Haklısın bebeğim sana 4 tokmakçı lazım birisi ben olabilirim diye
Hayır senin annene senin kız kardeşlerine senin karına senin kızlarına dört tokmakçı lazım Senin ailende ki kızlar kadınlar gibi o... bu değilim...
İşgal altında kalmak, savaş durumu veya olağan durumlar dışında nüfusun aşırı azalması veya erkek nüfusun aşırı az olması durumunda bu var aslında. Erkek kendine harem kursun diye değil. Eşinin rızası dahilinde olabilir. Eş rıza vermiyorsa zaten olmaz. Diğer eşlerine de bakmak zorunda erkek ayrıca.
Evlilik dışı ilişki zinaya gireceği için var bu. Bunun gibi özel durumlarda geçerli. Öyle keyfi 4 eş değil harem kurun denmiyor.
Dahada eskiye gidersen Kleopatra’nında çok kocası olduğunu görürsünüz. Arap hügomanyadında görülür genelde hristiyan musevi Araplarda eskiden var olduğu sonradan hoş görülmediği söylenir. İslamiyete bakıldığında tefsirlerin bu konu hakkında açıklamaları şöyle savaş ve sıkıntılı zamanlarda ve cariye konularında. Arap geleceğini ilerletmek doğru bi davranış değil günümüzde kölelik kalmadığı gibi çok eşlilikte yok denecek kadar az bunlarda cahil insanlarda mevcut devrin durumuna göre değişim gösteriyor
Cevap
7Cevap
geçmişte erkeklerin yönettiği dünyada yine ERKEKLERİN UYDURDUĞU BİR DİNDEN bahsediyorsun
Bencede öyle
erkekler de zevklerine göre uydurdu dini :) zaten 4 kadın değil de bakabileceğin kadar kadın.
bir de sanırsın ki erkekler kadınlara bakıyor. TAM TERSİ KADINLAR ERKEKLERE BAKIYOR!
bir de kadınlara ekonomik özgürlük de yok bakabilecekleri kadar erkek alma özgürlüğü de yok.
müslüman değilim. 4 kadınla evlenmek benim gözümde ağır fuhuş demektir
Adil değil. Kadınlar da 4 hatta 5-6 erkekle evlenebilmeliler
Haklısın bebeğim sana 4 tokmakçı lazım birisi ben olabilirim
Evet ben yeterim dördüne heheh
Adil olmayani yapanlar var
O gruba girer
Erkek dört kadın ile evlenince gruba girmiyor mu?
Bence o da gruba girer ya
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?