Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. * Kimse önceden söylemez.. Ama 2. hayata başlamak için ya dostlar çeviricek sana sırtını ya da sen dostlara
*Kimse bahsetmez doğruların yanlışlara karıitığı bir zamandan
*herkesin bir yana dağıldığı, Kendi yaptıklarımızın kendi yuvamızı salladığı zamandan
*Dostların Elveda demeden gittiği
*Silahların masumlara verildiği
*Bu alemin usulca Ters düz edildiği Bir zamandayız
*2. bir şansı kazanmak İlk şansı kaybetmek demektir.. Tam kazandım derken kaybetmek demektir.
*2. Şans İlk verdiğin Şansa ''İHANET'' Etmektir!
M&R00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Aile & Toplum konusunda 8b cevap paylaştı.
+1 yılİlk şansı değerlendiremeyen birine ikinci şansı vermek ya aptallık, ya da zaman kaybıdır. ¦¬)
36.media.tumblr.com/.../...vowg4E1sz30r4o1_500.jpg170 Yorumla
Herşeyden önce bu kişiden kişiye değişir. Yaptığı hataya göre değişir. Aslında bir azda o anki ruh halinede bağlı sinirliysem vermem. Çok mutluysam vermem. Düşünceliysem vermem.
Şimdi ben bunu düşündümde s*ktir et. Kimse 2. bir şansı haketmiyor. Güven sadece tek seferliktir kayvedince geri alamıyosun.00 Yorumla
Sadakatsizlikse bu 2. şansı asla hak etmemeli ki, tekrarlandığında daha yıkıcı olur alak bulak olursun.
Aileme karşı şans denen birşey söz konusu değil kapıdan kovsalar bacadan girerim :) aynı şey aile bireylerim için de geçerli.
Arkadaş, dost vs bunlarda ederi kadar şans bulur.11 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
381Cevap
+1 yılAllah bile milyarlarca şans veriyor.. biz kimiz ki?
223 Yorumla- +1 yıl
Hoş
- +1 yıl
tamda bunu söylüycektim :D
+1 yılKişiye ve konuya göre değişir, ailevi bir olaysa belki. Ama ilişki ve ihanet söz konusu ise asla , bir kere o şansı degerlendiremediyse beklenti içinde olmanin bir anlamı yok ona vermiş olduğunuz aslında ikinci bir şans değil, aynı şeyi bir daha yapma fırsatıdır . bir insan yedisinde neyse yetmişinde odur.
11 Yorumla
+1 yılGöreceli doğrusu. Kişiden kişiye değişir arada büyük bir değer bir sevgi bir yaşanmışlık dostluk varsa her insan ikinci bir şansı hakeder ama 2 oldu 3 de olur 4 de deyip iyi niyetini kullanıp suistimal ettiği takdirde kim olursa olsun yol vermek kişinin kendi duygularının incinmemesi açısından en sağlıklısı
11 YorumlaAile & Toplum konusunda 757 cevap paylaştı. kesinlikle ikinci ve son şans olarak kalmayacaktır. üçüncü, dördüncü ve hatta onuncu şansa kadar yolu vardır.
tavizdir, şansı alan kişi için gerisinin gelmemesi ve hatanın tekrarlamaması için hiçbir neden yoktur.12 Yorumla
+1 yıl1. Kişiye,
2. Yaşanılan duruma, olay anında ne hissettirdiğine,
3. Güvenime,
4. İfade ve çabasına, bağlı olarak değişir.
Eğer şiddetli bir vaka ise ikinci şansı vermem.
Özellikle sevgili konularında ikinci şans vermek genel olarak kötü sonuçlanıyor.
Çünkü oynayan taş gelmiyor yerine.
Diyelim ki olay yaşandı, güvenim sarsıldı, hadi affettim sonra.
Bu sefer hep şüpheli yaklaşımlarla önce kendimi sonra ilişkiyi sonlandırmış olurum.10 YorumlaBen bir şans verirdim ki verdimde denemek için ama malesef bir insan değişmiyor en olmadık yerden patlat veriyor ama herkes için geçerli değildir mutlaka bunun üstesinden gelebilen insanlarda vardır herhalde bir yerlerde :)
11 Yorumla
+1 yılhakkını verecek olsa ilk şansını iyi değerlendirirdi şeklinde düşünülmelidir, zira verilen tüm telafi şansları suistimale uğratılır. çok merak ediyorsanız deneyin, görün.
