1 yılLütfen sonuna kadar okuyun...
Öncelikle, kendinizi mutsuz ve değersiz hissettiğiniz bir evlilik içinde kalmaya zorlamak, hayatınızı beklemede tutmak gibidir. Cesaret edemediğinizi söylüyorsunuz ama aslında bu kararı içinde çoktan vermiş gibisiniz. Sizi durduran şey korkularınız ve belirsizlik. Ama unutmayın, mutsuz bir evlilikte kendinizi yok etmektense, bilinmeyene cesaret etmek bazen en büyük özgürlüktür.
Eşinizin size olan ilgisizliği, duygusal olarak kendinizi yalnız hissetmenize neden oluyor ve bu eksiklik her geçen gün içten içe sizi daha çok tüketiyor. Sevgi, ilgi ve şefkat görmediğiniz bir evlilikte kalmak, kendinizi olduğunuz gibi kabul etmeyen birinin gölgesinde yaşamak demektir. Siz kendi hayatınızın başrolüsünüz, figüran değil.
Eğer gerçekten hayatınızı değiştirmek istiyorsanız, başkalarının ne istediğine değil, sizin ne hissettiğinize odaklanmalısınız. "Hayatı ertelemek, mutluluğu kaybetmektir." 30 yaşına gelmeden hayatınızı düzene sokmak istiyorsanız, bugün bir adım atmalısınız. Bazen en zor kararlar, en güzel başlangıçlara kapı açar. Kendinizi sevmeyi ve hak ettiğiniz sevgiyi aramayı asla unutmayın.
İçinizde büyük bir karmaşa yaşadığınızı ve en büyük endişenizin çocuğunuz olduğunu görmek çok doğal. Bir anne olarak önceliğinizin onun geleceği ve yanında olup olamayacağınız olması anlaşılır bir durum. Ancak şunu da unutmayın, çocuk sağlıksız bir ev ortamında büyüdüğünde, sadece boşanma sürecinde değil, ilerleyen yıllarda da duygusal olarak etkilenebilir. Mutsuz bir evlilikte ilgisizlik içinde yaşamak, zamanla sizi daha çok tüketebilir ve bu da çocuğunuza yansıyabilir.
Eşinizin sizi sevdiğini ve ayrılmak istemediğini söylüyorsunuz, ancak sevgi yalnızca “sizinle vakit geçirmekten keyif alıyorum” demek değildir. Gerçek sevgi, karşınızdaki insanın duygularını görmek, onu mutlu etmeye çalışmak ve hayatı birlikte güzelleştirmektir. Eğer içinde bulunduğunuz evlilikte kendinizi değersiz, yalnız ve ilgisiz hissediyorsanız, bu ilişkinin gerçekten sağlıklı olup olmadığını sorgulamak gerekir.
Çocuğunuzla ilgili endişelerinizde tamamen haklısınız. Boşanma sürecinde çocuğunuzun velayetiyle ilgili bir avukata danışarak haklarınızı ve olasılıkları öğrenmek sizi daha bilinçli kılacaktır. Çalışmadığınızı belirtiyorsunuz, belki öncelikle kendinize bir güvence oluşturmak, bir iş bulmak ve ekonomik bağımsızlık kazanmak sizin için iyi bir adım olabilir. Böylece hem boşanma sürecinde daha güçlü olabilir hem de çocuğunuza daha iyi bir gelecek sunabilirsiniz. Özetle adım adım, planla ilerleyerek 30 yaşında yaşamak istediğin hayatı inşaa etmek en iyi yol haritası gibi görünüyor.
Bazen en büyük korkular, insanı hareketsiz bırakabilir, ancak unutmayın ki en zor kararlar bile verildikten sonra insan kendini daha güçlü ve hafiflemiş hisseder. “Şimdi cesaret edemezsem, ne zaman edebilirim?” diye kendinize sormalısınız. Siz güçlüsünüz ve en iyisini hak ediyorsunuz.
02 Yorumla
Soran1 yılYaaaaaaaa
Gerçekten Allah razı olsun ben gurbet ellere geldiğimde onunla birlik beraberlik içinde olacağımızı düşünüyordum ama o hep tek başına takılıyor hep sürekli bilgisayar oynuyor gerçekten bu durumdan sıkıldım belirsizlikler olmasa 1 dakika durmam ki ben evet çok haklısınız dediğiniz her kelimede
Soran1 yılÇocuğumun da babasız büyümesini istemiyorum aslında babasına da kıyamıyorum en azından diyorum çocuk üç yaşına kadar olana kadar şu an çocuk çok küçük onu görsün sevsin onun için de üzülüyorum ayrı kalacak çocuğundan çünkü şehirler çok uzak aynı şehirde yaşasaydık hemen boşanırdım zaten arada gelir görürdü
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)1 yılAbla bosanmak istiyorsan kocana bagli degil ki bu. Acarsin davani gerisini avukat halleder. Nafakani, alacagin haklari avukat halleder, mahkemede belirlenir bunlar. Karsilikli avukatlar esliginde oturur konusursunuz bunlari. Dosya seklinde karsi taraf la isteklerin vs sunulur. Anlasmaliya ya da cekismeliye gidip gitmeyecegi surecte belli olur. Sen bu konuda kararliysan 2 tatli soze kanmayacaksan, ailende arkandaysa ben bosanmak istiyorum deyip evden ayrilacaksin cocugunu da alip bu kadar. Ya da evden ayrilmadan kocana bosanma dilekcesi ulasacak. Senin ciddi oldugunu gorecek. O durumda artik kendine ceki duzen mi verir tamam mi der kendisi bilir.
Bu gibi seyleri erkege birakirsaniz yapmazlar. Evlilik bile kadinin israri uzerine oluyor. Bosanma da oyle. Erkeklerin keyfine birakirsan bu isleri, rahat rahat keyfine bakar yasar gider. Evinde hizmet edeni var, dogurup soyunu surdurup, o cocugu yetistiren bakicilik yapan biri var.
Onune hazirca kahvaltisi, aksam yemegi, sahuru, yikanmis utulenmis kiyafetleri dolapta hazirca duruyor. Bu erkekler kendilerine omurluk bedava hizmetci aliyor. Ustune yatak hayati, ihtiyac giderme durumu da va. Bu rahati konforu, bu imkanlari birakir da bosanirlar mi saniyorsun kendi kendilerine? Bosanacaksan kararliysan sen her seyi goze alip gireceksin bu yola.
Yok kabul etmez, nafaka vermez, mal kulk vermez diye dusunursen cikamazsin isin icinden. Vermeyedebilir. Seni vazgecirmek icin bir suru sey deneyebilir. Erkekler en cok bosanma da cirkinlesiyor. Parami yedin der, sana 5 kr vermeyecegim der, ev araba falan hicbirini alamayacaksin der, cocugun velayetini istiyorum der. Der de der. Bu yuzden kanunlar, avukatlar vs var. Sen bunlara kulak asmayip iyi bir avukatla ilerleyeceksin.
Ha adamsa kabullenir, kararina saygi duyar guzellikle, medenice yollari ayırır. Seni de cocugu da adamsa magdur etmez. Ama bu ulkenin erkeklerinin uzmeden, kirmadan, dokmeden, öldurmeden, zarar vermeden boşandığı, ayrıldığı cokta gorulmuyor açıkçası.
Kocanda eger bu istegine cok saygi duymayacak biriyse sabrini, sinirlarini dava boyu zorlayacaktir. Sen aldırmayıp bir gun kurtulacagin gune inanarak devam edeceksin yoluna.
Ha dersen ki az bucuk duzelme ihtimali var. Bosanmak istedigini konus yabda daha ciddi olsun dersen dilekceyi yolla. Olmaz falan derse hareketlerine ceki duzen verme konusunda guzelce konus, sınırlarını bildir. Aile terapistine gitmeyi teklif et.
Ama su da bir gercek ki birisi 7 den 70 e aynidir. Cokta degismez. Degismesi icin cok deger vermesi ve sevmesi gerekiyor erkegin. Seni üzmek istemem ama seni cok sevse evde o gozlerinin icine bakar, seninle ilgilenirdi zaten. Yuzune bakmamazlik yapmaz, seninle sohbetten, vakit gecirmekten, ilgilenmekten keyif alir ve bunu mutlaka saglardi.
Millet olmayan vaktiyle neler sığdırıyor o azicik zaman dilimine. Ayni evde olan kisi isten sonra da olsa iki kelam eder gozlerine yuzune bakar, ilgisini belli eder, yaptiklarini takdir ederdi. Bu tipler icin maalesef kadin elin altinda oluyor. Ic islerinde isleri halleden duzenleyen taraf oluyor. Erkekte bu duzeni cocuk var, bana sagladigi imkanlar var diye sürdürüyor.
Sen karar vereceksin kocani sen taniyorsun. burada benim bunlari demem de bir ise yaramaz, baska yorumlarda bir ise yaramaz. Sen daha kafanda kesinlestitmemissin ki bosanmayi, bahanelere siginiyorsun o istemez diye. Kadin isterse, kafasina koyduysa bir yolunu bulur yapar ve bu islere girisir zaten. Sen daha kafanda tam oturtamamişsin bile bosanmayi esine suc atiyorsun. Bir de soru acip soruyorsun.
Hani ben kesin kararliyim esimi ikna edemiyorum, cekismeliye gidecek vs diye sorsan anlarim ama ortada daha bir sey yok, kafanda bir dusunce var. Ondan emin dahi degilsin kocam istemez diye bahane ediyorsun.
Bu ulkede turk erkeginden medenice boşanan kadin sayisi azdir. Buyuk cogunlugu hakaretler, tehditler altinda bosaniyor. Cogu turk kadinin bosanma sureci cekismeli yani yillarca sürüyor. Bu kadinlar bu yola girmese, bunlari goze almasa kimse bosanamaz acik konusalim.
319 Yorumla
Soran1 yılBen söyledim boşanmak istedıgımı cok sevıyorum olmaz diyor ölüm ayırır dedi. Yuzune bakmamazlik yapmaz, seninle sohbetten, vakit gecirmekten, ilgilenmekten keyif alir ve bunu mutlaka saglardi. burada okadar haklısınki kibar yorumun anlayısın ıcın teşekkür ederim yorumun gayet güzek ve kafamda bır seylerı netlestırebılır. Evet ben zaten kararsızım cunku cocugum ya bende kalmazsa onun durumu iyi henım işim yok ya bana vermezlerse diyorum cocuk olmasaydı sanıye kararsız kalmaz ceker giderdim. Canım bbenım cocuk vsr snnemde iyi dusun dedi ilerde senin pskolojım cocugun pskolojısı çekişmeli bosanma da cok zarar veriyor insana fedi
- 1 yıl
kafan hiç çalışmıyor la olm boşanınca yuva yıkılınca ne olacak? defol git başka yerde ağla. konuyu açan kişiye tavsiyem oturun konuşun anlaşın yoksa ikiniizinde hayatı mahfolur. yuva kurmak daha zor bu devirde ama bozmak çok basit. değerin düşer benden sana tavsiye otur konuş derdini anlat. ondan sonrasına bakarsın.
Soran1 yıl@Byroom sen bana mı dedin başka yerde agla diye
Cevap sahibi1 yıl@Byroom abicim bosanmak en cok kadina zor. Erkek bekar olur kadin dul olur. Erkek gider bekar citir kiz rahatca bulur, kadin cocuklu ise daha zor bulur. Erkek bosaninca bekarmis gibi devam eder kadin oyle olmaz. Kendi parasi vs yoksa yine zor olur. Nafaka alsa bu devirde yetmez. Calisiyor olsa kadinin kendi kazanci olsa bile kira, fatura arti masraflar derken kadin+cocuk yine bu devirde zor gecinilir.
Kadinlar icin bosanmak cok daha dezavantajli erkege kiyasla. Kadinlar tum bu zorluklara ragmen bosaniyorsa, bosanmayi goze aliyorsa orada cok buyuk bir sorun vardir. O sorunun da en buyuk kaynagi ERKEKTIR. Erkek adam olmaz, kadina iyi davranmazsa kadin niye kalsin o evlilikte? Yasayacagimiz sadece bir omur var, tekrari yok, hizmetci gibi goruldugu, yuzune bakilmadigi, iki kelam edilmedigi, degersiz oldugu bir yerde neden kalsin? Evet konuşmak gerekir ama konusunca her sey ayni ve duzelmiyorsa kadinlar ne yapsin? Biraz da erkekler olarak kadinlari bu raddeye getirmeseniz nasil olur?
