Bir aylık evliyim. Hemşire olduğum için nöbetli çalışıyorum. Evimizi daha yeni kurduğumuzdan eksik eşyalarımız var. Bir yandan eşimiz ailesi (annesi, babası, abisi, eşi ve küçük bebekleri) bize yatılı misafirliğe gelmeyi düşünüyor. Eşimle gidip kavga ediyorum bu anlayışsızlık yüzünden. Ben haksız mıyım?
Cevabın nedir?
En İyi Cevaplar
Kişilik & Karakter konusunda 430 cevap paylaştı. Ne demek yani yeni evli çiftin evine sülaleyi toplayıp yatılı misafirliğe gelmek -ki ona misafirlik denmez tünemeye geliyorlar maşallah-. Aslında bir ayı geç, daha uzun süredir evli olsanız da gelinmez bu şekilde. Hiç normal değil, kabul de etme orası senin de evin. Hadi bir iki günlüğüne annesi babası gelebilir, görümcen ayrıca misafirliğe gelebilir ama böyle sülaleyi toplayıp gelmek nedir. Allah korusun.
00 Yorumla
- +1 yıl
Gelsinler oğlunu merak etmiş sende yeni gelinsin onun heyecanı var seni ve oğlunu görmek istemişler ne varki bunda gelirler bir iki gün kalıp giderler.. evinize eşinin ailesi senin ailen gelmeyecekte kim gelecek?
Eksiklerinizvarda olsun yeni evlisiniz yuvanız yeni kurmuşsunuz olur böyle şeyler..
Sen alttaki yorumlara takılma bu senin eşin ve gelenlerden senin yeni ailen...00 Yorumla
- +1 yıl
Corananın cirit attığı bu dönemde en fazla 2 saat otur ve git. Yatılı kalmak nedir. Eskşden araba yoktu millet yatılı kalırdı. Şimdi her evde araç var. geçen annem temaskı biri ile görüştü diye bize gelme dedim bozuldu küstü bana
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
25
Cevap
29Cevap
Kişilik & Karakter konusunda 4b cevap paylaştı. Başka bir şehirden geleceklerse normal düzenini görmek istiyorlardır oğullarının. Bebeğe ya da eltine sen hizmet etmezsin zaten çalışıyormuşsun. Adamı ailesine karşı madara etme bence. Bırak evde takılsınlar.
20 YorumlaAllah, Yuninin Tutisine sabır versin 🤦Temelli gelmeyecekler ya iki gün sabrediver ne olacak.. Ailesi olmasaydı, Tuti senin olmayacaktı, biraz anlayış, biraz sabır, biraz hoşgörü...
00 Yorumla- +1 yıl
DAHA BİR AY OLMUŞ CÜMBÜR CEMAAT UTANMADAN SIKILMADAN YENİ EVLİ EVİNDE KALACAKLAR. AÇIKCASI BENCE ÇOK YERSİZ HAREKET.
00 Yorumla - +1 yıl
Haklısın. S*ttirsin gitsinler, yatılı gelmek ne ya. :D Aç söyle, ev hazır değil daha tam de, az rahat bırakın bizi de.
00 Yorumla kesinlikle haklisin neye yatili geliyorlar ki bi sehirde yatili misafir mi olur esinle buyuk kavge et bence
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 355 cevap paylaştı. Haklısın. Ne biçim aileymiş o öyle be. Saygısızlık. Kültürsüzlük valla. Ben eve almazdım.. eşim değil isterse cumhurbaskanı istesin almam.
00 Yorumla- m+1 yıl
En az 6 ay yatılı misafir gelmemeli, bebekli bebeksiz fark etmez. Hatta hemşireye hiç gidilmemeli, o kadar yoğun çalışan birine kalmaya gidilmez
00 Yorumla - +1 yıl
Arkadaşım evlendi 2 hafta mesaj atmadım nasıl yatıya gidilir 3 ay olmadan gidilmemeli bunun banyosu vs var
00 Yorumla - Gizli Üye(45 üstü)+1 yıl
Sen değil esinin ailesinde sorun var. Bir aylik evli insanin evinde kalmaya gelmek nedir. Zirt pirt evine misafirlige bile gidilmez.
20 Yorumla - +1 yıl
Çalışan kadınsın, pandemi var ve misafir hiç uygun değil.
00 Yorumla - +1 yıl
gelmemeleri iyi olur ama onlarda yeni evlisiniz diye ziyarete gelmek istiyorlar
00 Yorumla Tabiki deyil eni. olduğun için düşünmesi gerekirdi esinin
00 Yorumla- Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Çok ainir bozucu farklı şehirde mi yaşıyorlar yani gelme sebepleri ne? Ne diyipte gelicekler size? Ya ne dediler ki bi gelip kalıcaz mı dediler eşin filan mı davet etti?
00 Yorumla - +1 yıl
Valla tam düşüncesizlik... Eşinede kızma ama onunda anası babası gelme diyemez. Bunu onların düşünmesi lazım.. Eski kafalılık diyelim daha ilk aylardan tatsızlık çıkarma derim. Makul bir vakitte eşinle bu durumu konuş en güzeli bu
10 Yorumla - +1 yıl
Bişey olmaz 2 3 gün kalıp gitsinler ağzınızın tadını bozmayın 2 3 gün sevişmeyin bişey olmaz ki
00 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 2,2b cevap paylaştı. farklı bir şehirdeler mi? bu şekilde kendi annenler gelmek istese ne söyleyip red edebilirsin.
02 Yorumla- Soran+1 yıl
Eşim böyle çalışıyor olsa derim ki anne baba ya iki aile ayrı ayrı gelin ya da biraz bekleyin öyle gelin, eksiklerimiz çok daha derim. Yorulduk biraz kendimizi toparlayalım derim. Sakince konuşup anlayış beklerim. Eşime gidip söylemem bile. Çünkü normal bir zamanda normal bir davranış değil bana göre.
- +1 yıl
biz erkeklerde durum farklı. erkeklik var serde. o zaman hatun kısmı biraz anlayışlı olmalı. sonra hayatta daha ciddi sorunlar ile karşılaşacaksınız. evinize gelen sizin eksiklerinizi biliyor sonuçta. onları göz ardı edeceklerdir. zamanla her şey çözülür. hoşgörü göstermek gerek. mesela eşin burada takıldığını biliyor mu?
Gelip kalsınlar ne olcak ya seni yemiycekler ya ilk zamanlar gelip gideler yeni olduğun için ne var bunda daha şimdi den başlamışsın kavgaya 2.3 gün kalsalar ne olcak ya boş yere tartışma yaptın sinir oldum 🤣
00 Yorumla- +1 yıl
1 aylık evliyseniz hiç hoş bir durum değil bence. Eşinin ailesi Misafirliğe gelebilir ama uzun süre kalmaları hoş olmaz bence en az bir 6 ay başbaşa kalın, birbirinizi tanıyın.
10 Yorumla - Gizli Üye(36-45)+1 yıl
böyle adamlarla evlenmeyin baştan konuşun bu konuları
30 Yorumla - +1 yıl
Kim olursa olsun tam bencilmiş.
Insanin yuvasini yikar oyleleri cok net00 Yorumla - Gizli Üye(30-35)+1 yıl
Esinin sucu yok onlarin dusuncesizligi
esine soyle uygun dille soylesin00 Yorumla - +1 yıl
Ben düğünden 1 hafta sonra bile erkek tarafının akrabalarına gitmeyi doğru bulmuyorum. Bu adetler çok sacma
10 Yorumla - +1 yıl
Pek sıcak bi fikir gibi görünmüyor. Sonuçta yeni evlenilmiş. Ama zaten annesi ve babası ise diyecek birşeyim yok.
00 Yorumla - +1 yıl
Artik bir ay olmus gelinir yani, ilk bi hafta 10 gun tamam ama sanirim bir ay da artik bazi seyler katedilmistit😁😁😁
00 Yorumla - +1 yıl
Haklısınız, aileye tabii ki önem verilir ama daha yeni evlisiniz ve yoğun bir iş temposundasınız bunu düşünmeleri gerekiyor.
00 Yorumla - +1 yıl
Görgüsüzlük bence ya o kadar telaşın içinde bir de misafir çekmek istemez kimse. Ailenin de bunu düşünmesi lazımdı en başından.
00 Yorumla - Gizli Üye(30-35)+1 yıl
Esinin ailesi doguluysa ya da guney doguluysa bu mumkun
00 Yorumla Tabi ki de normal değil. Daha yeni evlisin alışma sürecin var birden kardeşim gibi eve gelmek nedir
02 Yorumla- Soran+1 yıl
Çıldıracağım ya. Ben daha eve alışamadım bile...
- +1 yıl
Uzun zamandır istediğim gibi bir ilişkim olmuyor nedeni nedir düzelirmi
10 Yorumla Sen eşinle bunun için kavga etmeye basladiysan ohooo eşyalar alınmadan boşanırsiniz.
00 Yorumla- +1 yıl
Nekadar kalacaklar , gelmen edenleri ne buna bağlı benim için keyfi geliyolarsa büyük sıkıntı
00 Yorumla - +1 yıl
Bence haklısın daha kendinize gelememişsin bir de onca kişiyi mi ağırlayacaksın
00 Yorumla - +1 yıl
Yatılı misafire tamamen karşıyım eviniz barkınız yok mu gidin orada yatın 😂
00 Yorumla - +1 yıl
Çok takma derim olabilir
02 Yorumla- Soran+1 yıl
Nasıl olabilir? Ben daha dinlenemedim bile sürekli çalışmaktan, taşınma sıkıntısından. Bir de yatılı misafir mi ağırlayacağım? Daha mobilyalarım bile teslim edilmedi.
- +1 yıl
Haklısın kabul ama onların düşüncesizliği daha mobilyan bile gelmemiş
- +1 yıl
Haklısın da kavga edemezsin o eşinin ailesi.
10 Yorumla - +1 yıl
Zaten o ailenin düşünmesi lazım bunların
00 Yorumla - +1 yıl
haklısın ama ezilmeye hazır ol evlilik bu işte
06 Yorumla- +1 yıl
evlilik ile ezilmenin ne alakası var
- +1 yıl
@cheekystaff evli kadınlar bilir bunu koca kahrı çekmeleri yetmezmiş gibi birde eşinin ailesinin beklentilerini karşılamak zorunda kalıyor genede yaranamıyorlar hep bir ezme iş yaptırma derdindeler kadın bşrde çalışır eve mi yetişsin işe mi kendine mi eşine mi kaç parçaya bölünecek kadın olmak çok zor
- +1 yıl
gidip saçma sapan ailesi olan ve böyle yetiştirilmiş erkeklerle evlenmeyin ozaman. 12 saat çalışıp işten eve geldiğimde bile yemek yapmasına yardım ederim eşimin. ya da izin günümde temizliği beraber yaparız. ne bir isteğini geri çeviririm nede aldığı bir şeye laf ederim. saygıdır bu, eşim sonuçta kölem değil. ailemde aksine asla iş kitlemez eşime. tatile geldiğimiz zaman biz gezeriz genelde evin işleri biz yok gibi devam eder. bence kadınlar olarak sap la samanı birbirinden ayırmayı öğrenmeniz lazım.
- +1 yıl
@cheekystaff dediğin gibi bir erkeksen eşin şanslı ama kendilerini iyi tanıtıp sonradan maskeleri düşün erkekler ve aileleri var ince eleyip sık dokuduğumuzda da takıntılısınız herkesin bir kusuru var diyorlar ne yapalım yani küfür eden içki içen kötü alışknlıkları çok olan erkeklerden bol ne var helede erkek anneleri biz erkek annesiyiz diyip önecelik biz olmalıyız demeleri ayrı saçmalık lafım sözüm düzgün erkeklere değil ama ne kötü yaramaz insanlar var bu hayatta allah uzak tutsun öylelerinden
- +1 yıl
e ne yani boğazınızda tasma yok ya. boşanın? bu devirde artık bunlar zor şeyler değil.
- +1 yıl
@cheekystaff yani çeken boşansın tabi
- +1 yıl
Haklısın. gelmeleri çok ayıp
00 Yorumla - +1 yıl
Çok büyük düşüncesizlik
00 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 2,3b cevap paylaştı. Görgüsüz bi aile belli ki.
Sen haklısın bacım00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 5b cevap paylaştı. haksızsın bırak gelsinler ne olcak sanki
00 Yorumla- +1 yıl
kesinlikle haklısın..
00 Yorumla - Gizli Üye(18-24)+1 yıl
Evlilik böyle bir şey demek ahahaha
00 Yorumla Çılgınlık
01 Yorumla- Soran+1 yıl
Bence de çılgınlık ama gel de bunu onlara anlat işte
Hiç doğru değil sana bir şey sormak istiyorum
10 Yorumla- +1 yıl
Abes
10 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 9b cevap paylaştı. yatılı çok kötü hoş değil
00 YorumlaEşine rahatsız olduğunu söyle
00 Yorumla- +1 yıl
Haklısın.
00 Yorumla Normal neden ki
00 Yorumla- +1 yıl
Doğru değil bence
00 Yorumla Haksizsin
04 Yorumla- Soran+1 yıl
Haksız olduğum nokta ne?
- Soran+1 yıl
Ne kafalar var yahu.
- +1 yıl
Haklısın
00 Yorumla Haklısın bence
00 Yorumla
Devamını Gör(49)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kişilik & Karakter > Sorular > Bir aylık evli çiftin evine bebekli yatılı misafirin gelmesi ne kadar normal?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Öncelikle mutluluklar diliyorum. Yeni eviniz ve evliliğniz hayırlı olsun.
Bir aylık evli olmanız ve evde eksik şeylerin olması misafir gelişini endişe ile karşılamamıza sebep olmuş gibi görünüyor. Haklısınız, misafirin ev sahibinin uygun olduğu, kendini hazır hissettiği müsait bir zamanda gelmesi makbuldür. Anlaşılan siz de gelenleri rahat ettirmek ve iyi ağırlamak istediğiniz için uygun zaman ve durumu tercih etmek isterdiniz ve haklısınız da.
Fakat evliliklerde olaylara iki kişinin gözü ile bakılmasında fayda var. Artık yalnız değiliz ve ev de sadece bizim değil; fakat tabi ki sadece eşinizin de değil. Yani bu kararı ortak almalısınız ve orta bir noktada buluşmalısınız.
Evlilik sınırları esnetebilme kabiliyeti, önyargıları kırabilme, farklı kültürlere adaptasyon yeteneği ister. “Ben ailemden böyle görmedim“ ya da ”bu bana uymaz” şeklinde rijitlik evliliği zora sokabilir. Eşinizin kültürü bu tarz ilişkilere açık olabilir ve o kültürde ailesine “hayır” demesi aralarında derin yaralar açabilir. Onu ve kültürünü anlamaya çalışmak ve onun gözü ile bakmak işe yarar. Fakat anlamak sizi rahatsız eden şeyi illa kabul edeceğiniz anlamına gelmez. Orta bir yol bulmaya gayret etmeniz eşinize durumu ikna edecek şekilde mantıklı bir biçimde anlatmanız onun da sizi anlamasını sağlayacaktır.
Evlilik boyunca bu tarz çatışmalar devam edecektir. Farklı bir gözle bakabilmek, karşınızdaki kişiyi anlayabilmek ve orta yol bulmaya çalışmak sorun çözmeye yarayabilir. Muhabbetle 💐