Aç bir sokak hayvanı gördünüz diyelim. O kediye köpeğe yiyecek vermek istediniz. Ama şimdi gelin birlikte düşünelim. Şehrinizdeki tüm Sokak kedilerini ev yemeğiyle beslerseniniz sokak kedileri haşere yemiyecek ve bir süre sonra şehriniz fareler akrepler ve çiyanların istilasına uğrayacaktır.
Eğer o kediyi beslemezseniz avcılık yeteneklerini kullanacak ve haşere yiyerek hayatını idame ettirecektir.
Şimdi bu aç kedi fare mi yemeli yoksa ev yemeği, mama vs mi verilmeli?
Sokak hayvanlarına iyilik olsun diye fark etmeden kötülük mü ediyoruz?
Aslında durum öyle değil. Kediler azalırsa haşereler çoğalır bu doğru. Ama kediler tok oldugu zaman bile bu hayvanı avlar. İçgüdüsel bir şey. Bir ev kedisinin de her zaman tok olmasına rağmen bir böceği, sineği yakalamaya çalıştığını fark etmişsinizdir. Yiyip yememek kendi tercihine kalır. Mesela benim kedim sineği yer ama böcekleri sadece öldürür, bırakır. Bazen oyun oynar. Ama yemez. Başka bir tanıdığım ev kedisi bunun ikisini de yer. Sokak kedileri de bu avcılık yeteneğini duyduğu her ses için aktifleştirir. Yemese bile öldürür.
Sokaktaki her aç kediyi gördüğünüz anda beslemelisiniz elbette. Onlar orada aç susuz, çöptwn bulabileceği bir parça yemek için çok fazla çaba sarf ediyor. Bir de şu sıralar kedilerin hamile kalmaya başladığı zamanlar. Normal olarak eskiye nazaran daha az aktif oluyorlar. Gerek bebeğinin ağırlığı ile gerekse bebeğine bir şey olmasın diye bulduğu inlerden çıkmayarak.
Merhaba Üzgünüm ama kesinlikle katılmıyorum detaya. Ben şimdi o sokaktaki hayvan haşereleri yakalayacak diye geçip gideyim mi önünden? Daha bugün kaç tane yavru köpeğin aç susuz pislik içinde yattığını gördüm ve kimsenin de umrunda değildi. Siz bu dünyada kaç tane duyarlı insan olduğunu zannediyorsunuz? Kaçımız gerçekten çöpe atmadan önce sokaktaki kediyi, köpeği düşünüyor ki? Sayılıdır. Lütfen daha hassas paylaşımlar yapıp insanları duyarlı olmaya çağıralım.
Ben bu yönden bakmamıştım fakat geçenlerde biri bir video paylaşmıştı, sokak kedisini aç diye salamla doyurmaya kalkmış. Aslında içindeki iyi niyeti fark edebiliyorum fakat salam gibi şeyler zararlıdır, iyilik yaptığını zannedip aslında kötülük yapan çok..
Hocam biraz bilgili olmakta fayda var. Kediler köpekler bizim gibi ohh doydum Allaha şükür diyip kenara çekilmiyorlar. Ne kadar tok olurlarsa olsunlar o avcılık içgüdüleri zaten yaşıyor içlerinde. Yine fare, yine haşere yakalıyorlar. Ben bu konuda size katılmıyorum elinden gelen herkes sokak hayvanlarını doyurmalı.
genç sehırde yanı ınsanların yanında yasayan kediler avclık falan beceremıyolar ıcgudu var amam deneyımlemedıklerı ıcın ac kalır olurler . saga sola mama yemek koyanlardan gecınıo ıste adamlar bırak ellerme
Detay çok saçma kusura bakmayın. Onlar karınları tok olsa bile av yemeklerini kaybetmezler. Bize bizim yemeklerimize muhtaçlar. İnsanları lütfen yanlış yönlendirmeyin
Evdeki kedimin kabında maması sürekli durur ama yine de evde sinek, karınca vs görünce avlar. Ama kedilere düzenli mama verilmesinin onları tembellestirdigine katılıyorum. Bende sokagimdakilere veriyordum bu sefer alıştıkları için hep benden beklemeye başladılar. Yani ben ölsem, taşınsam falan yemek aramak için körelmiş olacaklar. Önlerine koymak yerine mesela çöp konteynerlarinin altina birakilabilir. Not: Beslemek, ilgilenmek cok guzel bir şey ama kisirlastirilmalarini ihmal etmeyelim 😊
Kimse vermesin açlıktan ölür çoğu. Her yerde fare vs gibi şeyler cirit atmıyor
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Merak etme hepsi aç zaten bizim burada tek katlı evler var genelde hepsi hayvanlara yemek verir. Ona rağmen çok aç hayvanlar var, günde bir kez verilse bir şey olmaz diye düşünüyorum
Demek istediğim insanlar rızkını çalışarak alır bazı hayvanalar insanlardan beslenerek bazı hayvanalar da avlanarak rızkını alır. Bilip bilmeden saçma sapan yorum yapma😒
@Sedakaram Doğrusu bu desen anlayacağım da sanki yanımda olsan dövecekmiş gibi açıklıyorsun dislike atıp bir de azarlıyorsun yanlışın var de tamam da ne bu yani
Sanki küfrettik, öldürdük, sövdük. Dislike butonu yorumu beğenmedim demek, like butonu beğendim demek. Beğenmemiş olabilirim bunda bir şey yok ki. Azarlamadım ayrıca. Neden bu konu bu kadar uzadı anlamadım. Yanlışınız vardı elimden geldiğince düzeltmek istedim. Hm tamam gibi bir cümle yazarsınız biterdi. Uzatılacak bir konu bile değil ki
@Sedakaram E ben de sana sövmedim de sen de sert çıkıştın bunu anlamadım hani sana kötü bir laf etsem haklısın derdim ama bir anda sert (bana göre) yapınca şaşırdım. Neyse zamanını çaldığım için özür dilerim