Hiç evlenmedim bir erkekle de bilikte olmyı dşnmedm annem öldü babam başkası ile evli yıllardır konuşmuyorum. Başım hep diktir bu düzenin insanı olmadım ailemi hiç üzmedim ve yalan değil ailem boşandığı için babam çok kötü biri olduğu için erkeklere hiçbir zaman güvenmedim ondan da evlenmedim açıkçası korktum biraz şu an da da bu duyguyu annem yok diye aşmaya çalışıyorum insanlar çok ön yargılı davranıyor evlenmemek sorunlu olmak değil ki duygusal yaklaşıyorum nedenlerim var ve korkuyorum annem yok babam yok kimsem yok inanarak evlenmek istemek acele etmek istememek normal değil mi ben boşanmak için evlenmek isteyen biri değilim hayatımı da hiç rast gele yaşamadım. Bazen böyle yaklaşılması beni çok kırıyor çok iyi kızsın niye evlenmedin ki diyor kadını erkeği
İnsanın yaşı 35 olunca neden evde kalmış gözü ile bakılıyor anlam verebilen var mı?
Resim sana aitse güzel bi kızsın. insanlar 35 yaşında neden evlenmedin diye sorarken, yarın bir gün belki sen de bir başkasına söyleyeceksin.
Bak şimdi yaş ilerleyince bazı şeyler zorlaşıyor. Her şey vaktinde gerekiyormuş bu bir gerçek. Baban ile annenin ayrılması demek babanın kötü olduğu anlamına gelmez. Her boşanmalarda erkekler sorunlu olmuyor. insanlar birbiri ile geçinemezler. Onun için her boşanan da kötü değildir. Haa sana git hemen yarın biriyle evlen demiyorum ama 5 sene daha beklersen, çocuk sahibi olmak istesen böyle bir hayalin olmayacak artık. Çünkü yaşın ilerledikçe artık hayallerini bulma ihtimalin yok. Annelik için 20 li yaşların başında olmak gebelik için maksimum yaşlardır. Vakit geçince artık böyle bir şey isteme imkanın olmayacak. Ayrıca biraz daha bekleyeyim desen, karşına boşanmış erkekler çıkacak. Diyeceksin ki dul adam istemiyorum, iyi de 40 yaşına kadar da hangi erkek bekar hiç evlenmemiş olarak bekler ki? Sen de onlar arasından seçmek durumundasın, diyeceksinki taleplerimi karşılamıyor, o zaman dul ve çocuklu olanlara bakacaksın. işte hayat böyle bir şey. Her şey vaktiyle lazım. vaktini geçirdiğinde artık kriterin diye bir şey de olmayacaktır.
Sana evde kalmış gibi bakılmasının sebebi de artık bunları görüp de evlenmek istemeyeceğini düşüneceğinden dolayısıyla yaşı ilerleyip de hiç evlenmemiş birine "Evde kalmış" cümlesi söyleniyor. Hayat işte böyle bir şey.
Herkesin hayatta bir seçimi vardır bu bazen bizim kontrolümüzün dışında gerçekleşir, geçmişte iyi bir aile yaşamı geçirmemek zor zamanlarinda üst üste gelmesi bazi kararlarında temkinli olmak ve endişe verici görünmesi konusunda bence haklısınız.. iyi bir aile destek konusunda bir dayanma gücüdür destektir, bazı boş konuşan insanlar bunun zorluğunu bilmez kolay görünüyor ama öyle değil, toplumun evlenmemiş kadınlara nasıl baktığını biliyoruz bir kusur arama peşinde sadece konuşmak için konuşurlar, evliliğe gelince bu en çok sizi ilgilendiren bir hayat ne zaman olacağına doğru zamanda karar verirsiniz elbette önemli olan doğru kişi olması bundan emin olmanız kisme mutsuz bir evlilik istemez..
Niye evlenmiyon sen ya bu nasıl bir travma ben koruyucu ailerle büyüdüm sevgiye aç bir insanım ne yalan söylim ama olmuyor işte ama kız olsam olay farklı olurdu evet evde kalmişsin maalesef. Olay ailenle ilgili olsada iş sende bitiyor hiç evlenmeyecek gibi yaşaman senin kararin inan bana ben 10 yılımı hiç evlenmicek gibi yaşadim ama şimdi o kadar pişmanim ki anlatamam. Ölsem yeridir o derece yani şu an bir aile kurmak için canımı ortaya koyarak çalişiyorum günde 4-5 saat uyuyarak aile kurmayı hedefliyorum çeşke daha önce yapsaydım çok geç kaldım. Ama erkekler sonra olgunlaşıyor onu anladım o yüzden erken evlenenler erken boşaniyor
Sana bir şey söyleyeyim mi gerçekten harika bir kadınsın gülüşün bakışın falan her şeyin çok güzel insanların ne dediğini umursamadan yaşamaya devam edersen emin ol çok mutlu olacaksın yaşın 35 olabilir 45 olabilir 55 olabilir önemli olan senin kaç hissettiğin ve kaça göre yaşadı gin o yüzden insanlara söylediğini kafaya takma ve sadece yaşamaya odaklan her şeyi hayatındaki yüzün kadar güzel olsun
Canım, önce şunu söylemeliyim ki senin duygu ve düşüncelerini anlamamak mümkün değil. Her insanın hayatı farklı, senin seçimlerin ve yaşadıkların seni sen yapan değerler. Bu düzenin yargıları ve beklentileri bazen çok ağır gelebilir. Evlilik insanın mutluluğunu garantilemez. Önemli olan, kendine uygun bir yolu seçmek ve iç huzurunu bulmaktır 🌸. Korkuların ve geçmişin seni etkiliyor ama kendine zaman tanı, kimseye bir şey kanıtlamak zorunda değilsin 💖. Ön yargılar hep olur maalesef, ama önemli olan senin nasıl hissettiğin. Hayatını kendi istediğin gibi yaşamakta özgürsün. İster evlen, ister evlenme; sen kıymetlisin 🌟.
Evlenenler çok mu mutlu.. Ama bazı evlilerin tek derdi bekarları evlendirmek.. Evlenirsen de çocuk soracaklar, çocuk büyüse atandı mı diye soracaklar.. İnsanlar kendi memnuniyetsizliklerini, başkalarını telaşa sokarak geçirmeye çalışıyor.. Şu dünyadan, insanları kafaya takmadan geçebilmeyi diliyorum
Hiç umursama bu yorumları. Bu ülkede kültür gibi bir şey olmuş yani illa hemen evlenmek. Evli olmayana hayretle bakmak falan. Gayet güzel tatlısın ve 35 değil daha küçük görünüyorsun. İstediğin an evlenebilirsin ama neden evlenesin, önemli olan huzur ve mutluluk. Bir imza atınca her şey mükemmel olacak diye bir garanti yok.
Yaşamınız gerçekten zor herkesin kaldırabileceği bir durum değil bu evlilik zaten ilk önce düşüneceğiniz şey olamazdı. Ve buna ihtiyacınızda yok aklı başında bir kadınsınız bu hayattan bir beklentisi olmayan ve sorumluluk altına girmeyen kadınlar hemen evlenmek ister. Konudan bağımsız olarak çok güzel olduğunuzu ve asla 35 yaşında göstermediğinizi bekirtmek isterim.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
1 yıl
Evlenmek te öyle güzel bir şey değil 25 yaşındayım bir bebeğim var eşim narsist bebek daha 4 aylık hamile kalana kadar hiç kötü yönlerini göstermedi mesela insanlae iki yüzlü ne cıkacagı belli olmuyor kadın da erkekte karakter meselesi iyi olaboda var kötüsüde var cok dikkat etmen lazım evlenmekte o kadar benim yaşamama göre hoş değil boşansam evlenir miyim hayır
Sana etrafında neden evlenmedin diyenlerin büyük çoğunluğu çok güzel olduğun için soruyordur bu soruyu emin ol. Bu kadar güzel bir kız neden şimdiye kadar evlenmemiş diye merak eder insanlar illa ki. Normal karşıla bu merakı. Evde kalmak gibi bir durum olamaz zaten. Senin gibi güzel bir kız istese şimdiye kadar çoktan evlenirdi. Ayrıca geç kalmış değilsin yani çok genç görünüyorsun.
Bu ülkedeki insanlar özel hayat hakkında çenelerini kapatmayı öğrenemediler, öğrenseler daha iyi olacak. Anca vır vır vır. Sen kafana takmamaya çalış. Ben de evlenmeyi düşünmüyorum mesela. Böyle daha iyiyim.
Farkettin mi bilmiyorum,'evde kalmak' gibi a.. talca bir kelime çıkarmışlar. Evlenenleri bir başarı elde etmiş gibi gören insanlar, bekar olanları yadırgıyor.
35 göstermiyorsun bu zamana kadar ciddi ilişkiniz oldu mu? Bende 25 im hiç ciddi ilişkim flortum olmadı geçen isyerinde kızlar bana sen fanustamı büyüdün diyip güldü mesela ayarı kaçık insan çok fazla kendimi mutsuz hissediyorum bende sen pozitif naif duruyorsun
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
1 yıl
Sende biraz kendimi buldum. 😊 benim de annem yok) öncelikle çok güzel bir kızsın. Kalbin de öyle belli ki. İnsanlara güvenme zaten saf sevgililer eskide kaldı. Babamdan ayrı şehre taşındım ve bende yapayalnız kaldım. Bazen vuruyo yalnızlık insana. Bazen kafa bozuluyor. Bilmiyorum nasıl gidecek bu hayat böyle. Birini seveyim sevileyim isterdim ama sevgilim bile olmadı hiç. Hayat zor ya
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
1 yıl
Oyle kimse boşanmak icin evlenmez sma gunumuzde kimse dogru ilani sevmiyor herseyi yapip sevip aldatmayip disariya yan gizle bile bakmadim ama hep degersiz olduk ilgimi verdim sevgimi verdim emek gerdim hirgun hakaret etmedim ama öyle pislik erkekler daha degerli oldu hep insna bir yastan sonra bir omur sevecegi esi olsun istiyor bende artik sevip hor omur sahip olacagim esim olsum istiyorm yasim30 oldu cidfi anlamda sevmek sevilmke istiyorm sakincasi yoksa bir fırsat veririmsiniz
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
1 yıl
Kimse boşanmak için evlenmiyor ki
Ayrıca aynı çatı altına girmeden Kimse kimseyi tam anlamıyla tanımıyor
Yani babanın yaptıklarını hayatına girecek erkekten beklemek, ön yargılı olmak, babanizin hatasını hayatınıza giren erkeğe ödetmek değil de ne oluyor
O yüzden bu on yargılardan uzaklaşın. Geçinmeye gönlü olan her türlü geçinir. Önemli olan kimse için değişmemek ve kimseyi değiştirmeye çalışmamak
Bende evlenmicem... evlenenlerin hali ortada... hayatım boyunca sorunlarımı tek hallettim hayatıma bir insanı alıp da ev işini çocuk işini bir de mesleğimi yapıp neden mutsuz olayım.. onun dirdirci annesini vs cekiyim...
Toplumun geneline uyman bekleniyor sadece. 35 yaşında gayet mutlu görünen bir hanım olarak böyle şeylere takmadan doğru insanı bulmadan 50 bile olsan evlenmemeli
Şu yaşının yüzüne yansıdığı güzelliğe duruluğa ve tatlılığa bakarmısın 32-36 yaş arasına ayrı bir zaafım var seni gördüğüm bir kez daha yanılmadığımı anladım
Çözüm basit aslında, bu zihniyetteki insanları yakınında barındırmamak.. Evlenmek bir tercih ise evlenmemekte bir tercihtir.. Bunu algılayacak kadar kapasitesi yok ise zaten üzerine konuşmak anlamsız..
Evlenmediğin için çok güzel kalmışsın dicem şimdi evlenip çöken varsa ayıp olcak 😂 tek dertleri evlenmek evlenirsende çocuğun olmaz ise onada laf ederler hadsiz tipler çünkü.
Merhaba hayat senin istediğin gibi yaşa problem değil ancak yaş 35 gerçekse bence yanlış yapıyorsun Anlıyorum alistigin bir düzen var ve güvenmiyorsun kolay kolay ama bir yerden baslamalisin
Kötü anlamda değil bu arada Başı dik kendine hakim olan kadınlar.
0
2 Yorumla
Soran
1 yıl
Ben Allah'ın gazabından çok korkarım. Başıma bunlar tek başımayken geldiyse başımı tek başıma taşımak benim görevim demek ki Allah sana bunları verdim sınavın altından kalkmak zorundasın dedi belki bilmiyorum ruhen böyle hissediyorum hislerim kuvvetlidir ve bu dünyadan Allah'ın karşısına kötü şeylerle çıkmak istemiyorum en önemlisi annem mezarında rahat uyusun üzülsün hiç istemem annem çok temiz dürüst insandı onun kızı olarak öbür dünyada onun yanına gitmek isterim Allah'tan tek istediğim bu
Rabbim seni var etsin Üstünüzde dursun... Allah Ölenlerinizi peygamber efendimize komşu eylesin 🙏 Sizin gibi insanlar kaldımı dememde ki sebebim hasret kalışım Dik duran kaybetmez kaybetmedi de Bu diyarda kaybeder ama ebedi hayatta kazanır Sevgiler...
Abla öncelikle hiç 35 göstermiyorsun maşallah 25 yaşında gibi duruyorsun ayrıca kimin ne dediğini umursamaman gerektiğini sen benden iyi bilirsin hayatını yaşa illaki uygun biri çıkar karşına ileride
şu an duygusalım annem öleli 3 ay oluyor böyle söylüyorlar zaten bir dalım vardı zulüm gören bir anam vardı bu dünyadan çile ile gitti onca dayak onca şiddet gördü babamdan benim için tekrar yaşama tutundu sonra Allâh benden çok seviyormuş alma dedim çok yalvardım aldı benden ben anamın kaderi için üzülürken bana böyle şeyler söylüyorlar içim daha çok eziliyor insanlar çok kötü art niyetli
başınız sağolsun allah annenize rahmetiyle mualeme etsin🙏🏻 art niyetli insanlar her zaman olacak hepimizin etrafında varlar maalesef. böyle insanları yok sayıp kendi mutluluğunuza ruhsal sağlığınıza odaklanırsanız emin olun süreci daha hızlı atlatırsınız. hem hayat bu belli mi olur doğru insan karşınıza her zaman çıkabilir ayrıca çıksa bile yine evlilik istemeyebilirsiniz. toplum baskısının hayatınızı ve duygusal durumunuzu şekillendirmesine izin vermeyin
Herkesi boş ver knk sen hayatına bak sanki eleştiri yapanların hayatları mükemmel
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
1 yıl
Çok güzel bir baysnsınız evlenmek için hiçbir sağlık sorununuz yoksa evlenebilirsiniz ya da bir mesleğiniz varsa evlenmeyip bekar da devam edebilirsiniz