1 yılHamileliğin bu döneminde zaten bedeniniz ve enerjiniz çok zorlanıyorken, 15-16 kişiyi ağırlamak gibi büyük bir yükü tek başınıza taşımanız beklenemez. Bu sadece fiziksel değil, duygusal olarak da sizi yıpratır. Sınır koymanız çok doğru olmuş. Yardım edecek biri olmadan böyle bir daveti reddetmeniz hakkınız, çünkü önce kendi sağlığınızı ve bebeğinizi düşünmeniz gerekiyor. Kayınvalidenizin mızmız yorumu tamamen haksız ve empati yoksunu. Bu yeni nesil meselesi değil, insanca bir sınır meselesi. Siz nazikçe gerçeği söylemişsiniz, yüklenmek yerine anlayış beklemek en doğal hakkınız. Vicdanınız rahat olsun, doğru olanı yapmışsınız. Şimdi önceliğiniz, huzurlu ve sağlıklı bir hamilelik süreci geçirmek. Başkalarının anlayışsız sözlerine kulak asmadan kendinizi korumanız çok kıymetli.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
1 yılBence eşini sok mutfağa 16 kişilik yemek yapsın sonra da evi temizlesin ve misafirleri ağırlasın. Akşama canı çıkınca anlar kendi o haliyle yapamazken hamile kadından beklemenin saçma olduğunu. Kendini asla yorma çocuğunu düşün bırak ayıp olsun. Karnında ki bebeğe bir şey olursa yıkılan sen olacaksın onlar değil.
00 Yorumla
Şöyle bir şey söyleyeyim Aslında bunu gelecek insanların düşünmesi lazımdı Ama bizim insanımızda düşünce olayı pek olmadığı için, fakat gelen misafirler ola ki mesela annen olur baban olur akraban olur sana da aynı zamanda yardım edecek kişiler olursa sıkıntı yaşamazsın ama diyelim ki hiç yardım edecek kimse yok hamile hamile tek başına hizmet edeceksin o da pek doğru değil ama bilmiyorum artık hani eşinle konuşman lazım
00 Yorumla
- Aile & Toplum konusunda 445 cevap paylaştı.
1 yılKendi bencilliği ve hadsizliğin unutup bir de seni mi suçluyor çok ilginç ve patavatsız insanlar var sen gelini değil kızı olsaydı idin aynı şeyi söyler miydi acaba ayrıca illa bir arada olmaksa amaç gelinleri ve kendi önce gelip yardımlaşma yemek yapılabilir sırf bir oyun yemek yemek için seni çocuğunu ve dolaylı yoldan oğlunu zora sokmanın amacı nedir çok güzel bir tepki gostermissin herkes duracağı yeri bilsin
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
88Cevap
- Aile & Toplum konusunda 3,3b cevap paylaştı.
1 yılHamile olmasanda bu yapilmaz hamile kadına eziyet çektirende vicdan yok demekki , eşinle bu durumu mutlaka konuş
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 16b cevap paylaştı.
1 yılHamile olduğunu bahane edip kimseyi evine almayabilirsin biraz oyuncu olman gerekiyor gadası
10 Yorumla
1 yılBurada yük eşine biniyor. Eşin böyle bir durumda sana yardım etmiyorsa yazıklar olsun ona. Ayrıca ben de cümbür cemaat gelen misafirleri sevmiyorum. 8 kişiye kadar eyvallah ama çocuklarla beraber 10'u geçen misafirden tiksiniyorum.
Baba tarafımda benim de hala çocuklarım böyle yapıyor. Her biri evli ve 2şer tane çocukları var. Bayramda da normal misafirlikte de bir geliyorlar 15 kişi. Koşan bağıran çocuklar, birbiriyle bağırarak konuşan yetişkinler... Savaş ortamı gibi resmen. Hizmet etmeyi bırak, öyle bir ortamda bulunmak bile insanı geriyor.11 Yorumla
Soran1 yılEsim her zman yardım eder bana ki gelmelerini de istemedi hamilesin nasıl yapacaksın sen dedi
Ayrıca dediğinde katılıyorum bir de hamile biri olarak çok daha zor
1 yılBu konuda sakın kimseden yardım isteme aksi taktirde deniyorlardır seni kaçıncı çocuk bu 15 20 kişi sana gelmek istiyo ayrıca görümcrlerde tık bile olmaz diyim sende kimseyi öyle rahatsıs edicek bir tip değilsin kendi işini kendin görmek istiyosun öncelikle yavaştan araç gereçlerini hazırla en son yemeklerden başla ayrıca yemekleri hafif yapabilirsin evet bu durum oldukça zor sülalenin tümü geliyo desene eee sen çağırmadıgın için onların zoruna gitmiş olabilir senin yerine katar vermeleride zorlayıcı bir durum kaç aylıksın
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
1 yılAy çok düşüncesizce ve kaba bir hareket. Eziyet demek bu dediğin, ayrıca çok ayıp. Böyle şey mi olur ayol? Insaf! Iyi yapmışsın. Hiçte alınmana gerek yok. Yeni nesil gelinler eskisi gibi tarlada çocuk doğurup işine devam eden türden değil, o konuda haklı. Ama iyi ki de değil. Bu toplumca geliştiğimizi gösterir. Iletişimde ilerlediğimizi gösterir. Bunun adı “mız mız” lık değil, özşefkat. Ben çok haklısınız kayınvalideciğim derdim, kudursun düşüncesiz! Sonuç olarak hangi lafların sokulduğu değil, kimin istediğinin yapıldığı önemli. Bu round’u sen almışsın. Kim ne derse desin.
10 Yorumla
1 yılYorumlarda ki insanlar bence fazla kötü niyetli yaklaşmış. Kayınvalidenler nasıl insanlar bilmiyorum ama kötülükten ziyade düşünememişler gibi geldi bana. Bazı insanlar ince düşünemiyor maalesef. Birde ayda yılda bir gelinip gidiliyorsa zaten hiç düşünülmüyor. Hamileliğin başı olsa neyse de 7. ayda 15 kişilik yemek yapmak zor olur tabiki bunu düşünmeleri lazım. Kırmadan kızdırmadan tutumu belli etmek en güzeli. Biz misafir geleceği zaman kalabalıksa her zaman Bafra pidesi yaptırıyoruz. En basiti öyle yani kafamız rahat oluyor en azından yorumuma denk gelenlerin aklında bulunsun diye yazayım dedim yeri gelmişken 😅 bebeğiniz sağlıkla dünyaya gelsin inşallah takma böyle şeyleri 🌼
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,2b cevap paylaştı.
1 yılBirincisi zaten başlı başına emrivaki yapıp biz geleceğiz demesi söz konusu olmamalı. İkincisi hamile olduğunu bile bile milleti ağırlamanı istemesi de ayrı kusur. Bu gibi kafasız insanları cidden anlamıyorum ben. Bu resmen bile bile eziyet çekmeni istemektir başka bir açılımı yok. Yani tamam insan ağırlamak ister eli ayağı tuttuğunda da senin evin de iftar çadırı değil ne bu ya 15 16 kişi. Davet etsen bile kısım kısım davet edersin icabında müsait olduğun zaman. Hayret bişey. Yeni zamanın gelinlerinin bazılarında sorun olabilir evet ama hepsi aynı değil bu 1, 2. si bu durumda anormallik kayınvalidende sende değil.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılSen çok haklısın hamile biri o kadar kişiye yemek yapamaz hatta hamile olmayan biri de tek başına kolayına yapamaz aşırı zor yani. Mutfağı çok seven çok iyi yemekler yapan biriyim misafir de severim ( sadece gelmesini istediğim insanları ) ama hayatta o kadar kişiyi aynı anda ağırlayamam. Ve birinin isteğiyle olmaz. Ne bekliyor yani? Kendi evine kimi çağıracağına sen karar verirsin. Ne rezil insanlar var ya. Ben nerdeyse 10 aylık evliyim kaynanam daha evime bile gelmedi siz mutlu olun da gerisi önemli değil diyor. Ve en büyük artım tek çocuk olması. Tepki koymanız da çok iyi olmuş her şey eşte biter.
10 YorumlaSözde yeni nesil annelere laf atıyorlar ya asıl yeni nesil olanlar kendi değerini biliyor bizim annelerimiz yaptı da ne oldu değer mi verdiler daha çok enayi yerine koydular annem karnı burnunda kayın validesine hizmet etmişti sonra ne yaptı oldu en doğrusunu yapıyorsun herkes haddini ve yerini bilsin kocan senin yanında olduğu sürece hiç bir şey diyemezler sana karşı 16 kişi ne ayıp denen şey var karını doyrup eksiklerini sayacakti
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,6b cevap paylaştı.
s 1 yılZaten normal olsalar kızım sen gel derlerdi. Eski nesil daha cefakarmış ama mesela ben çalışıyorum bir tek pazar günü evdeyim. Sürekli birileri gelmek istiyor. 1 günüm var zaten dinleneyim mi yemek mi yapayım temizlik mi yoksa misafir mi ağırlayım? Saçmalık. Kayınvalidem kayınbabam falan bu konuda çok iyidir ama diğerleri gelem de gelem modunda
20 Yorumla
1 yılReddetmekten ziyade şöyle bir şey yapabilirdin. Anne ben bu halimle kendimize zor yemek hazırlıyorum ama ablamlar, ya da kardeşlerim siz önceden buyrup gelin mutfak burada bana da yardımcı olmuş olursunuz. Diğer türlü doktor yerimden çok kalkmamam gerektiğini söyledi vs diyebilirdin iki tarafı da idare etmek için. Ama yaptıkları net çok düşüncesizce...
12 Yorumla- 1 yıl
İrtibatı devam ettirmek mecburiyetinde olduğu için, geleceği düşünerekten.
1 yıl1 aylık logusayim. Yeni doğumdan çıktım. Hamileliğin boyunca hergun kaynanamlar tencere tencere yemek taşıdı bizim eve, midem bulanır da yapamam, aç kalmiyim diye. Sizinkiler çok gaddarmis. Neden bu kadar acımasiz olur bazı insanlar.. sen de ona göre davran,, tani insanları.. yapılanları unuutma.
10 YorumlaSaçmalık resmen.
Gelebilir miyiz seni özledik falan da değil, onu bunu alıp gelicez demiş utanmadan. Ki normal bir zamanından da bahsetmiyoruz göbeğin burnunda olduğu aylar bunlar. Düşüncesizlik ve saygısızlık.
Ne kadar yakının da olsa birisine sormadan dur geliyoruz biz iftara denmez.10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
u 1 yılÇok düşüncesizce bir tavır. Hamilelik döneminde dinlenmeniz gereken dönem. Madem, bu kadar gelme isteği taşıyorlar. Görümcelerinizi siz de yardıma çağırın derim ben yalnız yoruluyorum diye ifade edin, bırakın istediğini düşünsünler. Siz kendinizi biliyorsunuz zaten sıkmayın canınızı hiç. Böyle yaparsanız belki bu sayede bu yoğun ev gezmelerini azaltırlar. 🌺💕
10 Yorumla
1 yılKayinvaliden gibi kişileri Allah kimsenin başına vermesin
Bu nasıl bir saçmalık ya ancak sen davet edersin insanları evine onlar diyemezler sana böyle bisey
İnsan bi düşünür yani bu kadın hamile nasıl yapar nasil eder diye asıl o gelenlerin seni çağırması lazım vicdansızlar nolacak böylelerinin tuttuğu oruçtan kıldığı namazdan hayır gelmez çünkü içleri fesat ve kötü
Çok istiyorlarsa gelip yardım etsinler ay nasıl sinirlendim varya anlatamam00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Eşine helal olsun diyorum adam gibi adammış. Misafirligin de adabı vardır. Sen doğum yapınca toparlaninca zaten telafi edersin onların seni yemeğe almasi lazım ya da yemek yapıp getirsinler beraber yiyelim desinler. Bu konularda empatisin, merhameti kadınların daha yüksek olmalı ama bizim ülkede tam tersi bu durum..
