4 kadınla evlenme hakkı ve günümüzdeki geçerliliği ne dersiniz?

Farklı fikirlere saygı olmadıkça bu ülke adam olmaz. dün bir soruda bişeyler tartıştık ama fikrime bir cevap verilemediği içni engellendim. ve yine biliyorumki çoğunuz yine karşı çıkacak ve bana belli etiketler yapıştıracaksınız.
islamda bildiğiniz gibi 4 kadınla evlenme hakkı tanınmış erkeğe belli şartlar altında, dün erkekler niye aldatıyor sorusuna erkeklerin genlerinin çok eşliliğe yatkın olduğunun bilimsel olarak ispatlandığını söyledim. çoğunuzun çevresinde vardır. adam çok iyidir ama bir kusuru vardır eşini sevgilisini aldatıyordur. işte bu genlerden kaynaklanıyor. büyük bir kısmımız bu islamdaki 4 eşlilik kuralının o dönemin şartlarına göre o zaman böyle gerekliymiş. savaş falan çokmuş kadınlar sahipsiz kalıyormuş diye vs. bahanelere sığdırarak günümüzde böyle bir şeye gerek olmadığını savunuyor. ben ise diyorumki bugün daha da gerekli belki. çünkü her yer genel ev dolu. orada ne gencecik kızlar harab oluyor. bunlar birine kuma olsaydı daha mı kötüydü? o kadınlarda birinin çocuğuydu aileleri vardı çoğunun. çoğunun hayat hikayesine baktığında evlenmiş boşandıktan sonra ailesi bakmamaış mecbur kalmış sürükjlenmiş oralara bir şekilde. tabiki bugün erkeklerin çoğuda 4 kadınla evlenmeyi kabul etmez ben dahil. ve sizinde bizimde yetişme tarzımıza göre böyle bir şeyi kabullenmek çok zor anlıyorum. ama durup biraz düşününce. bu kadar kötü yolda olan kadından daha iyi değilmidir. kuma olmaları? her türlü fikre cevaba saygı çerçevesinde açığım. ama hakarete asla.
Güncellemeler
+1 yıl
guzel arkadasim. bana 4 kadin getirsen al evlen sana bir cuvalda altin veriyorum dersen yinede ben evlenmem. benim bu soruyu sormamin nedeni kendi cinsel menfaatlerim degil toplumsal bir soruna isik tutmakti. evet benim annemde kuma istemez hayatta kabul etmez. ama benim bir yakinim icin empati yapacak olursam kotu yola dusmesindende kuma olmasini tercih ederim. islam zaten erkekler hepiniz 4 tane akin dememis sadece buna izin vermis o da kuru kuruya izin degil. sartlari var.
Güncellemeler
+1 yıl
irak savasindan sonra yuzbinlerce kadin cevre ulkelerde hayatkadini oldu. yarin suruyedede aynisi olacak. buun genelrvler dolu bunlar kuma olsa dahami kotuydu? bu ise ocu gibi bakmayi birakin. muslumansiniz cogunuz. islamin kurallari tum zamanlari icerir. cok esli olmayida becerebilecek cok erkek yok ama durumu iyi olan saglikli musluman erkekler. gidip metres tutacaksa Allahin emriyle evlensin. hem gunahtanda kurtulsun.
4 kadınla evlenme hakkı ve günümüzdeki geçerliliği ne dersiniz?