Ben ailemden ayri yasiyorum bir suredir calismiyorum allahima sukur kimseye muhtac ta degilim kimseden birsey beklememde kimsenin hayatinada burnumu sokmam akilda vermem kendi cizgimde yasarim kimseyede minnette etmem her isimi kendim gorurum benden kucuk kizkardesim var evli calisiyor surekli bana akil veriyor yok calismiyormusumda yok oylede yok boylede iyide bu benim kararim kimseyi ilgilendiren bu durum degil bu konuyla ilgili saygisizlik yapma hakkinida ona vermez bunu anneme soyledim karsimda evet hata yapmis karismaya hakki yok demiyorda onu hakli cikariyor yok iyiligimi dusunuyormus bende dedimki iyilik karsisindaki insani mahcup ederek saygisizlik ederekmi dusunulur dedim anlamadigim kimseye zararim yok kendi hayatimdayim bunlara batiyorum nedense..
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Kardeşin, aslında psikolojik olarak senin gibi bir yaşam tarzını arzuladığı, fakat evliliğinden dolayı bunu asla yapamayacağı için, senin huzursuzluğundan beslenerek mutlu olmaya çalışıyor. Sıkma canını! Bu hayata bir kere geleceksin ve senin kendi hayatın. Tercihlerine saygı duymayan herkes, hayatında yolunu alır. Sen kendi tercihlerin ve huzurun doğrultusunda yaşıyorsun. Nasıl mutluysan, öyle yaşa. Kimin ne dediğini gram umursama Sezen. Ben de zamanında ailemi dinleseydim, sefildim. Şimdi onları dinlemediğim hayatı tercih ettiğim için, şuanki durumumla onların hayatına yardım ediyorum. Kendin için doğru kararı her zaman sen vereceksin. Bu hayat senin, sadece yaşa! :)
Meyve veren agac taslanirmis derler ben her zaman kendimi bildim kimseye minnet etmedim yillarca kirada oturdum babamin evleri varken babam kac kere gec kizim evde otur dedigi halde minnet etmedim kac kere sıkıntilar yasadim cebimde param olmuyordu ben dort senedir yeni mont alamadim yinede hicbir sıkıntimi aileme belli etmedim kardesim evli en luks evde oturdu kirada ev sahibi cikardi babamin demesiyle gecti babamin evinde oturdu niye ev bulamamis diye bende bulamadim ama kabul etmedim onun tuzu kuru altinda son model araba kocasi dr ben tek basima ufak capli kazandigimla kendi gemimi yurutuyorum ama kimsenin hayatina burnumu sokmuyorum hayatimi yasamaya calisiyorum kendi yolumdayim ama nedense yaptigim ettigim hicbirsey gorulmuyor surekli kusurlarima eksikliklerime takiliyorlar akil veriyorlar goze batan oluyorum
Seni bu omurgalı duruşun ve yaşam tarzından dolayı tebrik ediyorum Sezen. Çok saygı duyulması gereken birisin :)
Buda birilerini rahatsiz ediyor hayatima burunlarini sokacak sekilde bir gorsen sanki herseyi o biliyor bir bilmislik annemi bile kendine cekiyor inandiriyor
Hahahaha boş ver Sezeeen, umursama, gül geç yahu :D
İnan ben onu yaptikca takmadikca ustume ustume geliyor
Daha çok takma hahaha
Annenle kardesin sana çaliş demekle yanlış yapmıyorlar aksine doğru olanı yapıyorlar, bunu sana söylerken belki söyleme şekilleri hoş olmayabilir rencide eder gibi söylüyor olabilirler ya da sen öyle anlıyor olabilirsin, hayatındaki insanlar yanlış kişiler değiller bence...
İyide benim calismaya ihtiyacim yok ki bu karsindaki insani kirarak kucuk duruma dusurerek yapilmazki
Çalışmaya ihtiyacın yoksa orası farklı tabi çalışmaktan çok çalışmaya ihtiyacının olmadığını anlatabilirsin
Ya kac yildir kusur aramaktan bikmadilar ozellikkle kardesim hayatima burnunu sokmaktan akil vermekten yorulmadi hadi birsey yapssm neyse
Aile ilişkinizin nasil olduğunu bilmiyorum o yüzden fazla bir şey söyleyemiyorum, belki çalışmaktan çok başka bir şey var ama onu dile getirmedikleri için sürekli aynı şeyi tekrarlayıp duruyorlar
Anlatiyorum anlamiyorlar onlara gore kendi dusunceleri onemli benim ne dusundugumun onemi yok birak orada bile kalmiyorlar saygi duymuyorlar
Bence takindiklari yer calişmaman değil başka bir şey var
Ozellikle annemdense kardesim bunu cok sık bana yapiyor surekli akil veriyor sanki aklina ihtiyacim var surekli laf cakiyor kusurlarimi dile getirip laf sokmaya calisiyor gecmiste yaptigim hatalari yuzume vuruyor agzindan hic iyi laf duymuyorum birak abla gibi gormeyi saygi duymuyor
Geçmişte yaşadığın sorunlardan aranızdaki o saygı kalmamış yoksa kardeş ablasını neden rencide etsin ki ya da anne
Arkadasimla konustum bu durumu bana dediki senimi kiskaniyorlar acaba dedi ben dedi anlattiklarindan hic iyi seyler sezinlemedim dedi insan calisir calismaz kendi tercihidir dedi bu takilacak bir durum degil dedi ve iyiligini dusunuyorlarsa uslupta iyi olur dedi
Farzetki çalışıyorsun saygı duyacaklar mi? Laf sokmayı bırakacaklar mi?
Ben arkadasin gibi düşünmüyorum sadece kardeşin için bu düşünülebilir ama annen seni neden kıskansın ki
O saygiyi yok eden annem oldu her lafi bana istedigi gibi bana soyledi ona laf edemedi beni karsisinda saygisizlik yapilabilecek ezik gibi gosterdi o saygiyi yok etti
Simdi oda abla gibi gormuyor birak insan yerine bile koymuyor o guclu bagda yok acikcasi
Doğru söylüyorsun anne saygıyı yoketmistir yoksa kardeşin haddine değil akıl vermek
Ben calistiktan sonra bana saygi duyacaklarsa defolsunlar gitsinler bana ben oldugum icin saygi duysunlar
Tabi kardeşte evlenip yuva sahibi olmuştur kendini daha üstün görüyordur akıl vermeyide kendine hak buluyordur
Sadece merak ettim sen çalıştıktan sonra saygı duvarlarmi fiye
O hakki ben ona vermiyorum nasil o hakka sahip olabiliyor ben akil veriyormuyum ona karisiyormuyum hayir bir laf vardir akil verme akillilarin buna ihtiyaci olmaz cahillerse zaten anlamaz
Aynen öyle işte bunu açık bir şekilde ona söylemelisin
Saygi duyarlar herhalde iste oxaman ben onlari cevremde istermiyom
Bence sürekli aynı şekilde üstüne üstüne geleceklerine bir cümlenle kalmaları gereken çizgiyi artık aşmamalarini hatirlatmalisin
Meyve veren agac taslanirmis derler ben her zaman kendimi bildim kimseye minnet etmedim yillarca kirada oturdum babamin evleri varken babam kac kere gec kizim evde otur dedigi halde minnet etmedim kac kere sıkıntilar yasadim cebimde param olmuyordu ben dort senedir yeni mont alamadim yinede hicbir sıkıntimi aileme belli etmedim kardesim evli en luks evde oturdu kirada ev sahibi cikardi babamin demesiyle gecti babamin evinde oturdu niye ev bulamamis diye bende bulamadim ama kabul etmedim onun tuzu kuru altinda son model araba kocasi dr ben tek basima ufak capli kazandigimla kendi gemimi yurutuyorum ama kimsenin hayatina burnumu sokmuyorum hayatimi yasamaya calisiyorum kendi yolumdayim ama nedense yaptigim ettigim hicbirsey gorulmuyor surekli kusurlarima eksikliklerime takiliyorlar akil veriyorlar goze batan oluyorum
Senin yaşamına ve dediklerine bakılacak olursa , sadece sataşmaya yer arıyorlar, yazık ediyorlar
Annem bunu yapmiyor kadinda arada kalmaktan bikti gecen anlamadan dinlemeden kalkti o cok bilmisligini bende tecrube etmeye calisti agzina ettim telde bunun annemi aramis bende anneme gidiyordum baktim kapidan icerde konusulanlari duydum anneme ne akkillar bilmislikler veriyorsa kadini bile cekti kendine konusmadim ben bunla sonra ozur diledi ama halen ayni saygisizliklari yapiyor
Çalışmak geçimi sağlamak için eğer geçimi sagliyorsan calismak gereksiz
Evet sagliyorum birikimim var ufakta olsa is yapiyorum bunlari rahatsiz eden ne anlamiyorum
Ailende olsa fırsat vermeyceksin lafı sokuyorlar hemen
Zaten tek tek yuzune soyledim soylemem gerekenleri
Ağzına sağlık