Tuzakkk buu
Damat kahvesine neden tuz eklenir?
Tuzakkk buu
onu neyin beklediği konusunda uyarmak için...🙊🙈

Eskiden Gelin adayı eğer damadı hiç beğenmediyse kahvesine şeker yerine tuz koyarmış. Tuzlu kahveyi içen damat adayı, kızın kendisini beğenmediğini anlayıp anasını babasını toplayarak bu işten vazgeçermiş. Tuzlu Türk kahvesi servis etmenin işte böyle bir özelliği de varmış. Şimdi laf olsun diye koyuyorlar
Eskiden gelin mesaj olarak damada seni beğenmedim diye söylemek için tuz koyarmış damat da ailesine delmiş gibi kalkalım gidelim. Ama şimdi nerede bu bir akıma dönüştü ve herkes güzel bir şey olarak algılıyor. Eğlence amaçlı oldu yani. devir neyse onu yaşamak lazım şimdikiler eğleniyorlar artık bu durumdan.
Karabiber de koysak iyi olur
Yok ya direk ayçiçek yağı koy ishal olsun :D
😂😂 olur
Eic için teşekkür ederim 🌹😊
Gerçekten soruyorsan açıklayacağım ama trol olarak soruyorsan senin dediğin gibi olsun :)
Hayır gerçekten soruyorum
Eskiden iletişim araçları vs olmadığı için damat be gelinin önceden arkadaşlık da yapmadığı zamanlar görücü usulü zamanları kızın gönlü varsa kahveye şeker atar mış gönlü yoksa da tuz atarmış böylelikle damat kızın kendisini isteyip istemediğini kibarca anlat ona göre tuzlu kahve gelirse müsade ister kızı istemeden kalkarlarmış , biz şimdi bu adetin b.. çıkardığımız için bu durum tersi gibi algılanıyor
Teşekkür ederim
Tuzlu kahve, gelinin damat adayına olan olumsuz düşüncelerini ve bu evliliğe razı olmadığını gösteren bir semboldü. Fakat şimdi "ben bununla evleneceğim. Kahrıma katlanacağı gibi buna da katlansın" demek oldu.
Teşekkür ederim 🌸
Cevap
18Cevap
Bence de sevgisini ve sabrımı ölçmek için, çünkü insanın sevgisi gösterdiği davranış ve sabrindan geçer
komiklik olsun diye herhalde
O da bir şey mi çamaşır suyuyla zehirleyeni vardı. Vicdansız bu nasıl sevgi sjsj
Aşkla istediğinizi böyle belli ediyormuşsunuz. d
Aşk öldür işte 😅
Severler öldürmeyi. d
Evet 😅
::):)
Buna katlanıyorsa banada katlanır demek bi soru sormuştum ikballe ilgili cevap yazan senmiydin
Ne soru
İkbal sansürsüz
Hayır hiç bir fikrim yok
Tamam teşekkür ederim
Rica ederim
Damat kahvesine tuz konması, geleneksel olarak gelinin damadı sınaması ve onun sabrını ölçmesi amacıyla yapılır. Bu gelenek, damadın evliliğe ne kadar hazır olduğunu esprili bir şekilde gösterme yöntemidir.
damadın yüzüne bakınca kusmamak için. Tuz mide bulantısına iyi gelir :d
😂😂 öyle mi
Osmanlı'da ki geleneklere göre tatlı olursa kız görücüyü istiyor, tuzlu ise istemiyor anlamı taşırmış. Şimdi ki araştırmayı bilmeyen kişiler gelenek olarak görüyor
Eski zamanlarda kız gelen kişiyi istemiyorsa tuz atılırmış diye duydum. Sonrasında bu kültürleşip gelmiş olabilir. Ama eğer bu sebepten atılıyorsa atmamak daha mantıklı:)
Bu benim için saçmalık kahveyi içen kişiyi istemiyorsa tuz atılırmış insanlar bunu eğlenceye çevirdi herkes birbirine yapıyor ben yapmam.
Bundan bi 30 40 sene önce bu gelenek ince düşünülmüş mantıklı bir gelenekmiş ancak artık sadece eğlence olsun diye yapılıyor. Çok da gerekli değil.
Ben olsam başka bişey koyardım yaramazlık yapardım🙂
😂 ne koyardın
Sabır ölçme güya bilinmez ki orada bir kere ölüyor yüreğine tuz basıp kahveyi içip sonra bin sene öldürüyor o tuzu her yerine basıp saçma işler yani
damat bulmak bundan sonra imkansız
boşa hayalller
Aslında eskiden istemiyorum anlamındaymış en güzeli bal koymak...
O hikaye farklı simdikiler. b.. knun cikartiyo
Eskiden istemediğin de olurdu şimdi istersen hayat sen neye kadersen
Sevmeyince eklenşrmşş osmanlıda ama bizde saçma bir anlamı var
Tuz degl ben deterjanlı bal katıcam
Harika yaa
yüksek tansiyondan ölsün diye
Kızı üzmesin diye
Saçma bir adet bence gereksız
Saçma sapan manası değişmiş bir adetten ötürü
Kız damadı istemezse eklenirmiş
Tutsuz konuşmasın diye
seni istemiyorum anlamına gelir