61 Yorumla
+1 yılBazen hata yapsakta önemli olan aynı hatayı bir daha yapmamaktır yani iyice bir zamandan sonra ikinci bir sanş verilmeli ama bu iyilikte su istimal edilecek hala gelinmesine tahammül verilmemeli
12 Yorumla- +1 yıl
Teşekkürler :)
insanlar asla ama asla ikinci şansı haketmezler , sonunda yine pişman olursun. fakat her hangi bir hayvana istediğin kadar şans ver , insanlar hayvanlar kadar iyi değillerdir
15 Yorumla- +1 yıl
malesef bana bunu tecrübeleri öğretti , eski sevgilime ikinci şansı verdiğimde beni tekrar aldattı , eski bir dostuma ikinci bir şansı verdiğimde ilkinde beni maltepe merkezde hayvan gibi dövdürtmüştü ikincisinde de bonzai komasına girmeme sebep oldu. asla acıma bir insana , sana zarar verene asla diğer yanağını dönme. ya intikam al ya da hayatından ebediyen çıkar.
her insan ikinci şansı hak etmez. Bazılarının genetiği bozuktur, aldatmıştır tekrar aldatır, hırsızlık yapmıştır tekrar yapar.
Karakterinden emin olunan, yaptığının hata olduğuna ikna olunan kişiler ikinci şansı hak eder.
Bu da gerçekten tanıdığımız kişiler demektir.01 YorumlaKötü niyetli insanlara ikinci şans verilmez. Aile ve arkadaşlık ilişkilerinde ikinci hatta üçüncü şans da verilebilir, verilmelidir. Affetmek güzel ahlaktır.
120 YorumlaBak, sana bir filmdeki sözü söyleyim;
"Hayatta iki çeşit insan vardır. Kazananlar ve kaybedenler. Ve hayat kaybedenlere herzaman ikinci bir şans verir.." (Happy New Year filminde Shah'ın söylediği bir söz. :))
Yani sen ikinci bir şansı vermesen de hayat verecektir. ;) :D @Pireneler :D12 Yorumla
+1 yılAffetmek erdemdir affetmek guzeldir insanlari bir bir silmekle elimize hic bisey gecmez ama tabi affederken de ince eleyip sik dokumak lazim ki her insan affedilmeyi hak etmez bazi insan vardir yanlis bisey yaptigini farkettigi zaman icin icin yanar uzulur farketmeden yapmistir pisman olur samimidir bidaha yapmayacagina inandirir affetmezsen senin hatandir ama bazi insan vardir kisiliksizdir dara dusunce af diliyodur seni kullaniyodur adinin tekidir iste onu hic tanimamis gibi yapacaksin yuzune bile bakmayacaksin yoksa tekrar tekrar kazik atar
00 YorumlaAllah bize kapısını bize hep açık tutuyorsa bizim ne haddimize, yüz çevirmek, buyursun gelsin kahrıda başım üstüne yarıda :)
12 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 815 cevap paylaştı.
+1 yılAsla iddaalı konuşmaya gerek yok kişiye ve duruma göre değişir bir çok örnekleri ile de açıklık getirilir...
11 Yorumla Aile & Toplum konusunda 3,1b cevap paylaştı. Her insan veya şu insan bu insan farketmez..
BİR KEZ HATA YAPAN (yapabilecek karakterde olan) HİÇ KİMSE, İKİNCİ ŞANSI HAKETMEZ..13 Yorumla
+1 yılBence bir insan neyse o dur birincisinde yaptigini ikincide de yapar ucuncude de değişmez yani bu o yuzden asla ikinci sansi vermem :))
13 Yorumla- +1 yıl
Zor sordun :)) anne baba ayri yani insallah hayatim boyunca ikinci birinci sans gibi bir duruma dusmem anne baba bakimindan ama anneme veya babama veririm ya onlar ayri :)
+1 yılİnsan olan, ikinci şansı hakeder. Herkes insan olmadığına göre ikinci şans vermemiz gereken kişiler sınırlıdır.
14 Yorumla- +1 yıl
Evet arkadaşım. Saba tavsiyem o kişi hakkında tüm değerlendirmeni yap, iyice düşün ona göre karar ver. Aksi takdirde hep şans vereceğini düşünüp aynı hataları yapmaya devam eder. Kimseye de güvenme :)
- +1 yıl
Okudum. Asıl ben teşekkür ederim. Yardımcı olabildiysem mutlu olurum :)
hayır asla affetmez ben yaptım ve gercekten pismanim şu anda bazı seyler degisiyor belki. ama genel hatlar hep aynı o asla degismiyor asla haketmez
12 Yorumla
+1 yıletmez. bazen gaddar olmak gerek her zaman iyi yürekli olmaya gerek yok. hayatımı zzzzz kadına bir daha aynı şansı veremem
13 Yorumla- +1 yıl
Fark etmez annem babam kuzenlerim kardeşlerim hiç fark etmez. hata yapmak ayrı bilerek hayatını skmek ayrı
Kimse ikinci şansı haketmez bence. Birine ikinci şanş vermek yapacağı diğer yalnışlara onay vermek demektir.
13 Yorumla
+1 yılHerkes 2. Bir şansı hak eder derler. Lakin yok öyle bir şey. Bir hata olmuşsa, kişi cidden pişmansa, bunu istemeden düşünmeden yapmışsa, bir daha olmayacagi yönünde güven veriyorsa ve konu katı olduğumuz sınırları yerle bir etmemişse o zaman şans verilebilir. Lakin göründüğü gibi bu şartları taşımak kolay değil.
00 Yorumla
+1 yılBence ne olursa olsun hak eder. Kendimden biliyorum. En iyi görüş seçtiğin kardeşimiz beni çok üzdüyse vermem demiş. Ben beni çok üzdüyse de veririm. Çünkü bana verdiler. Zamanında çok üzdüğüm insanlar oldu. İkinci şansı verdiler. Hatta 3. şans bile verdiler. Çünkü niyetimin kötü olmadığını biliyorlardı. Tabi kişiden kişiye değişir bu görüş. Bana göre 3. şans biraz zor ama 2. yi mutlaka hak eder.
00 Yorumla
+1 yılbu senin onu ne kadar sevdiğine bağlı eğer hala seviyorsan ve ikinci şansı vermediysen ilerde '' ben onu seviyordum niye vermedim'' diye pişman olabilirsin. yaptığı yanlışlada ilgilidir ikinci şansı hakedip etmediği ve sonraki uğraşıylada ilgilidir. ama yine o hatayıda yapabilir bir kere yapmış sonuçta.
00 Yorumla
+1 yılVaziyetin kritikliğine göre değişir, her iş ve herkes ikinci şansı kaldırmaz... Çünkü bazı şeyler vardır ki tek bir hata daha kabul etmez, bu yüzden karşımızdaki kişiye tekrar şans verirken, hata yapma payını da iyi hesap etmek lazım. Tekrar hata yapacak olduğunda , çok az bir zarar ile kurtarabileceğimiz konusunda emin olmalıyız... Ancak o zaman ikinci şansı verebiliriz. Yoksa büyük bir hata olur o şansı vermek. Çünkü bu kez suçlu tamamen biz oluruz, o değil...
00 YorumlaHak etmez, hata ciddi boyutta ise ve sen bunu göz ardı edersen onun kadar ciddi olmasa bile önemli bir konuda olan hataları affetmeye başlar ve zavallı gibi kalırsın. Çünkü sen affetmişsin ve bu o duruma alışır ve tekrar affetmediğin zaman abartıyorsun der ve suçlu sen olarak gözükürsün, asla ikinci şansı vermeyin a dostlar.
00 Yorumla
+1 yılKimse vereceğin ikinci şansı değerlendiremez aynı hataları yine tekrarlar ama vermek lazım ilerde acaba ikinci bir şans verseydim değişebilirmiydi diye sormamak için
11 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBir çin atasözü der ki; boşandığın kadınla tekrar evlenmeyeceksin. Yoksa Yine aynı sebepten boşanırsın. Farklı bir bakış açısı ama doğrusu bu. Zaten hata yapmayacak olsaydı ilk şansı kaybeder miydi? Hem herşeyin ilki güzel değil miydi? Hatalar bir kereliktir. Sen ikinciye o şansı verirsen ikinci hataya göz yummuş olursun. ama fark şu ki karşındaki insanlara değil ikinci şansı sadece kendine vereceksin. Karşındaki bunun değerini bilmez. Ama sen hangi konuda olursa olsun kendine verdiğin bir ikinci şansın ne demek olduğunu ancak sen bilirsin.
00 YorumlaBirincisinde yaralayan ikincisinde öldürür.
Kimse ikinci şansı hak etmez..12 Yorumlaİhaneti affetmek demek gel bir daha yap ilk yaptığın pek acıtmadı 2. yi güzel yapmanı umuyorum demektir bence.
Onun dışında herşey tatlıya bağlanabilir 2. şans verilebilir ama kalp kırılmışsa zor düzen tutuyor bunuda belirtmek isterim zaten sizlerde bunun bilincindesinizdir.00 Yorumla-Üstada sormuşlar kırılan kalp yine sever mi?
