Defalarca test ettim ve asla 2 kere şans vermemek gerek. Çünkü insanlar bencil ve saygı bilmiyor. Söz vermenin önemini, saygının önemini bilmiyor. Emek verdiğin de neredeyse 'ben mi söyledim enek ver diye işine gelirse ' ' diyebiliyor. O yüzden asla ve asla 2. şana vermiyorum. Bana da vermesinler eğer ben hata yapıyorsam bana da vermesinler kabulum.
Bu, çok derin bir mevzu. Bazen mevcut konumu bozmamak için, mevcut konumda hayat sürdürebilmek için ikinci değil bazen onuncu şansı bile verdiğiniz insanlar olmuştur. Zaten insan sizi gerçekten duymaktan ziyade dinleyebilse, anlayabilse, hoşgörü ile karşılayabilse, sizi kaybetmekten korksa; hatalarının farkına varıp ikinci şansı değerlendirecektir. Bazen verdiğiniz şansı suistimal edecek insanlar oluyor.
Defalarca konuşsanız da maalesef sadece geçici bir süreliğine hatalarını telafi etme çabasına giriyorlar. Çünkü sizin söylemek istediklerinizi derin olarak anlamıyorlar. Nasıl olsa her şeyin düzeleceğine inanıyorlar.
Karşınızdaki insanın sizi gerçekten anlayabilmesi ve dinleyebilmesi lazımdır.
Gerçekten empati kurabilmesi lazımdır. Size kulak vermesi lazımdır. Bazı durumlar vardır, sadece yanlışın üstü kapanır, asla affedilebilecek yanlışlar değillerdir. Gece başınızı yastığa koyduğunuz zaman içinizi kemiren birçok senaryo olur. O yüzden şansı verdiğinizde kendinizden ödün vermeyeceğinizden emin olmalısınız. Kendi kırmızı çizgilerinizden asla ödün vermemelisiniz. Aksi takdirde çok derin pişmanlıklar da yaşayabiliyorsunuz. Umarım hayatta sizi yormayacak, anlayacak, güzel yol arkadaşlıkları edinirsiniz.
İnsanlar ilk hata dan sonra 2. Şansı kesinlikle hak etmiyor hocam... Aldığınız eğitimden dolayı belki böyle şeyler yazabilirsiniz fakat acı gerçeklerin olduğunu da bilmek isterim. Hata yapmak isteyen yapar ve asla hata yapmaktan vazgeçmez bizler 2. Şansı verdiğimiz de bir kez daha yanılmak için adım atmış oluruz ve bu hiç şaşmaz...
Ben bu konuda sanırım biraz insafsız davranıyorum lakin verdiğim ilk şansı yerinde değerlendiremeyen birine ikinci şansı vermem, çünkü verirsem çok daha büyük bir fiyasko ile karşılaşacağım düşüncesi tüm vücudumu ele geçirir.
Hayir haketmez hatta söyle ki her insan ikinci bir şansı hep mahveder... bir defa yaptını bir insan bir hatayı o hatayı emin olun tekrarlar bu yüzden insanlar 2. Bi şansı hak etmiyor istisnalar varsa bilemem ama ben böyle düşünüyorum
İkinci şans hak edilmez, onun için ancak pazarlık edilir. Bazı şartlar konulur, sözler 2. Kez verilir, sonuç olarak da ya dolandırılırsın ya da faydalı bi alışveriş olur.
Ilk hatada mezar teslim silerim umrumda bile olmaz Genelde. Yaptığı hataya bağlı demem bu bir kandırmaca olur ben onu hata gözüyle gördüysem dünyayı verseler yine affetmem. Çünkü hatayı affetmek ikinci bir hayal kırıklığına davet açmak demektir. Aynı durumu birdaha yaşamak insani sarsabilir. Her zaman derim ikinci sans diye birşey yoktur derin durumlar dışında değil tabii ki ama ciddi bir durum varsa kimse 2. Şansı hak etmez.
Kişilik & Karakter konusunda 24,3b cevap paylaştı.
Bir ihtimal edebilir ama bunu hak edenlerin aşırı uğraşması gerekir. Çok fazla emek verip yaptığı hatayı duzelteceğine dair ışıklar vermeli ve bu esnada gerçekten bu kişiye şans verilecek ise süründürülmeli ve yaptığı hatanın bedeli alınmalı ardından devam edilebilir. Böyle olmazsa da koyver popaya gitsin.
Ben ikinci şansı, karşıdakine kendini geliştirmesi ve daha can acıtacak kazıklara imza atmasi icin yaratılan bi alan verilen, bi firsat olarak görüyorum 😆 insan olana bi kez guvenilir hakkediyorsa degeri bilinir, suistimal ediyorsa da yol verilir baska bi secim yok bende..
İkinci şanstan ziyade karşı tarafın yaptığı hatayı detaylıca düşünüp, bunun üzerinde yanlış bir düşüncem var mı ona bakarım sanırım. Aksi halde ikinci bir şans verilecekse, bu, hiç denilebilecek kadar az kişiye verilebilecek bir şey olurdu diye düşünüyorum.
Benim düşüncem şu şekilde Allahın en kötü insanı bir sevabı ile cennetine aldıgı bu sınav dünyasında eger ki hak ediyor ise şans verilir yok hayır kendi hataları yüzünden çıkan birşey de nankörlük yapıyor ise verilmemeli zaten verseniz de çokta fifi hallerine geliyor daha bir siniri bozuluyor insanın
Hatanın ne olduğuna bağlı. Aldatıldıysam ikinci şansı vermem ama daha ufak tefek şeylerse verebilirim. İnsanız, hata yaparız. İhanet dışında bence bu konuda çok sert, kesin konuşulmamalı. Çünkü o anda içinde bulunduğumuz şartlar da çok önemli.
Yaptığına bağlı. Yaptığı şeyin altında yatan nedenlerde, sonrasındaki tavrında vs. Ama asla ikinci şans vermeyeceğim hatalar ihanettir, sadece aldatma değil mesela mal varlığıma izinsiz dokunursa falan.
Ben karşımdakine ne kadar kıyamıyo olsamda ikinci bi şansı asla vermiyorum vermemde bence bu tam olarak zaman kaybı çünkü bir insan ilkinde neyse ikincisinde de o dur değişmeye çalışacağını söyler ama asla değişmez bazıları hatta başka bi insana dönüşüyo tanınmaz hâle geliyo ilk gün ki gibi kalmıyo.
Genelde ikinci şansı verince karşındaki seni aptal olarak görüyor ve yine suistimal ediyor tabi o şansı gerçekten çok iyi değerlendirenler de oluyor ama geneli kötüye kullanıyor
Bende kac kere şans verdim sevdigim insanlara, ama hicbirsey eskisi gibi olmuyor. İcinde bi guvensizlik kalıyor hep. Oyle olacagina hic olmasin daha iyi… Bazen zor oluyor bu karari vermek, ama zamanla bu insanlarin yokluğuna alışıyorsun.
aynen öyke güven çok önemli :) yarıda bırakılacak işe karışma daha iyi kimseyi üzmeye gerek yok insan olmak yeterli şey konusuda var para pulla adam kendilerini adam sanmaları *-* yazık..
Evet bunu diyen insan da bana üç gün sonra ölücem deyip ortadan kaybolup başkasıyla fingirdeyen insan. Ah bitiyorum su kaliteli insan rollerinize.@birr-kız
Her insan ikinci şansı hak eder mi?
https://www.youtube.com/embed/rdyx8Lyk5e8Bu, çok derin bir mevzu. Bazen mevcut konumu bozmamak için, mevcut konumda hayat sürdürebilmek için ikinci değil bazen onuncu şansı bile verdiğiniz insanlar olmuştur. Zaten insan sizi gerçekten duymaktan ziyade dinleyebilse, anlayabilse, hoşgörü ile karşılayabilse, sizi kaybetmekten korksa; hatalarının farkına varıp ikinci şansı değerlendirecektir. Bazen verdiğiniz şansı suistimal edecek insanlar oluyor.
Defalarca konuşsanız da maalesef sadece geçici bir süreliğine hatalarını telafi etme çabasına giriyorlar. Çünkü sizin söylemek istediklerinizi derin olarak anlamıyorlar. Nasıl olsa her şeyin düzeleceğine inanıyorlar.
Karşınızdaki insanın sizi gerçekten anlayabilmesi ve dinleyebilmesi lazımdır.
Gerçekten empati kurabilmesi lazımdır. Size kulak vermesi lazımdır. Bazı durumlar vardır, sadece yanlışın üstü kapanır, asla affedilebilecek yanlışlar değillerdir. Gece başınızı yastığa koyduğunuz zaman içinizi kemiren birçok senaryo olur. O yüzden şansı verdiğinizde kendinizden ödün vermeyeceğinizden emin olmalısınız. Kendi kırmızı çizgilerinizden asla ödün vermemelisiniz. Aksi takdirde çok derin pişmanlıklar da yaşayabiliyorsunuz. Umarım hayatta sizi yormayacak, anlayacak, güzel yol arkadaşlıkları edinirsiniz.
Ben ikinci şansi da verdim 3 de. Hak etmiyorlar insanlara kirmasini bilmiyorum ama kiricam artik
İnsanlar ilk hata dan sonra 2. Şansı kesinlikle hak etmiyor hocam... Aldığınız eğitimden dolayı belki böyle şeyler yazabilirsiniz fakat acı gerçeklerin olduğunu da bilmek isterim.
Hata yapmak isteyen yapar ve asla hata yapmaktan vazgeçmez bizler 2. Şansı verdiğimiz de bir kez daha yanılmak için adım atmış oluruz ve bu hiç şaşmaz...