Soran1 yılHaklısın
Cevap sahibi1 yıl@Byroom Evet yuvayi surdurmek zor ama bizim ulkede yuva kurumu tamamen kadinlarin omzuna yukleniyor. Erkegin yaptigi bir sey yok. Bekarken de, anne evindeyken de calisip eve geliyor, yiyip icip yatiyor, evlilikte de. Ama evlilikteki fark emanet aldigin kadina sadece maddi anlamda degil manevi anlamda da sahip cikacaksin. Erkekler bunu anlamiyor.
Disardaki kadina ilgi alaka, kibar konusmalar evdekinin suratina bakmak yok, sohbet yok, guzel sozler kibar olmak yok. Cogu erkek elinin altindaki kadina yani karisina daha kotu davraniyor isin gercegi.
Erkegin benzini biraz cinsellikse kadinin ki de ilgi, sohbet, yuzune bakilmasi, sevilmek sayilmak. Bunlar yoksa zaten ev arkadasi gibisin. Ki soran da demis, diger kadinlarda soyluyor bunu. Kocam arkadaslariyla daha cok gorusuyor sohbet ediyor, onlarla daha mutlu diye. Abi evlendiginiz kadinla mutlulugu saglayacaksiniz, sohbeti saglayacaksiniz.
Cevap sahibi1 yıl@Byroom Hadisi serif var Allah bir evin rizkinin bereketini, kari koca muhabbeti arasina gizlemistir diye. Dinimiz peygamberimiz dahi kari koca arasindaki samimiyeti, sohbeti vurgulamis.
Ama beyler napiyor evdeki kadinin suratina bakmiyor konusmayi birak. Isten sonra yorgunum ayagi cekip telefonda kaydir dur. Instaya gir, tiktok izle, biraz kari kiza bak.
Kadin iki sohbet etmek istese cok yoruldum, kafam agriyor diye reddediyor erkek. Cogu erkek kadinin sohbet istegini "dır dır" olarak nitelendiriyor. Bu durumda nasil konusulacak? Arkadaslariyla konusurken baslari agrimiyor, arkadaslarinin konusmasi dır dır degil, onlarla gayet sohbet edebiliyor ama emanet olarak aldigi karisinin, erkegin imaninin yarisini tamamladigi eş konusunca dir dir oluyor ve duymaya tahammul edemiyor. Ne olacak bu durumda?
Biraz erkekler olarak kendinize ceki duzen verirseniz bosanmalar olmaz. Her sey de kadini suclu tutmayin. Kadinlar evcilik oynamak icin evlenmiyor, kadinlar kendine coluk couk yuku, dogum gibi zorluklari, evin sorumluluklarini basima bela olsun diye evlenmiyor. Kadinlarin evliligi evcilik sandigi da yok.
Ama erkekler evliligi bir turlu anlamiyor. Kadinin dunyasini birazcık cozme gayreti gosterip kadinin fitratina gore yaklasmiyor. Ama sonra erkegin sucu yine kadina kesiliyor, yuvayi dagitiyor diye. Buna mecbur birakmasinlar o zaman. Bosanmak en cok kadina dezavantajliyken bu bosanmis kadin olmak, bosanmis erkek olmaktan daha zorken, kadinlar bu raddeye geliyorsa orada da erkek cinsiyetine bir bakmak lazim, ne yaptı, ne yapiyorda kadin bu raddeye geldi diye. Coguna konussan da olmuyor. Eger duzelen varsa tebrikler ama cogunlugu duzelmiyor.
Soran1 yılBen Şu an bagırarak aglamak ıstıyorum ne güzel konuştun
Cevap sahibi1 yılYa arkadasim ben sana bosanmayi kafana sokmaya falan calismiyorum. Hemcinsin olarak anlamaya çalışıyorum. Bende isterim hicbir yuva dagilmasin, kari koca cok mutlu olsun, bu ulkenin evlatlari mutlu huzurlu bir ailede buyusun. Cocuklar babadan ayri kalsin demiyorum. Ben hayatta sunu da gordum ki mutlu aile icinde yetismis cocuklar yetiskinliginde belli oluyorlar. Ama bu dedigim sey kadin tatafli olmuyor sadece. Erkegin destegi lazim ama turk erkeklerinde nerede o empati ve anlayis.
Ben sana hemen evden cik git bitir de demiyorum. Konusuyorum demissin ama konusmakta insanina bagli. Kimine duvara konusur gibi olursun kimine konussun anlar, duzeltmeye calisir. Seninki bunu cok yapmiyor anlasilan.
Erkekler pek sevmez, gereksiz gorur ama imkaniniz ve butceniz varsa aile terapistine gidin. Esine israr et. Yoksa iyice bir konus sinirlarini belli et. Sunlar sunlar problemiz. Bana soylesin boylesin soyle olman daha iyi olur. Eger duzelmezsen cocugu alir giderim, bosaniriz de. Eger akilliysa seni anlar ve duzelir. Bazi erkekler 2-3 ay duzelme gosteriyor sonra yine ayni. Eger duzelmiyorsa ya cogu evli kadinin yaptigi gibi bu durumu kabullenip, cocugunu en iyi arkadasin yapip evliligi surdureceksin ya da yurutemiyorsan bir yerden ip kopacak
Soran1 yılBen öyle yaptım zaten senin dediğin gibi konuştum sadece bir hafta düzeldi
- 1 yıl
Ay yorumlarına bayıldım 💕
- 1 yıl
Sitede gördüğüm en mantıklı yorumlardan biri yazdığın her şey o kadar doğru ki
Soran1 yıl@Capricornn_06 çok güzel yazmıs gercekten
Soran1 yıl@Yin_yang_13 cok mantılı konusmus
- 1 yıl
Gizli yorum yapmasa da böyle kaliteli kişileri takip etsek, hemcinslerimin görüşleri ayrı güzel, böyle mantıklı kadınları görmek umut verici, nitelik olarak artması ümidiyle
Soran1 yıl@Yin_yang_13 evet evet seni eklesin ozmaan
- 1 yıl
Soran1 yıl@Gurbetfamily ne diyon sen ya gercekten egıtımsız vizyonsuz insanlarsınız sen ne diyorsun ya benım amacım o mu amacım zaten kızımı iyi yetıstırebılmek ben erkeklerden sogumus oldum evlenınce zaten hayatta bır sey başaramamıs başarmak ısteyenede bmle sacma yorumlar atan kadın cık sorumdan haydeeee babam baba nısanlıyken kızım ıyı dusun dedı uzaga gtcen mutsuzsanda gel dedı boşan dedı gecen ay hadi yallah benım aılem bıldıgın aılelerden degıl
Öncelikle erkeklerin geneli böyle bilgşn olsun. Sadece senin kocan böyle değil yani.
Ayrılırım, yrniden evlenirim diye düşünüyorsan yukarıda yazdığım aklının kenarında bulunsun. 2.'ye evlensen, 3.'ye evlensen onlar da aynı olacaklar bu yüzden.
Maddi özgürlük durumun ne bilmiyorum. Ülke ekonomisi pert şekildeyken bekar bir anne olarak sıfırdan düzen kurmak da seni bir 20 yaş yaşlandırır.
Eşinin tavır ve davranışlarının seni bu kadar olumsuz etkilemesinin önüne geçmeyi düşünebilirsin ilk olarak..
Sonrasında neyi, nasıl yapacağına daha mantıklı bir şekilde karar verebilirsin..
08 Yorumla
Soran1 yılAilemle yaşayacağım onun da birazcık psikolojik olarak Yıpratacak yönleri var eşime olan tavır davranışları beni olumsuz etkilemesinin önüne geçemem çünkü ilgisizlik sarılma öpmeyen vakit geçirmeyen çocuğuyla ilgilenmeyen bir baba var karşımda ben bunları göz ardı edemem. Evde ve arkadaşlığı gibi bu evlilik değil. Hadi hadi oyun oynayacağım diyor çocuk düşüyor mesela ben kaldırıyorum çocuğu çocuğa kötü bir şey olsa arkası dönük görmeyecek
Soran1 yılBen zaten ikinciye evlenmeyi düşünmüyorum bir ara onu da düşünmüştüm ama genel olarak düşündüğümde dediğin gibi erkeklerin geneli böyle zaten iyi olan erkeklerde ilgisiz çok temizlik yapan işi gücü normal yaşam olan kadınlara denk geliyor öyle erkekler de soluyor zaten. Bir arkadaşım vardı dışarı çıkmak istemiyordu ama kocası dışarı çıkmak istiyordu. Şimdi biz de böyleyiz eşim dışarı çıkartmaya çalışıyorum normalde gezmeyi seviyor ama oyunu var diye çıkmıyor
Soran1 yılEvet haklısın ya böyle de olabiliyor siz deneyimlediniz mi yani ben bekarken de gece 12’de eve girer kendimi karıştırmazdım hiç
Soran1 yılAılem zaten gel dedı mutsuzdun dedı
- 1 yıl
Doğru diyorsun boşanınca kadın hele birde çocuk varsa hiç yakışmıyor baba evine eğrelti gibi hayat yaşar koca evini mumla arar
Soran1 yıl@Gurbetfamily benım aılem bana bakar babam en iyi sekılde bır kere boyun egdırmedı
- Aile & Toplum konusunda 403 cevap paylaştı.
1 yılYani evlilik sabır ve süreklilik işidir ama bir de çocuğunuz da olmuş bence boşanmayın derim. Evlilikte illa kavgalar bazen de uyumsuzluklar olabilir ama şöyle de bir gerçek var ki çocuk psikolojisi denilen bir gerçekte var. Birçok çocuğu olan ebeveynler boşandıktan sonra çocuklarda eğer çocuğun psikolojisi de sağlam değilsin travmalara sebebiyet verebiliyor, bu ya çevresel faktörlerden yani arkadaşlar ortamından kötü bir etken oluyor ya da tamamıyla anne babanın çocuğuna yeterli eğitimi veremediği için hüsranla sonuçlanıyor, yani siz (hepiniz) siz olun çocuğa yansıtmadan veya onun psikolojisi bozulmayacağı bir şekilde kararlar alın ve en ufak bir uyum varsa o uyumu aramaktan asla pes etmeyin geri çekilmeyin, olmuyorsa o zaman tekrardan düşünün Allah'ın iki yolu vardır birisi evlilik diğeri de boşanmak ve ikisi de haktır, ikisi de helaldir.
05 Yorumla
Soran1 yılAnlayışlı davranışınız için teşekkür ederim.
Nazik yorumun için öncelikle dinimizin söylediği şeylere uymak için ben evliliğimi düzeltme taraftarındayım. Düşünüyorum bazı iyi yönlerini tartıyorum ama bu ilgisizlikle gurbetteyim bir de evde sürekli beni yalnız birakmasıyla yalnız derken sürekli bilgisayar başında. Çocuğun psikolojisine gelirsek çocuğumu tek başıma yetiştiriyorum diyebilirim. Babası aşırı ilgili çocuk aşırı özgüvenli buyur benim yeğenim annesi fazla ilgilenmiyor babası ilgileniyor erken konuşmaya başladı çizgi film izlemesi rağmen ve benim yeğenim o kadar neşeli ve özgüvenli ki hiçbir şeyden korkmuyor ikisi de iki yaşında resmen 21 aylık yanı. Şunu söyliyim babayla aynı evin içinde yaşayıp bile bile eksik karakterde yetişiyor çocuklar babanın ilgisizliği ile- 1 yıl
Rica ederim, peki evlenirken nasıldı da şimdi böyle olduğunu yani bilgisayar oyunlarını oynadığını söylüyorsunuz. Çünkü eğer düzelme ihtimali varsa ona boş işlerin bir fayda vermediğini ve "bir işi bitirdikten sonra diğerine koyul (inşirah/7-8. Ayetler)" Kur'an'da geçen ayetler karşılığınca söyleyebilir aydınlatabilirsiniz, belki İnşAllah düzelme şansı olur.
Soran1 yılTamam olur sağol sevgılı ve nişanlı iken cok yiyidik nısanlılık son ayı bı spguma oldu ban akarşı. Düğünde zaten cok sinirliydi cok kırdı beni yanı bıtıremedım keske bıtırseydım eve de girdiğim an hep yorgunum lar yakınlasmamalsr cokta bakımlıyım
- 1 yıl
Neden sinirliydi ve ama bir soğuma olduğunu belirttiniz keşke evliliği nişanlılık ile biraz daha uzatsaydınız
Soran1 yılNişanlılık 2. Seneye yakın sürdü
Yapay Zeka Cevapladı
Canım benim, önce içindeki değeri hatırla. Sen sevgiye, saygıya ve ilgiye layıksın. Kendini topla, ne istediğini belirle. Unutma; sevginin olmadığını hissettiğin bir yerde kalmak, hem kendine hem hayatına haksızlık. Cesaretle adım at ve kararın neyse arkasında dur. Kendi mutluluğunu seçmek bencilce değil, hayati bir hakkındır 🌹✨!
33 Yorumla- 1 yıl
Cesaretli ol derken yapmayın yaaaaaaa
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
93Cevap
- Aile & Toplum konusunda 150,1b cevap paylaştı.
u 1 yılboşan geç direk
01 Yorumla
Soran1 yılKonu cok karısık cok öyle olmuyo o ıstemıyr sevıyom dıye hıssettırmıyo
Gizli Üye(36-45)1 yıl13 yıl bı şekilde bir lamba bile takmadı eve çocuğumuz var en büyük mantıklı hareketim bir daha çocuk yapmamam. Erkelerin eşlerini zor durumda görmelerin den mutluluk duyduğunu düşünüyorum. senin aksine ben ondan çok ilgide beklemedim değişmesinide hiç beklemedim sadece evdeki olması gereken tamir vb şeyleri yapmasını istedim çok kavgalarımiz oldu ben düzeni severim ancak o tamtersi pislk olsada umursamaz 1 sene ayrıldım çocuğu da umursamdi hiç bir şekilde. Barışalım dedi işte o zamn basladi benim onu kullanmam cunki ben yokken kendini orada burada kadinlarla düşüp kalakarak harcadı baktı ortada temiz kadın yok. Geri sadık kalacaga esini istedi. Ben ona o hakkı verirmiyim. Şimdi daha mutluyum cunki ayeilsaydim nafaka olmayacaktı kolay kolay nafaka vermoyorlae ya da çok az. Şimdi kızım büyüdü ben çalıştığım parayı alıp kocayida umursamadn tatilime kız arkadaşlarımla gidiyorum diye kandırıp gidiyorum. Üzgünüm evliligin sadece evlilik. Kocan daha fazlası olmayacak degistiremeyeceksin o yoluna devam ediyor sende et eğer ayrılırsan işin de iyi değilse tüm yükü çekersin bırak tüm yükü o çeksin sen kazandigin paranın keyfini sür.
217 Yorumla
Soran1 yılBen onunla keyfını süremem ki iki bısı alayım laf yapıyo hayatında mutluysan sevındım dedıgınde haklısın bende öyle dusunuprum daha fazlası olmaz
Cevap sahibi1 yılAşkim yemin ederim onlar sadık değiller kalbin kirilsin istemem ancak erkejler kadınlara değer vermez. Sen kendin için öğren yaşamayı çocuk yapma bizimki de cimri hiç bir şey almazdi akşam laf ederdi. yaşın kaç bilmiyorum bu erkekler sevgiden sadakatten anlamaz. Ancak beklerler. Bırak anca beklesinler sen kendine bak caliş Parani biriktir. Verme. Kavga çıkar. Sonra da yaz geldiğinde cik tatile git ilgimi istiyorsun onu disarsa verenler var bir tane sevgilin olur nasıl olcak diyorsan vallahi oluyor. Ne eksikse onu tamamlıyor. tabi bu sana uyarsa. Bana uymaz diyorsan böyle mutsuz beklenti içinde yaşarsın. Kolay gelsin
Soran1 yılYok bebegım sevgılı yapamam cocuk var ogrenır suclu olurum mahkemede. Ama dedıgın gibi sadık degıl zaten nısanlılıkta bırsey olmus olmasa böylr soguk davranmaz o günden beri soguk. Ancak beklerler cok haklısın
Cevap sahibi1 yılEvet okudum yazdiklarina durumun farkli bebeğin var senin. Açıkçası en zor dönemin eşin bırakmış salmış. Elbette o da mutsuz belliki. Düzelmesini oda bekliyordur. Belkide sen boşan diye yapıyordur bublari bak eğer gidersen onu mutlu edersin çocuğununda tüm masraf ilerde de düğün masraflarından kurtulduğu olacak nafakaya bakma devlet öyle dama nafaka odettirmiyor. Sen lütfen senden ricam büyüğün olarak söylüyorum eminim gücün yok ama beklentin var. Kendinden baslamalsin eğer kurtulmak istiyorsan. Onu unut o adamı. onun ek gelir bir cüzdan olarak gor. Bir baba olaeak değil. Ve hayatına o şekilde başka. ben bu şekilde başladım. Sonunda çocuk büyüdü. Ben calsitim çok iyi para kaznamaya başladım hayatıma baktim. ailemin yanına gitme onlar sana bakmaz arrik. Degisirlee ben bunlarida gördüm ailem iyidir deme. durdurmazlar önüne bak yani çocuğu biraz büyüt sonra acil işe gir yoksa kurtulamazsin imkanı yok.
- 1 yıl
Sevgiliniz olması mahmekede çocuğun velayeti konusunda değil nafaka ve benzeri konularda kusurlu sayilmaniza sebep oluyor diye biliyorum. Yani hanımefendinin söylediği de gayet mantıklı ama her kadın yapamaz tâbi orası ayrı kocanız olacak adam da nasıl biri şiddete meyilli mi bilemiyorum Rabb'im yardımcıniz olsun
Soran1 yıl@NHanım şiddet yok
Soran1 yılO 80 bin alıyodur maas yanı nadaka verdırırler cokta cimri degıl alırım bazeın laf yapar. Dedıgın gibi bu sene ben yeme pskolpjısıne girdim zaten eskıden harcamaya kıyamazdım bu sene çar çur ediyorum. Sen boşanmadınmı
Cevap sahibi1 yılDevlet dusundugun kadar nafaka vermiyor cunki erkek tarafı ne yaoarsan yap bunu engelliyor ya da en sinir alt parayi almana sebep oluyor senin avukatın varda onun yokmu. ayrıca. İkinci evliligi olucak o zman gidip mahkemede nafakayı indirme hakkı dogacak. ve sen çalışmaya başladığında tekrar gidip tekrar indirecek yaşın küçük ve boşanan kadınlarin dinlemeni tavsoye derim. ya akıllı davranacaksin kullanacaksin ya da. Tüm sorumluluğunu alıp cocugunla birlikte. Ailenin yanında bilmiyirumannene nasıl babam sana bakarlarmi cougunla cunki çoğu bakarız desede işler çoğunlukla kadının huzurunu bozmak la biter neyse ya inşallah yolunu bulursun çok zor Allah'tan ben bunları atlattım. Birde son kez kocan. Ayrılmam diyor. Bu ne demek biliyor musun boşanma davası acsan bile seni yıllarca mahkemelerde durdurup nafaka ödemeden yılları gevirtebilir. 7 yıl süriyor bu şekilde mahkemeler. Hadi çocuğu buyuttun yedi yaşına kadar sonra nafakaya baglandin eee adam evlendi diyelim ne. alacaksın ki nafaka. ? Yani bu işler senin sandığın gibi o kdar parasından da nafaka alırımla olmuyor. maalesef hayal dünyasındasin bu konuda. Yoksa ayrilaxaksan yolun açık our insalalh mutluluklar ayrılınca tüm eşler birbirine cimri olur bu konuda da yanılıyorsun çocuğa evinde dönüp bakmayan adam dışarda bakacak öylemi. ? :( neyse canım
Soran1 yılBen hayal dunyasında degılım aksine bana arkadaslarım nafaka alırsın diyor ben vermez diyorum ondan da boşabamıyorum devlette bana degıl ona verır cocugu diye kafam karışık calısmıyorum etmiyorum babam annem evın bura senın gel dedı ben annemle cok atışıyorum cok konusuyor annem öte yandna sıkıntı yok babam sıkıdır o zor gec saat eve gelmeyın kafasındadır
Soran1 yılİşte tabi öyle evde dönüp bakmayan dışarda mı bakcak dogdu
Cevap sahibi1 yılYaaaaa işte. Sen planını yao uzun vadelere ser. Akıllı ol arrik en son çare babanın evine git. Bu çare henüz doğmamış. Olan yap. Çocuğun elebtte büyüyecek. Ama annenide bu işin içine şok mesela annene yakın bir yere taşın. Buna ikna et kocani annen ve ailende sikistirsij sen annenle bebegine bakın yakın olursunuz. Seninde hayatın düzelir. Destek arıyorsun kendine. İşte bu. Kocam pisirik bir adam mis ama çocuğuna ancak onun evindeyken bakar. Senin kurtulusunu söylüyorum iyi dinle. Annene yakın bir yer bul ve taşının. Sonrası bak neler oluyor. Hayatında. Çalış çocuğun 2 yaşına heldiginde her isteigini yapabilirsin. Bye
- 1 yıl
Yok benimki Rahmetli bayadir🙈😅tâbi konuşarak orta yolu bulun siz de o da rahatlasin mutlu değilseniz boşanmak hakiniz icab ederse ilgisiz davranın tâbi hukuken sizi kusurlu yapmayacaksa o konuları hiç bilmiyorum çaktırmadan yapılabilir hiçbir erkek görmezden gelinmeyi kabul etmez siz bir avukata danışın en iyisi sevgili konusu aslında yağmurdan kaçarken doluya tutulma olmasin boşanıp hayatınıza birini almanız daha iyi olabilir derdim ama boşanma davaları o kadar uzuyor ki bazan insanlari birbirine düşman ediyorlar. Diğer tarafta aldatmalar karşı tarafi gururunu incitiyor yakalanırsa kusurlu oluyor bilemedim bence Siz dediğin gibi kararlı olun kimseyi dinlemeyin önce bir kendinize odaklanın belki düzelir her şey olmuyorsa zorlamamak lazım sanki yeterince de beklenmiş yeni bir sayfa açmak için adım atmak gerekiyor kilonuza takılmayın inanın sizin gibi kadınla olmak için kuduran erkekler vardır biraz uzun oldu kusura bakma canım hayırlı günler olsun 🤗
Soran1 yılCanım benım İzmir'de 20 bin oldu kiralar kım oducek kıramı vercego nafaka 20 belkı onuda vermez adam
Soran1 yıl@NHanım Çok teşekkür ederim Allah razı olsun beni görmeden yorum yaptınız gerçekten evet yok sevgili olayı zaten olmaz benim için
- 1 yıl
Canım nafaka ödemez kocalar senin kendin meslek edinmen gerekiyor oku bak ben iki çocukla üniversiteye girdim zor ama imkansız değil oku başarırsın. Ayrica şimdi boşanma çocuk büyüyene kadar meslek edieye çalış oku ve kurslara git annende destek olsun destek olmaz deme biraz ısrar edersen huyuna gidersen belki yardım eder.
Soran1 yıl@BiMAşMarket haklısın zaten bı meslek almadan elıme olmaz boşanma
- 1 yıl
Dürüstçe yorumunuz için sizi tebrik ediyorum
1 yılİlgi hissetmediğin, kadın gibi hissetmediğin bir evde ancak sığıntı gibi hissedersin. Kocan bunları yapamıyorsa seni kaybetmeyi göze almış demektir. Zor ama maalesef başka çözüm yok. Erkekler işte bu yüzden aldatılmayı hak ediyorlar. Aldatılmayan hiç bir erkek karşısındaki kadınını anlamaz hiç bir zaman.
32 Yorumla
Soran1 yılAldatmak bana göre değil ya düzelecek ya bitecek
- 1 yıl
O halde düzelmeyi değil ayrılmayı düşün o adam düzelmez. Günaydın
1 yılCanım erkekler rahatına düşkün olduğu için mutsuz olsalar ve eşlerini sevmeseler dahi boşanmayı düşünmezler. Mutsuz bir evliliği sürdürmenin manası yok bence. Eşin dış görünüşünü beğenmiyor, hatta dalga geçiyorsa, tehlike çanları çoktan çalıyor demektir. Seven insan davranışı değil bu
23 Yorumla
Soran1 yılBen doğum yapacakken o uzaktaydı benim doğumma gelmedi çocuğu az göremem dedi açılmam var gel dedim iki güne doğuracağı anne malum belki bir haftaya doğursun gelemem dedi yani evet seven insan davranışları değil asla asla ağzıyla gitmesen çok seviyorum ölüm ayırır diyor ama asla inanmıyorum
- 1 yıl
Ohaaa artık yani. Dili be söylerse söylesin, davranıştır aslolan. Eğer imkanın varsa, hiç durma s… et derim
Soran1 yılHaklısım
Tek sebep bunlar mı boşanmak istemene? Hamilelik ve doğumdan sonra kadınlar ruhsal çöküntü yaşayabilir. Bedenen ve zihnen yorgun olabilir. Tükenmiş hissedebilir. Bunlar normal ve geçici şeyler. Eğer sende böyle hissediyorsan toparlan ve bu durumu aşmaya çalış. Öncelikle diyet yap, kendine güvenin gelsin. Bakımlı olup ışılda. Evin ve çocuğun tertemiz olsun her daim enerjin yüksek olur. Çocuğunla gül eğlen neşe saç bir bakmışsın eşin de size katılacak. Öfkeyi, kederi, üzüntü ve depresyonu gömmelisin. Bunun yerini sabır ve merhamet doldurmalı. çünkü sen bir annesin
23 Yorumla
Soran1 yılYazmayabile okadar üşeniyorum ki ben sana özelden ses kaydı atsam agzın acık kalır bana hak verirsın ben dışarı kendım çıkartıyor 12. Ayına kadar hasta oldu geceleri ben bakıyorum. Her türlü zorluga ben göğüs gerdim bılgısayar basında otururken cocuk 2,3 defa dustu oyunda yanmamak ölmemek ıcın kalkmadı yerınden kulaklık takıyor bizi duymuyor ben o an ölsem ki bayılma huyum vsr bayılsan umrunda olmayacak haberi olmayacak cocuga 15 dk tut aç kalcaz bak yapmam lazım su yemegı diyorum bana diyor off tamam tutuypr 12 aylık kıza cızgı fılm izletiyor ben istemiyorum izletmesin cocuk onun kucagında aglıyor durmuyor beni istiyor 18. Ay yürümeye başladı ben okadar ilgiliyim düşün baba demedi hala baba. Evlendıgım ılk günden beri bana yorgunum diyor senınde aklın fıkrın yakınlaşmakta diyor benim evde güldüğüme şükret sabir merhametin kralı vsr bende her seyı ıcıme atmaktan sinirden ye mek yemekten 100 kilo oldum ve evlenırken ben zayıftık ilgisizlıgı nişanlılık sonlsrında başladı
- 1 yıl
İstediğin zaman konuşabiliriz. Sen sadece iyi olmaya odaklan canım. Moralini yüksek tut ki sorunları teker teker aşabilesin. Bütün olumsuzlukların hepsi bir anda kaybolmayacak. stratejik bir şekilde teker teker sorunları halletmelisin. maalesef kendi yaranı kendin sarmak zorundasın.
Soran1 yılÖyle yapacağım zamanla gececek evet
1 yılCanım bu sevgi hissedememe durumu dönem dönem bende de oluyor. 15 senelik evliyim. Eşim sanki beni sevmiyormuş gibi geliyor. Çünkü evlendiğimizden beri maalesef sevgisini dile dökmeyen bir adam. Dile dökmesini talep ettiğimde de illa söylemem mi lazım hareketlerimden anlamıyor musun diyor 🤦🏻♀️ Her insanın huyu suyu farklı işte. Bi de severek evlendik biz şimdi kalkıp bir şey de diyemiyorum zaten baştan beri böyle idi. Sendeki durumda bendeki gibi ise boşanılacak bir durum söz konusu olamaz.
17 Yorumla- 1 yıl
Ama belki huyu öyledir abla
- 1 yıl
@butterfly_c61 zaten huyu öyle canım öyle kabul etmişim baştan
- 1 yıl
Aynen öyle
- 1 yıl
Ama abla yani oda bıkmış yani
Soran1 yılHanımefendi bu sevgiyi hissedememe de değil. Şevkatle merhamet yok ben hamileyken elimde üç tane dört tane poşetle hepsi de ağır onları taşıttır duruyordu bana annemler tarlada çalışmış hiçbir şey olmaz diyordu kasıklarım nasıl ağrıyordu ben doğum yaptım doğuma gelmedi ben oraya gelirsem dedi Çocuğu çok az görmüş olurum dedi belki de sen bir hafta sonra doğurursun dedi hayır dedim iki gün sonra doğuracağım açılmam var dedim gerçekten de iki gün sonra dogurdum yani beni önemsediği o kadar belli ki o kadar vicdansız şeyler yaptı ki ben doğurduktan sonra arabadayken
Araba zıplamıştı ben nasıl ağlamıştım annesi o kadar çok üzülmüştü ki o an tam ağladığında eşim dedi ki abartma ya bu kadar da. Ben üç günlük doğum yapmışım öğlen uyuyacağım dedim kanepeden git dedim o da bana dedi ki bir tek doğuran sensin sanki uyumasam ne olur. Ben bana destek olacağına köstek olduğu hiçbir durumu unutamıyorum. Bizim aileler çok uzak biz doğudayız annesine 15 gün kalmaya gittiğimizde gece birde eve geliyor. Anne sahilde yürüyelim diyor babası da geliyor benim eşim kahveye gidiyor yanımıza gelmiyor benimle başbaşa bir şeyler hiç yapmıyor evdeyken de zaten sürekli bilgisayar başında- 1 yıl
Anladım sizin durum baya baya farklı. Ama eğer boşanmayı düşünüyorsan çok vakit kaybetme sonra daha zor olur.
Soran1 yılBir işe gireyimde
1 yılHerkes fazlasıyla saçmalamış yok sevgili yap yok aldat vs bunlar çok iğrenç şeyler soru şu eğer boşanırsan ayrı bir eve çıkacak o evin faturalarını erzaklarını ve çocuğunun isteklerini alabilecek gücün var mı? Ha yoksa eğer bu çocuğa da eziyet olur sana da. Benim tavsiyem evliliği düzeltmene bakmandan yana olur en azından anlaşamanız da bir süre birikim yapana kadar boşanmanı tavsiye etmem şartlar çok zor. Ama nişanda bir ilgisizlik sezdiğinde keşke evlilik konusunda biraz düşünseydin. ya da çocuk için acele etmeseydiniz keşke. Çünkü yarın bir gün siz belki boşanıp mutlu olduğunuz hayatları seçecek olsanız bile bir çocuk anne ve babasının aşkını görmekten mahrum kalacak ve bu çok üzücü
14 Yorumla- 1 yıl
Ben bekar bir genç olarak bu ekonomide kendi başıma bile ayrı eve çıkıp geçinmeye cesaret edemiyorum. Eğer bir memuriyetin mesleğin vs yoksa imkansız denecek kadar zor.
Soran1 yılÇocuğum anne babasının aşkını aynı evde de görmeyecek ki bizim evde birbirimize sevgi gösterdiğimiz bir alanımız yok geçirdiğimiz zaman yok beraber bir zaman geçirmiyoruz ben diyorum ki benim çocuğum neden sürekli ağlıyor benim içimdeki sıkıntıdan dertten ağlıyormuş ben annemlerden uzak 23 saat uzaklıktayım gurbetteyim burada o kadar yalnız hissediyorum ki eşim benimle beraber oturmuyor hiçbir etkinlik yapmıyor. Sadece bedeni evde bizimle değil yani. Direk boşan diyenleri zaten ben de dinlemiyorum zaten ben de olayı çözme taraftarıyım ben de kızımı düşünüyorum ama olmayacaksa hep bana soğuk davranacaksa tabii ki de bu ilişki evlilik yürümez. Ben ailemle kalacağım ailemle kalmanın da birazcık zor yanları olacak kira elektrik su babamdan zaten arada sırada pazar alışverişine yardım ederim verdiği nafaka ne kadar yeterse tabii.
İşim olmadığı için bana çocuğu vermezler diye korkuyorum ama ben zaten boşanırsam çalışacağım veya çalıştıktan sonra boşanabilirim eğer tabii ki o zaman işler kötüye giderse aramız düzelirse boşanmam
Soran1 yılİmkansox zaten
- 1 yıl
En mantıklısı aile o zaman
Aile & Toplum konusunda 308 cevap paylaştı. selam.. öncelikle için de bulunduğun durum gercek anlam da sinir bozoucu ve ağır kabulenemeyecek kadar zor bir durum ve şunuda sakın unutma bence ek tarflı ilişki yürümez yürüsede bu mutlaka bir gün bir yerde mutsuz oluşun seni daha çok yorar ve çıkmasa düşersin ki bu hayat senin ve daha ne kadar böyle devam eder sence. etmez öncelikle kendine güvenmeyi bilmeli kemdi iradenle hareket etmelisin ben ce. bak bir cevrene istersen senin için de bulun duğun durum da olan tonlarca insan var ve akılını başına al eşin ne düşünür mantığın dan uzak laş bence. ...
02 Yorumla
Soran1 yıl
Teşekkür ederim evet haklısın çocuk olduğu için diyorum biraz daha çocuk babasıyla vakit geçirsin daha bir yaşında sonuçta ve çocuğu bana verirler mi ekonomik özgürlüğüm yok o yüzden- 1 yıl
selam ,, günaydın ☀️ seni çok iyi alıyorum evet çocuk haklısın bir neden nasıl olacak Ama içinde bulunduğun durumda bir gerçek kendine güvenmeyi kendi ayaklarının üstünde durmayı öğren hayat devam ediyor ve mutsuz bir hayat daha nereye kadar sürür tek taraflı sürdürmek ne kadar doğru sence ,,
Gizli Üye(25-29)1 yılSağlam adım atman lazım. Çalışmıyormussun boşanınca aile evine gideceksin bebeğinle bu durum biraz seni zorlar doğruya doğru boşanmaktan önce eşinle birlikte bir terapi almayı da düşünebilirsin. Önce her yolu bir dene baktın olmuyor o zaman boşan bunu deme nedenim içinde en ufak bir keşke kalmasın diye gönül rahatlığıyla ben her şeyi denedim bu adam düzelmedi diyebilmen için birde ufaktan iş bulmaya başla bence bebeğin kaç yaşında bilmiyorum fakat bir işin olmadan boşanmak zor olur geride bir güvencen olması lazım ailen destek illa çıkar ama yinede sen kendi ayakların üzerinde durmak zorundasın.
05 Yorumla
Soran1 yılAilem elektrik su kırayı ödemekten başka hiçbir şey yapamaz babam bana para veremez asgari ücret alıyor ben zaten bir işe gireceğim ama şu an doğudayım benim burada üç senedir çalışmama bile izin vermiyor ben üç senedir boş boş oturuyorum evde her gün yalvardım çalışayım diye o kadar çok moralim bozuldu ki yani ikinci üniversite okuyacaktım ona bile izin vermedi evet evet terapiye gitmeyi düşünüyorum zaten Ama o dedi ben de hasta değilim dedi terapiye gitmem dedi
Cevap sahibi1 yılO zaman sen elinden geleni yapmıssın ve düzelmemiş bu adam kafan rahat olsun birikim yap çalışma demesine aldırma çalışmak istiyorum bu şekilde yürütemiyorum benim de hayatım var dayanamıyorum artık de kesin bir şekilde konuş boyun eğme her cümlesine... Bu adam pek düzelmez gibi kesinlikle kendini güvenceye alacak bir hamlede bulun ve boşan derim.
Soran1 yılBen önce bi duzeltme taraftarıyım spnra iş bılcam sonra bitiricem olmazsa tabi
Cevap sahibi1 yılİlk tabikide bu olsun önceliğin ama karşında terapiyi bile kabul etmeyen insan var çift terapisi bu ikiniz gideceksiniz hastalıkla ne alakası var çok sığ düşünceleri olan biri değiştirmeye çabala biraz bakalım umarım sonuç alırsın erkeğin üzerine fazla düşmedikçe her an bak ben gidebilirim korkusu yaşattıkça daha çok üzerine düşüyorlar buda aklında bulunsun umursama sende kendini geri çek hobi edin bir kursa falan yazıl
Soran1 yılHaklısıın onların hepsininyapacagım
Eşinden biraz uzak yerlere git, spor salonu, müzik kursu, cinema gibi yerler. Yokluğunun değerini bilsin.
41 Yorumla
Soran1 yılBu da güzel bir düşünce Düşüneceğim
1 yılBir tavsiye vereyim ablam 14 sene boyunca evli kaldı ve o kadar pişman oldu ki sırf cesaret edemediği 14 sene boşyere ömrünü Çürüttü sonra boşandı bir sene sonra kendinden yedi yaş küçük en azından daha düzgün biriyle evlendi yuva kurmak kadar yıkmak da zor ama sen seni anlayana mucizesin bir tane hayatın var ya başka yok neden mutsuz takılacaksın ki evde bak sevgililer gününde özel şey bile yaşamamışsınız En basit örneği cesur hiç kimsen yoksa bile cesuru Allah var Allah yardım eder ama tabii ki öncesi de çok dua et hayırlısı neyse olsun diye namaz kıl zaten Allah sana doğru yolu gösterecektir
12 Yorumla
Soran1 yılEvet evet özellikle namaza başlamam lazım Allah razı olsun çok teşekkür ederim senden benim halam da 20 sene sonra boşandı dedi daha önce neden yapmamışım işte ben de o yüzden iki senedir çabalıyorum çabalamak yerine boşanayım diye düşündüm önümde örnekler de var çocuk olduğu için de biraz belki olabilir düzeltebiliriz diye de düşünüyorum 14 senenin sonunda nasıl boşandı ya Mesela neydi sebep olan nasıl karar aldı
- 1 yıl
14 sene boyunca çok acı çekti adam meğer bambaşka bir karaktere sahipmiş sonra küçüklük hastalığı nüksetti üzülerek söylüyorum “ altına kaçırma” ve bir sürü şey baba evine dönmedi mesela dönemedi daha doğrusu temizlik işi yapıyor Allah bana yardım eder deyip girişte bir işe sonra dedim ya bir sene sonra Allah yeni kocasının karşısına çıkardı Allah büyük o kadar büyük ki Allah’a inanırsan Allahın surelerine inanırsın ne demek istediğimi anlayacaksın hz. musa filmini izlemeni tavsiye ederim o kadar mucize varki o kadar mucize yaşıyor ki Hazreti Musa daha bir sürü şey işte ya yani çok zor bir yuva yıkmak ama evlilik mutlu olmak evet mutsuzluk da yaşarız ama sürekli değil yani demem o ki her zaman hayırlısını dile Allah seni zaten doğru yola sevk eder neden bu kadar Allah diyorum ben Allah’a inanıyorum Allahın mûcizelerini yaşadım ondan önce aslında pek mucizelere bu kadar inanmazdım taki Hazreti Musa’yı izleyene kadar neyse çok uzatmayayım Allaha yönel istediğin zaman yazabilirsin cevaplarım
Aile & Toplum konusunda 885 cevap paylaştı.
Ayrılmak normaldir.
Boşanmak normaldir.
Hayır demek normaldir.
Yalnız olmak normaldir.
Baştan başlamak normaldir.
Normal olmayan şey ise, mutlu olmadığınız, sevilmediğiniz ve değerli görülmediğiniz bir yerde kalmaktır.
Bakın bu hiç normal değildir.23 Yorumla
Soran1 yılAnladım hayatım yoluna koymaya çalışacağım ekonomik özgürlüğün olmadığı için
- Aile & Toplum konusunda 13,6b cevap paylaştı.
1 yılİsteyecek mecbur isteyecek zaten açıklamayı okuyunca bana pek de öyle sevdiğinden ayrılmıyor gibi gelmedi düzeni bozulmasın çamaşırını yıkayan önüne bir tabak yemek koyan kadın evden gitmesin diye ayrılmıyor sen bunları yapmayı bırak biraz bak kendisi nasıl davayı açıyor.
23 Yorumla
Soran1 yılCok cok haklısın
- 1 yıl
Tc erkeklerin çoğu öyle maalesef yerinde olsam nafaka almak için zorlarım iç çamaşırındaki dikiş ipine kadar al hdjdj
Soran1 yılYani vermesı gerek memur zaten
Aile & Toplum konusunda 534 cevap paylaştı. Eşinizle içinde olduğunuz durumu konuşun. Hal ve hareketlerden insan durumu anlayamaz. Karşınıza alıp sorumluluklarının ne olduğundan bahsedin. Baktınız laflarınızdan anlamıyor. Aile evine gidip bir hafta kalın yokluğunuzda kıymetinizi anlar. İstedikleriniz hakkında haklı olduğunuzu kavrar belki. Allah gönlünüze göre en hayırlısını versin.
12 Yorumla
Soran1 yılAllah razı olsun konusuyorum ama bı degıdme olmuyor gene kızla ılgılenmıyor mesela kahve ıcıyorm bebek uyudu ben oturuyorum yanıma gelebılır demı bılgısayar bssında oynuyot
Benim anladigim sen boşanmak istiyorsun, mutlu degilsin , evli olarak uyumlu bir cift gibi gorunmuyorsunuz, beklentileriniz farkli olabilir ama korkuyorsun , yanliz kalmaktan , yeniden hayat kurmaktan, cocugunun geleceginden cesaret edemiyorsun. Öncelikle esinle otur konus rahatsiz oldugun seyleri soyle konusamiyorsaniz, cift terapisi deneyebilirsiniz ama sevgi ve saygı bittiyse bir iliskinin ilerlemesi cok zor. Bende cok dusundum bosanmadan once konusmak istedim konusamadi, mesajla duygularimi ifade etmek istedim mesajlari okumamak icin beni engelledi , cift terapisine gidelim dedim onuda istemedi. Degismek icin mutlu olmak icin hicbir adim atmadi ve en sonunda ayrildim pismanmiyim aslaaa sizi dibe ceken mutsuz eden insanlari hayatinizda tutmayin !!! Önce KENDİNİZE DEĞER VERİN !
11 Yorumla
Soran1 yılSizin çocuğunuz var mıydı çocuğumun geleceği için çocuğu bana vermezler diye ben zaten annemlerin evinde yaşayacağım kira vermeyecegim ama benim aldığım maaş bize yeter mi diye de çok kaygılanıyorum aslında diyorum babası 1.02 sene daha görsün çocuğunu çocuk daha küçük babasız büyümesin diyorum hani biraz daha katlanayım
1 yılBu evlilik bitmiş zaten sadece kağıt üstünde evlisiniz böyle mutsuz yaşanmaz.
Bence öncelikle kendine yatırım yapmalısın örneğin meslek kurslarına gidebilirsin
Boşanmak için acele etme maddi ve manevi birikim yapmali ve güçlenmelisin ondan sonra boşanırsın hayatını yeniden inşa edersin
Ve belkide evli oldugun adamıda kurtarmış olursun çünkü çok belli mutlu değil formalite bir evlilik yapmış
12 Yorumla
Soran1 yılAslında başlarda iyiyidik. Nişanlı iken sevgılıyken de iyiydik evlendiğimiz an aynı eve girdiğimiz an bir baktım sürekli bilgisayar oynuyor bir yere gidelim diyorum oyun oynayacağım diyor yani kendi başına takılıyor evde böyle kendi başına takılacaksa ben o zaman neden doğuya geldim neden gurbet ellere geldim ailemi özlüyorum ailemin yerini doldurması lazım o bana yoldaş olması lazım
- 1 yıl
Bunları onunla konusmalısın belki işe yarar ve kocan ne iş yapıyor merak ettim sürekli bilgisayarın başında oyun oynaması çok saçma nasıl zaman buluyor anlamış değilim
1 yılÇok ayıp evlendiğin kişi önce tanırsın zaten kusura bakma senin gibi kadınlar evlenir 100 kilo geçer adam yakınlaşmıyor der o adam için ne kadar zor anla biraz fiziğin iyi olsun bak bakalım senden iki dakika uzaklaşırmı boşanma nedeni çok saçma çoğu kadın esc olur boşandıktan sonra çünkü para kazanmak ne kadar zor anlar öyle baba anne onlarda sana bakmaz 3. Aydan sonra ne zaman gidersin diye beklerler çalışınca giderlere yetmez anlarsın o yüzden çoğu maalesef esc olur
122 Yorumla- 1 yıl
Pasta yapmışsın seni öpmüş ne yapsın hemen domaltıp tövbe tövbe ayıp ya pasta yerine diyet yap biraz
Soran1 yılÇok ayıp gerçekten yazıklar olsun şu yazdığınız yoruma bakın ya bir sarılıp içten teşekkür etmesini bekledim ben domaltsın mı dedim.
Benim ailem gitmemi beklemez ama ailemle yaşam da zor biraz psikolojik olarak ailemle yaşarsam da biraz sıkıntılarım olacağını düşünüyorum çalışırsam iş hayatında da sıkıntı oluyor şu an çalışmıyorum kızımla zaman geçirdiğim için iyi vakit geçiriyoruz çalışırsam kızımı da çok özlerim zaten boşandığında sarpa sarıyor bazen işler o yüzden de iyi düşünmek için şu an net bir karar veremiyorum- 1 yıl
Sabır et erkek gözüne girmek için nioli yağı kullan esenlikler dilerim lakin böyle basit şeyler için yuva yıkılmaz başka biri ile yine aynı sebepten bozulur halbuki güzel bir fizik istediğin ilgiye götürür
- 1 yıl
Tamam da abi bir şey diyeceğim herkesin vücudu güzel olmak zorun da değil bazı insanalar su içse bile kilo alır bu aileyle alakalı veya genetik
- 1 yıl
@butterfly_c61 su içince kilo alınmıyor güzel kardeşim eğer vücut yakmıyor sa doktora gidilir kadın 100 ve üzeri olunca terden aynı Oda'da bile durulmuyor çünkü östrojen den dolayı kadın teri kötü kokar birde eşi hiç yaklaşamaz 2 dakika olmadan yatak sele döner adam kalp krizi bile geçirebilir
Soran1 yılArkadasım ben zayıfken de bu adam ılgısızdı küdreder bagırırdı gidicem diye tehdıt edınce kufru bıraktı kılo muabbetıne şey ettirme şimdi !!!
- 1 yıl
Hiçte öyle değil maalesef umarım güzel bir hayatın olur lakin kilo sıkıntı sadece görünüş değil sağlık içinde
Soran1 yılArkadaşım bu doğum kilosu ben önceden zayıftım tamam mı ben zayıflarım ama onun karakteri değişmez senin de karakterin değişmez bir kadına yazdığın yorumlara bak
- 1 yıl
100 kilo değil doğum kilosu en fazla 10 kilo ekler bakımsız olup eşinden ilgi bekleme burada adama istediğin gibi geçir doğru konuşunca kadına yazdığına bak dersin sizin kibriniz nedir tip 2/10 anca var yok tavırlarından geçilmez git Ruslar dan güzellik ve alçak gönüllü olmayı öğren birde zayıflama dan ilgi bekleme
Soran1 yılBen 100 kilo degılımki gizliden cıkta kendı kımlıgımle bı yazayım sana rus larda neymıs ya benım guzellıgım yanında şaka gibisin insanları aşşagılamaktan başka bildiğin yok demi kendı evde kalmış mutsuz erkek tipi sorun kılo degıl sadece allah aşkına yoluna git cesaretin varsa da gizliden cıkarsın
- 1 yıl
Bekarım yaşım 23 çünkü ama mutsuz değilim bu kilolu olduğunu değiştirmiyor
- 1 yıl
Gizliden çıkamam belki tanıyor olabilir iz
Soran1 yılAllahından bul
- 1 yıl
Sende Allah'dan bul senin gibi öpülmedik diye eşimizi aldatacak ya da ayrılacak değiliz çok şükür
Soran1 yılSadece öpme degıl konu ama içimi allah blıyo kime yaşattıysan yaşarsın üzgünüm senın ıcı n
- 1 yıl
Asıl ben sana üzüldüm öpülmüyorsun ya cidden üzücü
Soran1 yılYüzümü görsen sey dersin seni öpmeyenin aklı yok
- 1 yıl
Bilemedim görmeden bilemem belki sana öyle geliyor dur
Soran1 yılGizliden cık
- 1 yıl
Çıktım gizliden
Soran1 yılMesaj atamadım sana
- 1 yıl
Adin b ile mi başlıyor
Üzülme , sen sevilmeye layık birisin , güzelsin, en değerli insansın 😊😊
Boşanmak konusunda kafanız karışıksa bence bir süre bekleyin , fevri davranmayın , ama bence " çocuğum var , bosanmamaliyim, çocuğum etkilenir" diye de düşünmeyin , mutsuz evlilik çocuğuna mutsuz eder ama dediğim gibi biraz daha bekleyin, eşinize rahatsizlklarinizi direk suratına soyleyin, başkasından duyacagina sizden duysun, İnşallah aranız düzelir ve hep mutlu olursunuz 😊😊
14 Yorumla
Soran1 yılBen şimdi her şeyi anlattım kendimi düzelteceğim dedi ama düzelteceği falan yok sürekli oyun oynuyor ben zaten çocuğumuz var diye bu ilişkiyi etrafına taraftarıyım
Soran1 yılDüzeltöe taraftarıyım
Soran1 yılTeşekkür ederim
Eşinin iş durumunu bilmiyorum yani boşanmak çözüm değil bazı erkekler oluyor evi hiç gelmiyor evde bekleyen karısı keşke eve gelse her akşam der bazıları 2-3 gece geliyor hep yanında olsun der bazıları her gece geliyor neden şu için ucundan tutmuyor der onun için onu eve sındıracak ve kendine sindirecek sensin boşanmak çözüm değil en kolay yol o emek vermiyorsa sen onun sana emek ve vermesini sağla bu nasıl olur tam bilmem ama yani kadınlığını konuşturacaksın
16 Yorumla
Soran1 yılKadınlıgım bitmemıskı gidemiyor benden ama bende ılgı öpmesini istiyorum yanımda otursun hep bılgısayar basında
- 1 yıl
Sana şunu söyleyebilirim ona kendini ısındıracak elbiseleri olsun sözleri olsun söyleyeceksin hatta şöyle yaparsan daha iyi olur Ben de bir bilgisayar düşkünüyüm bazen onun oynadığı oyunları bunu nasıl oynuyorsun ben de yapabilir miyim gel beraber oynayalım diyerekten de veyahut da evet bugün bilgisayarda film izleyelim beraber şöyle battaniye üstümüze çekip güzel bir ahenk olur hatta duygusal bir filmde ona biraz daha böyle kabarma erkekliği konusunda daha iyi olabilir aynı iki sevgili sinemaya gider ya o şekilde o tarz
Soran1 yılGüzel olur ama o bazen metin2 baszen sılahlı oyun oynuyo saatkerı var konusamıyor pek
- 1 yıl
Yok canım o kadar da değil o zaman niye evlenmiş insan biraz da işine zaman ayırır öyle hayat arkadaşı olmaz hayat tökezi olur hiç umursamıyor biraz otoriter olacaksın koyacaksın ağırlığına o zaman vuracaksın kafasına tutacaksın kulağından gel lan buraya başlarım senin oyununa diyeceksin
Soran1 yılDedım kac kere konusgum giderim dedım dışarı gıdıyoz gelıyoz oyun oynucam diyo hadi hadi diyo dışarda
1 yılCesaret edemiyorum derken kastettiğiniz ;
Maddi zorluklar mı?
Kendinize ait ekonomik bir geliriniz olmaması mı?
Toplumun dul bir kadına olan bakış açısı mı?
Evlatlarınızı tek başına babasız olarak büyütecek olmanız mı?
Neyden korkuyorsunuz tam olarak?010 Yorumla
Soran1 yılBen bekarken kız kıza o kadar çok gezerdim ki her yere giderdim saat 12:00’de eve girerdim babamı bile dinlemezdim yani kötü şeyler yapmazdım bunu demek istemiyorum ben toplum baskısı ve toplum dedikoducusundan asla korkmam kim ne derse desin umrumda değil sadece benim bir mesleğim olsaydı şu an ben çok çabuk gidebilirdim ama kendi önce ve ikinci üniversite okuyup bir meslek edinmem gerekiyor
- 1 yıl
Sizi çok iyi anlıyorum.
Pek çok kadın tam da bu yüzden sürdürmek zorunda kalıyorlar mutsuz evliliklerini.
Ama inanın bana ikinci üniversite de size anında bir gelir kapısı açmayacak ,
Çok fazla şey kazandırmayacaktır.
Eğer ayrılacak olursanız eşinizden alacağınız bir tazminat ya da birden fazla evi ya da arabası yok mu?
Yani bir mal paylaşımı olmayacak mı aranızda?
Soran1 yılBirden fzla ev? Araba ortak sadece bukadr bılezıgım vsr arabada 5 tane
- 1 yıl
Birden fazla ev derken olabilir yani pek çok kişinin kirada ikinci üçüncü bir evi oluyor, ya da memlekette yazlık olabilir mesela.
Araba beş tane mi?
Nasıl yani?
Eşiniz galerici mi yoksa?
Soran1 yılArabada 5 tane bılezık hakkım vsr bılezıgı verdım ustune kredı cektı galerıcı olsa bes dakıka durmam boşanırım adam zaten maddıyattan boşanamıyo benle
- 1 yıl
Hmm şimdi anlıyorum. Arabayı almak için 5 tane bilezik verdiniz.
şu an itibariyle beş bilezik en az 250bin TL tutar
Ama yine de bu bile tek başına bir kadının hayata tutunabilmesi için yeterli değil.
Şimdi çok daha iyi anlıyorum sizi
Soran1 yılSağolun 250 ıle ıs te kurulmaz
- 1 yıl
Evet haklısınız bu para ile hiçbir şey yapılamaz. Gerçekten durumunuz zor. Anlıyorum sizi.
Peki ne düşünüyorsunuz?
Ne yapacaksınız?
Nasıl başa çıkacaksınız bu durumla. ?
Gerçi ne diyebilirsiniz ki
İstemediğiniz bir evliliği mecburen sürdürmek dışında insanın yapabileceği pek de bir şey kalmıyor ki böyle bir durumda
Soran1 yılAynen öyle zaman gösterecek
- 1 yıl
İnşallah bu süreçte bir nebze de olsa size iyi gelecek
Sizi hayata bağlayacak şeyler bulursunuz kendiniz için
1 yılBence senin ilk önce kendim için bir şeyler yapman gerekiyor kiloluysan kilo vermeye çalış başarırsın kendini kötü hissetme kilo çoğu insanda var. Önce kendini mutlu et sonra istiyorsan boşan boşanmak kolay değil bir mesleğin ve destek veren yoksa hayatta kalman zor olur. İnsan ilk önce kendini sağlama almalı meslek edinme li sonra bir adım atmayı düşünürsün yağmurdan kaçarken doluya tutulma. Eğer sen karanlıktaysan önünde ki çukuru göremezsin! ..
01 Yorumla
Soran1 yılBen zaten kurslara falan gideceğim teşekkür ederim
Ya büyük konuşmak istemiyorum da evlenmeden önce bu herifler huyunu suyunu hiç mi belli etmiyor da siz sonradan pişman oluyorsunuz babalık yapmıyor evladıma diyorsun o adama çocuk vermeden önce hiç mi test etmedin abla iyi baba olur mu diye bu devirde kılı kırk yaracaksın evlenmeden önce
01 Yorumla
Soran1 yılAh canım benim ben var ya onu hayatıma aldığında bu benim dedim hayatımın aşkı dedim beyaz atlı prensesim dedim hediyeler o kadar iyi davranmalar o kadar kibar ki ben yani stresli bir insanım o beni yumuş atıyor böyle nişanlı iken nişanlılık sonlarında bir baktım bu böyle değişmeye başladı soğuk davranıyor eski kendisi değil gerçekten bazen köprüyü geçene kadar ayıya dayı diyorlar
1 yılZor bir durumdasın, anlıyorum. İlişkilerde karar vermek gerçekten cesaret gerektirir. Kendini önemli hissetmediğin bir ilişkide mutlu olmak çok zor. Unutma, senin mutluluğun çok daha önemli. Cesaretin olacak, eminim. Hayatında yapacağın değişikliklerle daha mutlu olabilirsin. Senin için neyin en iyisi olduğunu hissetmek önemli. Sana tavsiyem kalbinden ne geçiyorsa onu yap, senin kararların herşeyden çok daha önemli. Yıpratma kendini, cesaret et ve eşini karşına alıp konuş.
01 Yorumla
Soran1 yılBen karşıma alıp konuştum o ayrılmak istemiyor elbet bir gün yoluna koyacağım
Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. Boşanmak güzel bir şey değil. Hele çocuğun varsa tam kurtulamiyorsun. Hayatin da cok iyiye gitmez. Bosanmak için gerekçen bence bu olmamalı. Bu tür mevzular konusularak halledilebilir. Oturup isteklerini belirt. Mutsuz olduğunu söyle. Azıcık da göz yaşi dök. Erkekler göz yasina dayanamazlar.
Umarim eşinle arani duzeltirsin. Gercekten bosanmak icin daha ciddi gerekcelerin olsun.07 Yorumla- 1 yıl
Ama mutsuzsa hep mutsuz yaşamazlar ki
- 1 yıl
Mutsuz yaşayacaklarsa böyle daha iyi olucak
- 1 yıl
Kadınlar da dayanamaz üzgünlüğe maalesef ama bı insan konuştuğu halde düzelmiyorsa boşanmak gerekli çünkü böyle daha çok mutsuz olur.
Soran1 yılEvet çocuk olunca çok zor ama adamın beni önemsemediği vicdansız olduğu çok belli o yüzden ben artık katlanamıyorum ben doğum yapacağın zaman o doğudaydı ben ailemin memleketinde doğum yaptım. Doktor açılma var iki gün sonra Doğuracaksın dedi ama benim eşim ya beş gün ya bir hafta sonra doğurursun dedi ve gelmedi doğuma gelmedi elimi bile tutmadı ben yanında eşim olmadan doğuma gittim bir destekçiim olmadan. Daha neler neler hamileyken bana ağır şeyler taşıttıryordu söylediğimde annemler tarlada çalışmış ne olacak ki diyordu tamam zaten ben hamileyken spora gidiyordum. Ama alt kat merdiven çıkıp elinde de ağır torbalar olunca çok fena kasıklarım ağrıyordu Allah korudu bu çocuğu yemin ederim. Sevilmediğimi hissettiğim değersiz gördüğüm çok konu oldu mutsuz olduğum yerde durmak beni çok yıpratıyor
1 yılbosanmak zor bir süreçtir karar almak çok daha zor bir süreçtir bir de çocuk olunca iyice zorlasıyor dısardan birilerinin bosan erken evlenmeseydin gibi lafları çok boş insanları hiç bir zaman tam olarak tanıyamıyoruz hepimiz zamanla değişiyoruz hislerimiz duygularımız fiziksel özelliklerimiz vs. Eşinize düzgünce her şeyi anlatın hissettiklerinizi yaptıgı hareketlerin artık kırıcı bir hal aldığını söyleyin bu konusmadan sonra düzelmezsr bosu bosuna vakit kaybetmenin ve gençliğinizi heba etmenin bir anlamı yok. Sanırım calısmıyormussunuz bence bu süreçte kendinize uygun iş bulup çalışmanız hem sizi değiştirir hemde eşinizin size karşı olan tavırlarını değiştirir. Cevremde gözlemlediğim kadarıyla evlilikte kadın işe girince erkek kısmı daha cpk değer vermeye başlıyor. İmkanınız varsa calısmalısınız size de çok iyi gelir psikolojik olarak. Hakkınızda hayırlısı olsun tek taraflı çabayla hiç bir şey olmaz
01 Yorumla
Soran1 yılVallahi ben işe girsem de değer vermez sonuçta o bunun huyu o ilgi göstermiyor evet haklısın insanların igneleyıcı lafları üzücü kırıcı lafları gerçekten çok bıktırdı işe gireceğim
Olumsuz yorum yapanları geç sen. Sen değer verip evde bişeyler yapmışsın. Ama o ilgisiz kalmış. Benim eşim istememesine rağmen ona ufak bir hediye aldım ve çok sevindi. Yani seven insan için onun yanında olması büyük bir hediyedir. Doğum kilosundan bahsettin. Anladığım kadarıyla bu eşinle aranda bir sorun olmuş gibi. Beni yanlış anlama lütfen ama çoğu erkek eşini/sevgilisini kilolu istemez. Eğer kendisi de kilolu değilse. Önce kilo olayını çözmeye bakmanı öneririm. Eğer bu bir sorun değilse. Sana ilgisi yoksa emin ol başkasına var demektir. Bu da boşanmak için yeterli bir neden. Çocuk boşanmaya engel değil. Bir çocuk sorunlu bir ailede büyümektense annesiyle yaşaması daha doğrudur. Yaşın daha genç. Bin kere düşünüp bir kere karar vermen gerekir.
04 Yorumla- 1 yıl
Ama tamam da bir erkek her haliyle sever doğum kilosuna bakmaz bazı insanlar yemedikleri halde kilo alırlar
Soran1 yılGenc evet uzun yol var onumde allahın izniyle.
Dediğim gibi diğer durumlarda da yazdım ben zayıfken evlendigimde de bu adam ilgisizdi bana bir yandan nişanlılık da başladı ilgi kiloyla alakalı olduğunu düşünmüyorum ben kilolu olsam da tenin beyaz ve ben çok daha güzelim yani vallahi çok şükür
Mutsuz olmanin sebebi esinse eger, bosan gitsin. Bosanma surecinde kocan cirkeflesebilir, kavga cikarabilir. Ancak sonucunda mutlu olacagina inaniyorsan ayril ondan. Kendine azicik saygin varsa seni mutsuz etmesine izin verme. Bosa gitsin, daha gencsin, eminim ki cok guzelsin. Onunde cok uzun bir yol var, bu yolun kiymetini bil.
08 Yorumla
Soran1 yılNazik ve anlayışlı yorumun için çok teşekkür ederim sen de çok güzelsin. Mutsuz olmanın sebebi eşim hiçbirle ilgilenmiyor birazcık oyunu bırak da yanımıza gel çocukla ilgilen diyorum çocuk ben temizlik temizlik ve yemek yaparken sürekli arkamda dolaşıp ağlıyo ılgı istiyo
- 1 yıl
Bir de isleri sen mi yapiyorsun? Yapma askim eziyet etme kendine, isler ortak yapilir, cocuk ortak bakilir. Evlenmek demek bir hayati paylasmak demek, birbirlerinin yukunu hafifletmek demek. Ancak sen bekarliginda daha mutluyken evlenince kendini huzursuz hissetmeye baslamissan bu iste bir terslik var demektir. Sen de bilirsin ki evli ciftler ya is bolumu yapar ya da isleri birlikte yapar. Biriniz mutfagi hallederken digeri cocuga bakar ya da birlikte mutfagi halledip birlikte cocuga bakarsiniz. Ancak butun isler senin uzerindeyse ''hak etmedigin hayati yasiyorsun" demektir. Ustune ustluk bir tesekkur etmeyi, bir ilgi gostermeyi de cok goruyorsa "o seni hak etmiyor" demektir.
Soran1 yılCok haklısın bazı erkekler böyle işte bende isterdimki karşıma yardımlaşarak yapan düşsün ben varya her seyı yaparım yeterkı kızı aglatmasın üzmesin ama herseye göğüs germek yordu soguttu beni okadar aşıktım ki Şu an diyorum yok yaa ben yaşarım onsuz. Yardım etmiyor haliyle oda asker bazen ıkı uc bes gün yok. Ben İzmir'de bekarken cok özgürdüm yaşam tarzım Şu an boşluga düştüm evlenınce
Soran1 yılGeri dönüşü yok evet biliyorum cogu seyı kötü olsada maddi anlamda ben istedıgım seyı en fzla 4 ay bekletir en sonunda alır dusuncelıdır ondan diyorum maddiyat sıkıntı cekebılırım
Soran1 yılHayır zengin degıl ya😬😬 sadece hani bazı erkekler bazı seylerı gereksız bulur ya benımkı bazen tamam sen istiyosan alırım ama zamanla Şu an para yok diyor ama elbet alıyor
Soran1 yılDedıgın gibi yapmalıyım
Gizli Üye(25-29)1 yılDoğum kilon kaç ki benim de sezeryan karnı kaldı 4 ay gider diye ümit ediyoruz e normal olarak az da olsa kşlo var eşim problemlemiyor eşin dalgaya alıdıgında cocuk dogurdugunu onun için böyle olması normal gerektiğini ve sen bunu anlayamayacak kadar anlayışsızsın de ezdirme kendini ya
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
1 yılEsasen erkek kadının farklı hallerinden etkilenir sizin vücudunuz eşiniz için önemli bir güzellik ve avantaj. Bununla birlikte , size karşı olan ilgisizliğinin sebebini kesinlikle kilolarınız olduğunu düşünmeyin. Belki çözüme gidebiliriz ama bunun için önce sebebe gitmek gerek tabiki sizde isterseniz. Kocanız ne zamandır böyle ve siz kaç yıllık evlisiniz?
00 Yorumla
1 yılKilo aldiysaniz bir an once kendinize bakmaniz gerek. Ben de bu tarz sorun yasiyorum. Ben kilo sevmem mesela. Evlenirken de bu bilinirdi ama esim hicbirsey yapmadi. Dürte dürte 3 yil sonra az birsey verdi ve hala var. Bu heyecan azalmasina, istek azalmasina sebep olur ki, adam bunu belli etmiş zaten. Kirmamak icin cok birsey dememis sanki. Kadin da erkek de kendine bakacak.. cocuk oldu birakmak yok.
00 YorumlaHis yoksa bırak gitsin uzatmanın anlamı yok bence sen istemiyorsan onun istemesi önemsiz
11 Yorumla
Soran1 yılTabiki
Gizli Üye(30-35)1 yılSanırım çocuğun var. Boşanmayı düşünmek bu saatten sonra sana ekstra yük olacak inan. Tecrübe konuşuyor. Eşinin bu kaba davranışlarından dolayı onunla ciddiyetle konuşmayı dene. Aşama aşama ilerle. Boşanmayı kafandan atmalısın ama. Artık çok zor çünkü beneğin var. Onu da düşünmek zorundasın
111 Yorumla- 1 yıl
Anlıyorum sende işe yaradı mı düzeldi mi
Cevap sahibi1 yılNe işe yaradı mı?
- 1 yıl
Bu anlattığın asama asama konuşma tecrübe demişsin ya
Cevap sahibi1 yılİşe yaradığı yerler de oldu tabi ama her insan aynı değil. Bende işe yaramamışsa bile belki soru sahininin eşi iletişime açık biridir ve anlayacaktır hatasını
- 1 yıl
Olabilir :( üzüldüm senin adına anlamış galiba seni :( peki doğru ifade edebildin mi kendini
- 1 yıl
Kızdın m7
Soran1 yılBebeğini zaten düşündüğüm için altı aydır boşanamıyorum yani sadece düşünmekte kalıyorum eşime de bir kere söylediği düzelteceğim diye yalvardı yakardı gitmesini çok seviyorum dedi tecrübe derken siz de anlatır mısınız olayları neden yaşadınız yani boşandıysanız eğer
Cevap sahibi1 yılBoşanma kısmına geçtim bi müddet ayrı yaşadım çocuklarla ama geri evine döndüm. Zor her haliyle , çocukların sorumluluklarını tek başına alman en başta. İkincisi babasız çok etkileniyorlar , seninki sanırım bebek daha. Bi de sen ne kadar etkilenmem desen de inanılmaz etkileniyorsun. Anlattığın şeyler boşanma sebepleri değil. burada boşan diye atıp tutanlara bakma sen. Yuvanın yıkılması çok zor bi olay. Derin yaralar bırakır. Şiddetli geçimsizlik olsa düşünme derim , ancak bu tür şeyler önce senin konuşmalarınla , gerekirse tekrar tekrar konuşacaksın , sonra aklı başında bi aile terapisti ile ilerleyeceksin. Gerekirse araya aile büyüklerini sok. Onunla da seninle de birlikte konuşsunlar. Boşanmak basit bi şey gibi geliyor dışardan ama çocuğunun ilerisini de düşün , katbekat artacak yükünü de düşün. Şiddetli bi sebep görmüyorum burdan bakınca. Şunu da unutma , herkesin ama herkesin evliliğinde sorunlar var. O çok mutluyum diyenler dünyanın has yalancıları. Evlilik iki ayrı dünyanın bi eve sığmaya çalışmasıdır. Bu tür şeyler muhakkak olacak. Dünyanın en iyi adamıyla evlensen de olacak. Bu adamı bıraktın diyelim , sonrakinde daha iyisine denk geleceksin diye bi garantin bile yok. Kaldı ki hiçbir erkek kendisinden olmayan bir çocuğu kendi çocuğu gibi benimsemez. Senin eşin evet hataları var , saçmalıkları var ama senin evladını ondan daha iyi kimse mutlu edemez. Bunu da düşün. Kısaca konuşma +terapist + aile büyükleri diye ilerle sen bi. Ben düzeleceğini düşünüyorum kötü huyları olan bi adam değilse eğer
- 1 yıl
Yazık sana
Cevap sahibi1 yılNiye yazık yahu , sen gidip ötede ağına birilerini düşürmeye devam eder misin? Ben sorun sahibiyle muhatabım sadece.
- 1 yıl
Kimseyi düşünmüyorum benimde canım sıkkın :(
- Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
1 yılKalk ve yürü. Bebeğin olabilir evde yarım saat spor yapsan farkı görürsün bende bu atılıma 2-3 ay oldu ve şimdiden faydasını görüyorum sadece ayağa kalk
20 Yorumla
1 yılErkeklerde bu hep oluyor zamanla sevgileri bitiyor. biz kadınlar hep sevmek için nedenler arayıp bulurken onların sevmek gibi bi çabası olmuyor. Salıyorlar yani klasik sıkılmış artık sevmeyen erkek modeli.
21 Yorumla
Soran1 yılAynen öyle
Gizli Üye(36-45)1 yılÇocugun yoksa direk konuş ve olmuyo boşanmak istiyorum de.. hala istemezse ve sorunlu bı adam değilse.. ailen varsa yanına git ve çekişmeli boşanma davası aç. cocuk olmayınca daha kolay oluyo emin ol.. cesaret edilmicek bişey de yok evlilikten beklediğini alamiyosan orada seni tutan hicbisey yok emin ol. adamda düzelmez.. harekete geç
02 Yorumla
Soran1 yılÇocuk var zaman bıraktım
Gizli Üye(30-35)1 yılHayat kısa ve mutluluk herkesin hakkı. Kocanla açıkça konuşmadan hislerini bilmesi zor. İçine attıkça kendini daha yalnız hissedersin. Eğer sevgi yoksa zorla bir şey yürümüyor. Ama bazen bir konuşma, bir bakış her şeyi değiştirebilir. Önce kalbinin sesini dinle, sonra kararını cesaretle sahiplen. Hayat, mutsuz bir evlilikten daha değerlidir. Kendini ihmal etme.
01 Yorumla
Soran1 yılİki kere konuştum birinci konuşmada evi terk ediyordum Düzeleceğim dedi olmuyor
Gizli Üye(30-35)1 yılSpora başla kendine bak azimle çalış.. sonra Bi bak baklm düzelme var mı yok mu hala yoksa. Sen kendini sev onuda boşa gitsin korkma.. Ailem beni çok zorladı tehdit bile ettiler psikolojimle oynadilar boşanma işini 2/3 sene uzattılar ben kendi ailemle savaşarak boşanmayı başardım sende başarabilirsin
06 Yorumla
Soran1 yılAy cok zor olmuş. Kıloyla alakası yok siye dusunuyorum
Cevap sahibi1 yılVardir vardır erkekler görsel yaratıklar beyinleri zayıf bu konuda spor yapan vücut görünce şekilli falan malesefki tavırları değişiyor yani..
Soran1 yılKilo yokken başladı ilgiszlıge
Cevap sahibi1 yılZayıf olmak başka sporla yapılan şekilli vücut başka ama.. Ve cilt ve saç bakımı.. önce sen kendini sev bak oda sevecektir kiskanacaktr.. Ayrıca evli erkekler eşlerini cepte görüyor çok rahatlar. Biraz tavrını belli et uzak dur.
Soran1 yıl
Dört dörtlük bir vücudun olmasına gerek mi var guzellık algısını değiştirin artık belin ince olsun 60 65 kg aralıklarında ol yeter uzunum zaten
Cevap sahibi1 yılO zaman kocan da bir sorun var bacim sıkılmış. Seni cepte görüyor.. erkek milleti işte bu yüzden yeniden evlenmeye korkuyorum
Gizli Üye(36-45)1 yılÇok boşanan var çevremde herkes ayrı eve çıkıp tek başına yaşama derdinde birde deli gıbi evcil hayvan merakları var aslan gibi arkadaşlarım var kedi köpek gezdiriyorlar akşama kadar başımız rahat arada escort çağırıyoruz yetiyor diyor elemanlar
02 Yorumla- 1 yıl
Ee erkekleri mi sormuş kadını sormuş erkekler ne alaka
Soran1 yılBen aılemle kalıcam
- Aile & Toplum konusunda 390 cevap paylaştı.
1 yılDoğum sonrası ilişkilerde bu tarz şeyler yaşanabiliyor maalesef en doğrusu oturup eşinle konuşman iletişim önemli içinde tutarak bir yere varamazsın incitmeden hislerini paylaş. Sağlıkla bebeğini büyütmen dileğiyle
01 Yorumla
Soran1 yılÇok teşekkür ederim söyledim zaten seni seviyorum gitme dedi ama işte bir çaba sarf etmiyor
1 yılTek mi takıldı? Bir kadının ilgisi için kendini paralayan yüzbinlerce insan var bu ülkede. Yaptığı iğrenç espri de ayrı bir kötü zaten ima ediyor bir şeyleri. Yani ne desem bilemedim sadece böyle davranılmayı hak etmiyorsun bence.
03 Yorumla
Soran1 yılBi kac kadın burada cok sacma yorumlar atmıs ama sinir oldum cidden
- 1 yıl
Herkesi ciddiye alırsan kendini çok üzersin. Bas engeli geç, en çok önemi kendine ver. Bu sosyal medya maymunlarına değil.
- 1 yıl
Ayrıca uğraşsan köpeğin yaparsın da sende onun için uğraşacak enerji bırakmamış asıl sorun bu.
1 yılbence evlliğin başında nasıl dı? nasıl evlendiniz severek mi mantık mı? belki başka kadınlara ilgi verdiği için sana kalmıyor olabılır . ama evlilik zor bir merci ama gidip bir ilişki terapist gidip bitirmek daha mantıklı bence
01 Yorumla
Soran1 yılHep bilgisayar başında baska bırıyle konustugunu sanmıyorum bıryere gidiyoruz hadı oyun oynucam eve diyor. Buarada nişanlılık da soğuk davranmaya başladı belki de o zamanlar aklında biri girdi diye düşünüyorum
- Aile & Toplum konusunda 421 cevap paylaştı.
1 yılBelli ki kocan seni seviyor sen sadece onun şu an sana karşı ilgisiz olduğunu düşünüyorsun birazcık kendine çeki düzen ver böyle onun geldiğinde süslen güzel yemekler yap bak değişir sana karşı tepkisi.
09 Yorumla
Soran1 yılBende öyle yapıyorum cok bakımlıyım.
Ama çocuk olduğunda ilk 12 ay zaten kendin elini yüzünü bile yıkamıyorsun tuvalete bile gidemiyorsun o kadar çocuk sana bağlı oluyor ki hiçbir yere göndermiyor çocuk zaten benden başkasında durmuyordu babası fazla ilgilenmediği için çocuk düşüyor resmen babası tutmuyor ben tutuyorum arkası dönük bilgisayar oynuyor ilgisiz olduğunu düşünmüyorum tam tamına acayip derecede ilgisiz öpmüyor dokunmuyor iyi sözler söylemiyor- 1 yıl
Bunu hiç diledi getirdin mi kendisiyle konuşmaya çalıştın mı önce kendisi ile konuşmaya çalış kendi kendine kurma
Soran1 yılKonustum tabş
- 1 yıl
Açıkçası hemen evliliğini bitirmeni istemem hani bitirince seni güzel şeyler bekliyor mu bunu düşün bence
Soran1 yılİşte bıtırınce hayat sarpa sarabılır dusunme aşamasındayım
- 1 yıl
Belki çocuktan dolayı sen eşinle yeterince ilgilenmiyor da olabilirsin çünkü kadınlar çocuktan sonra eş rolünü unutup sadece anne rolüne bürünüyor belki böyle bir şeydir. Ve mesleğin yoksa ben biraz daha sabretmeni öneririm düzelecektir elbette
Soran1 yılBen ilgilenecekken eeşim hep bılgıssyar basında evet ılgılenemedıgım zaman oldu fakat ben 1,2 saat o uyuyunca cagırdıgımda yanıma gelmiyor
- 1 yıl
Sen belirli ki bebekle uğraşmak ve ev yüküne katlanmaktan fazlaca yorulmussun bu da seni psikolojik olarak mutsuzluğa itmiş bunu da kocandan cikartiyorsun. Ha haklisjn seninle ilgilenmeli yukunu hafifletmeli ancak önce kendimizi tedqvi etmeyi öğrenmemiz gerekir eğer bir hobin var ise örgü boyama gibi günde yarım saat ayır sana iyi gelecektir. Ya da biraz spor yap on on beş dk psikolojik olarak baya rahatlayacaksin.
Soran1 yılBebekle ugrasmak ev yükü falan yorulmayla alakası yok ilişkimizin başından beri olan seylerı anlatmıcam sana ılgısız ben degılım o ben daha fazla konusmak istemiyorum anlamayan insanla iyi günler yorumların için sağol.
1 yılKarşına alıp düzeltmek için çabalasanız hemen bitirmek bana çok anlamsız geliyor. Saygısızlık girmediyse, hala bir umut varsa en azından çift terapistine gidin. Bir şeyler kolay kurulmuyor, kolay da dağılmasın.
01 Yorumla
Soran1 yılTabii ki öyle zaten çift terapisine gitmek istedim o da kabul etmedi ben deli değilim dedi sonrasında ayrılmak istiyorum dedim bu bir gün bana küfür etti küfürleri bitti şu an çok şükür ama hâlâ ilgisiz öpmek yok sarılmak yok
Bir yandan pasta yapıp yatıp şefkat beklediğin adam sana boşanma sonrasını düşün diye oturup güzelce fikir mi verecek kızım? Boşanmanın güzeli diye bir şey mi var? O yolda yalnızsın boşanacaksan sonrasını tek başına planlarsın
03 Yorumla
Soran1 yılBoşanırken konusuluyor ya cocuk nafaka hey allahım cok blıyon
Eşin biraz bencil sana manevi olarak destek olsa sen zaten kilolarini verirsin senden uzak durarak iyice soğutuyor kendini seni bebeginle yanliz bırakmış kadin sevgisiz ilgisiz yasayamaz bunu her erkek bilmeli
09 Yorumla
Soran1 yılCok yalnız bıraktı smdıde kızımla her dakıka beraberım boşansam ona bakamıcam gun ıcınde özlucem dıye boşanamıyorum benle konussa güzel bı nafaka verse boşanırım da onun amacını anladm nafakadan ve araba dan korkutor araba da bılezıklerım var benım yanı
- 1 yıl
Anladim maddi yonden kayip yaşayacak bunuda istemiyor sen zaten kafana koymuşsun bosanmayi çünkü artik ondan sevgi ilgi anlaminda beklentin yok haklisin tabiki bence ciddi ciddi konus tabi senin gecinmek icin destek vermesi gerekir bunuda istemiyor zaten ne diyim işin zor gercekten
Soran1 yılİşim çok zor pişmanım herşeye
Soran1 yıl5
Soran1 yılSeverek
Soran1 yılCiddi degıl korkuyor maddıyattan kızıda görmeden nası yapcam diyor bence. Buarada nısanlıyken öpüşmemeye başladı ve sogumaya başladı oysa ozamanlar cokta zayıf bakımlı smdıde bakımlıyım cok cok garip evlenıcr bı baktım heo bılgısayar basında bazen yorgunum hayır diyor
Kardeşim evliliğini kurtarmaya çalış, yıkmaya çalışma yıkmak kolaydır önemli olan yapmak inşaa etmektir, elbet her ilişkilerde böyle dönemler olur, belki diğer insanların evliliğine bakıp ne kadar mutlu diyebilirsin ama her şey dışarıdan gözüktüğü gibi değil. Sen kendi hayatına kendi evliliğine bak çocuğun olmuş o yavruyu ortada bırakma daha ufaktır, kocana diyebilirsin bir kek yaptım ona bile bir şey demedin de, sorunlarını dile getirip konuş eşinle.
12 Yorumla
Soran1 yılEvet söylüyorum ayrılmak istediğimi söyledim seni seviyorum gitme dedi ama sürekli oyun oynuyor bilgisayar başında hiç ilgilenmiyor çocukla ilgilenmediği için ben sinirleniyorum çocuk ondan ilgi bekliyor
Bende boşanıyorum 12 yıllık evlilik bitti anlaşsmadıktam sonra neden evli kalıcaksın ki ayrılmak en mantıklısı
11 Yorumla- 1 yıl
12 sene nasıl dayandın ozmn sen mesela bana göre yanlış yoldadın gözün dışarıya kayacak ailenin verdiği huzuru eşinin o bi lokmasını özlycen sorarım sana anan baban neden ayrılmadı yıllarca
İlhisizligin bir cok nedenleri olabilir senden ve ondan kaynakli. Bunlari beraber asamiyorsaniz eğer iliskiyi fazla yurutmenin anlami yok. Her erkegin istekleri oldugu gibi biz kadinlarinda isteklerimiz var. Daha bir cok yazi yazarim ama burada topa tutar erkekler beni.
13 Yorumla
Soran1 yılTamam hahaha sağol
Soran1 yılSen güzel yorum yaptın eline agzına saglık canım
- Aile & Toplum konusunda 3,7b cevap paylaştı.
s 1 yılÖnce işe girip ayaklarının üzerinde durmalısın, bu süreçte para da biriktirmelisin. Adam boşanmak istemez neden istesin tüm ihtiyaçları karşılanıyor yani sonuçta. İstemesini beklersen baya beklersin
11 Yorumla
Soran1 yılHaklısın
- Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
1 yılKocan seni anlamiyor anlamak istemiyor cok sorumsuz. Kendisi ile guzelce net olarak konus kavgasiz sekilde. Anladi anladi anlamadi deki bu boyle olmaz ya duzeleceksin ya bu is bitecek
02 Yorumla
Soran1 yılVereceğim dedi ama bir icraat yok
- 1 yıl
Ne verecek
1 yılSabırlı ol kardeşim bu adam evine bakıyo şiddet uygulamıyo ve helal lokma yediriyosa boşanma sakın mahvolursun mahv, her günün iyi geçmeyebilr her gün modumuz da aynı olmuyo bak bide en azından yanağından öpmüş helal olsun vala erkeklerin kafası biraz dha farklıdır ilgisini göstermesede içnden seni seviyordur unutma bunu asla bitirme evliliği perişan olrsun her yönden senin o adama ihtiyacın var onun da sana
05 Yorumla
Soran1 yılYani bu düşünce tarzda doğru ama ilgisiz mutsuz oluyorum hamileyken de bana çok çektirdi doğuma gelmedi başka şehirde dogurdum bunları unutamıyorum merhametsiz gibi geliyor
- 1 yıl
Zamnla bozulduysa bazı şeyler zmnla düzeledebilr ama umutsuzluk sana bişey kazandırmaz bakma herkes boşanıyor ama doğru değil neticede sabretmenin sonu selamettir unutma kuran falan oku dualar et sana en büyük yardımcı olck kişi seni yaradandır kardeşim
Soran1 yılÇok teşekkür ederim Allah razı olsun evet önce zaten evlilik kurtarmayı deneyeceğim
- 1 yıl
Rica ederim bi şey olursa yazabilirsinz
Soran1 yılTeşekkürler
1 yılİlgiyi kes biran önce kendine dön ve kendinle ilgilen kaybetmek istemiyorsa çabalar zaten bazı şeylerde konuşarak olmuyor... her şeyin zamanı vardır elbet
01 Yorumla
Soran1 yılEvet bı zaman sonra bıtecegıne emınım kanka gbiyiiz evde hatta bı yabancı gibi ilgisiz davrandıgımda çok soguktuk evde
Seni cepte gördüğü için zaten böyle. Artik sıradan bir hâl almışsın onun için. Kaybetme korkusu ver. Topla valizi git babanın evine. Erkekler kadını kaybedince anlıyor kıymetini ancak
01 Yorumla
Soran1 yılAnnem 23 saat uzaklıkta topladm yalvardı gtme dıe
Evde aynı şeylerden sıkılmışsın kocanı karşına al ve konuş başka aktiviteler yapabilirsiniz boşanmak güzel bir şey bazılarına ama geçimsiz değilmiş kocan boşanmak için kavga vs olmalıdır ayrıca seven kiloluda sever zayifta bunu kişisel olarak algılama
01 Yorumla
Soran1 yılKiloya çok takılmıyorum aslında ben evlendigimden beri adam çok soğuk uzak bana sevgisini belli edemiyor ona sorsan seviyor. Nişanlılık da sogumaya başladı soğuk soğuk hareketler göstermeye başladı ben zaten evlendi ilk zamanlar zayıftım. Ben de düzeltmekten yanayım ama ben evlendiğim günden beri çabalıyorum iki senedir çabalıyorum sonra da çocuğum oldu 1.02 sene daha çabaladım çocuk olunca da ekstra yorgunluk oluyor bende bana hiç yardım etmiyor sürekli bilgisayar oynuyor dışarı çıkıyoruz hadi aceleyle eve gidelim oyun oynayacağım diyor çocuğa bak diyorum bakmıyor oyun oynuyor bunlar beni çok yormaya başladı çocuk düşüyor ve görmüyor ben tutuyorum
Kocanla aranda enerji bağları kopmuş iletişim olmuyo onarılması gerekiyo. Evinizin enerjisi pozitiften negatife geçmiş. Düzeltilebilir bir sıkıntı icindesin
06 Yorumla
Soran1 yılOlmuyor eskiden sarılır öper öpüşmek isterdm smdı aylardır öpüşmüyoruz canım ıstemıyor onun ılgısız soguk sevgısızlıgı benı soldurdu. Ve bana senı sevıyorum bırakma dıyor
Soran1 yılBioeneejı cok güzel tabi ücretli
Ciddi bi neden yoksa yuvanı kurtar
(Aldatmak siddet)10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 374 cevap paylaştı.
1 yılhayatının kontrolünü eline al, önce kendindem memnun ol
kilo vermen gerektiğini düşünüyorsan kilo ver
11 Yorumla
Soran1 yılKıloyla alaksı yok ta vercem bu zayıfken de böleydı bı anda degıstı bu nısanlıyken
Eşinin davranışları ve kullandığı kelimeler çok yanlış çok densizce bir davranış, ancak bu kararı verirken çocuğu düşünmek lazım.
12 Yorumla
Soran1 yılSoru popüler oldu burdaki herkes yazar bna
- Aile & Toplum konusunda 4,2b cevap paylaştı.
1 yılNe senle ne de çocukla ilgilenmiyorsa zaten derhal ayrıl ondan öyle hayat sürmez öyle adamı da hiçbir kadın istemez
01 Yorumla
Soran1 yılAkrabalarım diyor 2 gün dayanamazlar bu adama
1 yılCesaret edemiyorsan yeterince rahat batmamış. Biraz batsın bak nasıl sormadan şak diye açıyosun davayı :)
02 Yorumla
Soran1 yıl☹️
Soran1 yılValla pek anlamadım he kızdınmı övdünmü
- Devamını Gör (107)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım