Kaynanam benimle sürekli rekabet halinde?

6 aylık evliyim, ne zaman ona misafir gelse bizi de çağırıyor. Pazar günleri eşimin tek tatil günü. Bizim planlarımızı ya bozuyor ya da dahil oluyor. Kendisi plan yapıyor bize sormadan yazıp çizip onu uygulatıyor. Birde bir cümlesi var 'ayıp olur' bu cümle adı altında herşeyi kendinde yapmaya hak görüyor. Kayinbabam (yaşıyor) bir yere gittiği zaman, kaynanam yalnız kalamam diye dul kadin gibi sürekli bizde kalıyor birde gece yatak odamıza pat diye dalıyor. Kızı da var ona hiç gitmiyor. Kaynanamlarda topladığımızda da (ki haftada 3 gün mutlaka dipdibeyiz) kızım çalışıyor diyerek sürekli bana hizmet ettiriyor. Kızının çayını bile ben dolduruyorum. Koltukta, kocamın yanından beni 2 kere kaldırdı. 1 kere de kocamın yanına otururken orası benim yerim diye oturtmadı, zaten kolumdan tutuyor oturmaya fırsat kalmıyor. Son zamanlarda da eşime "bu kız seni bize göndermiyor, buraya gelince sana kaş göz mü yapıyor" dedi eşimde ne alaka deyince kaynanam "ne bileyim kaş göz yapıyor gibi gördüm sanki" dedi. Eşimde sürekli misafir geldikçe çağırmasından yakınıyor , oda memnun değil kendi evinde oturmak istiyor. Kaynanam yanımda gelip gidip eşimi sapır şupur öpüyor. Akrabaları desen anlaşmış gibi çay istiyorlar amenna getireyim işten zarar gelmez, getiriyorum çayı, diğerleri bize yok mu diyorlar. Onlara da getiriyorum bu seferde bu açık olmuş az demli yapar mısın diyorlar. Benimle böyle 4-5 kere kedinin fareyle oynadığı gibi oynuyorlar. Evime geliyorlar a evini boyamadin mi bu ev çok pis falan diyorlar, teyzesi dayısı sormadan yatak odama giriyor. Eşimle aram iyi ama bunları söyleyince onlarında huyu o işte öyle demek istememiştir falan diyor klasik erkek cümleleri. Eşime senin uyarman mesafe koyman gerekir, ben dersem alınırlar ama sen dersen sana kimse alınmaz diyorum. Yeterince mesafe koyduğunu söylüyor ama ben o mesafeyi işlevde göremiyorum. Bir yol yordam gösterin ne yapmalıyım? Dolup taştım. Sonunda gemileri yakıp yıkacağım, ağzıma geleni söyleyeceğim artık

Kaynanam benimle sürekli rekabet halinde?