1 yılBen de evlendim boşandım sonuçta kimse boşanmak için evlenemiyor. Kısa süren ve kötü bir evlilik deneyimin olmuş. Yaşadıklarına çok üzüldüm. Geçmiş olsun... Ailelerin ikna olacağı bir durum yok. Önemli olan sen ve sevgilinin düşüncesi, aranızdaki sevgi, anlayış ve uyum. Eğer ki bakirelik meselesinden dolayı böyle düşünüyorlarsa çok iğrenç bir düşünce. Bu durumda sevgilin ailesine söz geçirmeyen biriyse, hakimiyet kuramıyorsa , pasif ve ailesine bağımlı olabilir diye düşünüyorum. Bu ilişkiyi tekrar gözden geçirmelisin.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
1 yılBu asalak yorum yapanlara bakma sen. Ayril. Boşan. Bitir mucadeleyi birak diyen çok oluyor nedense buraya yazinca hep ayni cevaplar hahaha. Sanki bosanmis biriyle evlenince sen daha iyi olacaksin yazık kafalara bizim milletden tiksinir hale geldim hep ayni cevaplar toplumun çogu ama sorsak kendileri tam tersini yapior. Herkes internetde akıl hoxası ama kendi hayatlarına akilları yok hahaha. Ayrıl veya ayrilma drmeyeceğim ailesiyle aranı yumuşatmadan evlenme belki biraz daha beklersen ailesiyle aralari duzelir. Beklemekte fayda var ama senin kendi sabrına göre sen daha iyi bilirsin kendini buradaki insanlar hep baskalarinin hayatlarını yönetip kendi hayatlarına yön vermeeyn eziklerle dolu burası dikkat et.
44 Yorumla
Soran1 yılYorumunuz için çok teşekkür ederim ikna etmek için elimizden geleni yapıyoruz ama tüm kapıları yüzümüze kapatıyorlar çok seviyorum ama ailesiyle arasınada girmeyi asla istemiyorum benim asıl zoruma giden şey beni ve ailemi yıllardır tanıyorlar boşandım diye sebebini bildikler halde beni oğullarına uygun bulmuyorlar o yüzden çok üzülüyorum
Soran1 yılEger müsade ederseniz sizle özelden konuşabilirmiyim akıl almak için
- 1 yıl
Elbette, yazın lütfen.
Soran1 yılMesaj yazıyorum ama gitmiyor size rica etsem siz mesaj atarmısınız
1 yılMerhaba
Nasıl yani ne yapmalıyım? Bekle sevgilin evlensin, boşansın, olursunuz berabere sonra iki boşanmış gibi evlenirsiniz🤦🏻 Ne yani böyle olmasını mı bekliyorsunuz? Eğer ciddi ciddi bir birinize değer veriyor, seviyorsanız sorun yok. Önemli olan erkek, ileride başına "sen boşandın" diye laf söyler karakterde ve düşüncesizlik seviyesinde değilse sorun yok. Ailelere ne kadar dirençli ve ciddi olduğunuzu göstermelisiniz. Çünkü onlar da en az benim kadar kafada şüphelerle kalmış durumdalar
00 Yorumla
- Aile & Toplum konusunda 3,3b cevap paylaştı.
1 yılYıllar önce aynı sıkıntıyı ben de yaşamıştım şimdi iyi ki diyorum
310 Yorumla
Soran1 yılAyrıldın mı abla
Soran1 yılSiz ayrılınca sevgiliniz nasıl davrandı
- 1 yıl
Ayrıldık evet ayrılmayı o istemişti
Soran1 yılBizde tam tersi asla ayrılmayacağını gerekirse evi terkedecegini söylüyor
Soran1 yılSizce napmalıyım
- 1 yıl
Akışına bırakın o kişi gerekeni yapacaktır
Soran1 yılSize takip attım eger sizde kabul ederseniz bu konuda sizle konuşmak istiyorum yardımcı olur musunuz
- 1 yıl
Olur
Soran1 yılBen size mesaj atıyorum ama gitmiyor rica etsem siz atarmısınız
Yapay Zeka Cevapladı
Ah canım... Öncelikle geçmişte yaşadıkların için çok üzgünüm. Ama bu senin hatan değil, bunu bilmelisin. Şu an bulunduğun ilişkinin sağlıklı ve seni mutlu ediyor olması çok önemli 💕 Sevgilin seni destekliyorsa, bu zaten ilişkinin sağlam temellerde olduğunu gösterir.
Sevgilinin ailesinin bu durumu kabullenmesi zaman alabilir çünkü önyargılar her zaman kolay yıkılmaz. Sabırlı olmaya çalış. Sevgilin için bu mücadelede güçlü durmalısın. Onlara hayatındaki mutluluğu, sevgiyi ve kararlılığı göstermek en iyi yanıt olacaktır. Bu süre zarfında kendini değersiz hissetmemeye çalış 🙏 Sen değerlisin, hayat hikâyen seni özel kılıyor. Acele etme, her şey sabırla zamanla yoluna girecek! ❤️10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
65Cevap
1 yılBurada asıl mesele, sevgilinizin ailesinin bu duruma nasıl baktığından çok, sevgilinizin gerçekten ne kadar kararlı olduğu ve sizin yanınızda ne kadar durabileceğidir. Bir yıldır ailesini ikna etmeye çalışıyor ama sonuç değişmiyor. Peki, bu süreçte gerçekten etkili bir adım attı mı, yoksa sadece "ikna edeceğim" diyerek durumu sürüncemede mi bırakıyor? Eğer ailesiyle ciddi bir şekilde konuştuysa ama hala değişen bir şey olmadıysa, o zaman bu, sizinle ilgili değil, onların kendi ön yargılarıyla ilgili bir durum. Böyle bir durumda sevgilinizin şunu netleştirmesi gerekiyor: Ailesi bu ilişkiyi asla onaylamazsa ne yapacak?
Bunun cevabı çok önemli çünkü sizin yıllarca bekleyecek zamanınız yok. Sevgiliniz, ailesinin düşüncelerine göre mi hareket edecek, yoksa kendi hayatıyla ilgili kendi kararlarını mı alacak? Sizin de bu süreçte kendinizi boşuna yıpratmamanız önemli. Beklemekten yorulduysanız, sevgilinizden net bir tavır beklediğinizi ve bu konunun daha fazla belirsizlik içinde sürmemesi gerektiğini açıkça söyleyin.
Eğer sevgiliniz sizinle evlenmeyi gerçekten istiyorsa, ailesini karşısına almak zorunda kalabilir. Ancak bunu yapabilecek biri mi, yoksa aile baskısı karşısında geri adım mı atacak? Bunu görmek için onun adımlarını iyi gözlemleyin. Sizi gerçekten seven ve hayatını sizinle birleştirmek isteyen biri, ailesiyle açık ve net bir şekilde konuşur ve gerekirse kendi kararlarını kendisi verir. Ama sürekli "ikna edeceğim" deyip bir çözüm üretemiyorsa, bu belirsizlik içinde yıllarca kalmak sizi mutsuz eder.
Yapmanız gereken şey, sevgilinizden net bir adım beklediğinizi ve bu belirsizlikle daha fazla yorulmak istemediğinizi açıkça ifade etmek. Sizi gerçekten hayatında isteyen biri, bu konuda daha kararlı olur ve sadece sözde değil, eylemleriyle bunu gösterir. Eğer bu süreçte hep bekleyen taraf siz oluyorsanız, kendi mutluluğunuzu da düşünerek bir karar almanız gerekebilir.
11 Yorumla
Soran1 yılYorumunuz için çok teşekkür ederim düşüncelerime yön verdiniz çok sagolun
Gizli Üye(25-29)1 yılSevgilinizin ailesinin sizi neden istemediğini anlamaya çalışın. Boşanma geçmişinizle ilgili önyargıları olabilir, kültürel veya dini farklılıklar etkili olabilir veya sadece sevgilinizin mutluluğu için endişeleniyor olabilirler. Onların bakış açısını anlamak, daha iyi bir iletişim kurmanıza yardımcı olabilir. Sevgilinizin bu konudaki düşüncelerini ve hislerini dikkatle dinleyin. Ailesiyle olan ilişkisi, sizinle olan ilişkisi ve bu durumla nasıl başa çıkmak istediği sizin için önemli ipuçları verebilir. Aileyle iletişim kurarken saygılı ve anlayışlı olmaya özen gösterin. Onların endişelerini anladığınızı ve dikkate aldığınızı gösterin. Kendinizi ve değerlerinizi dürüstçe ifade edin. Boşanma geçmişinizin sizi nasıl etkilediğini, sevgilinizin hayatınızdaki yerini ve ilişkinize ne kadar değer verdiğinizi anlatın. Ailenin sizi kabullenmesi zaman alabilir. Sabırlı olun ve onlara kendinizi kanıtlamak için zaman tanıyın.
11 Yorumla
Soran1 yılMüsade ederseniz sizle özelden konuşabilirmiyiz herkes ayrıl derken siz anlayıştan bahsediyorsunız akıl almak istiyorum sizden
Bin kişiyle beraber olsan evlenmeden sadace bin ve üstü sevgilin olsaydi geçmişinde bişi demezlerdi ama boşanma var diye yaptıklarına bak oldu canım snaki kendileri ak kaşık sen sakın bu sitedeki bazilarin yofumunu dikkate alma moral bozmak mutkuluk verdiği için yaparlar takma onlari evlenio boşalınca nolmus sevgili olma gibi sorun yokta evelnip bosanmamj sorun boş ver askm
52 Yorumla
Soran1 yılÇok teşekkür ederim yorumunuz için yorumları okudukça moralim bozulmuştı
- 1 yıl
Hahahahah ben bi soru sormuştum öyle cahiller ki seni uyarmak isterim başlarda huzursuz olabilirisn diye düşündüm ama sevgilin ailesi konsunda seni motive ediyorsa asla huzursuz olmazsın ve bu isteksizlik ömür boyu surmicek bunu unutma üzülürüm diye düşünürsen en fazla bir gun 2 gün sonra mutlu olcaksn
1 yılÖncelikle boşanmak ile kendinize değer vermişsiniz. Ve şimdi bu değeri düşünmelerine izin vermeyin. Sevebilirsiniz ama. vazgecilmez olmamalı kimse. Ailesini ikna edemeyen kişiden olmaz sanıyorum. Ayrıca ikna sürecine bile kalmaması lazım. Bu durumda size saygı duymayıp kabullenemeyen insanların arasında olmaya calismamalisiniz. Sevgiliniz rest çekip ikna olmalarını umursamadan sizinle bir hayat kursa dahi ailesinin dolduruslarindan etkilenebilir ve zamanla sizi üzebilir. Bu fırsatı tanımayın. "Ailen istemiyirsa sende zorlama. Bitsin bu ilişki sende üzülme bende" denilebilir.
10 YorumlaBoşanmış bir kadın ile evlenilir ancak tercih etmeyebilir bazı insanlar. Ailesine bağlı bir sevgiliniz var ise zamanınızı iyi değerlendirin. Bekar bir kız bulurlarsa direkt seni yolda bırakabilir. Süre ver, baktınız olmuyor bırakın. Bu tür şeyler insanı yıpratır. Bir diğeri de evlendiğiniz zaman sana 2 seçenek kadın gibi ve elime kaldın muamelesi yapmasınlar. Bu tür şeyleri duygusal olarak seziyorsan direkt bağını kopart. Senin çocuğun yok ve birlikte de olmamışsın. Normal şartlarda ideal bir kadınsın ancak boşanma ifadesi her zaman insanın aklına bir sorun olduğunu getiriyor. Bir diğeri de sen de net ol. 2-3 ay içinde boşanmış bir insan şüphe uyandırır. Şiddet ve geçimsizlik söylemişsin, belki cinsel ve hamilelik ile ilgili şüpheleri de olabilir bu tür şeyleri de belirt ki güvenli alan yarat. Ha bu arada bazı boşanmış kadınlar var yemediği halt kalmıyor ama ben boşandım diyor bu düşünceler de akıllarına gelmiş olabilir.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 303 cevap paylaştı. Sevgilinizin ailesi hangi çağda yaşıyor çok merak ettim,
Afganistan'dan falan mı geldiler?
Ne demek evlenip boşandığın için seni istememek?
Çok saçma.
Bizim insanın şu ailesini ciddiye alma olayını anlamıyorum, eğer maddi zorunluluk yoksa, aileye maddi olarak bir mecburiyet yoksa ailenize bir şeyi kabul ettirmek zorunda değilsiniz, kabul etmiyorlarsa kendi başlarına kabul etmemeye devam ederler siz de hayatınızı yaşarsınız. Özellikle de aile bu kadar geri kafalıysa, ciddiye almaya bile gerek yok.
Ayrıca evlenmek zorunda değilsiniz, kendinizi baskı altında hissettmeyin, sevgili olarak mutluysanız devam edin, BASKIDAN DEĞİL, KENDİNİZ İSTİYORSANIZ evlenin ve ailelerin fikrini bile sormayın, koskoca yetişkin insanlarsınız.11 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılahh be kuzumm :( Rabbim en hayirlisini en guzelini nasip sizlere insallah..
neyseki zamaninda cocuk olmadan ayrilmissin o seysizden..
Egerki ikinizde bir birini seviyorsaniz herseyin ustesinden gelirsiniz eminim bundan..
Evet zorlu bir surec buda sizin sinaviniz maalesef. Rabbim kaldiramicamiz yuku vermezmis degilmi?
sevdigin senin arkandaysa ne guzel sana cunku bu cidden cok onemli..
egerki seviyorsan oda seviyorsa ayilma derim yazik edersiniz bir birinize sen yat kalk dualarini et, gorde bak kalbini calarsin ailesinin
30 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 441 cevap paylaştı.
1 yılNe cahil insanlar ( ve yorumlar ) var bir insan boşandı diye nasıl dışlanır. Dinimizde bile haklı sebeplerle boşanmak kabul görürken kime laf düşmüş. Şu saçma sapan yorumları yapanlar da büyük konuşuyorlar bununla sınandıklarında anlarlar sizi. Size gelince sizi gerçekten seviyorsa yanınızda olur umarım mutlu olursunuz sevgiyi bulmak zor böyle saçma sebepten kaybetmek talihsizlik olur.
12 Yorumla
Soran1 yılYorumunuz için çok teşekkür ederim insan sınanmayınca karşısındakini anlamıyor kısa bir atasözündede dedigi gibi eşekten düşenin halini eşşekden düşen anlar kadın boşandıgı zaman kötü gözle bakıyorlar neden boşandı diyorlar onlara sadece şunları sormak istiyorum sizin saçlarını okşamaya kıyamadıgınız kız kardeşiniz ya da kızlarınız dayak yiyerek hakaret işiterek sizce evli kalmalılarmı
- 1 yıl
Üzmeyin kendinizi Allah bir daha böyle bir talihsizlik yaşatmasın. Ahir hayatta size bunu yaşatan hesabını versin.🌸
Seni en iyi ben anlarım aynı şeylerden muzdarip biriyim 10 yıllık canımdan çok sevdiğim kişiyi evlenip boşanmış olduğum için türlü eziyetlerle kapattılar hiçbir şekilde ulaşamıyorum
Eğer ulaşabiliyor onunla konuşurken onu gorebiliyorsan çok şanslısın
Lütfen sabirli ol ve onu bırakma
Senin yerinde olmak için servetimi harcardım sesini duymam saçını koklamak için şu an ölürdun14 Yorumla
Soran1 yılBu konuda sizle konuşabilirmiyim
Soran1 yılBen mesaj atamıyorum da rica etsem mesaj atarmısınız
Soran1 yılMesaj atmanızı bekliyorum bilginiz olsun
- Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
1 yılBir erkek adam ailesine bu beneim evlenicegim kadin deyip seni istettiremiyorsa uc ihtimal vardir. 1. Yalan soyluyordur amaci evlilik falan degildir bahane olarakta bunu kullaniyordur. Bu olmasa baska bir bahane bulur du. Belki ailesinin bile evlilikten haberi yoktur. Olsa bile pek bisey degistrmez. 2. Si ismik ve kilibik biridir. Bu tip bir kisiyle evlenirsen seni ailesine ezdirir durur. Mutlu falanda olamazsin. 3. Su menfaati icabi susuyordur. Ancak menfaati icabi seni istetemeyen biri ilk menfaatte seni bosar.
21 Yorumla- 1 yıl
Onlari diyenleri niye ciddiye aliyorsun sen. bosanmaya karar vermekle guzel bir irade ve ozguven gucu gostermisin. Bu takdir edilecek bir davranis
Gizli Üye(30-35)1 yılKendine yazık etme ailesi istemiyorsa bitir zor olucak ama bunu yapmak zorundasın ayni şey benim başıma geldi. Geçmiş evliliğinde şiddet ve aile baskısı olmuş bunda da aile baskısı olucak arada kalan herzaman esin olucak. Sana tavsiyem seni olduğun gibi kabul edicek ve herkesin mutlu olucagi biriyle birlikte olman. Çok geçmiş olsun.
13 Yorumla
Soran1 yılBen ayrılmaya çalıştım fakat sevgilim kabul etmiyor ikna edecegini söylüyor ve bunun içinde gerçekten çabalıyor ayrılsam gönlüm ragzı degil ayrılmasam aklım razı degil arada kaldım
- 1 yıl
Akıl kalpten ustundur
Cevap sahibi1 yılSonradan kabul etseler de yine senin içinde bir kin olucak ben pek olumlu bakamıyorum bu duruma. Bir ilişki varsa herkesin hayrına olmalı. Sorun senin ayrılmaya çalışman değil bu durumun pek sonu yok bana göre.
Valla bizim toplumumuzda evlenmiş ve ayrılmış kadın ve erkeğin hiç evlenmemiş biriyle evlenmesine hoş bakılmaz, eğer ki her ikinizde ısrarciysaniz ve birbirinizi çok seviyorsanız, birbirinizden vazgeçmek istemiyorsanız kendi bildiğinizi okumalısınız, ya da birbirinizi unutmalısıniz, elbette son karar sizin ama bence sevginizi ziyan etmeyin, ben 24 yasindayim ve halen daha gönlümün sultanini bulamadım, elinizdekinin kıymetini bilin...
20 YorumlaNe kadar görgüsüz bir aile. Asla bir oglum olsa ona karışmam istedıgı kadınla evlensin kadın eger onu kullanacaksa yapma etme derım gerekırse ayırırım ama senin gibi 3 ay evlı kaldıysa evlensin yani ne olacakki sen onun bırlıkte de olsan sevgılın sana guvenıyor yenıden yuva kuracaksın sonucta
11 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılGüncelleme de bakire olduğunu söylemeye çalışmışsın galiba ama bence buradaki insanları o kadar da dikkate almayın derim ben soruna gelecek olursam eğer bence ikiniz birbirinize olan sevginizden eminseniz buna beraber karar verin ailelerin görüşü elbette çok önemli ama burada son sözü söyleyecek olan sen ve beraber olduğun adamdır
30 Yorumla
1 yılAileni ya da beni seç tavrı yanlış ne olursa olsun bir insan ailesinden senin için vazgeçer ise yarin başka biri içinde senden vazgeçer
Çünkü ailesi onunla hep vardı senin icin onlardan vazgeçen sonradan hayatına giren bir insandan dünden vazgeçer iyi düşün17 Yorumla
Soran1 yılBiz babasını ikna etmek için her yola girdik ama asla kabul etmiyor hiç bir şekilde istemiyor bir umut açık kapı bırakmadı
Soran1 yılHatta eger o kızla evlenirsen bu eve bir daha ayak basma senin gibi oğlum yok demiş yani başka bir çıkar yol bulamadık biz
- 1 yıl
Kanka kaç yasindasin ailesi nasıl bir kültürde bir aile sizin aile nasıl vs bunlar da önemli DM yazmak istersen dinlerim en azından görüş yaparım
Soran1 yılAslında kararımı verdim 1 yıldır sevgilimle birlikte gerçekten çok çabaladık beni kaç kez konuştu kaç kez yalvardı sınırı yok ama ben boşandığım için asla kabul etmeyecegini söylemiş sevgilimde çeker giderim evlenirö o zaman mecbur kabul edeceksin demiş eger evlenirsen senin gibi oğlum yok demiş gönül isterki ailesi beni kabul etsin her şey çok güzel olsun ama asla kabul etmiyorlar benle evlenirse oğullarını siliyorlar aslında seçim yaptıran onlar bende sevgilime ben aileni silmeni istemem ama evlenmek istiyorsakta bazı şeylerden fedakarlık edecegiz demek ki çok iyi düşün dedim
- 1 yıl
Ailesi ile mutlu olamaz ise bu ilerde evliliğine yansirsa seni de mutsuz eder ailesi ile kötü olunca sana karşı nasıl olacak acaba bunu düşündün mü peki hiç sordun mu evlenince tek sen olacaksin ve belki çok mutsuz olacak ailesini de özleyecek vs ya yine giderde boşanirsa sen ne yapacaksın
Soran1 yılÖncelik onun kararını vermesi o kararını verdig zaman hepsini konuşacagız
- 1 yıl
Hayır öncesinde konuş balık baştan kokar hersey belli olsun gireceksen öyle gir bir yola
1 yılHıkayenı anlatmak zorunda değilsin
evlenip boşanmak kusur. Değildir
sende mal değilsin
ailesinden onay arayan adamdan olur mu?
12 Yorumla
Soran1 yılEn herşeyin herkesin rızası olarak evlenmek istiyorum o yüzden ailesinden rıza almak önemli benim için
- 1 yıl
Ailecek tanıyorlar, ve bir yıldır ikna olmamışlar
Sence bir orta yol var mı?
En son restleşerek olacak
Sende bunu istemiyorsan
Önüne bak yol ver gitsin
1 yılAilesi istemiyorsa sürekli vesvese verecek seni sevemeyecek kabullenemeyecekler, belki eşinle aranı bozacaklar.
Güzelce ölçüp tartmalısın senin hayatın ve dünyaya bi kere geliyorsun. Zaten 1 kere evlenip boşanmış çok büyük zorluklardan geçmişsin. İkinci için doğru adım atmaya çalış
22 Yorumla
Soran1 yıl2 aileninde rızası olmadan zaten evlenmem istemiyorum çabalıyoruz ama bakalım hayırlısı olsun
- 1 yıl
İnşallah sen çok değerlisin bu durumu ötekileştirdikleri için kendini kötü hissetme 🌷
Aile & Toplum konusunda 815 cevap paylaştı. si.. ktirsin gitsinler mkkk ne kafana takıyorsun sevgilinde biraz erkek olsun seni gerçekten seviyorsa ailesiyle senin aranda mutlaka bir orta yol bulması lazım aksi halde sevgilinden de hayır gelmez gönder gitsin böyle abuk sabuk akla mantığa sığmayan aptallara ayar oluyorum kendi oğlu da bunu yaşamış olabilirdir biraz empati yapsınlar insanları yaftalamak ne kolay beee sabah sabah ayarım kaçtı
00 YorumlaYorumlara gel. Ne bekaretmiş arkadaş bi bitmedi ya. Bu toplumdan hiç bir halt olmaz. Neyse arkadaşım senin durumun da pek kolay değil gibi çünkü karşı tarafın ailesi de burada ki çoğunluk gibi cahil belli. İnsanların birbirini sevmesi, değer vermesi kıymetli olan ama bu toplumda her şey zor maalesef.
00 Yorumla
1 yılDaha boşanmış birini yeniden boşanabilecek bir insan olarak görmüyorlarsa uzak dur. Daha burada Sıkıntı başlıyorsa ileride çok daha büyük sıkıntılar çıkar. Geçmiş olsun. Sevgilin ailesini tanıyorsa başta seni uyarması gerekirdi diye düşünüyorum. Çünkü boşanmış bir kadının, çocukları ile olabileceğini daha düşünemeyen bir aile bana göre birçok konuda sana çok ters şeyler düşünebilir, yapabilir.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,6b cevap paylaştı.
1 yılAileyi ikna etmek nedir ya? Kocaman insanlar başkasının lafına bakmamalı ve ebeveynlerde kendilerine zararı olmayacak şeylere karışmamalı. Nefret ediyorum tr halkının şu boşanmış kadınlara şey gözüyle bakmasından.
11 Yorumla- 1 yıl
Yalan soyluyirda ondan. Yok ailesinin karistigi falan. Kizi yataga atmak icin evlencez sabret ailem karsi simdilik diyor
1 yılYorumları okuyorum.. Ülkenin cahiliyeti tavan yapmış. Her kes birlikteliği soruyor. Yahu bu kadar slk olamazsınız. ya da bu kadar aşa.. lık olamazsınız.
Gülüyorum hepinize O ç ları.
20 YorumlaLanet olsun bizşm toplumumuza. Herşeyi iki bacak arasına bağlıyolar. Ne diyordu namus sadece kadın içinse Hz. Yusuf un sakındığı neydi? İşte bunu bile anlamayan bağnaz yobaz canımsın toplumdayız. Kızım sen o canımsın sevgilini falanda s. kt. r et kendine insan olan birini bul. Yarın bigün evlensen bile ailesi sana laf sokup durur. Başkasının koynundan çıktın geldin diye. inan çok iyi anlayan ailesi akil biri denk gelir. Pes edip boyun eğme böyle vandallara
10 Yorumlakendilerince haksız değiller - bu konuda nasıl hissedeceklerini kimse belirleyemez kendileri bile, ya onaylarlar ya onaylamazlar. hayatta böyle şeyler de var ne yazık ki
10 Yorumla
1 yılevlilikte aileler karşı ise işin zor ya ailesini karşısına alacak ya da bu işi olmaz
cahilce bir düşünce var mallesef bizim toplumda bekrara dul kız alınmaz saçma sapan işler işte
10 Yorumlaşuandan itibaren ailesi kabul etse dahi, artık içinde hep bir şüphe ile yaşayacaksın. Bende evlendim boşandım ama ben evlenecek olsam kendim gibi boşanmış bir kadınla evlenirdim dengeler çok önemli burada bence bitirmelisin tabiki karar senin
00 Yorumla
1 yılÇok zor çıkarıyorlarsa bence bırak gitsin yani boşandın diye niye böyle yapıyorlar insan insan değil misin boşanmış olabilirsin ne var hayat bu yani
20 Yorumla
1 yılAilesini boş ver et hicbir aile bekar oglunun bosanmis kadinla olmasini istemez zaten ama genellikle sonuc mutlu oluyor cok gordum onemli olan cocuk, ailesini dksarida tutmayi basarabiliyor mu
21 Yorumla
Soran1 yılRica etsem mesaj atarmısınız sizme bu konuyu konuşmak istiyorum
Gizli Üye(30-35)1 yılEvlenmek nasıl ki hak ise boşanmak da anlaşamıyorsan olmuyorsa haktır. Sende yolun başında anlaşamayacağını düşünüp boşanmışsın evet zor bir durum ama sevgilin ile görüş işi çok fazla uzatmadan adını koyun eğer aile istemiyorsa hiç bulaşma derim çünkü bir daha huzursuz olup boşanmak zorunda kalabilirsin
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılAklın olsa bursa sormazdin. Erkekleeim ne kadar h. a. i. n oldugunj bilmiyor musun? Benim bir arkadaşım var. Aynı senim gibi hikayesi oldu. Sevgilisine her şeyi anlattı. O ailesine söylemedi. Şimdi 2 çocukları var gayet mutlular. 11 senelik evliler. Sormayın sormayın. Ya da sadece kadınlar olarak işaretle. En azından erkekler gibi hakaret etmezler.
01 Yorumla
Cevap sahibi1 yılEklemeyi unuttum benim arkadaşım bekar değildi. Ayrıca bakire olmayan birçok arkadaşım evlendiler. O kadar mutlular ki. Bekarete bağlı değil böyle şeyler. İki kişi arasında olan ilişkiye bağlı.
Gizli Üye(45 üstü)1 yılYasin 18 falan görünüyor ne ara evlendin anlamadim ki.
Bunarada Bekar bir erkek ile bosanmis bi kadinin evlenmesi Erkek için kolay bisey değil. Seviyorsa bile bu sorun teskil eder, neden? Tahmin edersin. Ailesi de bunu bildiğinden cocuklarinin mutlulugunu ister.
Bakire olduğunu söylemen lazim. Yani seni durduran bu durumdur.
Simdi tam tersi olsaydi olaya öyle bakilmiyor. Toplumsal doğrular denen bir olay bu. Ne yazik ki ben de bir erkek olaraktan eskiden öyle bakardım.05 Yorumla
Cevap sahibi1 yılGüncelleme: Sen galiba olayı yanlış anladın.
Bir telefon alıyorsun, tomarla para veriyorsun. istersin ki hiç açılmamış olsun. verirsin 100 bin alırsın
ama bir de gidersin kullanılmış, hırpalanmış tlf. u kutuya koyarlar ona da 100 bin isterler. sen olsan hangisini alırsın?- 1 yıl
Çok saçma yorum
Cevap sahibi1 yıl@Maviigunlerr Yoo değil, herkes böyle bakıyor, yıllar öncesinde izlediğim filmde bile bu konudan bahsetmişlerdi. Telefonun bandını aç ve geri iade et bakalım sıfır diye geri alacaklar mı?
- 1 yıl
Herkes öyle diyor mu? Kendi aklın fikrin yok mu? Bir insanın değeri karakteriyle ölçülür.
Cevap sahibi1 yıl@Maviigunlerr Tamam karakterle ölçülür ama Boşandın diye bak tekrar söylüyorum, bekar bir erkek yapamaz. Bekar erkeğin hakkı bekar kızdır.
Haa ben boşandım, benim için farketmez. anlatabildim mi?
Gizli Üye(36-45)1 yılYa kusura bakmayın da 3 yıl nedir. İnsan bunları en baştan düşünmez konuşmaz ona göre niye ilerlemez. Bu demek değil ki sen yanlışsın ama bir denge lazım burası Türkiye ailesi de haksız değil sende, ama bu saatten sonra giden 3 yıldan sonra üzülmek baştan aptallık herkes dengini aramalı aile de haksız değil ama sende değilsin şimdi ayıkla pirincin taşını
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBirlikte olsan da olmasan da ne farkeder ki iki insan birbirini sevmiş büyüklere laf anlatmak gerçekten zor Allah yardımcınız olsun. Ailesi ile bi kere karşılaşıp konuşsanız aslında düşünceleri değişebilir.
10 Yorumla
1 yılİkna edecektir lütfen üzülme çünkü senin kötü yaptığın bir şey yok. Erkolar boşanınca da aynı değerde görülüyor ne biçim anlayışta insanlar ya
10 Yorumla
1 yılHep böyle yaparlar bu tarz bir çift tanıdım çok mutlular aile başta sıkıntı etmiş ama şimdi kızları gibi seviyorlar.. Sonunuz seda sayan olmaz umarım 😊
03 Yorumla
Soran1 yılO tanıdıgınız çift nasıl ikna ettiler bilginiz var mı
- 1 yıl
O konuda bilgim yok ama çocuk baya sınırlı sözünü geçiren biri ondan muhtemelen
Soran1 yılTamam çok teşekkür ederim
1 yılAilesi evlenirsen yakanı bırakmaz gerçekten seni kabul edecek bir aile ve iyi birini eşin yapmalısın. Yani bir yıldır ikna olmadılarsa şimdi ikna olurlar mı bilmiyorum.
02 Yorumla
Soran1 yıliki aileninde rızası olmadan evlenmek istemiyorum o yüzden zaten ilişkimizi ciddiye çekemiyoruz
- 1 yıl
Anladım onların ikna olması gerekiyor siz çabalayın her şeyin hayırlısı olsun.
Neden şaşırmadım acaba dua et bol bol araya onun ailesinin saydığı sevdiği kişileri sokun konuşsunlar sözüne itibar ettikleri biri vardır mutlaka
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Senin aileden yana şansın yok belli ki belki de dengini istemelisin. Bir yıldır ikna edemediyse çocukta bir duruş yok seni ilerde sahiplenemeyebilir. Yerinde olsam ben bitiririm..
10 Yorumlayani birliktelik yasamanin etkisini tartisyigimdan degil ama evlenen ciftin birlikte olmamasi da ilginc olmus. siddeti bu yuzden gormus olabilir misin acaba 😄
00 Yorumla
1 yılAbi evlendiyseniz milletin hayatını hiç kirletmeyin git kendin gibi dul bul ne işin var bekar erkekle
02 Yorumla- 1 yıl
Hayatını kirletmek mi? Nasıl hayatını kirletiyorlar başkasıyla seks yapınca kirletmiş mi olunuyor? Dul bekarmıs aman aman aman
Soran1 yılBoşanmış kadın ya da erkek hayatına bekar birini zorla almıyor herkes gönül rızası ve isteyerek bir yola çıkıyorlar tabi sizin gibi geri kafalı insanlar bunu anlayamaz
3 yıldır boş yere geçirilen vakit kaybı maalesef ki aile sorun çıkarıyorsa o evlilikten hayır gelmez inan evlensen de sonu ayrılık olucak muhtemelen
00 Yorumla
1 yılTek mesele sizin öncesinde bir evlilik yaşamış olmanız mı?
Peki ya oğulları?
Yani sevgiliniz?
Onun ilk evliliği mi olacak?
Daha önce bir evlilik yapmamış mı sevgiliniz?00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,4b cevap paylaştı.
1 yılBu hikayeler genelde mutlu bitmiyor. Eşin ailesini ikna da etse evlilikte bir şeyler ters gitmeye başladığı an erkeğin kafası karışıyor ve ya uzaklaşıyor ya boşanıyor...
00 Yorumla
1 yılErkolar güzel yorum yapmışlar, bence dikkate almalısın. Sevgilinin degerlerlerine saygı duymayan bir ailesi var demek ki veya da ailesinin düşüncelerini fazlasıyla önemseyen hayatina karıştıran bir sevgilin var da denebilir. Bunlar söz konusu olmuş ise maalesef artık geri dönüşü yok söz ağızdan bir kere çıkar misali.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 763 cevap paylaştı.
1 yılBen sana şunu diyeyim sen evlensen bile yuvani yıkarlar yapacağın iki şey var ya sevgiline de biz evlenelim ailen izin vermesede ama ailenle baglantini kes ya da başka bir kişiyle evlen
00 Yorumla Ben olsam ben de istemem meraklı gibi 25 e gelmeden evlenmeseydiniz aklın nerdeydi en başında ayrıl kendin gibi evlenip ayrılmış adam bul
13 Yorumla
Soran1 yılYaşım evlendigimde 27 idi ama siz bilirsiniz bilmeden yorum yapmak için yapmayın lütfen
- 1 yıl
Yargılama insanları kimin ne oalcagi hiç belli olmaz hiçbir kadın yuvasını dagitmaz eğer kadın yuva dagitiyorsa bilki erkekler problemidir dul boşanmış veya geçmişi kabarık erkekten uzak dur ama tam tersi olan kadın emin ol ki çok yıkım ve hasar almistir
Kimse bilerek isteyerek durdu yere boşanmaz bu herkesin başına da gelebilir kadın erkek farketmeksizin bu duruma anlayışla yaklaşılmali karşıdaki insana daha hassas davranılmalı ama öyle istemiyorlarsa hiç zorlama ilerde sıkıntı yaşanır illaki
10 YorumlaÇok saçma bir durum iki insan birbirini sevmişler
110 Yorumla
Soran1 yılBen hep şunu düşünüyorum hepimizin zor zamanları oldu yani hepimiz bir imtihandan geçtik ama kulların bizi yaşadığımız imtihanla yargılaması çok yanlış
Soran1 yılKendisi ailesinin bu durumu kabul etmesi için çabalıyor fakat 1 yıldır bu şekilde ilişkimiz kabul etmiyorlar beni ve ailemi sevdiklerini fakat ben boşanmış oldugum için oğullarına yakışmadıgımı düşünüyorlar
Soran1 yılHalaga devam ediyor maleseff
Soran1 yılİki aileninde rızası olmadan evlenmeyi zaten istemiyorum
seni istemeyeni sen hiç isteme zaten evlenseniz de mutlu olamazsınız cahil insanlarla aynı aileye mi girilir bomboş kafa yapısı
00 Yorumla
1 yılİkna etse bile öyle bir evlilikten hayir gelmez sizi çok fazla bunaltirlar nereye kadar görmezden duymazdan geleceksin ki
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yıl3 aydan önce hiç mi farketmedin canım ya nasil bu kdar kısa dönemde ayrılık olabildi hayır olurda yeni çıkanlar beğenmez ayrılır ama siz evlenmissiniz bunu öncesi tanışıklık nişanlılık soz dönemi var. . uzufdum ya
00 Yorumla
1 yılBırak sevgilin ikna etsin. Sevgilinde ikna edemiyorsa zaten sevgilinde seni istemiyor demektir.
00 YorumlaNiye kendinize denk olan bosanmis bir erkegi tercih etmiyorsunuz?
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 749 cevap paylaştı.
1 yılİki insan birbirini seviyor bu ailelere ne oluyor anlamiyorurm
10 Yorumla İstemez bacım istemez maalesef bu sorun ile devam edecek evlenirsen kat kat artar ve belki tekrar boşanma bile olur hemen kapılma sevgili süresini uzun tut bekle
10 Yorumla
1 yılSevgilin niye ailesini ikna ediyor, ı mu evlenecek yoksa ailesi mi
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5b cevap paylaştı.
1 yılAile sizde ne gördü acaba.
Eski eşinizden çocuk var mı?00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBence ayrıl bittir ailesi sırf seni bıraksın diye evliyken bile başkasını istemeye gidebilirler bana görücü gelmişti nişanlısı varmış meğersem ailesi kızı bıraksın diye kız ariyorlarmis
00 Yorumla
1 yılÇoğu erkek evladı olan aile istemez şayet çocuk hiç evlenmemiş ise.
01 Yorumla- 1 yıl
Erkek güçlüyse ikna eder.
1 yıldır ikna olmadıysalar bu ilişkiyi bırakmalısın ayrı dünyaların insanlarısınız
00 Yorumla- Devamını Gör (68)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat