Dostlarımın bana böyle davranışı sizce doğrumu?

Dostlarım (10 yıldan uzun süredir arkadaşız) her zaman bir iş konusu açılsa bana "olm sen çalışıyon mu , anca yatıyorsun sadece evdesin, sen çalışıyor muydun" gibi şeyler diyorlar. Onlar beni boş yaşan bir derdi olmayan sadece evde olup boş vakit geçiren biri olarak görüyorlar. ne zaman bizimkilerle iş konusu açılsa ' o çalışmaz, o yatar, o bir halt yapmaz diyorlar. Kardeşim dediğim insanlara ben çalışıyorum desem inanmıyorlar umursamıyorlar yalandan he aynen vb şeyler diyorlar. Kendi aralarında ne konuşmuşlarsa artık benim dediği mi kâle almıyorlar. Hani bir durumu birkaç kez söylersinde dalga geçersin aynı olay üzerine bu 2 olur 3 olur ama çığrından çıktı bu olay çok fazla söylemeye başladılar. Ama her seferinde demeleri beni üzüyor. bu Yaptığımız iş kolay olabilir fiziken yorulmuyoruz ama bu işte parayı çalıştırıyoruz bedenimizi değil. Ama kardeşim dediğim insanların bunu sanki bir iş değilde evde yatma işsizlik olarak görmesi zoruma gidiyor ne kadar konusunu açmasamda her gece aklıma geliyor. Hani başka bir konu olsa ne bilim kıyafetim, dış görünüşüm vb gibi şeyler olsa bu kadar üzülmem ama bi erkek olarak işsiz denmesi çok zoruma gidiyor batıyor.
Ama onlarla tartışmak istemediğim için susuyorum olayı kapatmaya çalışıyorum

Genç bir kardeşiniz olarak sizce ne yapmalıyım?

Dostlarımın bana böyle davranışı sizce doğrumu?