AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
383Cevap
her insan haketmez.
bazıları eder.
Bazıları ise suratına bakılmaz
Iyiydi bu
ha unuttum bazıları vardır
o kişi eski o değildir.
Zihnen değişmistir o durum farklı
Katılıyorum
Hak eder.
İnsan evladıyız hepimiz hata yaparız önemli olan ders almak.
Doğru diyosun
Aynen öyle balım :) bu iki taraf içinde karşılıklı yani erkek te kız da birbirini affetmeli
Ikinci bir şans asla verilmemeli her ne olursa olsun. Çünkü neticede bir hatayi yapan onu her sekilde yine tekrarlayacaktır o yüzden ikinci bir şans sadece vakit kaybından başka bir şey değil. 7sinde neyse 70inde de o o olacaktır sözü tam bu sorun için söylenmiş bir söz aslında.
Şöyle ki aslında herkes kendi gördüklerine göre umut bağlar , düşünür , yorum yapar. Görecelidir kısacası. Ben yaşadığımı söylüyorum ; 2. bir şansı gerçekten tanıyosan vermelisin. Gerçekten inanıyorsan vermelisin. Ve duygularına göre de hareket etmemelisin her zaman mantıklı olmalısın
çok fazla üzmediği halde bence ikinci bir şans verilmelidir. çünkü bu ikinci şans yüzünden bende ilişkimden oldum.
Haklisin
mesela sevgilim bana 2 ci bir hak vermedi ayrıldık çok basit bir nedenden dolayı. şimdi çektiğim ayrılık acısını tarif edemem.
Her insan hak etmez aynı hatayı İkinci kez tekrarlamayacağına inandığın kişi hak eder. Her insan hata yapabilir ama her insan hatasını anlamaz.
Bana asla hata yapmaz dedigin insan bile yapmişsa birde üstüne ikincisinide yapmaz mi
Asla yapmaz dediğimiz insan hata yapmamıştır o zaman biz hata yapmışızdır neden biliyor musun? Çünkü biz ona güvendik dediğim gibi herkes ikinci şansı hak etmez o şansı alır.
İyi bir cevaptı, katılıyorum.
değişebileceğine inanmıyorum ama ben değişebilirim bir şans daha veririm ama eskisi kadar samimi olmam soğuk davranırım yani
Testiyi bir kere kırarsın.. KIRILAN BİRSEY ESKİSİ GİBİ OLMAZ..
katılıyorum
Onca yorum okudum. Yorumum özeti oldu.
Tskler
Bir insana 1 şans vereceksin bence yoksa olan sana oluyor
Kısmen, evet.
Bence tamamen evet
İkinci şansı verirsen ikinci hatayı yapmasına da imkan vermiş olursun, ama o ikinci şansı vermezsen de içinde hep bir ukte kalır "belkide değişmiştir acaba verse miydim o şansı" dersin. O yüzden kısmen diyorum :)
Ne kadar verirsen ver sonuç hep aynı olacak. O yüzden 1 şans vereceksin tamam 😄
Tamam başkan
Aferim 😄
Aferin* olucak o
Ben aferim yazıyorum hep bana özel 😄
Hahahah peki :D
bence etmez birinci şansını iyi kullansaydı zaten ikinci şansa ihtiyacı olmazdı
Doğru
saol
İkinci sans ilki az oldu gel bir daha kazık at demektir.
Evet ya
Karşıdakinin hatasına bağlı o yüzden herkes ikinci şansı hak etmez.
doğru
eğer bu kişi sevgilimse beni aldattıysa onun hiç bir şeye hakkı yoktur
Kesinlikle.
Aman boşver bir daha mı gelcez dünyaya derim veririm ama naptığinada bağlı biraz
tabiki ama aynı hatayı tekrarlarsa diye bir durum söz konusu
Aynı hatayi tekrarlarsa uyaririm bir daha yaparsada kendi bilir
işin sonunda üzülmekte var tabi
Kimseye 2. Şans verdiğimi hatırlamıyorum geçmiş geçmiştir
netsin bu konuda yani
Çıktığım kızlar arkadaşlarım tanıdıklar bu huyumu bilir ona göre davranır
haklısın sende
Elbette ki hak eder
Lakin insan yaratılış hata yapmaya mayildir o Yüzden herkes hata yapabilir önemli olan tekrar yapmamak
Ama ayni hatayi tekrarlamasindan korkariz
Elbette ama o kişiyi kaybetmemek için bu ihtimali göze almalıyız
Doğru
eğer o sizin insanlığınıza karşı bir kötülük yapmışsa 2. bir şansı olması söz konusu olamaz. siz bu şansı verirseniz aynısı tekrar olacaktır. neye 2. şans verdiğinizi iyi gözlemleyiniz. yoksa o 2. şans sizi çok incitebilir. sana iyi şanslar!
öncelikle yaptığı hatanın büyüklüğüne sonra benim o anki affedip affetmeme isteğime ve son olarak ta ona olan sevgime bağlı yani ikinci bir şans verebilirim sonuçta hepimizin hataları olabilir ama 3. Şans isterse ufak tefek hatası olsun yine verilmez
taviz tavizi doğurur derler ya hani bence de öyle. Bir kere affettin mi seni hep buna mecbur edecek. Birşey bir kere biter. İkinci şans aptallık başka hiçbirsey değil. zamanında bende bu hatayı yaptığım için söylüyorum :)
Sevgili hak etmez ama akraba felansa kuslukler olabilir 2. Sans verilerbilir sevgili katiyen asla cunku 2-3 ay sora tekrar birakip. gider yokluktadir geri donmek ister birini buldumu gozunun yasina bakmaz ve birakip gider
Bazı insanlar gerektiğinde 2 ve 3 üncü şansı hak edebilir ama bu herkes için geçerli değildir. Sen her türlü pisliği yap insanın hayatını mahvet sonra şans iste olmaz. Ama insan sevdiklerinin küçük hatalarını affedebilir.
Eder bence. Etmeli de. Ne bu dünyaya 1 kezgeliyoruz. bir hata iiçin bir ömüre bir yara acmamaliyiz. Yalnız sorunun 1 ay sonra karsima çıkması çok enteresan. Ama güzel soru
Teşekkürler :)
Buyuk bir sucu yoksa her insan ikinci sansi hak etmez. O zaman katillere tecavuzculere de yeni sans verilsin bir daha yapmazlarsa disarida kalsinlar. Hata yapmamayi ogrensin herkes.
Doğru
yaşananlara göre.
aldatan, yalan söyleyen, kötü davranan ve bence en kötüsü iyi niyeti suistimal edip kullanmaya çalışan insana asla ikinci şans verilmez.
Haklısın
İnsanların değişebileceğine inananlardansan 2. Şansı ver derim. ben değişim fazla sürmez diyorum ya da kabullen.
İnsanın bir tarafı evet hak eder ikinci şansı diyor, bir tarafı hayır hak etmez diyor. Ya tekrarlarsa aynı hatayı gibi bir düşünce sarıyor insanı.
İkinci bir şansa gerek yok bir kere olduysa birdaha da olablir.
katılıyorum
Bence 2. Şu inkara daha çok haa yapma hakkını tanır yani hak et mezler
Bence 2. Şans insanlara dah çok hata yapma hakkını tanır yani hak etmezler. T9 allh belanı versin :)
Bende tam anlamadım diyecektim :) evet katılıyorum
Anlamadığın için tekrar tekrar okuyup bana 2. bir şans vermedinmi:)
Etmez. bir insan hata yaptıysa bidaha yapar. Akılanmaz. Biraz sürünsün sonra düşünürüz.
O kişi annen veya baban olsa bile mi
Kimseye tolerans göstermem.
Peki
Hak etmez hatayı bir kere yaptıysa cezasını çeker yoksa hata tekrarlanır
Peki ya o kişi annen veya babansa
Karşılaştıgın şeye bağlı ikinci şans yapılan şeye göre değişir Ne yaptı?
Hata ne olursa olsun farketmez. Genel sordum, sorunun benimle ilgisi yok :)
ha, yani Nekadar cok sevip sevmemene bağlı, insan kıyamaz ne yaparsa yapsın Bidaha yapacağını tahmin etse bilse bile bir şans daha verri kopamadığından dolayı ama karşıdaki insan o hataya er veya gec bidaha yapar cünki yapılan hatanın tekrarı bigün yine olur illaki,, o anki psikolojine göre bakarsın duruma sende zamana bırakırsın bazen.
Ama ayni hatayi tekrarlamasindan korkariz
işte bigün yaparda er veya gec yapar insanlar hata yapar, ve bizzde korkkacaz şüphe duyucagız ki herdefasında sonunda kötü sonuç versede fazla uzun vadeli üzüntüye kaptırmayacan kendini, hayat zor işte insanları anlamakta zor bazen
haklısın
bana her sorudaki yorumuma eksi veren o pempeliyi bir bulamadım :)
hahahah :D çok mu canını yaktın kızcağızın
yoo kimsenin canını yakmam ki ben, kendi kendine bir kız takmış bana 3-4 gündür eksileyip duruyo Fitil oldum, Okuyosan bunu Seni yakalayuacaammm oğlumm :))
hahaha :D
eğer cidden dostunsa kardeşin kadar değerliyse 2. de 3. de hak eder.
Ama dostun dedigin kişi bence hata yapmamali sana
yani orası da öyle :( ama ne yapsa da kıyamıyosun ki ona?
haklısın
eger erkek arkadaşın ise şans verecegin kişi gözlerının içine bakarsın ve verip vermemen gerektigini anlarsın ama egerki ailense 1-2-3-4-5 yanı aıle hata yapar bazen ama herzaman evlatlarının iyiligini düşünür
Konu ihanet ise 2. Şans asla verilmez. (Ask da dostlukta ticarette olsun hiç farketmez)
Ama konuyu iyi analiz etmek gerekir. İhanet teşhisi kesin koydu ise kişi, acilen kırmızı carpiyi üzerine koymal.
Bunun dışında ufak tefek hatalar affedilir.
Dünyaya bile ikinci kez gelemezken bana en aci sey olan kazığı yedirenlere ikinci bir şansı vermeyi düşünmem bile
Cok cok sewiosam werirdm ama ayni hatayi ikinci kez yapmayacagndan da emin olamazdm o korku hep kalirdi icimde
Denemeden de bilemiyoruz bunun cevabini malesef
Hayır her hata kabul edilemez. Bir arkadaşının pembe bir yalanı belki affedilir fakat; sevgilinin aldatması asla kabul edilemez mesela. O yüzden bazılara bırak ikinci şans vermeyi, direk ağzını bağla çöpe at yani :)
Katılıyorum.
İkinci şans her zaman iyi bir fikir olmayabilir, ilkinde yaralanan ikincisinde ölebilir.
her insan hakkederde insan olan hakkeder bilmem anlatabildimmi?
Tabiki
mesela ben seni aldattım bu affedilemez ama dielim saka yaptım sana çok zoruna igtti ayrıldık. bana ikinci sansı verdin böle yani
Mutlaka her insan ikinci sansi hak eder o sansi ne olursa olsun vercen bir kere daha
Sonunda üzülmek olsa bile yani
O sansi ben vermisim zaten nasil degerlendirce ona kalmis bisey baktin degerlendiremiyo alcaksin o sansi
Doğru
Ya ben hep ikinci bir şans verdim. Hayatımda da öyle çok şey kaybettiğimi söyleyemem. Ama bir şey kaybetsen bile, acaba sorusu kalmaz aklında. Üzülmek, şüphe ile yaşamaktan iyidir
bitti dediysem ki diyene kadar ne emek harcarım bitmesin diye...
ama dediysem Evvel Allah'ın izni ile imkan ve ihtimal yoktur bahsi açılamaz atıfta dahi bulunulamaz...
En mantiklisi
EİG mi oluyo yanik :D
işin şakası bir yana olması gerekende bu... bir kere üzül bin kere yerine...
kim olduğuna ne yaptığına bağlı.. hayatımdan silip çıkarıp ikinci şans kesinlikle vermediğim kişilerde oldu.(ve pişman değilim) silip çıkarıp ikinci şans verip daha iyi ilişkiler kurduğum da oldu.
Hayır etmez!!!
Her türlü eşekliği göz göre göre yapıp da sonra da ikinci bir şans mış... pehh.. sor baki o şans tanımak istediğin ikinci bir şans vermek istermiydi...
Şans verilir ama şans verilen kişinin en ufak hareketleri, algılamanın farklılaşmasından dolayı kötüye yorulur ve meseleler büyür yorulursun. Yorulmayı göze alıyorsan şans verebilirsin.
hata affedilecek birsey ise ve gercekten pisman ise kisi verilir ama agir ve guvenilir degilse verilmez, ikinci sansida hor kullanirsa eger bir daha sans asla verilmez
2. şans veren kendini kandırır. çok emin olursan, kanmak istediğin için değil gerçekten 2. şansı pişman olup istediğinden eminsen verilir. değilsen düşünme bile derim.
Bence Verilmeli. Çünkü Onun Yaptığı Hatada En Ufak Bir Davranışımız Onu Bu Hataya Sürüklemış Olabiliriz. Bunu Göz Önüne Alarak Hem Ona Hemde Kendimize Bor 2. Şans Vermeliyiz.
Bu karsimdakinin yaptığı şeye göre değişir. Örnek vereyim aldatma, ihanet, beni kullanma vb. gibi durumlarda asla ikinci şansı vermem. Ama affedilmesi kolay şeylerde bu ikinci şansı veririm tabi ki
Aynen
Hahır 2. sans wermek karsındakini cesaretlndrir, sans werdi die tekrar yapar o yuzden benim kitabimda 2. Sans yok
Hımm kesin yani
2 sansda biiraz tereddüt ederim cok sevdigim biriyse vede onda degisiklik gorduysem veririm yoksa olmaz :)
Katılıyorum
:))
Valla basgan önce ne yap biliyomusun şu soruları kendine sor
- arkadaşının yanındayken mutlu oluyor musun
-güven duyuyor musun ( en önemlisi )
-yokluğunda varlığına ihtiyaç duyuyor musun?
Sonra değerlendirelim...
Haklısın :)
Bunu ikinci bir şansı hak ediyor olarak değerlendiriyorum
Her insan degil. Bazi insanlar vardir artik o davranis kalibi onun kisiligi olmustur. ne kadar pismanim boyle olsun istemedim dese de degisemez kendi istese bile yapamaz kendinden kacamaz.
Aslında bu karşıdakine bağlı hayatı anlayıp hatalarından ders çıkaracak biriyse kesinlikle hakeder ama dediği sözü yapacağı işi unutan veya erteleyen biriyse gerek yok
2. şansı hak etseydi 1. şansını boşa yitirmezdi. Boşuna uğraşma insanları değiştiremezsin. Bir hatayı yapan bir daha yapar. Kendini üzdürmene değmez tatlım.
Yaptığı yanlışın ne olduğuna bağlı. Sineye çekilecek şeyler var, çekilemeyecek şeyler var.
Haklısın
Hattayi yapan kisi cok sevdigim biriyse ikinci sansi veririm.
Ya bana bebegim?
Sen hatta yapmiyorsunki bitanem, sen en sevdiklerimdensin senin yerin ayri benim icin kac kez hattada yapsan ben seni affederim askim :)
Askın kurban sana hayatımın anlamı sakın hiç gitme bendenn
Nereye gidecem seni birakip herseyim
Hak meselesi degildir ama bence hatasinin telafisi icin verilir
Ya tekrarlarsa?
Bu sefer anlindn oper ozur dilr arakami doner giderim.
En mantiklisi
Bence ikinci şansı hakeder kesinlikle hatasız kul olmaz
evet ama aynı hatayı tekrarlamasından korkarız
Durumdan durumu farkeder yapmaz işallah ama şans vermedim deme sende tebirli ol ama şans ver bence kardeş
Güncellemeyi okuyun lütfen :)
Pardon ama durum böyle
haklısınız
Bence her insan 2. şansı hakeder. Kesinlikle hakeder.
ama ya hatasını tekrarlayacaksa?
@üzgünlüğünkızı mesaj atabilir misin bana?
@üzgünlüğünkızı mesaj atsana bana? çok önemli :)
Normalde 3 doğru bir yanlışı götürür, bizde bir yanlış bütün doğruları götürür.
Haketmez.