00 Yorumla
1 yılİyi yapmışsın
En başından tavrını koyarak daha ileri gitmelerine belki engel oldun
Eşinde biraz ses çıkarmalı ailesine karşı
Pasif olursa hepsi üstüne gelir
Sen genede böyle devam et bırak nederlerse desinler
Sen bebeğini ve kendini düşün
Daha bunun doğumdan sonrası var
O zamanda aynı şekilde yapamican şeyleri kabul etme yoksa ezmeye başlıyorlar insanlar00 YorumlaBöyle deseydin hamileyim bari görümcem ya da eltim gelsin yardıma de bazen zorba olmuyorlar da aşırı derecede ahmak oluyorlar kafa çalışmıyor bu kötü oldukları anlamına gelmiyor ama kötü bi'şey olan diğer insanlara oluyor onların çok az kafalarının çalışması kötü etkiliyor
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBende hamileliğimin yedinci ayına yeni girdim, ev işlerimi zar zor hallediyorum biraz ayakta fazla kaldım mı belim ağrıyor bacağım uyuşuyor seni çok iyi anlıyorum
Çok sinir bozucu gerçekten yedi aylık hamile kadına sende yemek yiycez demek, onu geçtim bi de ev senin evin hamile olmasan bile sen gelin demeden başkalarını nasıl sana davet edebilir senin evine
02 Yorumla
Soran1 yılGerçekten öyle fazla ayakta dursam belim hemen ağrıyor
O bacak uyuşması çok kötü zaten gece uykumdan uyandırıyor
Ayrıca dediğin gibi hamile olmasam bile kendi kendilerini evime davet etmeleri aşırı görgüsuzce
Cevap sahibi1 yılEşin bu konuda sana destek oluyorsa başkasının dediğini takma, hamilelik ne kadar zorlayıcı olsa da keyifli tarafları da var sadece kendine ve bebeğine odaklan 🥰Allah sağ salim kucağına almayı nasip etsin
1 yılSenin haklı olduğunu düşünüyorum. Hani 2 ya da 3 kişi misafirliğe gelse hadi neyse de 4 ten itibaren olmaz ağır gelir hamile bir kadına. Aslında bu durumu kocanın da onaylamaması lazım. Kocanızla konuşmadınız mı?
02 Yorumla
Soran1 yılKayinvalidem direkt beni aradı ben kabul edemeyecegimi soyledim eşime de soyledim o da iyi yapmışsın annemlerin demesi hata dedi
- 1 yıl
Öyleyse problem yok zaten. Burada eşinin tutumu önemli çünkü. Böyle bir eşe sahip olduğun için de mutlu olmalısın.
- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
1 yıl7 aylık hamile birine iftara gidilmez
Esas o iftara cagrılır ya da yakınsa yemek yapıp yollanır.
Sen kabul etmemekte haklısın arkadasım. İftar cadırı degil senin evin. Esinde ailesine usulune uygun tepkisini göstersin.30 Yorumla Çok çirkef bir insanmış kayınvaliden. Senden başka kimse senin hakkını aramaz o yüzden istifini hiç bozma. Kendisi insan olsa der ki kızın yanında yardım edicek kimse yok 7 aylık hamileye 15 16 kişilik yemek hazırlatılmaz kimse mi uyarmıyor o canım kadını? S*k yesin evinde yemek mi bitmiş o seni çağırsın asıl? Hamile kadına 15 16 kişilik yemek mi hazırlatılırmış
14 Yorumla
Soran1 yılTeşekkür ederim 😊
Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı. 7 aylık hamilelik sağlıkla gelsin inşallah 🧿 kabul etme. İnsanların nesi var ya, böyle emir vaki olur mu hiç.
Onların sana yardım etmesi yemek yapması lazım.20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,5b cevap paylaştı.
1 yılDüşüncesiz insanlar.
Onların yardıma gelmeleri lazım. En azından kayınvalidenin.
İstemeyi biliyorlar. Elini taşın altına koymadan kolaydan hizmet bekliyorlar.24 Yorumla- 1 yıl
Katılıyorum. Hamileliğin son zamanlarında sayılır. Risk taşır 7. Ay.
- 1 yıl
Amiin.
Edep güzel şey.
- Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
1 yılKocan yerine olsam istemezdim hamilesin kalkıp birde hizmet edecen gelmesinler derdim inşallah eşinde öyle der umarim
18 Yorumla
Soran1 yılEsimde öyle düşünüyor zaten. O da kabul etmedi
- 1 yıl
Mantıklı akıllı adammış vesselam gelmek isteyenler düşüncesiz maalesef
Soran1 yılAynen öyle birde kendini davet eden ilk kez gördüm. Yani ben onca kişiye alıpta size geliyoruz demem yani
- 1 yıl
Düşüncesizlik maalesef ama eve almaman ii olmuş onlar seni çağırmali kızım sen hamilesin uğraşma gelin bize demesi lazım
Soran1 yılŞu zamana kadar hiç davet etmediler valla. İlk hamilelik dönemlerinde davet ettiler. 2,5 aylık hamileydim. O da mide bulantısından duramıyordum bisey yiyemedim. Kayinvalidem de eşime, oğlum sen bi daha tek gel uğraşacak misin anca böyle demişti. Esim de o günden beri daha yemeğe gitmedi onlara
- 1 yıl
Eşin karakterli insanmış valla o laftan sonra gitse yuh derdim ama gitmemesi ailesinden farklı bı kafa yapisi olduğunu gösteriyor kayınvaliden patavatsızinn tekiymis
Soran1 yılEsim gerçekten hiç onların karakterinde değil
Kayinvalidem de gerçekten çok patavatsız biri. Yani benim mutlulugumu hiç istemez. Çok değişik biri herseye illa bir lafı vardır. İlla moralimi bozar yani- 1 yıl
Yapıcı değil yıkıcı biri kayınvaliden kendini geliştirmemiş ama oğlu kendini geliştirmiş insani bakımdan cidden
Hiç değil hiç değil Hiç değil hiç değil Hiç değil hiç değil Hiç değil hiç değil Hiç değil hiç değil Hiç değil hiç değil Hiç değil hiç değil Hiç değil hiç değil Hiç değil hiç değil Hiç değil hiç değil Hiç değil hiç değil Hiç değil hiç değil
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
1 yılTamam gelsinler sorun etme sende ama iki şartla gelirken hepsi yemeğini getirsin giderken de evini temizleyip öyle gitsinler ne demek ya 7 aylık hamile bir kadına 15 kişiye yemek yaptırtmak yav el insaf
00 Yorumla
1 yılMisafir gelir de 15 - 16 kişi çok fazla senin gitmen gerekirken hadi sen gittiysen beli onlarda sıra ile gelsinler kayınvalideninde emirvaki yapması değişik empati yoksunu birisi en azından bir kaçı yemek yapmana yardıma gelsin
00 YorumlaKayınvalidenle alakası yok durumun erkekle evlenmemişsin sen kadınla evlenmişsin eğer adam olsaydı hamile kadına bırak yemek yaptırmayı hiçbişey yaptırmazdı izin vermezdi senin yorulmana böylelerine daha çok fırsat verin iyi oluyor size
00 YorumlaEn doğrusunu yapmışsın, o halinle nasıl eğilip bir şeyler yapacaksın bir de 7 aylık hamilesin, kaynananın bunu düşünmesi gerekiyor ama maalesef çoğunlukla kayinvalideler gelinlerinden pek haz etmiyor seni azıcık dusunseydi öyle bir şey teklif etmezdi.
10 Yorumlabu da yeni çıktı ya, hamilesin abla hasta değil, tamam 15 kişiye iftar hazırlamak zorunda değilsin ama her seferinde hamile kozunuz bayıyor artık, utanmasanız ben hamileyim ben nefes almayayım insanlar benim yerime alsın diyeceksiniz, hamilelik tıpta bir hastalık değildir.
10 Yorumla
1 yılTabiikide çok yanlış, hamilesin sen , 2 kişinin, can taşıyorsun ve 2 ay kalmış karnın burnunda… kendini yormaman gerek ağır kaldırmaman gerek dikkat et kendine
00 YorumlaHelal olsun enişteye de sana da, eltilerinin, kayınvalidenin de Allah bin belasını versin hepsi embesil. Siz en iyisini yapmışsınız, sana laf söylerlerse de sok lafını gücenme.
00 YorumlaHazırlamazdım ben olsam hamileyim aşeriyorum vs derdim ya da hazır yemek sipariş ederdim şu hayatta 20yaşıma gelmiş olsam da kimse için5dk harcayacak halim kalmadı
00 Yorumla
1 yılHamilelik zor ya, çok iyi bir hamilelik geçirdim beklediğimden ama o kadar kişiyi ağırlamam mümkün değildi. Kendini yorma Allah korusun kim ned derse desin
00 Yorumla
1 yılDüşüncesizlik. Etmişler
Ben geçen sene hamileydim. içime sinmedi ramazanda iftara çağıracaktım ailemi. ailem yorulma senin dinlenmeye ihtiyacın var doğumdan sonra evine geliriz birden demişlerdi.00 YorumlaAile & Toplum konusunda 993 cevap paylaştı. 7 aylık hamile bir kadına yemek yaptırıp misafir ağırlatacak sonrada bu ramazan sevabıdır. Bu ince ayrıntıyı düşünseydi kayınvaliden teklif dahi etmezdi. Doğru olanı yapmışsınız çift olarak..
00 Yorumla7 aylık hamile bir kadının 15 kişiye yemek yapması değil dinlenmesi gerekir. Kayınvalidenler abartıyorlar baya, çok gelmek istiyorlarsa sana eltilerin başta gelip yemeğe temizliğe yardım etsin.
00 Yorumla
1 yılDavet etme gelin deme , zorla gelseler bile ben cok yemek yapmazdim ne biliyim kiymali pide sipariş edin veya Lahmacun o bile cok olur onlara makarna yapardim bu kadar
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 877 cevap paylaştı.
1 yılHelal olsun sana Varya ssn kraliçesinn böyle hadileriji bildir cumcur cemaat hamile kadını yorulmak ndir ya yemin ederim meraklılarsa birbirlerini davet etsinler kitabını yaz okuyalım mm queen
00 Yorumla
1 yılKendi çizgini bilmezsen böyle üzülürsün işte kimseye böyle hizmet etme herkesin bir sınırı var ister hamile ol ister olma kendini böyle kullandırırsan daha çok başın ağrır diyim sana
00 YorumlaHamileliğini zor geçirmiş biri olarak sana hak veriyorum. Bir ihtiyacın var mı yemek hazırlayabiliyor musun? Bulantın var mı diye sormaları gerekiyor bence. Bu konuda eşin ne diyor o da önemli
00 Yorumla
1 yılHayır tabiki gelmesinler çocuk doğuncada gelmesinler Bune böyle asla müsade etme olan sana olur kimseye olmaz iki üç insan doyucak diye kendini yorma bide hamile hamile
00 YorumlaYa kayınvalideniz düşüncesiz, kızlarını yardım için göndermek istesydi hadi neyse de yani böyle davranması çok sorumsuzca olmuş. Kendisinin senin halinden anlaması gerekiyordu
00 Yorumlaİyi demişsin canım ağırlık vercekler sana kullandırma kendini kaynanan yapsın da yesinler ayy her ailede çıkıyo bunlar bizdede var yüz vermiceksin böyle arsızlara iyi düşünmüyolar çünki ya bi hazımsıslık ya bi karın ağrısıyla geliyolar ki sen bide gebesin anlayışlı olmaları gerek
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 9,4b cevap paylaştı. Bence durumundan bahsedersen geleceklerin 3-5 kişiyi 3 saat on eşinden gelip yemekte onların yapmalarını isteyebilirsin yenegide serviside yaparlar
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı.
1 yılMerhaba,
Evinize misafir gelmesi endişe verici bir durum. Ancak, bunu eşinizle konuşup misafirlerin daha anlayışlı davranmalarını sağlamalı.
Şimdiden hayırlı ramazanlar.
00 Yorumla
1 yılBen olsam kabul etmem. ya da kayınvalidene temizliği yemeği sofra kurmayı sen yapacaksan gel ve insanları çağır yoksa uğraşma derdim
02 Yorumla
Soran1 yılKabul etmedim zaten. Geldiklerinde yardım bile etmiyorlar evim alt üst oluyor bi de gittiklerinde temizlik yapıyorum yani
- 1 yıl
En güzelini yapmışsın
- Aile & Toplum konusunda 3,2b cevap paylaştı.
1 yılhaklisin. muslumanlik tersini gerektirir. kayinvaliden seni agarlamali. Anne adaylarina eziyette ne demek.
10 Yorumla
1 yılBu doğru değil. Hamilə bir insana da 15 20 kişi toplanıp gitmek bencə çok düşüncesiz bir harəket.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı. yeni gelin kadar basina tas dussun diyecem olmaaycak anlayissiz kadin.. iyi yapmissin boş ver..
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı.
1 yılEsin olacak o tavuk adam olup demiyor mu annesine anneeee hayirdir ne anlatıyorsun sen eşim hamile olmaz iftar miftat yok bu evde diye diyemiyor dimi yazık
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 4,2b cevap paylaştı.
u 1 yılDoğru değil insan kendini zor taşıyor anlayışlı olmaları lazım ama bu durumda sen değil eşin söylemeli
10 Yorumla
1 yılGelip yardım etsinler herkes bir işin ucunu tutsun o zaman daha kolay olur canım Allah yardımcın olsun
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 915 cevap paylaştı.
1 yılHiçbir şey koymayacaksın önlerine gelip yardım edecekler senden hizmet mi beklıyorlar bırak aç kalsınlar kötüyüm falan de yat
00 Yorumla
1 yılSen kafana takma, doğru bir karşılık vermişsin. Bazılarında insanlık yok işte böyle, kendini korumak zorunda kalıyorsun
00 YorumlaKendileri düşünmesi lazım sabahtan geleyim yardım edeyim sen hamilesin diye. Afedersiniz ama geri kafalı insanlar işte
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılO halde misafirleri kabul etmemen doğru bir karar olmuş, eşinin de seni düşünerek kabul etmeyip üstüne seni savunması çok güzel bir durum olmuş. Seni anlayan empati kurabilen insanlar kolay bulunmuyor..
00 YorumlaAllah korusun bebeğine bir şey olsa bunun hesabını kim verecek? Yorgunum, hastayım bir şeyler de geçiştir. Bunu onların düşünmesi gerekir ama neyse.
00 Yorumla
1 yılOnların seni davet edip ağırlaması gerekirken hatta senin evine gelip sana yardımcı olmaları gerekirken hizmet bekliyolar
00 Yorumla- Devamını Gör (173)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat