Gizli Üye(30-35)+1 yılPeki madem doğru düzgün cevap istiyorsunuz... O kadınlar o genelevlere zorla götürülmüyorlar. Ya da şöyle açıklayayım. Hayatta yaptığımız her seçimin sonucu vardır ve o bayanların önüne iki seçenek geliyor. Benelde kolay yoldan veya çalışarak para kazanmak. Orada olmak o bayanların kendi seçimi. İsteseler gider en küçük bir işte bile olsa çalışabilirlerdi. Ama onlar bunu seçmediler. Ayrıca kuma getirmek gibi düşüncelere hepten karşıyım. Bir düşünün empati kurun. Kendinizi o "üzerine kuma getirilecek" bayanın yerine koyun. Siz hayatınızı daha mutlu geçirmek üzere, hayatnızı biriyle birleştiriyorsnuz. O kişinin içindeki tüm sevg sizin olsun diyorsunuz ve birden hoop üzerinize kuma geliyor. Ne kadar aşağılayıcı bir durum. Aslında siz her ne kadar anlayamamış olsanız da bu kadınlık gururunu yerlere sermektir. O bayanlar seçimlerini genel evden yana kullanmışlar. Buna karışamazsınız. Bir kafede garsonluk yapmak yerine bunu seçmişler. Söz söyleyemezsiniz. Doğru yola sokmaya çalışabilirsiniz ama asla başka bir bayanın üstüne "kuma" olarak getiremezsiniz. BU HEM YANLIŞ HEM AYIP. Siz Türk erkekleri eşinizin veya sevdiğinizin yanında bir erkek görünce köpürüp kıskanıyorsunuz peki o zaman bu kuma mevzusu ne demek? Onların yaptığı hataların sonucunu neden eşleriniz çeksin. Ya olay tam ters olsaydı da genel evler bayanlar için değil erkekler için olsaydı. Bir düşünün siz ne hissederdiniz. Başkalarının suçlarının sonuçlarını eşlerinize ödetmeyin! Ayıp!! Teşekkürler.
34 Yorumla- +1 yıl
genel eve zorla götürülenlerde var malesef. hayat yolunuza bazı zorlukları çıkarmamış olabilir. ama herkese hayat o kadar güzel değil. o seçim şansıda herkese gelmiyor. kendimi yerinede koyutorum empatide yapıyorum. ben bir müslüman olarak. Allahın 4 kadına kadar evlenme izninini zamnının hiç bir zaman geçmeyeceğine inanıyorum. eğer dersemki bu eski zamanlar içni geçerliymiş artık bu izin geçerli değil imanım tehlikeye girer. ve ben bu yazıyı çok evlilik istediğim için kaleme almadım. mesala sana soruyorum. eşin gidip seni aldatsamı iyi sürekli? yoksa namusuyla evlensemi hangisini seçersin. ?
Cevap sahibi+1 yılAldatsa daha iyi en azından ayrılırım. Ama üzerime bir de namusuyla kuma getirecek öyle mi. Hayatta olmaz! Bu arada siz düşüncelerinizi kıramayan bir insansınız. Bunu fark ettim. Kim ne derse desin hiçbir zaman bu düşüncelerinizden vaz geçmeyeceksiniz. Ayrıca hayatta olan her şeyi din le bağdaştırmak çok yanlış. Size söylüyorum: Bu düşünce hiç doğru bir düşünce değil inanın!!
- +1 yıl
teşekkürler uyarınız için ama hiç kimse dinimden daha doğrusunu söylemez. dinde hayatın her alanına karışır. islam dini cinselliğe kadar yol gösteren bir dindir. hemde en kolayıdır. düşüncelerim kırılabilir ama dinde hükmü olan bir şeyi değiştiremessin bu düşünceyide kıramam. sizde müslümanım diyorsanız en azından inkar etmeyin bunu. tamam söyleyin ben kabul etmem eşimin evlenmesini bu çok normal. ama dinde bu yok bu çok yanlış demeyin. ayrıca her aldatanın eşi boşansaydı kaç tane evli kalırdı? alın size güzel toplum.
- +1 yıl
Soru : Bu kuranda geçiyor mu?