Üstat da;Evet demiş..
Adam peki demiş,
-Üstadım siz hiç kırılan bardaktan su içtiniz mi?
Üstat da cevap vermiş;Peki sen hiç bardak kırıldı diye su içmekten vazgeçtin mi?
MİSALİ ama aynı kişiyle yaşamama mabında.00 YorumlaAile & Toplum konusunda 515 cevap paylaştı. Yaptiklarini unutabilecegine inaniyorsan ver ama unutamam daha kötü olur diyorsan yapılacak sey belli :)
12 Yorumlakişiye ve duruma göre değişir fakat bence her insan 2. şansı hakeder.
11 Yorumla
+1 yılher insan değil ama bazı insanlar ikinci şansıda üçncü şansıda hak eder
12 Yorumla- +1 yıl
tekrarlıyabilir ama bunu hakeden insanlar var azda olsa var
Aile & Toplum konusunda 447 cevap paylaştı. Hata vardır, hata vardır. Herkese ikinci şans verilmez. Verilirse yine aynı olacaktır..
11 Yorumla
+1 yılYani işin içinde aldatma, şiddet ve yalan yoksa kesinlikle bir şansı daha hak eder diye düşünüyorum
11 Yorumla
+1 yılBazen yaşanmışlıklara göre ikinci şansı haketmeyebilir. Bazen de 2 değil belki 3-4 şansı bile hakedebilir.
17 Yorumla- +1 yıl
her defasında aynı hatayı yapıyorsa bence onda hata arama artık. Başka yani. Mesela ne gibi hata?
- +1 yıl
Acaba yaptığı şey sana mı hata olarak geliyor?
- +1 yıl
Bence hatayı sürekli tekrarlıyorsa karşı taraf düşünmeli bu bunu defalarca yapıyor o zaman bu ona göre hata değil demeli. Aldatma vs onun için söylemiyorum tabiiki.
+1 yılBen her insa ikinci bir sansi hakeder diyorum. Her onsan hata yapar
12 Yorumla- +1 yıl
Ayni hatayi yaparsa o zamam hic dusunmeden basarsin tekmeyi sana vermezsen belki aklinda kalir acaba haksizlik mi ettik diye
- Aile & Toplum konusunda 948 cevap paylaştı.
+1 yılarkadaş ve akraba hak etmez.
sevgili / eş duruma göre hak edebilir ama aldatmada hak etmez.11 Yorumla hayır hiç kimseye 2. bir şans verecek kadar boş vaktim yok
11 Yorumla
+1 yıl1. Sansini nasil tukettigine bagli. Affetmenin de siniri var :/
42 YorumlaHer insan ikinci şansı hakeder çok zorlarsa ve yaptığı hataya göre 3üde hakeder
15 Yorumla- +1 yıl
Kilit orada zaten çünkü her hatada taraf pisman olur ve bidaha yapmam der sende 3. şansı da verirsen aklında acaba gerçekten bu son muydu belki bidaha yapmazdı demezsin. Ben bizzat yaşadım şu an gene pişman ama hiç sansı yok vicdanım rahat çünkü ben onun için elimden geleni yaptım diyebiliyorum.
- +1 yıl
Evet ama o vicdan azabi varya ahh iste hep onun yuzunden oluyor en azindan bende. Viraz olsun gaddar olmak isterdim her seferinde ağlıyor pişmanim bu son yenim düştüm diyor kanıyordum 2. Şansınîda kaybettiğinde aynı seyleri dusundu ama bu sefer cok gercek gibiydi dogruyu soyluyordu hep icimde duzeldiyse bisey kaybetmem devam eder duzelmediyse gene ayrilirim dedim hep acaba vardi gitsemmi duzeldiyse gitmeden goremem diye denedim ve duzelmedigini gordum. Simdide ayni agliyor pisman ama iste bende ki vicdan bitti artik icim rahat
- Aile & Toplum konusunda 388 cevap paylaştı.
+1 yılŞans? Bunun hükmünü biz verebilecek kadar lüks müyüz? Biz neyiz d birine şans tanıyalım. Ben herkesten acizim, herkesten yoksulum, yoksunum. Ben kimseden üstün olmadım. Şans vermek benim haddim değildir. Benimle olan benimledir ama ettikleri kendinedir. Kendisi için olanı kendisi belirler.
00 Yorumla verilmelidir*, ama genellikle pek işe yaradığı da görülmez. zira gidenler* fazlaysa asla eskisi gibi olmaz*.
"...
çok acı, çok acı
ilk kez böyle olmuyor
son kez de böyle olmuyor
hemen hemen hep böyle
geri verilenler
alıp götürdüklerine
hiç mi hiç benzemiyor
edip cansever00 Yorumla
+1 yılGeçmişte yaşadıklarımız adına eğer düzeltilebilecek bir hataysa ve o kişiye karşı hala o hatadan sonra bile saygı ve sevgi duyabiliyorsak 2. şans verilebilir bunu ne kadar hak ettiğine bağlı ancak aldatmışsa ya da ağır sözler söyleyip incitmişse o zaman boş verip önüne bakmak en iyisi
00 Yorumla
+1 yılİyiliğe İyilik Her Kişin Hakkı, Kötülüğe İyilik Er Kişinin Hakkı.. :) Sende Delikanlılık Yap Affet Ama Hatası Nedir?
12 Yorumla- +1 yıl
Alındı Anlaşıldı.
ikinciyi haketmez. çünkü eşşek recocery herzaman eşşektir.
11 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 11,9b cevap paylaştı.
+1 yılPin kodunun bile 3 şans verdiği bu hayatta tek kalemle sildiklerim neyin tribinde :)
11 Yorumla Duruma göre.
Aldatmış, terk etmiş, çok kötü kabul edilmeyecek insanlara 2. şanş vermem ben.11 Yorumla
+1 yılKaraktersiz ve kötü kapli insanlara bence ikinci şans verilmemeli çünkü onlar genelde hep kendi yollarından giderler ve yine karşılarındakilerine aynı şeyleri yaşatırlar ama aile ve arkadaşlar öyle olmaz. Ailende ne olursa olsun göz ardı edemezsin, canındır. Arkadaşlarımızı zaten tanıyıp seçtiğimize göre bir sıkıntı olmaz, şans verilebilir.
00 Yorumla
+1 yıl2. şansı hangi konuda istediğine bağlı.
Eğer olay aldatmaysa, bu 2. şans kesinlikle olmaz. Bir insanı kendine sevdireceksin, hayaller kurduracaksın, 1 kansız uğruna çekip gideceksin. Bu konuda olmaz.
Şiddet uygulayan bir eşe de 2. şans olmaz.
Ama affedilebilecek olan şeylerde 2. şans olur.
Çünkü hatasız kul olmaz..21 Yorumla- +1 yıl
bence eig seçilmeli :)
bazı hatalar anlıktır bazıları ise karektersizlik kısmına girer..
hataya göre şans verilebilirde verilmeyebilirde..11 YorumlaGaflete düşüp bir hata yapmışsa elbette hakedebilir ama sürekli aynı hatayı tekrarlıyorsa haketmez ve haketmemeli..
11 Yorumlabende ikinci sans yoktur ikinci sansi vermem demek baska kisinin hakkini yemek demektir uzen, aci veren kisi ikinci sansi haketmez benim literaturde boyle birsey yok...
12 Yorumla
+1 yılHataya-yanlışa bağlı bir durum.
Kolay kolay kabul edip, affetmem.11 Yorumla
+1 yılsimdi tecrubesizlik, acemilik de olabiliyor ilk basda kesin yargiya varmak mantiksiz olabilir. bence pismanligina gore hareket etmeli gercekden pismansa hak verilmeli, yoksa yuzsuze yuz verirsen, yuz kalmaz kiside.. ;)
01 YorumlaAile & Toplum konusunda 4,4b cevap paylaştı. biz ilk sansı bulamadık mıllet ıkıncıyı mı ıstıo asdf
21 Yorumla
+1 yılkonuya gore affedilmeyecek seyler vardır hayatta ihanet agır satış gibi
11 Yorumla
+1 yılHatalar insanlar içindir. Herkes hata yapabilir. Unutma sende bir insansın.
11 Yorumla
+1 yılyok her insan haketmez mesela benim bir huyum var sildimmi silerim...
16 Yorumla- +1 yıl
babamla sorunlarım var cok şans verdim 2 den fazla ama bazen bu hayatta bşeyler değişmiyosa değşmiyo yani o halde sileceksin hz.. ali efendimizin bir sözü var sizi mutsuz eden insnlardaan uzaklasınız
- +1 yıl
bu arada erkeklere nefret duyarsan bana haber it
- +1 yıl
ya ben bir bayan bana vböyle davransın istiyorum * bunu epeydir yapan yok... aslınad bunu yapan bayan cok egleniyo sinir stres kalmıyo
- Devamını Gör (612)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat