Depremler sürekli bana bunu düşündürüyor kaçsam mı yoksa uygun bir yere sinsem mi. bizim bina en ufak sallantıda beşik gibi oluyor korkuyorum. Rabbım depremi yaşayanlara yardım etsin ve bir daha kimseye göstermesin
Depremde kaçmaya çalışırsan ölmeyeceğin varsa da kendini öldürürsün. Buz dolabı çamaşır bulaşık makinası gibi eşyaların önünde kafan eşyaya bakacak şekilde uzanıp cenin poziyonu alırsan ve ellerin ile başını kolların ile yüzünü korursan daha iyi olur. Neden bu eşyalar çünkü bu eşyalar dümdüz olmazlar en fazla 50 cm kadar ezilirler. bu da kalan 50 cmlik alanda sana yaşam alanı oluşturur. Ellerin ile başını koruduğun için başına darbe almazsın zaten bir parça düşmesini de bu eşyalar engeller. Kolunla yüzünü koruduğun içinde toprak vb şeyler nefes yollarını tıkamaz. Dolayısı ile enkaz altında düzgün nefes alıp hayatta kalma şansına sahip olursun
4 katlı yeni bina ve sağlam, ama ölçü bu değil tabi, depreme, şiddetine yakınlığına göre değişir yenide olsa. Rabbim esirgesin herkesleri ve sıcak yuvaları inşAllah💐🌺😊🌹
bence sağlam, ayrıca çok yüksek değil zaten. İki katlı. Ve biz 1. katta oturuyoruz. Camdan atlasam ölmem mesela, kalıcı bir hasar bile oluşmaz muhtemelen. Ama Allah darda kalanların yardımcısı olsun hakkaten, çok zor.
Sallanmayan binadan korkacaksınız. Binalar yapılırken esneklik katsayısını da hesaplıyorlar. Esnemeyen bir bina bir kemik gibi anında kırılır ve yıkılır😏
En İyi Cevaplar