Ilk olarak yapmamız gereken onlara sevgiyle ve ilgiyle yaklaşmak olacaktır. Yanlarından geçerken başlarını okşamanız bile onlar için büyük bir sevgi kaynagı olacaktır. Sabah ve akşam öğünlerimizden kalan yemekleri bir kenara ayırarak sokak hayvanları için bir katkıda bulunabiliriz. 1 kap su bile yeterli olucaktir.
#satınalmasahiplen
Allah der ki: "Hayvanlar benim sessiz kullarımdır. Onlar şimdi zulme susuyorlar ama hesap günü konuşacaklardır."
Sokak hayvanları için sokaklara belli bölgelere özellikle onların sık olduğu bölgelere su ve yemek bırakabiliriz, onlara şefkat ile yaklaşıp başlarını okşayabiliriz sevgi onlar için oldukça etkili olur
Sokak hayvanları için yapabileceğimiz çok şey var. Elimden geldiğince ben de yapıyorum onlar için ancak asıl sorun bu hayvanların bu şekilde yaşam sürmelerinin önüne geçilmesi. Bu konuda da yine ne yazık ki hiçbir konuda bir şey yapmayan saraylı devlet büyüklerine görev düşüyor. Her şehir ve ilçelerine zahmet olmazsa 1 cami eksik yaparak bir kaç tane barınak yapma zorunluluğu getirmeliler Bu barınaklara da hani işsizim, açım diyen vatandaşlarımız var ya, onlardan seçerek iş istihdamı sağlayacak. Hayvanların bakımı için gerekli olan her şey plastik atıklardan ve artık yemeklerden sağlanacak. Veterinerlere de belli zamanlarda nöbetleşerek barınak kontrol görevleri verecek ve hayvanlar sağlıklı bir şekilde yaşamlarını sürdürecekler. Hem işsizlik, hem atık çöp ve yemek sorunu hem de sokak hayvanları sorunu çözülmüş olacak. Bir barınak, kaç farklı şeye vesile olacak ama tabii çalmaktan falan vakit bulabilirlerse akıllarına gelir sokak hayvanları.