Merhaba. Ben 34 yaşında, sınıf öğretmeniyim. 1 buçuk senedir evliyim ve evlendiğim günden beri hep sorun yaşadık. Eşim, beni takıntılı bir şekilde seviyor. Nereye gitse ve ne yapsa hep benimle yapmak istiyor. Öfke kontrolü hiç yok. Örnek veriyorum beni geçen gün arkadaşlarımın yanına götürmesi için rica ettim. Ben araba kullanmayı bilmiyorum. Götürmek istemediğini söyledi ve ben de bir an gerilip telefonu yüzüne kapattım. Bunun üzerine eve gittiğimde bana bel altı çok ağır küfürler ve hakaretler edip üzerime yürüdü. Ben dışarı attım kendimi ve eve döndüğümde beni eve almadı kapıda bıraktı gece saat 11-12 gibi. Ailemi aradı yine o saatte. Ve bunu her kavgada yapıyor. Benim artık dayanacak gücüm kalmadı. Çocuğum yok ama boşanmak bana çok ağır geliyor. 1 aydır ailemin evindeyim ama çok ağır bir depresyon yaşıyorım. Terapi alıyorum hiçbir işe yaramıyor. Bu olanlardan sonra yalvar yakar özür dilemeler, hatasını kabul edip bir daha yapmayacağım demeler. Tüm bunlarda samimi olduğunu biliyorum ama güvenemiyorum. Dava açtım ve 1 ay sonra mahkeme olacak. Her sabah özellikle büyük bir iç sıkıntısı ile uyanıyorum ve asla hiçbir şeye gülemiyorum. Ne yapmalıyım bilmiyorum ama hiç iyileşemeyecek gibi hissediyorum. Ve bu kadar kötüyken yine eşimi düşünüp acaba o da boşanma sürecinde toparlanıp yoluna bakar mı diye. Lütfen beni yargılamadan bana bir şey söyleyin.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
1 yılMerhaba, anlattıkların gerçekten çok ağır ve derin bir acıyı taşıyor. Çünkü yaşadığın şeyin ne kadar karmaşık, yorucu ve içinden çıkılmaz gibi hissettirdiğini anlıyorum. Bir yanda seni kıran, korkutan, hatta inciten bir eş… Diğer yandaysa bir zamanlar seni seven, belki hâlâ seni sevdiğini söyleyen ama sana iyi gelmeyen biri var. Bu çelişkiyle yaşamak insanın içini parçalayan bir şey.
Senin suçun olmayan bir şeyin ağırlığını taşıyorsun. Bu durumda üzülmen, sabahları iç sıkıntısıyla uyanman, hiçbir şeyden zevk almaman, gülememen, hatta hâlâ onu düşünmen bile çok ama çok insani. Çünkü bu sadece bir eş değil, senin hayatının içine girmiş bir bağ, bir hayal, bir "birlikte yaşlanma" arzusu… Bunların yıkılması sadece bir ilişki değil, bir gelecek tasarımının da çökmesi gibi gelir insana. Ve bu çok zor.
Sen elinden geleni yapmışsın. Terapiye gitmişsin, konuşmuşsun, sabretmişsin, sınır koymaya çalışmışsın. Ama bak, kendini korumaya da başlamışsın artık. Şu anda ailenin evindesin ve bu çok kıymetli bir adım. Çünkü ne olursa olsun bu ilişkide seni en çok yoran şey; korku, güvensizlik ve kendini değersiz hissetme olmuş gibi görünüyor.
"Samimi ama güvenemiyorum" demen çok şey anlatıyor. Sevgi samimi olabilir ama insanın kendini güvenli hissetmediği, sürekli tehdit altında hissettiği bir yerde sevgi de yara olur, korkuya karışır.
