Bu Ülkede İnsanlara Neden Saygı Yok?

Sabahları işe bir saat erken bile girsem odamda oturup bir simit yiyemiyorum. Öğle arasında çayımı alıp odamda bir çay içemiyorum, mülteci gibi köşe bucak saklanıp orada burada çay içmek zorunda kalıyorum. Çünkü 8:30 da mesai başlıyor, hastalar 7'de kapıda birikmeye başlıyor. Odaya girip kapını kapatıp bir simit Yemen imkansız. Hepsinin çok acelesi var, hepsi çok mağdur, bir ilaç yazsam elime mi yapışıyor. Saat 12 oluyor, resmen kaçarak odadan çıkıyoruz, hastalar öğle arası yemek yememize bile tahammül edemiyorlar çünkü. Sen öğlen yemek yemişsin yememişsin umrunda değil, yeter ki işi hallolsun, bir öğün de yemek yemesen ne olurmuş. Öğlen arasında yemek yemeyip bir çay kahve alıp odana gitmek de imkansız. Kapıda bekliyorlar, hepsi yalvaran bakışlar yalvaran sözlerle işini halletmek için dil dökerken bile molandan çalışıyorlar. Arkadaşlar niye insanlara saygı duymuyoruz, niye çalışma saatlerine saygı duymuyoruz? Niye karşımızdaki de bir insan, molaya kahveye yemeğe ihtiyacı vardır, bekleyelim molası bitsin işimizi öyle halledelim demiyoruz. Hani acil durum denecek bir yerde de çalışmıyorum. Yazacağım ilacı 20-30 gün sonra kullanacak, veya o ilacı yazdırmak için önünde 20-30 günü daha var, ama yok o illaki molamda yazdırmak zorunda. Neden böyleyiz ya. Niye insan haklarına, insana saygımız yok. Neden her olayı dramatize ediyoruz insanların yemelerinden icmelerinden çalıyoruz işimizi halletmek için? Neden insanların tuvalete gitme ihtiyacı olduğunu akıl edemiyoruz. Nedir bu "gerekiyorsa altına sıç, yeme, içme yeter ki ben yarım saat daha fazla beklemeyeyim mantığı?