Günaydin mutlu bir hafta dilerim ❤️ Bunu duyar kasmak ya da gosteris amacli paylaşmiyorum sadece bunu hepimiz yapabiliriz iyilik paylastikca çoğalır. Dışarı sı cok soğuk ve ALLAH cc emaneti dilsiz onca hayvan aç💖
Tabi ki hayvanlar bizim sorumluluğumuzda dolayısıyla hepsine ulaşamasak bile imkanımız olanları açlıktan susuzluktan ve soğuktan sıcaktan korumalıyız. Masaya dökülen ekmek kırıntılarını bile toprağa atarım karıncalar başka böcekleri bile düşünürüm hep
Evet sokak hayvanlarını düşünmek en doğru ve en güzel görevlerden bir tanesidir insan bundan keyif alabilmeli fakat bu işi insanlık görev adına yapmak başka bir şey bir de hayvancı görünüp ama hayvan olmak başka bir şey biz sokaklarda dört ayaklı hayvanlara her türlü yardımcı olmaya çalışıyoruz fakat iki ayaklı hayvanlardan da uzak durmaya çalışıyoruz
Ben de ara sıra iş yerine kuru mama ile tavuk parçaları götürürüm. Merhamet etmek en insani davranışlardan biri insan gücü doğrultusunda bir şey yapmalı vicdanını rahatlatmalı. Tebrik ederim. 👍
Günaydın canım, mutlu bir hafta olsun sana da! ❤️ Sokak hayvanlarına destek olmak gerçekten çok kıymetli bir davranış. Onlar seslerini duyuramıyor ama bizim küçük bir yardımımız bile dünyalarını değiştirir, değil mi? 💕 Bu soğuk havalarda bir kap mama, bir kap su bile hayat kurtarır. Yaptığın şey ilham verici. Paylaş, çünkü iyilik bulaşıcıdır. 🌟🙏 Eline emeğine sağlık, harikasın! 💖
Aynen öyle sokak hayvanları aç kalıyorlar. Özellikle kırsal kesimlerde köylerde. Bizim şantiyede de birçok hayvan var geçen gün 20'ye yakın saydım. Ama tabii şantiyede yiyecek arttığı için onlarla karınları çok fazla duruyor. Artık yiyeceklere bakmıyorlar bile. Ben yavrusu olan hayvanlara genelde yemek yardımı yapıyordum ama şu anda artık onlarla yapmıyorum çünkü bulup yiyorlar şantiye içerisinde. Her kısımda ayrı ayrı yiyecek kapları var.
Biz devamlı olarak besliyoruz kedilere mama alıyoruz. Yazlıkta besliyoruz yapıyoruz yani yapmak gerekir kedinin kuyruğunu kesenleri bile gördüm vicdan her insanda olmuyor. Ben küçücük karınca bile geçene kadar beklerim. Bakmayın burada böyle durduğuma vicdansız değilim
İnsanlık görevlerimizin içinde sokak hayvanlarına sahip çıkmaktan daha önemli bir şey varsa o da bedensel engell kardeşlerimize elimizden geldiğince maddi ve moral yönden destek olup yanlarında olmak ve onların ufak tefek hatalarını, suçlarını affedici bir insani tutum içinde olmaktır. Çünkü Yüce Allah, onların dünyada yaşadıkları bu zorlukları ahirette günahlarına kefaret kılıp onları Cennetiyle müşerref kılacaktır.
Yardımsever bir insan çevresindeki yardıma muhtaç insan veya hayvan farketmesizn yardım etmelidir. Ne güzel düşunmzsun biz insanlar bu masum canların önüne bir kap yemek su bırakmakla hiç bisey kaybetmeyiz Bu güzel davranışından dolayı seni tebrik ediyorum💕💝
kesinlikle katılıyorum bir ara çok fazla kedi görürdüm etrafımda beslerdim onlarda bizim etrafı mesken tutmuşlardı :D çok mutluydum onları beslerken aslında güzel düşüncen için tebrik ederim burçdaşım benim :)