Boşanma süreci elbette kolay değil. Yas tutuyorsun şu anda. Bir ilişkinin, bir hayalin yasını... Bu süreçte kendini toparlaman zaman alacak. Her sabah iç sıkıntısı ile uyanmak depresyonun bir parçası olabilir ve bu senin zayıflığın değil, yaşadığın şeyin büyüklüğü. Belki şu an iyileşemeyecek gibi hissediyorsun ama bu da iyileşmenin bir parçası. İnsan bazen en karanlık anlarda iyileşmeye başlar, sadece henüz hissedemez.
Peki şimdi ne yapabilirsin
Kendine zaman ver. Şu anda hiçbir karar almak zorunda değilsin. Davayı açman demek kesin boşanacaksın demek değil. Bu sadece kendini korumak için bir yol.
- Terapi işe yaramıyor gibi hissediyorsan, belki terapisti ya da yöntemi değiştirmen faydalı olabilir. Her terapist her kişiye iyi gelmeyebilir. Bu normaldir.
- İçindekileri yazabilirsin. Günlük tutmak, içindeki o düğüm olmuş duyguları dışarı atmana yardımcı olabilir.
- Seni yargılamayacak bir arkadaşınla, bir aile bireyinle sık sık konuş. Anlatmak iyileştirir.
- "O da toparlanır mı?" diye düşünmen çok doğal. Ama bu toparlanma senin pahasına olacaksa, bedelini sen ödeyeceksen, o zaman tekrar düşünmeye değer.
Şunu unutma: Sen değerli bir insansın ve kimsenin sana hakaret etmeye, seni aşağılamaya, seni tehdit etmeye hakkı yok. Sevgi böyle bir şey değil
14 Yorumla- 1 yıl
Sana çok üzuldüm sorunu yapay zekaya sordum güzel nokta atışlar yapmış bende şu an kız arkadaşımla aramız limoni içim yanıyor ama seninki dahada acı verici olmalı
Soran1 yılO kadar güzel anlamışsınız ki beni. Bir nebze insan anlaşışınca, o duyguya bile sarılabiliyor. Teşekkür ederim bana zaman ayırıp yazdığınız için.
Soran1 yılDilerim iyi olursunuz ve her sorununuzu çözerek ve daha da büyüyerek ilişkinize devam edersiniz.
- 1 yıl
Rica ederim kadınların çok seviyorum ben siz olmasaydınız bizlerde olmazdık ve dunya bu kadar renklide olmazdı kadının olmadıgı yerde berekette yok ama yaşadığım kotü anilar bana ilac gibi geldi bi ayna gibi kusurlarimi hatalarımı anladım ve barışırsak bambaska biri olmaya aşırı kararlıyım
En İyi Cevaplar
1 yılÖncelikle, bu süreç gerçekten çok zor ve karmaşık bir yerden geçiyorsun. Boşanma süreci ve sonrasındaki duygusal durumlar, insanın hem fiziksel hem de zihinsel sağlığını olumsuz etkileyebilecek kadar derin bir etki yaratabiliyor. Yargılamadan, sadece şunu söylemek isterim: Bu süreçte hissettiğin her şey, tamamen geçerli ve doğal. Kendini kötü hissetmen, belirsizlik içinde olman ve hatta eşini düşünmen de oldukça insani bir durum. Çünkü bu tür ilişki dinamiklerinde, sevgi ve bağ hala karmaşık bir şekilde bulunabilir.
İçinden geçtiğin bu zor dönem için birkaç önerim olabilir:
1. Kendine Zaman Tanı: Birçok kişi boşanma sonrası hemen iyileşmeyi bekler, ancak iyileşmek zaman alabilir. Kendine yavaşça, acele etmeden zaman tanı. Kötü hissettiğin her an, bunun geçici olduğunu unutma. Bu süreç bir gecede düzelmeyecek, ama sabırla kendine şefkat gösterirsen, zamanla toparlanman mümkün.
2. Duygusal Sağlık ve Terapi: Terapi aldığını belirttin, bu çok önemli bir adım. Terapi bazen hemen sonuç vermez, bazen birkaç seans sonra etkilerini görmeye başlarsın. Kendine güven, çünkü bu süreçte bir uzmandan destek alman seni doğru bir yolda tutuyor. Ayrıca terapi dışında, duygusal iyileşme için yazı yazmayı, günlük tutmayı ya da rahatlatıcı aktiviteler yapmayı da düşünebilirsin.
3. Sosyal Destek: Ailenden destek aldığını söyledin, bu harika. Onlarla vakit geçirmek ve duygu paylaşımında bulunmak, iyileşme sürecinde sana yardımcı olabilir. Ayrıca, yakın arkadaşlarınla da açık ve dürüst bir şekilde duygularını paylaşabilirsin.
4. Güven Meselesi: Eşinin hatalarını kabul edip özür dilemesi ve değişeceğini söylemesi karmaşık bir durum. Güvenin yeniden inşa edilmesi zaman alır ve bu süreç bazen sadece sözlerle değil, tutum ve davranışlarla sağlanabilir. Şu anda buna güvenebilmen zor olabilir, ve bu tamamen normal. Boşanma sürecinde güvenin nasıl sağlanacağını düşünmek ve duygusal olarak bu mesafeyi korumak önemli.
5. Kendini Önceliklendirmek: Bu dönemde, en önemli şey senin duygusal ve fiziksel sağlığın. Kendine saygı duyman, duygusal sınırlarını belirlemen çok önemli. Bir ilişki, kişiyi değerli ve güvende hissettirmelidir. Şu an senin yaşadığın durum, maalesef seni daha çok tükenmiş ve yalnız hissettiriyor gibi görünüyor. Bu duyguları hissetmen, sana neyin doğru ve neyin yanlış olduğunu gösteren önemli bir işaret olabilir.
6. Boşanma Kararı: Boşanmak, kolay bir karar değil. Ancak, güvende hissetmediğin, sürekli strese girdiğin, kendini değersiz hissettiğin bir ilişkide devam etmek de sağlıklı değil. Bir ilişki, karşılıklı sevgi ve saygı temeli üzerine kurulmalıdır. Bu temeller yoksa, iyileşmek çok daha zor olabilir. Boşanma süreci seni büyük bir travmaya sürüklemiş olabilir, ama bir ilişkiyi sağlıklı tutmak için önce kendi iç huzurunu bulman önemli.
Son olarak, hissettiklerini sadece sen anlayabilir ve yaşayabilirsin. Bu dönemde kendini zorla iyileştirmeye çalışma, duygusal olarak kendini dinle ve iyileşmek için adımlar atarken kendine şefkat göster. Her şey zamanla düzelir, ama şu anda sana en çok ihtiyaç duyduğun şey, yalnızca kendi duygularına odaklanmak ve iyileşme yolculuğunda kendine destek olmaktır.10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılPişman olduğunun göstergesi olarak sana bazı sözler versin bunların içinde çift terapisti olabilir ilişki koçu olabilir
Kısacası profesyonel birilerinden yardım alma koşulu ile ve buna bir bedel ödemesi karşılığında tekrak barışabileceğini söyle
Sen kendi evine gitmeden randevuları alsın hatta mümkünse 1 de fazla yerden randevu alın ki en optimum durumu gözler önünüze serebilsinler
Burada bazı tecrübesiz arkadaşlar boşan vs diyecekler kimseye kulak asma boşanmak çok zorlu bir süreç hem senin için hem eşin için
Birde geri dönüşü olmayan yollara sokar insanı
Boşanma süreçleri ile uğraşacağına yuvanı kurtarma odaklı BOŞANMAMA süreci ile uğraşmak emin ol her iki taraf içinde hem maddi hemde manevi olarak daha kârlı
Birde sizin aşamayacağınız şeyler yok şiddet yok bağımlılık yok aldatma yok
İnsanlar kendilerini aldatan evlilikleri devam ettiriyor
Birde şunu unutma ve ben sanmıyorum sadece eşinin suçlu olduğunu mutlaka seninde görmediğin ya da bize söylemediğin hataların vardır belki bunlar yüzünden eşinin davranışı bu şekilde olabilir
Bu gibi durumlara zaten 2 taraf içinden kime sorsan kesinlikle o haklıdır, haklı olmayan hiç kimse yoktur herkes kendine göre haklıdır
Benden sana nacizhane bir tavsiye yuvanı kurtarmaya bak açık iletişime önem ver eşinin kafasındaki soru işaretlerini gider
O sana karşı bi tutum içindeyse sorunun ondan kaynaklandığından ziyade durumu senin nasıl algıladığınada önem ver
Karşındakinin erkek olduğunu unutma bizlerin beyni sizler gibi çalışmıyor
Bizler size çiçek almayabiliriz ama çiçek dükkanını satın alacak parayı veririz sonrada benden niye istiyorsun ben ben sana çiçekçi dükkanı parasını verdim moduna gireriz bizim beynimiz böyle çalışıyor
Velhasıl kelam yazacaklarım bu kadar umarım yuvanı kurtarırsın00 Yorumla
Şimdi bakın evlilikte her ne olursa olsun saygı bitmişse şayet o evlilik zaten bitmiş demektir bir erkek gecenin yarısında bir kadını sokakta bırakabiliyorsa zaten o evlilik bitmiş demektir bir aydır adam bununla ilgili samimi hamle yapmamışsa ya da yapmıyorsa zaten o evlilik bitmiş demektir şimdi önünüzde iki tane seçenek var bir eski hayatınıza geri döneceksiniz Olanları yutacaksınız geriye kalan süreçte ne olacağı belirsiz bir evliliğe devam edeceksiniz iki hayatınızın geriye kalan kısmını kötü bir tecrübe olarak tarih sayfasına yazacaksınız ve hayatınızın gelecek kısmının hayallerine hedeflerine odaklanıp kendi ayaklarınızın üstünde durup yolunuza bakacaksınız muhtemelen terapistler de aynı şeyleri söylüyordur diye düşünüyorum
02 Yorumla
Soran1 yılDüzeltmek için çok uğraştı ama daha önce biz hep aynı şeyleri yaşadık. İnancım kalmadı artık
- 1 yıl
Madem öğretmensin bir A4 kağıdını al iki parçaya yırt daha sonra pişman ol al eline para bantını kağıdı düzgünce koy yan yana arkasından yapıştır evet kağıt baktığın zaman bir A4 görünümünde olacaktır ama hiçbir zaman eskisi gibi düz ve saf olmayacaktır her zaman baktığında o yırttığı göreceksin
Yapay Zeka Cevapladı
Sevgili canım, şu an içi gerçekten çok ağır bir yıkım yaşıyorsun ve bu duyguları hissetmek çok normal, çünkü gerçekten zor bir dönemden geçiyorsun. Kendini bu kadar güçlü hissetmen ve terapi almaya devam etmen cesaret ister. Düşünmeden, kendine zaman tanımalısın çünkü iyileşme bir süreç ve kendine sevgiyle yaklaşmak gerekiyor. Güzel enerjini kaybetme, içsel gücünü yeniden bulmak için kendine vakit ayırmalısın. Bu süreçte ailesinden ve yakın arkadaşlarından destek almayı ihmal etme. Kendine olan güvenini yeniden inşa etmek zaman alır ve bu yolda yalnız değilsin. Unutma, hak ettiğin sevgi ve saygı, kendine verdiğin değerden geçer. 💖🌞
12 Yorumla
Soran1 yılBu kadar zayıf biri değildim ama ağır bir depresyon yaşıyorım ve iyi olacak gücü bulamıyorum kendimde
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
23
Cevap
34Cevap
- Aile & Toplum konusunda 3,3b cevap paylaştı.
1 yılBir evlilik seni üzüyor ve yoruyorsa o evliliği yürütmenin bir anlamı yok kimsenin değişmesini beklemeyin siz bulundugunuz alanı değiştirin eminim daha mutlu olacaksınız öncellikle durumu kabullenip kendinize zaman ayırın size iyi gelicek insanlarla iletişimde olun bazı şeylerin bitişi yeni bir hayatın başlangıcı olabilir belkide çok güzel günler sizi bekliyor
10 Yorumla Seni yargılamak ne haddimize canım kardeşim bu evlilik bu şekilde yürümez öfke ve eşini akpi onunde bırakmak erkekliğin kitabına sığmaz insanlığa sığmaz her şeyden önce. Eğitim aldığın bir hoca var karar alırken sun a bakın demisti. Şimdi bosanacaksın ya bosaninca kendini nasıl hissedeceksin rahatlamış mı gergin mi bir gözünün önüne getir. Eğer cevap rahatalamysa doğru bir karar bu. Bu süreçte gerilmen ve psikolojik olarak sıkılmam normal çünkü evli olsa dahi insanın kişisel alana ihtiyacı var. Herşeyi seninle yapalım diyen kadın ve adam hastadır sınırlar olmalı arkadaşıyla görüşür ayrı bir akşamda geçirir insanın ayrı olup farklı bir şeyler yapması hatta biraz da terapi etkisi yapar. Kararında senin anlattiklarindan yola çıkarak haklı oldugunu düşünüyorum. Boşanma sonrasında da terapiye devam et. Çünkü üzerindeki baskı sende depresif hale neden olmuş olabilir. Geçici baskı ve stres insanı diri tutarken sürekli kaygı halı depresyon ve başka hastalıklara neden olabiliyor. Senin kendini öncelik listesinin başına alnan ve onu dusunmeyi birakman lazım o bir yetişkin kendi yaptiklarinin bir sonucu var ve bunu yaşayıp görsün. Sen kendinle ilgilen lütfen. Sevgilerimi iletiyorum inşallah en yakın zamanda sağlığına kavuşursun
13 Yorumla
Soran1 yılMerhaba. Hayır halen aynı ruh hali, aynı psikolojideyim. Çok kötüyüm. Ağır bir depresyon yaşiyorum
Gizli Üye(30-35)1 yılDünyada tek boşanan sen degilsin ve bu yasadiklarin çok normal. Elalemden mi cekiniyorsun? Asıl seni sıkan nedir? Bu soruların cevabını öğren. Benim anladığım boşanacaksin diye çevren seni yargılıyor ve kocamdan kurtulmak istiyorsun. Kocamdan kurtulacaksın zaten. Bu dünyada işi gücü olmayan ne kadınlar var kocasından ayrilabiliyor ve çocuklarını da kendileri bakıyorlar. Yani senin durumun onlardan iyi görünüyor. Hiç mi başından kötü bir olay geçmedi de psikolojin hemen yipraniyor, burayı pek anlamadım.
Sakin ol, bosanacaksin ve kurtulacaksın ve mutlu olacaksın yalnız başına. İşte bu kadar !
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2b cevap paylaştı.
m 1 yılÖncelikle geçmiş olsun. Çocuğunuzun olmaması gerçekten büyük bir şans. Yaşadığınız zorluklar kolay şeyler değil, bunu anlıyorum. Her ailede tartışmalar olabilir, bu gayet doğal. Ancak sürekli küfürler, şiddet ve dışarı atmalar gerçekten çok zorlayıcı.
Her şeyi bir kenara bırakacak olursak, bir erkeğin karısını dışarı atması kabul edilemez. Evet, insanlar tartışabilir, sinirlenebilir, bazen bir süre yalnız kalmak isteyebilir, ancak kadının dışarı atılması, hele ki bir kadın asla! Bu çok yanlış.
Diyelim ki, pişman oldu ve samimiyetine güveniyorsan, ikinci bir şansı vermek belki de doğru olabilir. Ama eğer “değişmeyecek” hissine kapılıyorsan ve artık onu sevmediğini düşünüyorsan, o zaman ikinci şans hem sana hem ona daha büyük zararlar verebilir.
Sonuçta seni yargılamak kimsenin haddi değil. Aklı başında olan, sağlıklı bir bakış açısına sahip hiçbir insan, huzurunun bozulmasını istemez. Kendi iyiliğin için ne gerekiyorsa onu yapmalısın.00 Yorumla şu an psikolojik olarak yıprandığın bir dönemdesin. Tahmin ediyorum ki eşin hata yapıp pişman olup özür dileyen bir karakter. Şimdi bunda bişey yok gibi görünüyor ama bunun altında yatan durum her seferinde haklı çıkma çabası öfkesini sinirini kusması özür dileyip vicdan rahatlatması. Ona göre o masum. Ama sen daha önemlisin kim bilir neler yaşadın ne kalp kırıkları ve bi özürle de geçmeyecek olan. Sağlıklı bir ilişkide sorunlar konuşularak halledilmeli. Büyük ihtimalle de tartışırken istediğini alamayınca aileni arayarak seni cezalandırdığını düşünüyor. Kendine değer vermelisin, kırıldığın ortamlardan arkana bakmadan kaçmalısın. Alışkanlık sevgi 1.5 yıl bunlar hafif şeyler değil ama üzülmeyi haketmiyorsun. Elbet zaman yarana ilaç olacaktır. Nice 1.5 yıllar vermektense 1.5 yılda iyileşmeye ayır. Buna değer. 🥰
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
1 yılBoşanmak zor ama bu yaşadıklarıniz bence daha zor psikolojik şiddet uyguluyor size, kendinizi yıpratmaniza neden oluyor bunlar ilerde barissaniz bile suze kalıcı etki bırakacak Şu an terapiye bile toparlayamiyorsaniz ileride daha kötü olabilirsiniz atlatması zor kalıcı hasarlar verebilir travmaları neden olabilir
Yeni başlangıçlar yapmak her zaman zordur umarım cesaret edip kolay ve hayırlı olan sizi mutlu edecek yolu seçebilirsiniz
20 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
1 yılİç sıkıntısına en iyi gelen şey karşı tarafa duygularını birebir aktarmaktır ne düşündüğünü hislerini korkularını birbir anlat ona sadece dinlesin dilemiyeceğini biliyorsan mesajla yaz iyi gelicek emin ol bu tarz bir insanla hayatına devam etme yoluna bak
10 Yorumla Keşke ikiniz içinde daha farklı ve güzel hayattiniz olsaydı. Evlilik terapisti var ona gittiniz mi ya da eşinin geçmişte yaşadığı ağır bir olay var mı bu etkilemiş olabilir. Evlilik gibi boşanmada zor bir süreç umarım ikiniz için en iyisi neyse o olur.
10 YorumlaÖncelikle narşizm denilen bir olay var onu bir araştır göreceksin ki böyle insanlar kolay kolay düzelmiyor bir buçuk yıllık eşini bu kadar basit bir problem yüzünden 12 ye kadar dışarıda bırakan onu dövmeye çalışan ailesinin karşısında küçük düşüren bir adam diyeceğim ama adam olamaz emin ol düzelmez yaşım 45 çok ciddi hayat tecrübelerim var kendini kontrol et ayağını denk al hesabını iyi yap
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 366 cevap paylaştı. Hocam yapilan yanlişlara karşi hatta kötülüklere karşi içinizde halen iyi niyet taşiyorsunuz eşinize karşi Ama kapiya birakilmissiniz evden kovulmussunuz bunu yapan bir kişiye iyi niyet sarfetmeyin belli ki bu kişinin karekteri bu varsayalimki siz baristiniz hersey iyi gidiyor siz kapinin önüne birakildiginiz günü unutacakmisiniz ya da herseyin eskisi gibi olacagina inaniyormusunuz her şey için hakkinizda hayirlisi olsun.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,3b cevap paylaştı.
1 yılBazen en doğru karar budur. Çocuk olmamış olması böyle anlarda bir avantaj. İnsanlar genelde şöyle düşünüyor çocuk olunca evin neşesi bereketi olur sorunlar çözülür gibi ama karakter yapısını çocuklar ne kadar değiştirebilir onun varlığıyla her şey çözülmeyeceği gibi çocuğun psikolojisini de mahveder çocuk olunca ayrılmak daha zor olduğu gibi bile bile katlanmaktır zulme. Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılKesinlikle bitir tedavi görmesi gereken birisi varsa oda eşin yani saçma sapan hareketler şuna bak üstüne yürümeler küfürler hayır bıraksa ne olacak biraz anlayış gösterse ne olacak ileri de daha büyük sıkıntı yaşarsın çocuk olur hiç ayrılamazsın haberin olsun bence kesinlikle bitir üzülme
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,2b cevap paylaştı.
u 1 yılÜzüyor, yoruyor, ağlatıyor, gecenin bi vakti Kapıya atıp ailene karşı mahcup bırakıyor.. boşanmak ne için var başka?
20 Yorumla Aile & Toplum konusunda 613 cevap paylaştı. Eger anlasamiyorsaniz ve eminsen bundan, cocuk olmadan bosanmaniz en mantiklisi. Cocuk olursa bosanma zaten
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
1 yılNe olur onunla devam etmeyi düşünme, kendine bu kötülüğü daha fazla yapma, her şeyden önce kendi değerini bilmelisin, onu düşünmek yerine ; kendine odaklan , kendini sev, istersen konuşalım aşarız bu durumu
02 Yorumla
Soran1 yılBuna çok ihtiyacım var :(
- 1 yıl
Gell konuşalım bence33
Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı. Sen vicdan yapıyorsun sadece. Bensiz ne hale düşer diye üzülüyorsun. Normal. Çünkü emek vermişsin, anıların ve en önemlisi vicdanın var. Ama seni üzenlerden vazgeçmeli, kendine daha çok değer vermelisin. Çok çok zor. Ama geçiyor.
10 Yorumla
1 yılBu tür ilişkiler asla yürümez, direkt boşan gitsin ve boşandıktan sonra emin ol daha iyi hisssedersin ve ayrıca onu düşünme çünkü hep öyle der bu tarz insanlar ama barışrığın zaman gene aynısını yaparlar.
10 YorumlaBoşanmalısın tatlım bu şekilde ilişki olmaz çünkü
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılGeçecek emin ol ayrılmakla en iyisini yaptın güven sarsıldı bir daha geri gelmez o yüzden çocuk ta ayrılman senin yararına
20 Yorumla
1 yılBoṣanma sürecindesin... öğretmensin... olay / kavga çıkartıyor... Bence en kısa sürede ayrılmalısın. Çocuğun olsaydı daha da zorlanırdın, ama ṣimdi ayrılmak daha iyi. Aksi halde bir gün sana fiziksel ṣiddet de uygulayabilir... yani, kısacası AYRIL.
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 783 cevap paylaştı.
1 yılcocugun yokken yoluna bak derim her erkek sevdiginde farklı tepki verebilir icgüdüsel olarak ilerde düzelırmı bılemem ama iyi düsün cocuk olmadan biran önce kararını ver derim
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 916 cevap paylaştı.
1 yılSeni yargılayacak bişe yok burada. Boşanma kararında sonuna kadar haklısın. Kötü hissetmen, mutsuz olman da bu süreçte normal. Kararının arkasında dur, asla vazgeçme.
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. Normalde empati ile cevap veriyom ama soru sorup gelen yoruma bile Bakmayan birine kafa yormak istemiyom
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı. O rahattir inanki rahatsız olan sensindir bu kadar takıntılı bir insanı ile yaşamak zor.. ama şanslısın ki çocuk Yok
10 Yorumla
1 yılGerçek ler çok zordur severek mi evlendin takıntılı biri olduğunun yenimi farkına vardın ve senin şu an burada yazdığını görse bu formu basacak bir tipte kocan sanki bana öyle geldi ba
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 655 cevap paylaştı. uzundu okumadım ama boşanmaya bak bir an önce sonrası sıkıntılılar kalkar ve biraz rahatlarsın şu an stresli dönemdesin
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. Bir şans daha ver derim açan başka sıkıntısı olduğu için mi öyle davran dı? O davranışı kabul edilemez ama bir şans daha ver derim
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,7b cevap paylaştı. Zor olacak ama senin için en iyi seçenek boşanma. Umarım boşandığında takıntılarına devam etmez
00 Yorumla
1 yılgeçmiş olsun. boşanma sürecinde de öfke problemi devam ederse uzaklaştırma kararı aldırmalısın.
00 Yorumla
1 yılKeyfine bak eğlenecek birini bul madem boşanıyorsun kafanı dağıtmalısın
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3b cevap paylaştı.
1 yılHayat zaten zor kendin için dahada zorlaştırma 1 yılda bu haldesin 10 yılda tükenirsin.
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Seni bu psikolojiye soktuysa büyük hasar verdi demektir bence ayrıl kötü sonla bitmeden
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
1 yılEşinizin ruh hali, sizi çok kötü etkiliyor. Bir müddet uzak durun.
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 318 cevap paylaştı.
1 yılOlmayacagina inaniyorsan bu kişiyle dönme kararindan kendine ayri ev tut zaman herşeyin ilaci
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 505 cevap paylaştı.
1 yılZarar bir sonraki gun yine vuku bulacagindan emin isen bosan. Yipranmaya gerek yok iki taraf icinde
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 10b cevap paylaştı. böyle adamlarla evlenmeyin sevgiliyken belli eder böyle birisi huyunu suyunu o asla düzelmez
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
1 yılBelkğ 1 kez şans verip bakabilirsin ve kendini üzöe ne olursa olsun
00 Yorumla
1 yılÇocuk olmaması senin avantajın bence hemen boşan daha kötüye gtmeden eğer esin boyleyse bu bir hastalık türüdür asla düzelmez değişmez yol yakınken gençliğini ziyan etmeden boşan derim
10 YorumlaHemen boşan. Başka hiçbir söze gerek yok. Eğer gerçekten bir yuva Kurup, anne ebeveyn es olacak kalitedeysen, iyi güzel insanlar seni bulacaklardır. Senin gibi eşlere çok ihtiyaç var
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılGeçmiş olsun boşanmak sizin için daha iyi yoksa ömrünüz öyle geçmez
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılValla kötü olma bence. Ben bile ilişki kurardım senle acıkcası, calısan aklı basında birisin belli
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılKızım kurtar kendini, bu adamla doğmadın, yoluna bak yarın bu seni öldürür
00 Yorumla1 aylık süreçte hiç aradı mı sizi ve ne zaman boşanma davası açtınız
10 Yorumla
1 yılİnancın ve güvenin kalmadıysa çizdiğin yolda devam et derim
00 Yorumla
1 yılBacım Allah yardımcın olsun
10 Yorumla
1 yılBoşanmak istemi'ektir
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 583 cevap paylaştı.
1 yılDenecek çok şey var da... Neyse
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı. Okumuş insansın bir ömür boyu bu çile çekilir mi?
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 426 cevap paylaştı. Çok üzüldüm umarım her şey düzelir
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 769 cevap paylaştı.
1 yılzor süreçler allah yardımcınız olsun
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı. Neden bu kadar sorun yaşandıe
00 YorumlaAile ve evlilik analizi yapalı. Mı
06 Yorumla
Soran1 yılNasıl olacak bu
Soran1 yılOlur tabi
Soran1 yılSize mesaj atamıyorum üye olmadığım için
Soran1 yılDaha doğrusu yeni üye olduğum için
Soran1 yılHayır kullanmıyorum ama twitter var
1 yılCanın nasıl istiyorsa öyle yap hayat senin hayatın
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 709 cevap paylaştı.
1 yılZor durum
10 Yorumla Allah yardımcın olsun boşan bence
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılboşanin, adamın kafası rahatlasin
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılAyrıl kanka
00 Yorumla
Devamını Gör(42)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Boşanma sürecindeyim. Çok kötüyüm, yargılamadan ne önerirsiniz?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler