Aileme karşı bencil miyim sizce?

Atandigimdan beri bir arkadasimla bir olup tatile falan gidiyoruz. Aileleri dahil etmiyoruz. O kendi ailesiyle gidiyor mudur bilmem ama ben kendi ailemle boyle bir organizasyon yapmiyorum.

Ben ipleri elime kadar ailem boyle firsatlar sunmadi. Bir tane sehre tıktılar ordan cikmadilar. Gidelim otel ayarlayalim dedim. Ya da iste ögretmenler evinde falan kalalim, sehirlerimizi gezelim gorelim dedim hic yapmadilar. Babam ögretmen butun tatilleri evde gecirtti. Ne 15 tatilde kayaga falan gittik. Ne 2 aylik yaz tatilinde bir gezi ayarlayip oraya götürdü. 365 gunu ayni evde, ayni sehirde gecirdik.

O kadar patliyordum ki. Rahatlamaya, kafa dagitmaya ihtiyacim oluyordu yapamiyordum. Babamin annemin boyle aliskanliklari vs de yok. Otele gitmeyi vs bilmezler. Ama ogrenilmeyecek sey degildi. 1-2 defa gitmede cozerdik.

Sonra bir rahatsizligim oldu. Kayseri de bir doktor buldum. Babama yalvar yakar gidelim dedim (babam kayseri mezunu, biliyor oralari) hakaret ustune hakaret yiyerek, aglaya aglaya zorla ayarlatip gittik. Sagligim soz konusu dedim, belki faydali olacak sen cekmiyorum sen cekiyorsun vs zar zor, onca hakareti goz ardi edip gittik.

Babam kendisi üni okurken arkadaslarla gitmis gezmis. Izmiri, karadenizi vs. Anlatir ortak otobus tutardik sinifca giderdik diye. Kendi ailesini hic tatile goturmedi. Anca babannemlere gittik her yaz. Yahu bazilarinin cocuklari 2 yasinda falan amerika, paris goruyor. Bizim ki surdan suraya ulkenin icindeki sehirlere gitmiyor.

Sonra aile hayati deseniz o da yoktu. Hepimiz ayri odalarda. Anneyle baba surekli küs. Ikisinin yuzu asık. Piknige bile zar zor ayarlar giderdik falan. O kadar yoruldum ki yillar boyu aralarinda kalmaktan.

Simdi bu hayalimi yavas yavas gerceklestiriyorum. Onlari da bana bu imkanlari sunmadiklarindan dolayi, asik suratlariyla tatil gecirmek ıstemedigimden dolayi goturmuyorum. Bazen gidince ailemde olsaydi diyorum, onlarda gorseydi diyorum. Sonra da işte en genc ve verimli yaslarimi 4 duvar arasinda sıkıştırdiklari vs bir ton sey aklima gelince vazgeciyorum.

Bu vicdan savasini da sık sık veriyorum. Onlarda mi gelseydi ya da yok aman gelmesinler. Ben gezer tozarim, bana bu konularda cok sorun cikardilar. Simdi benimde keyfimin icine ederler diye surekli arada kaliyorum.

Bencil miyim, otomatik bir savunma mekanizmam mi var bilmiyorum.

Aileme karşı bencil miyim sizce?