Bulunduğunuz binanın depreme dayanaklığının yanı sıra, çevre binaların sağlamlığına da bakıyor musunuz?

Bulunduğunuz binanın depreme dayanaklığının yanı sıra, çevre binaların sağlamlığına da bakıyor musunuz?
Etrafımızdaki binalar hep yeni inşa edildiler. Bu sebeple bir sorun olacağını düşünmüyorum. Tabii ilahi afet gelir bulur olacağı vardır o başka durum.
Kesinlikle, Allah korusun.
🙏🏻🙏🏻
🙏🏻🙏🏻
Bizim burada 99dan sonra yatay mimari gelişti, sadece belirli birkaç bölgede 3 kattan fazlasına izin var ve fizibiliteye göre bölge bölge apartmanlar arası mesafe olmak zorunda. Eski yerleşim yerleri hariç yıkılan bir bina diğerini etkilemez şekilde düzenleniyor artık ya da toprağın durumuna göre o alana karar veriliyor. O yüzden çok da dikkat etmiyorum 😅
Oturduğumuz bina site eski bina yok nerdeyse denk gelmedim gözle bakıldığında yeni gibi görünüyorlar tabi ne kadar sağlam olduğunu bilemeyiz
Teşekkür 🙏 eig icin💫
İstanbul geneli hep eski zaten, oturduğun bina ne kadar iyi olsa da çevrede ki binalardan illaki eski oluyor.
Cevap
14Cevap
almıyorum maalesef
Önemli bi konu dikkate almak zorundayız Yaşadığımız binalar önemli canımızı sevdiklerimizi hatıralarımızı emanet ediyoruz deprem bir gerçek ama binalar sağlam ve dayanıklı olmalı bazı şeyler takdiri ilahi değil tam anlamıyla tedbirsizlik.
Evimiz tam sokak köşesinde olduğu için sağ yandan itibaren başlıyor daireler ve evet belediyeden gelip zemin etütü yapıldığı için sağlam çıktı raporları. Ne kadar yeterli bunu bilemem. Yakınlarda yıkılmak üzere bulunan boş bir bina var ama hala yıkmıyorlar
Şu anki oturduğum ev müstakil ve yan binalar benim evime göre daha eski durumda olduğunu düşünüyorum. Ama depremde yıkılan sözde yeni binaları da gördük. Yıkılan ilk onlar oldu. Zaten önemli olan yeniliği değil sağlamlığı.
Evet, kesinlikle dikkate alıyorum. Sonuçta sadece kendi oturduğum bina değil, çevresindeki binalar da olası bir depremde risk oluşturabilir. Sağlam olmayan bir bina yıkıldığında yanındaki sağlam binaya zarar verebilir. Bu yüzden taşınmadan önce çevredeki binaların yaşı, yapım şekli ve zemin durumu hakkında bilgi edinmeye çalışırım. Özellikle eski yapılar varsa dikkatli olurum. Güvende hissetmek sadece kendi dairemle sınırlı değil, çevre de önemli.
Oturduğum evim ve yanındaki binalarda eski bizim mahallede çoğu eski binalar bazı yerlerinde yeni evler yapılmış. Deprem olma ihtimali de olabilir, Rabbim hepimize korusun.
Emin değilim sağlamlık konusunda. Geçen sene oturduğum evin yanındaki binayı yıkmışlardı ağır hasarlı olduğu için. Önceden haberim olmadığı için görünce endişelenmiştim
Hepsi eski binalar zaten bizim binamiz sağlam olsa bile yanımdaki karşımdaki binalar sağlam değil maalesef hepsi 30 yilllik binalar
Başladılar zaten ama daha bizim mahalleye gelmedi canım
Site komple aynı bina ve hiçbiri birbirine bitişik değil. Çöken olsa bile herkes kendi binasıyla birlikte gidecek.
Ev sağlam da diyemem.
Deprem bu, her an yıkıp geçebilir.
Teşekkür ederim
Hiç bakmıyoruz Allaha emanet yaşıyoruz kardeşim maalesef..
Kendi binamız bitti yanımızdakiler kaldı😅😅
Kesinlikle önemli. Sonuçta yıkılırsa senin binanın üzerine yıkılacak..
Dikkat ediyoyum abiş🍀 Binaların bajışı eski ve yeni karışık ❄️✨🐣🦄
Deprem görmüş binaların hepsi sıkıntılı kimse dikkate almıyorki
Ölüp gidiceğiz unutulucağız bunları düşünme 😀
Bizimki sağlam olsa yan bina cöker üstümuze oyle bir şans.😅
Korkunç😅
şu an oturduğum yer devlet binası ve sağlam yapılmış fakat kul yapısı ne dersek yalan olur
Nasıl bakalım ki dışardan belli olursa bilinir ancak
Evler sağlam olsada bizim zemin kötü maalesef Allah'ım afetinden korusun
Alıyorum ama yinede Rabbimin işine karışılmaz bina olmasA ölüm her yerde
Site içerisinde kalıyoruz. Binalar hep ayrı ayrı. Ama binalar sağlam mı diye hep düşünürüm.
Benden de şöyle bir örnek gelsin o zaman.. Bizim evin yan tarafı boş arsa.. Oraya ev yapıldığı takdirde harfiyat çıktığı takdirde bizim evin sağlam kalabilecegini düşünmüyorum mesela.
Valla bu aralar her gün sallandığımız için şu an ilk düşündüğüm şey içinde bulunduğum binanın sağlamlığı
Evimin etrafında, evimden başka bir yapı yok.
Bakiyoz ama elden bişi gelmiyo 🙂
Kendi evim Allah'a emanetken mi 🤣🤣🤣
Kimden. 🤣🤣 Beni mi onlardan onları mı benden. 🤣🤣
Hepsinin maşallahi var ben gibi 😅
Öyleler ama napim kaliteli 😃
🧿😅
Binalar hep ayrı ayrı. Ama bina kendi binam hariç diğer binalar çogu eski yapı
Almıyorum ne olacaksa olsun diyorum
sağlam olduğunu düşünüyorum
Evet önemsiyorum
Yok abim😅
Hayır knk 😀