Binamız 99 öncesinde yapılmış. Sizce binamız sağlam mı?

Istanbuldayiz. Binamiz 99 oncesinde yapilmis. O zaman burada degildik tabi, o yuzden hasar alip almadigini bilmiyorum. 2019daki 5 küsürluk depremde burdaydik. O depremde onemli bir hasar olusmadi diye biliyorum. Gorunurde de binanin dışında veya icinde catlak vs yok. Gecen sene kolon guçlendirmesi yapildi. Dedigim gibi hasar gozukmemesine ragmen yine de onlem amaçli yapildi diye dusunuyorum. Dairelerden para toplandi. Bina toplantisinda ev sahipleri ve yonetici binanin kaliteli betondan yapildigini, ve saglam oldugunu falan söylüyorlar. Babam da gidip kolonlari gorduk, demirlerle guclendirmisler diyor. Ama iste söz konusu büyük deprem olunca korkuyor insan. Ne kadar dogru ne kadar yanlis bilemeyiz sonucta. Gerci bir yandan da soyle dusunuyorum. 99 depremini gormus bina , eger saglam olmasaydi 2019daki depremde illa ki onemli bir hasar alirdi diye dusunuyorum, (disarda veya icerde çatlaklar dokulmeler kiriklar olurdu gibi)
Sizin düşunceleriniz ne, sizce olasi bir depremde durum ne olur. Buyuk depremde agir hasar alacagini dusunuyorum ama eger saglamlik hakkinda dedikleri dogruysa yikilmaz diye tahmin ediyorum
Binamız 99 öncesinde yapılmış. Sizce binamız sağlam mı?