Cevap : Evet geçiyor.
Soru : Herhangi bir şeyi üreten mi daha iyi bilir yoksa ikinci üçüncü şahıslar mı?
Cevap : Tabi ki üreten imal eden daha iyi bilir.
Bu iki soruda hem fikir miyiz değil miyiz önemli olan bu hemfikir değilsek konu üzerin de konuşmaya gerek bile yok. Ama hem fikir isek KURAN ALLAH IN KELAMI BİZİ YARTAN DA AHLLA C. C. OLDUĞUNA GÖRE BİZ BİZİ İMAL EDENDEN YARATANDAN DAHA MI İYİ BİLECEĞİZ Kİ KONU ÜZERİNDE TARTIŞIP YORUM YAPALIM.
En İyi Cevaplar
İslam 4 kadınla evlenmeye izin vermiş ama 4'üne de eşit davranmak koşuluyla izin vermiş. Eğer ben 4'üne de eşit davranırım diyorsanız buyrun evlenin ama eşlerinizden biri bile bu durumdan hoşnut olmazsa günaha girmiş olursunuz. Eşlerinizden izin almanız lazım, eğer o razıysa evlenebilirsiniz.
21 Yorumla- +1 yıl
hanım efendi gerçekten beni şaşırttınız. söylediklerinize harfiyen katılıyorum. çok dürüstçe açıkladınız. benim zaten dört kadınla evlenmek gibi bir hayalim yok. ama bu durumun başka durumlardan daha iyi olduğunu dile getirmek istedim. yani adamın metresi oılacağına karısı oldum dedim. sizi tebrik ediyorum. bir bayan olarak söylediğniiz için en iyi cevabı siz hak ediyorsunuz ama geç kaldık.
katılmaktan başka birşey yapamıyorum... kaldı ki günümüzde metres hayatı tek gecelikler vs dahil adamlar 2. 3. 4. yü alıyorlar zaten birçok kadın bunu kabul ediyor.. çapkın erkekler tercih ediliyor yani ayıplamada yok.. gel gör ki şu işi resmiyete dökelim deyince herkes bir irkiliyor.. islamda çokeşliliğe ruhsat vardır dediğin gibi belli şartlarda ama bu teşvik etmek demek değildir zaten kadın erkek nüfusu hemen hemen aynı.. çok eşliliği zaten çoğu kadın kabul etmez çok dindar olanlar bile ama etrafımızda görüyoruz bunu kabullenen çok modern! kadınlarda var yani..
17 Yorumla- +1 yıl
doğruyu söyleyen dokuz köyden kovulur. ve Dünyaya bir dahi geldiğinde onu şu işaretten anlayabiliriz ;
"Bütün ahmaklar ona karşıdır"
lafları her şeyi ap açık gözler önüne seriyor. ben gerçekleri söyledim bırak anlamayanlar aldatılmaya deval edilecekler. keyfleri bilir. - +1 yıl
Aldatılanlar ayrılırlar. Böyle kadınlık gururunu yerler altına serip devam etmezler. Ha devam edenler mi: işte yaptıklarının sonucuna katlanırlar. Ama bir kadının üzerine başka bir kadın getirmekhem geri bir hareket hem de aşağılayıcı. Lütfen bir kez olsun kendinizi kadınların yerine koyun ve düşünün. Siz sokakta gördüğünüz bir adam eşinize laf atınca köpürüyorsunuz, bir de şöyle düşünün. Eşiniz almış o adamla nikah yapmış ve sizin üzerinize getirmiş. Cidden mutlu mu olurdunuz?
- +1 yıl
@helloxox yorumları okursan çok eşlilikten yana olmadığımızı görürsün sadece isteyenler için olabilir diyoruz kaldı ki beğenmiyorsunuz ama gerçekçi olalım her devirde kuma olacak kadın bulunmuştur günümüzde de öyle... şu sitede sorulan sorulara bakacak olursan anlarsın ki gayet okumuş, maddi sıkıntısı olmayan, kültürlü kadınların bile bile evli adamlarla takıldığını görürsün bu veya başka tarz ilişkilerinin çok eşliliği ispat ettiğini ve sizin dediğiniz gibi kadınlık gururunu gerektiği zaman nasıl hiçe sayıldığını gösteriyor zaten.. şöyle düşün bir adam var, sakallı şalvarlı başında takkesi arkasından 4 tane peçeli kadın yürüyor. siz bunu görünce içinden diyorsunuz ki aa ne gerici bişey çağdaş olun biraz.. ama şu da var ki günümüz modern ! okumuş belli bir hayat tarzı olan erkekleri ise sevgilisi, metresi, barda tanışıp eve attığı tek gecelikler veya fuckbuddy tarzı anlaşmalı ilişkileriyle zaten çok eşli...
- +1 yıl
... şimdi hangisi iyi? biri 4 kadınla evleniyor ve onların bütün sorumluluğunu alıyor öyle zannetiğiniz gibi boşamak ortada bırakmak kolay değil, lakin öbür adamın tek yaptığı kadınlardan zevk almak karşılığında iki güzel söz, belki bir içki, eğer gönlü bolsa birde sabah kahvaltı ısmarlıyor, adama karşı hiçbir hak talebinde bulunamıyorsun ondan sonra ortada mutsuz sevgiden yok sun bir sürü kadın var.. ne dersin bu işe? ha sen böyle olmayabilirsin bende çok eşlilik taraftarı değilim, ama objektif bakarsak bugün kadınlar, bu zamana kadar karşı çıktıkları itiraz ettikleri veya kadınlık gururu dedikleri herşeyi birer birer çiğniyorlar bunu görüyoruz
- +1 yıl
@taita tebrik ediyorum çok güzel özetlemişsin.
Eskiden Türkler Sdece 1 Hnım İle Evlenebilirlerdi 1 Den Fazla İsteyen Kabileden Atılır Dışlnırdı. Aldtmanın Genlerle Alakası yok Şeref Meselesi Bu. Tmam 1 Den Fazla Eş Mübhmış Ama Bence En Doğrusu Tek Eş Cinselliği Hayvanlaar Gibi Yaşamaak Aptlca Geliyor.
25 Yorumla- +1 yıl
aldatma seref meselesidir ama cok eslilik aldatma degildir. islamdan once turklerin adetleri dogrudur diye bir sey soylenemez. islam butun adetlerden iyisini bilir.
- +1 yıl
zekariya beyaz dini yanlış gösteren kişdiir. ben hacı hoca değilim. dinimi biliyorum sadece. kimsenin kafasını karıştırmaya çalışmıyoruım. gerçekleri söylüyorum. çok evlenmek isteyen biriside değilim. sen söyle bana bir akrabanın genel evde çalışmasınımı tercih edersin yoksa kuma olmasınımı? bana sorarsan ben kuma olmasını tercih ederim.
- +1 yıl
Bnim AAkrblımda Öyle Biri Olmadığı İçin Sorun Yok, Sen Diyorsun Ki İnsnlr Çok Eşliliğe Yatkın Olduğu İçin 4 Hanım Almaa Hakkı Var Ben Hiç bir Hocadn Duymadım Bunu Senin İlmin Onlardn Üstün Mü Ki Böyle Diyorsun Kfanıza Göre Yorum Yapmayın, Nden Böyle Saçma Bir Konu Açıyorsun Ki? Sen Kamu Spotu Musun Millet Bilmiyor Mu İsteyn İstediği Kadarıyla Evlensin Boş İşlerle Uğraşmasaa Bizim İnsnımız Çoktaan Uzaayda Krallık Kurmuştuk.
- +1 yıl
ilerizekalı mahlukat din hocaları genlerde var demedi. avrupalı bilim adamları ispatladı erkeklerin genlerinde çok eşlilik var. din hocalarıda 4 eşe kadar izin olduğunu söylüyor. senin yakının yokmuş benimde yakınım yok ama düşmaz kalkmaz bir ALLAH dır. yarın kimin neyine ne olacağı belli olmaz. istediğim yerde isteidiğim zaman sitediğim konuyu açarım. sen haddini aşma yoksa kötü basarım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
7Cevap
Bu yaşıma kadar çok eşliliğe karşıydım senin bu paylaşımından sonra fikrim tamamen değişti hiç bir kadın genel eve düşüp o rezil halde olmayı hak etmez son derece haklısın
Bir bayan olarak sana katılıyorum17 Yorumla- +1 yıl
eğer ciddiyseniz sizi tebrik ederim. insanlar bunu anlayamıyor. cinsellik bir yere kadardır. evlilik demek cinsellik anlamına gelmiyor. evlilik demet erkeğin kadını koruyup kolladığı ve kadının en büyük isteği annelik ve aile duygusunu tattırdığı sıcak ortamdır. güzel bir ailesi olamyan kişi gözümde en fakir kişidir. kadında erkeği tamamlar. kadın yaratılış gereği naziktir erkeğin düşünemediğini düşünür duyguları farklıdır. genelevler kadar iğrenç bir yer olamaz. o kadınlar zevkmi alıyor yaptığından hayır. ahlaksızlık yuvasıdır. benim tanıdığım kadınlar var. evlenmiş boşanmış sonra kuma gidiyor. ve yine bir ailesi oluyor. evlenmese her yerde baskıyı yaşayacak dul kadına ne gözle bakıldığı ortada.
- +1 yıl
Allah sizdende razı olsun. özel mesaj atıp terbiyesiz diyip ve hakaret edip engelelyen bayanlardan sonra iyi geldiniz gerçekten :)
- +1 yıl
teşekkür ederim. umarım çok mutlu olursunuz.
- +1 yıl
inşallah. amin.
+1 yıl"İslam'da 4 kadınla evlenme hakkı" değil "4 kadınla evlenme sınırı" demen gerek. Ayetin indiği dönemlerde bunun sınırı yoktu. Güç sahibi olan istediği kadarını alıyordu. Modern çağlar öncesinde durum hep böyleydi. Ayrıca 1. Dünya Savaşı'nda vatanımızda ne kadar dul kadının var olduğu bilinen bir gerçek. Bu "4 kadın" meselesi cinsel tatmin değil "sahiplenme" meselesidir.
31 Yorumla- +1 yıl
evet cinsel tatmin degil sahiplenme meselesidir katiliyorum. ama bugunde gerekligi olduguna inaniyorum. gunumuzde dul kadin bir hayli cok. bir kismi maddi imkanlariylagexinebiliyor ama erkek olmadan kadin herseyi yapamaz. ben kendimde 4 kadinla evlenmem. 4 esli olmak cok buyuk sorumluluk ve sorunlarida beraberinde getirir. islamdan once dedigin gibi istedigi kadar aliyorlardi ama Allah dogru olani bilir. bu izni vermisse bosuna vermemis
Genlerden yola çıkmışsın aynı genler bizim maymunlar ile %98,5 benzer olduğumuzu da kanıtladı şimdi evrimin doğru olduğunu kabul ediyor musun? Ben toplumsal ve sosyal olarak yetiştiğimiz çevre dışında yetişsek de böyle bir şeye imkan veremem. Çok saçma ve kadınlık gururunu yok eden bir durum bu. Kadınları meta olarak görmekten başka bir şey değildir bu! Ben kendi açımdan söyleyeyim, şuanda birini inanılmaz çok seviyorum ondan başkasını düşünemezken nasıl olur da 3 kişi ile daha evlilik yapabilirim, akıl almaz bir şey. İslam Orta Doğu'ya gelmeden öncede orada çok eşlilik görülüyordu bana kalırsa tamamen gelenekler yolu ile dine dahil olmuş, insanlıktan anlamayan arapların binlerce yıl önceki geleneklerinden başka bir şey değil.
01 Yorumla- +1 yıl
din gelenekleri yerle bir etmiştir. sizin yüreğiniz kabul etmeyebilir. çok eşli olmak diye bir zorunlulukta yoktur. islamda mutlaka evlenin dememiş sadece izin vermiş o da belli şartlarda. svdiğiniz biri varmış inşallah kavuşursunuz. ama dini konularda aksi hüküm vermeden imanınızı düşünmenizi tavsiye ederim. kadınlara gelirsek genel evde metalar. pavyonda metalar. evde annelik yaparken değil. beyfendi
- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılBen kabul etmezdim, ancak kabul edenler birbirlerini bulursa bir şey demem. Herkesin kendi fikri sonuçta.
20 Yorumla neden dört kadın diyorlar sonra bize sizin cinsel zaffınız var bizim yok evet doğru kadınlara göre cinselik konusunda daha zayıfız onun için dört kadın bir kadın dayanamaz yorulur
10 Yorumlaİslam aslında tek eşliliği destekler 4 eş mevzusu ev işlerinde bir nevi yardımcı günümüz için olmalı aslında
20 YorumlaBana kalırsa bu günümüz insanları için eşitliği değil kaosu ve cinselliği ön planda tutacak bir çalışma olurdu. Bana kalırsa bu 4 eşlilik olsa da olmasa da fahişeler hep olacaktır bununla ilgisi olmadığı düşüncesindeyim. Ayrıca bunun gerçekleşmesi için eşinin rızası olmak zorunda. Ve dinimizdeki bu hak erkeklerin eşlerini aldatmamalari için değil zor durumda ki dul, şehit eşlerine bakmak için verilmistir.
011 Yorumla- +1 yıl
evet dul şehit eşeline bakmak için verilmiştir bu sadece bir sebep. neden mantığınızı değiştirmiyorsunuz bir şeyin bir çok gerekçesi olamazmı. neden gerçekten kaçıyorsunuz. erkeğin genlerinde ALLAH çok eşlilik vermiş. iyi tamam eşinizin metresi olsun sizi aldatsın ama evlenmesin bu çok çağdaş bir yaklaşım değilmi. ? yok başanırım nağraları atmayın bana eşi aldatan hekes boşansaydı memleketteki evli sayısı bir elin patmaklarını geçmezdi. sizede kalmamış zaten bu islamın bir iznidir. müslüman kişi eğer şartlkarı müsaitse istiyorsa evlenebilir. o kadar.
- +1 yıl
Ben evlenemez demedim zaten ayrıca aldatilmak güzel bir şey diye de iddaa etmedim. Erkeklerin nefislerini bahane edecek olursak 4 de yetmez hoş ya.. Ben sadece şu an böyle bir uygulamaya geçilecek olursa iran gibi sapitip muta nikahina kadar gidebilecegimizi düşünüyorum çünkü bana kalırsa çağımızda bu yükün altına girebilecek ne kadın ne erkek var. Yoksa siz ya da bir başkasının tercihi beni ilgilendirmez. Ama kendi adıma böyle bir durumdan hoşnut olmazdım.
- +1 yıl
endişenizi anlıyorum ama iranınki sadece mezhepsel bir sapkınlıktır. şia mezhebi bildiğiniz gibi muta nikahının islamda yeri yoktur. böyle bir şey olamaz. islamda kimse cinsel tatmin için bir kadını alıp bırakamaz veyahut cinsel tatmin için evlenemez sadece. evlilik demek cinsellik demek değildir. bir erkeğe 4 kadında yetmez diyorsunuz ama bu abazaların düşüncesi onlara göre şimdi bin kadın getirsen hepsinin üstesinden geleceklerini sanarlar. ama evinde 4 kadın olunca bir süre sonra bu durum değişecektir. bu da sadece bir izindir. ve toplumun yapısının bozulmaması içni gerekli olduğunu düşünüyorum. düşmaz kalkmaz bir ALLAHTIR beni hayatta en çok üzen şeylerden biri çok samimi söylüyorum. namuslu dul bir kadına insanların yaklaşım şekilleri ve beklentileridir.
- +1 yıl
Tabi ki dul bayanlara olan bakış açısı genelde çirkin oluyor. Ee toplumumuz iyice bozuldu zaten bende böyle insanlardan cinselliği ön planda tuttukları için isteyeceklerini düşündüm. Aslında bildiğim böyle aileler vardı ama en son kavga gürültü gidiyordu. Erkeğin her anlamda sabırlı ve adaletli olması gerekiyor. Gerçi günümüz de buna da pek ihtiyaç yok ya insanlar ya keyfi evlenmiyor ya kariyer ya da eğlence hayatlarını ön planda tutuyorlar..
- +1 yıl
haklısınız. şu anki ortam dediklerimi çok kaldıracak bir ortam değil ama başarana aşk olsun.
kariyer önemli ama bugün yaşlı insanlara baktığımda çok çocuğu olanlar yaşlılığında daha rahat ve yaşlılığın en kötü yanı olan yalnızlığa mahkum olmuyorlar. en azından çocuk yapmaktan sakınmamak lazım evlenince. bu da ap ayrı bir konu tabi. kimisinede bakıyorsun bir kızı var evlenmiş gitmiş ne kadar bakacak babasına ailesine. ya da bir oğlu var işine gücünne bakıyor. - +1 yıl
bu konuda anlaştığımıza sevindim :)
- +1 yıl
ama bana bu sorudan dolayı özel mesaj atıp hakaret edip engelelyen bayanlara ne demeli :) kendimle onları aynı sınıfa koymuyorum. fikri olabilir gelir benle tartışır ben kimseye hakaret etmedim sonuçta.
- +1 yıl
doğru.
Bunu üzerime kuma gelmeden anlayamazsın bence. Ayrıca o zamanlar adamlar istediği ladini alip birakiyordu ve birden kısıtlanmak nefislerine ağır gelirdi. Bu yüzden 4 eş helal kılınmış. Ama hepsine eşit muamele etme şartıyla. Günümüzde ben bunu başarabilirim diyebilen erkek varsa buyursun alsın dördünü birden.
01 Yorumla- +1 yıl
o zaman ileride bu kural geçersiz derdi Allah. lütfen dini kendinize göre yorumlayıp günaha girmeyin. o yüzden helal kılınmamış. detayları okursanız nedenini birazda düşünerek iyice anlayabilirsiniz. ama işinize gelmediği için anlamak istemiyorsanız tartışmaya gerek yoktur. tabiki çok kadın kabul etmez ama gerçekler bunlar.
+1 yıliste islam bu kafar eşitsiz hakkaniyetten uzak çağ dışı bir din
13 Yorumla- +1 yıl
islamda eşitlik yoktur adelet vardır. kadın ve erkek eşit değildir. eşit ise niye memenden süt gelmiyor? ya da bir kadın neden senin kadar güçlü değil eti sert değill. kadın ve erkeğin ayrı hakları vardır. islamı iyi araştırırsanız görürsünüz.
- +1 yıl
:) bana kelime oyunu yapma tosun eğer islamda adalet olsaydı 1 erkek 4 kadın alabiliyorsa 1 kadında 4 erkek alabilmeliydi adalet budur. ya da adam islama göre karısını dövebiliyorsa kadında kocasını dövmeye hakkı olmalıydı
- +1 yıl
Sen veda hutbesini bir anlayarak idrak ederek bir oku o zaman islamın kadına verdiği önemi anlarsın.
+1 yıldüşünce olarak haklısın dostum. lakin şöyle bir baktığımızda bunun olabilmesi için 4 ayrı ev 4 ayrı nüfus ve cocuklar olduğunu düşünmek lazım. bunun olabilmesi hem belin güçlü hemde cebin dolu olması gerekiyor. şahsen benim cebim dolu olsa ve bu şekilde evliliğe karşı olmayan eşler bulsam yok demem. bu arada benim dedem 6 kadın ile evlenmiş idi. ama o zamanlar gerçekten yokluk vardı. aç ve açıkta kalmaktansa bir erim başımı sokacak bir evim olsun diyen insanlar vardı.
02 Yorumla- +1 yıl
haklısın. bende evlenme niyetinde değilim ama gerçekleri söylüyoruz 9 köyden kovuluyoruz böyle.
- +1 yıl
aynen öyle
+1 yılgenlerden geliyo diyip işin içinden çıkılamaz. dört kadınla evlenme hakkı verilmiş ama bunun yanı sıra irade denen bir şeyde verilmiş. kadınada erkeğede. birazda o genlerden gelen şeyleri durdurmalıyız.
21 Yorumla- +1 yıl
hanfendi farkındaysanız genlerde var diyim noktayı koymamışım ek bilgi olarak vermişim onu.
Ben bunu karakterime insanlıgıma sıgdıramam kadınlar eşya değildir.. Ve kadın-erkek eşitliğini her zaman savunurum bana çok ters
422 Yorumla- +1 yıl
abartacak birşey yok şartlar müsaitse ve her iki taraf razıysa olur.. günümüzde swinger ilişkiler var bilmem bilir misiniz, bunu sözüm ona daha gelişmiş (kadın erkek eşitliği bakımından) toplumlarda sıkça görüyoruz... elbette biz türk erkekleri eğer kadınımızın geçmişindeki adama dahi tahammül ediyorsak aynı şekilde onların da bizi paylaşmak istemeyeceğini düşünmeliyiz ve onlara saygı duymalıyız zaten o yüzden kadının fikri önemlidir..
- +1 yıl
burdaki kızların aferini için hayatımda cevap yazmadım.
- +1 yıl
ben müslümanlar için tartışıyorum bu konuyu zaten beni ilgilendirmez diyorsan problem yok saygı duyarım
- +1 yıl
kim kime saldırıyor? ayrıca çok kişi gibi sadece kimlikte taşıyorsun islamı galiba. o da beni ilgilendirmez sadece tavsiye edebilirim. müslümanlıkta dini açıdan bakılırmı bakılmazmı gidip bir bak. ben dinimin bu kuralını sevmiyorum o konuda dine bakmam demekle dinden çıkılıyormuı bir öğren bence tamemen senin sorunun. tartışma bitmiştir.
- +1 yıl
sana göre kerhaneler her köşe başında açılsada sıkıntı yok. bana göre var. orada çalışanlarda marstan gelmiyor. onlarda insan evladı. 4 kadın isteyenb kabul eden alır evlenir bunun kimseye zararı olmaz. ben erkekler 4 kadınla evlenmek zorundasınız demedim. dindede böyle bir mecburiyet yok belli şartlar varsa izni var sadece. bana sorarsan bir kadını bile idare etmek zordur. 4 kadın almam. hadi iyi geceler.
- +1 yıl
ha kardeş bak aslında mantığımız aynı ama benim söylediğim öcü gibi geliyor insana. malesef evli erkeklerde çok gidiyor. sen imkan vermiyorsun ama bu böyle.
- +1 yıl
bazı adamlar dediğin gibi 10 kadınlada evli olsa giderler. ama işte 4 kadınla evlilik izni olursa ülkede. genel evleri kapatırsın. ha yasadışılarda o kadar çoğalmaz. cezasınıda çok ağır caydırıcı yaparsan. o zaman asgeriye iner.
- +1 yıl
Artık türkiye'nin kadınları eskisi gibi değil.. daha özgür daha eğitimli her geçen nesil ilerliyor bu konuda o yüzden kadınlar o mevzuyu zaten kabullenmez.. ha zaten ben karşıyım :D öyle bir izin çıkarsa zaten şu an yer yerinden oynar çok büyük tartışmalar kavgalar çıkar hem siyasette hem sokakta
- +1 yıl
bu izindir kardeş. zorlama değil. iznin çıkmasının kimseye zararı yok. sen evlenmessin başkası evlenir. zaten doğuda var bu evlilikler. kadınlar özgür oluyorda ne oluyor. giderek avrupaya benzemekse gelişmek gelişmeseler daha iyidir. avrupada aile denen bir kurum kalmamış.
- +1 yıl
hayır buna asla karşı değilim aksine destekliyorum. hatta bence kızların okuması erkeğinkindende önemlidir. ve gereklidir. sonuçta erkek her işi yapabilir. sana katılıyorum gelişmelidir öğrenmelidir cahil kalmamalıdır. akıllı bilinçli olmalıdır. ama bizim ülkede bu daha çok avrupaya benzeme olarak algılanıyor. mini etekli boyalıysa medenidir. kapalı ama üni mezunuysa yobazdır. bu gözle görenler oldukça bir şey düzelmez.
+1 yıl4 kadın 4 boynuZ demektir
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne