalamıştım. Ona rağmen hâlâ alınmaz diyor yukarıda biri. Diyanetten iyi biliyor galiba.
He de geç boş ver
Boş tenekeler , işlerine geliyor din düşmanlığı. Böyle ilgi çekiyorlar akılları sıra sanırım.
Takmayin bosverin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Kimse kimseyi böyle önemli bir konuda zorlayamaz, bu çok net 🌟. Evlenmek, hayatı birlikte paylaşmaya karar vermek demek. Bu kararı iki insanın kendi özgür iradesiyle alması şart. Aksi bir durum insan haklarına ve inanca uygun değil. Kadın ya da erkek, fark etmez; kimsenin rızası dışında böyle bir şey içine sokulması kabul edilemez 👍. Dinin ya da toplumun yanlış yorumlarıyla çocuk ya da kadın üzerinde baskı kurulması, insanlık dışı bir durumdur. Bu konuda sesini çıkarmaktan çekinme, güçlü ol 💪. Hakların her zaman senin yanında, unutma 🌈.